מה יותר טוב? ++C או JAVA?

Yoava333

New member
מה יותר טוב? ++C או JAVA?

אני מתלבט במה להתחיל אני יודע #C ברמה טובה ואני רציתי ללמוד משהו מחוץ ל-.net מה יותר כדאי?

תרוך לאחור בפורום

היו אין סוף שרשורים כאלו בפורום. כמה נקודות: - ג'אווה כיוון שהיא בכל פעם (בד"כ) מתקמפלת מbyte code ל-machine code אז היא תהיה יותר איטית מ-CPP - ג'אווה ו-C# הם ממש דומות יהיה לך קל מאוד ללמוד אותה. (בעצם C# זה מעין העתק לJAVA) - ןC++ נותנת לך תכנות יותר קרוב למכונה (נראה לי קוראים לזה תכנות low-level אבך אני לא סגור על זה).

vinney

Well-known member
אתה מכיר את אלן טיורינג?

כי אם לא - כדאי לך להכיר אותו, אחלה גבר. חוץ מלהיות אבי מדעי המחשב, הוא גם הוכיח שהתשובה לשאלה שלך : אין הבדל. לשתי השפות (ולמעשה לכל השפות) יש את אותן היכולות. השאלה היא מה יותר מתאים למה.

דוד הכי טוב

יש מליון שיקולים לכאן ולכאן. תלוי מה אתה רוצה ללמוד. מאחר שלפי מה שאתה מספר אתה כבר מכיר #C הייתי ממליץ ++C (עם C על הדרך) אלה שפות הרבה יותר משמעותיות מאשר ג'אווה (לא אמרתי טובות יותר אלא משמעותיות, חשובות).

demultiplexer

New member
לי יש שאלה לשאול אותך

אני אמור להתחיל עכשיו ללמוד c#. אני צריך ללמוד .נט לאיפה שאני נמצא. פה בפורום גרמו לי להתלבט אם להתחיל למוד אותה בגלל כל הקטע שאולי מיקרוסופט תזנח אותה עוד כמה שנים ובגלל עוד כמה דברים. רציתי לשאול אותך מה אתה חושב על השפה ? האם למדת אותה בתור שפה ראשונה ? אם לא אילו שפות אתה יודע ? מה פיתחת באמצעותה ? בכלל רשמים כלליים שלך על השפה. תודה מראש, DEMULTI

vinney

Well-known member
כשאני למדתי שפה ראשונה...

...נט עוד לא עלתה בדמיונו הפורא של ביל אפילו, אז בייסיק תפסה חזק, אבל אני הייתי קול והתחלתי ישר מפסקל
אם אתה צריך ללמוד .NET לאיפה שאתה נמצא, אז תלמד, אבל אם זה בשביל הנאה פרטית - שמע, עדיף ++C או JAVA לדעתי. לעבודה תמיד תוכל ללמוד את NET ביום וחצי עם הCLR ביחד, חשוב שיהיה לך רקע טוב בC ותבין טוב טוב את עקרונות הOOP, זה הכל.

למה לדבר שטויות

אני עם תואר במדעי המחשב והרבה ידע בC ו-CPP ועדיין לא לקח יום אחד ללמוד את ה.NET ואת הCLR. הCLR כל כך גדול ומורכב שכדי להתמקצע בצורה רצינית ב.NET צריך לדעתי לפחות שנה ניסיון. ביום וחצי אולי תלמד את התחביר של VB.NET או C# אבל כידוע לך תחביר זה לא העניין העיקרי ב.NET וכנ"ל בכל שפה אחרת.

vinney

Well-known member
שנה? בולשיט

אתה לא תוכל לשלוט בהכל אף פעם יום וחצי יספיקו לך ללמוד את התחביר ולמצוא REFERENCE אחד או שתיים, זה כל מה שצריך מתכנת טוב. מתכנת לא טוב אולי ילך ללמוד CLR, ולא משנה אם יש לו תואר או לא, זה לא ממש משנה לעניין.

לא בדיוק.

לפי אותו היגיון אין טעם ללמוד שום דבר חוץ מסינטקס. גם לMFC יש המוני REFERENCES ועדיין לא ראיתי מישהו שהתחיל לתכנת בMFC יום אחרי שלמד סינטקס של CPP. אפשר כמובן לתכנת ב.NET מבלי להכיר את הCLR בכלל אבל התוצאה תהיה קוד לא יעיל ולא חכם. כמובן שלא צריך ללמוד את כל הCLR אבל רצוי להכיר לא מעט Namespaces ואת הclasses שבתוכם.

