ובכן...
ראשית, לא לומדים שפה מורכבת כמו ++C, או JAVA, או #C, ביום וחצי. הסינטקס ייקח יומיים שלושה, עם כל מיני ניואנסים - ואז אתה יכול לספר שאתה יודע את ה"שפה", אבל לא שאתה יודע לתכנת על הפלטפורמה. מה שכן, JAVA ו-#C הן קוהרנטיות הרבה יותר מ-++C ולכן קל יותר לאתר בהן את הנדרש, כשהוא נדרש, כמו שתיכף אני אדגים בשרשור נפרד... אבל להיות ספץ ב-JAVA או ב-#C בכל מקרה לוקח זמן ונסיון, לא פחות מכל שפה/סביבה אחרת. מחשבים זה עניין מורכב. אז נכון, ויני מגזימן. ולגבי היכולות והדקויות של NET. - נכון, כמו כל פלטפורמה גדולה. עכשיו לתואר. לא, אני מאוד מצטער, אבל מי שרק למד תואר ראשון, ואין לו נסיון בתכנות (ואפילו כתיבה להנאתך בתיכון זה נסיון), לא יוצא תוכניתן וגם לא קרוב לזה. תואר במדעי המחשב - וגם בהנדסת תוכנה לצורך העניין - משתמש בתכנות בתור כלי לבדיקת התיאוריות, ולא בתור משהו פרקטי. המוסד שבו למדתי נחשב ליותר פרקטי ופחות תיאורטי באופן יחסי, ועדיין לא הייתי בשום קורס שמלמד כתיבה נכונה של קוד, או את עקרונות השימוש ב-DEBUGGER, או איך פותרים באגים. קורס מבוא ב-C זורק על התלמידים כמה פקודות ושולח אותם לכתוב קוד. אחת התופעות הנפוצות שנתקלתי בהן היתה סטודנטים שכותבים תוכנית של 500 שורות מההתחלה ועד הסוף, מקמפלים עד שאין טעויות קומפילציה, מריצים ולא מבינים למה זה לא עובד להם. אז לא - אני לחלוטין לא מסכים, התואר לא מלמד אותך להיות תוכניתן. קורס תכנות בממר"מ (למשל) מלמד אותך להיות תוכניתן. משם אתה יוצא עם יכולות לימוד שפה תוך כמה שעות, ועם היכולת לאתר תשובות לשאלות - אולי הדבר החשוב ביותר לתוכניתן.