מה יהיה?

מיטללל

New member
מה יהיה?

היום היה הפיגוע הראשון שממש חששתי שמישהו שאני מכירה ואוהבת נמצא בו. פעם ראשונה הרגשתי את הפחד הזה. וואו זאת הייתה ההרגשה הכי מזעזעת שהרגשתי בזמן האחרון. בסופו של דבר ברוך השם אף אחד שאני מכירה לא נפגע. עם זאת קשה לי להתנסח במילים של "ברוך השם" או "מזל" כי לעזאזל מתו אם ובתה התינקות. הן הלכו לאכול גלידה ומתה. משפחה נהרסה. ועוד מספר אנשים נפצעו קשה. בינהים ילדים. אז מה אני יכולה להגיד? מה לעזאזל אפשר לעשות? כמה אפשר לשחק ברלוטה. כי לפי ההסתברות זה מתישהו יקרה לי או למישהו שאני אוהבת. וברור שאי אפשר להסתגר בבית. אבל בינתיים אנשים מתים. משפחות נהרסות. היום מה שקרה לאותה תינוקת-יש לי צמרמורת. בא לי לבכות. כולם מדברים במונחים ש"היה מזל". שהמחבל התפוצץ במקום פתוח ולא סגור. ושמספר הנפגעים היה יכול להיות יותר גדול. אבל מתה תינוקת! איך אפשר לדבר במזל? איך אפשר לדבר במספרים? אני כבר לא יודעת מה לחשוב. חושבת שאין מה לעשות. אני לא מבינה מה "הם" רוצים. מה המטרה שלהם. יש לזה סוף? או שהם ימשיכו להרוג אותנו ואנחנו אותם? זה מעגל אינסופי. אני חושבת כל כמויות השנאה שיש להם אלינו. תאמת אפשר להבין. עם רמת החיים שלהם. או יותר נכון חוסר רמת החיים שלהם. בגלל זה אני חושבת ש"חומת מגן מספר שתיים" לא תועיל במיוחד. לשנאה יש כוח יותר מכל פצצה. אבל בכל זאת... זה כאילו שאין עם מי לתקשר. אלוהים אני עוד לא בת 17 ובזמן האחרון לפני שאני יוצאת אני מנתחת בראש אם זה מקום בטוח. והתחושה הזאת... אי המוצא הזה..

gstav

New member
"הם"...

המטרה "שלהם" היא לגרום לנו להתפכח ולתת להם מדינה מזורגגת. כל מה ש"הם" רוצים זה מדינה. הנה עניתי לך על שתי השאלות.. בקשר לסוף...יהיה לזה סוף כשנתחיל להיות בני אדם.

Vendetta

New member
נכון, כל שהם רוצים זו מדינה

שתוקם על חורבות ישראל. זה הכל. אנחנו כבר בני-אדם, אם יש לך תלונות על אי-אנושיות את בהחלט יכולה להפנות אותן לפלשתינים שלא בדיוק "מתאפיינים" בהומניות יתר...

מיטללל

New member
אממ

את באמת מאמינה בזה? למיטב זכרוני, בזמנו אוהד ברק הציא להם מעל ומעבר. הם היו קרובים למדינה. המטרה האמיתית שלהם היא לא שתהיה להם מדינה. אלא שלנו לא תהיה מדינה. שאת ואני נמות. הם יותר רוצים שלנו יהיה רע-מאשר שלהם יהיה טוב. אלוהים, זה עם ששולח את הילדים בני השש עשרה שלו להתפוצץ. כעיקרון אני תמיד חשבתי כמוך. אני חושבת עליהם. על הילדים שלהם. על כך שגם הם רוצים לחיות חיים נורמלים. ללמוד, לבלות- לחיות! אבל הם לא עושים שם דבר כדי להגיע למטרה הזאת. הם ממשיכים את הפיגועים ואחרי כל פיגוע הם מתרחקים מהמטרה שלהם. את באמת חושבת שאם שתהיה להם מדינה. הפיגועים יפסקו? אם כן, את יותר תמימה ממני.

EverMan

New member
מיטל ?