הוא לא אמר סינטקס!

הכוונה שלו (לדעתי) היית להכיר את יסודות ועקרונות השפה ברמה מספיק טובה ושיהיה לידך 2-3 ריפרנסים. ברגע שאתה רוצה להתחיל פרוייקט מסוים שנגיד הוא מבוסס XML אבל אף פעם לא למדת לתקשר עם XML דרך השפה שלמדת אז הריפרנס יכול להנחות אותך. למען האמת לפני כמה זמן יצא לי לבנות עמוד ASP.NET מבוסס XML. לא ידעתי דבר ב-ASP.NET (ידעתי בערךC# מהידע הקטן שלי ב-JAVA) ובזכות הMSDN (ריפרנס קטן..קטן....... גדול
) אני הצלחתי לבנות ואת האמת?! זה היה דיי יעיל. זה רק אפליקציה קטנה אבל גם בגדולות אפשר להסתדר מבלי לדעת את "לא מעט" NSים.

vinney

Well-known member
מצטער, אתה טועה

אני התחלתי לכתוב ב++C כשידעתי רק את C + כמה עקרונות התחלתי לכתוב בMFC כשלפני כן עבדתי ב++C בUNIX בכלל התחלתי לכתוב ב.NET אחרי שעשיתי קורס של כמה ימים (שגם הוא היה מריחת זמן אחת גדולה) התחלתי לכתוב פרוייקט בVB בלי שנגעתי בVB אפילו במקל קודם, ולא הייתה לי שום בעיה להשתלט על זה תוך יום יומיים. כמובן, אני מדבר על אפליקציות מסחריות במקומות עבודה שעבדתי בהם. מה שצריך זה הגיון בריא וקצת נסיון בתכנות כלשהו, אני לא גאון גדול, פשוט אני יודע מה אני צריך לחפש ואיפה לחפש את זה, זה הכל. וזה בלי שיהיה לי תואר במדעי המחשב

demultiplexer

New member
הפעלת פונקציה ע"י בחירה של option

אני רוצה להפעיל פונקציה מסויימת ע"י לחיצה על option מתוך select. אני מנסה את כל סוגי הevent שיש onclick onfocus וכו' על הoption אבל זה לא מפעיל את הפונקציה. איך אני מפעיל פונקציה ע"י לחיצה על option מסויים מתוך הselect שיש לי. תודה מראש, DEMULTI.

vinney

Well-known member
אין לי מושג.

יותר מזה - זה לא מעניין אותי. אם אני אתקל בבעיה הזאת בקוד שלי - אני אפתור אותה, וסביר שלא אזכור את הדרך אלא אם כן תהיה לי הבעיה הזאת 20 פעם בפרוייקט. מה אתה מנסה להוכיח בזה? שאני לא יודע הכל? ידעתי את זה גם קודם. להתקיל אותך בשאלות שאין לך מושג איך לענות עליהם זה לא חוכמה, החוכמה היא לדעת לענות על כל השאלות שעולות לך תוך כדי פיתוח בלי שתצטרך לזכור הכל. אתה כנראה לא מסוגל לזה, אז אתה מזבל את המוח שלך בדברים שאתה לא צריך, שיבושם לך.

vinney

Well-known member
אז מה ניסית להביע בהודעה הקודמת?

סתם זרקת רעיון לחלל תגובות לויני ?

demultiplexer

New member
כנס לפה ויני.

סה"כ חשבתי שסיימתם את הדיון ובגלל שכתבתי שם שאלה אז חשבתי לנצל את השרשור. אני מנסה לבנות קומבו בוקס מקושרות ויש לי בעיה עם להפעיל פונקציה ע"י לחיצה על אחת האפשרויות מהקומבו בוקס. אני מצטער אם איכשהוא למרות שאני לא רואה איך פגעתי בך. הנה הקוד הבעייתי:
<html> <head> <script language="javascript"> function chkSelected(comboName,comboLength){ while(comboLength>0){ len=comboLength-1; theOption=eval("document.all."+comboName+".options["+len+"]"); if (theOption.selected==true){ alert (theOption.innerText); return; } comboLength--; } } function a(){ alert("ehud"); } </script> <title>Untitled Document</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"> </head> <body> <select id="rr"> <option onClick="a();">e</option> <option>h</option> <option>z</option> <option>e</option> <option>h</option> <option>z</option> </select> </body> </html>​

demultiplexer

New member
לא עובד אצלי בIEXPLORER

אבל אם אני עושה את אותו דבר עם button זה עובד. מהקומבו זה לא. ולא עם שום event חוץ מ onclick.

למעלה