תגידי לי , את יודעת מה אהוד ברק נתן להם ? -הבטחה שהוא יהיה מוכן לדון על הכל , כולל ירושלים. -הפצצות -סגרים -כניסה לשטחי איי. זה מה שהוא נתן להם ! נראה לך שלשלוש מיליון וחצי פלשתינאים אכפת מזה שלך לא תהיה מדינה ?! הם רוצים לעצמם מדינה , הם רוצים חופש ! הם רוצים שתצאי להם מהתחת ותתני להם לחיות ! אם תהיה להם מדינה , והם יעשו פיגוע , זה הכרזת מלחמה , עכשיו הם אוכלוסיה אזרחית שתחת כיבושנו , כשהם יהיו מדינה יש להם אחריות בינלאומית לאחריות של התושבים שלהם וברגע שמשהו יקרה אצלנו האחריות נופלת על פלשתין.

Vendetta

New member
ברק נתן להם הכל חוץ מזכות השיבה

על כמעט כל הסעיפים הסכים ברק, רק כשערפאת הגיע לזכות השיבה, רק אז הוא שם את הגבול. כידוע שיבת הפליטים תוביל תוך 10-20 שנים (במקרה הטוב) לחורבנה הטוטאלי של ישראל. כמו כן אתה טוען שצריך לתת להם מדינה כדי שאז אם הם יעשו משהו נגדנו, זה יתן לנו לגיטימציה לפתוח מלחמה ולהחזיר להם כמו שצריך. כך רבין גם אמר באוסלו: "מספיק שקטיושה אחת תיפול בשטחי ישראל וניכנס בחזרה" (אומנם זה לא הציטוט המדוייק, אך זה היה בניסוח דומה), וכך גם ברק אמר על לבנון, אך בשני המקרים לא היה כך בפועל, אנחנו ממשיכים לנהוג באיפוק, והמחנה שלך ממשיך להפציר בנו להבליג. גם לעזה חוששים להיכנס מסיבות צבאיות\אסטרטגיות - בגלל המבנה הטופוגרפי והמטענים הצפופים, וזה עוד כשאין להם מדינה. מסתבר שהזילזול של השמאל באוייבינו הוא שהביא אותנו למצב כיום.

מיטל,

דבר ראשון, את חייבת להבדיל בין המחבלים וארגוני הטרור לבין העם הפלסטינאי. במקום שבו כל האוכ´ הפלסטינאית השפוייה נמצאת על כוונת האקדח גם מצידינו וגם מצד ארגוני הטרור (זוכרת מה עושים ל"משת"פים"?), מאוד מאוד קשה להם להביע דעה שפוייה בריש גלי. את חייבת גם להבדיל בין העם למנהיגיו, שבמקרה זה ה"מנהיג" שלהם אינו רוצה בטובת העם. יש 3.5 מיליון פלסטינאים שכל מה שהם רוצים זה נורמליות. אבל הם דיקטטורה, שמחוייבת לפולחן המנהיג, ולכן קולם אינו נשמע. מדינת פלסטין לכשתקום, תהה חייבת להיות דמוקרטית אמיתית. זה אחד התנאים הבסיסיים והבלתי מעורערים עליהם בנוי המו"מ. במדינה דמוקרטית (עם פיקוח בין לאומי, זמני או תמידי, על המע´ הפוליטית), תהיה סוף סוף לעם הפלסטינאי זכות לומר את דברו ולא לחשוש. זה לא יקרה מיד, אבל זה יקרה יחסית מהר. העם הפלסטינאי מאס בעראפת, מאס בארגוני הטרור ומאס בשחיתות. העם הפלסטינאי רוצה שקט ושגשוג - הוא רוצה נורמליות והוא יוכיח את זה. ההוכחה תהיה בפינת הרחוב, בכיכרות, במסדרונות הפרלמנט, על גדר הגבול, בשגרירויות ברחבי העולם, בכל מקום בו יהיה הדבר אפשרי, אך בייחוד בקלפי. זה לא חלום, זו עובדה שתהפוך למציאות יום יומית עוד בדורנו. אבל אסור להתיאש, ואסור לאבד תקווה גם כאשר מרצחים בני עוולה הורגים את טובי בנינו.

מיטללל

New member
אז סבבה

אנחנו רוצים שלום הם רוצים שלום מה עושים? בינתיים הם מתים. אנחנו מתים. מתה היום תינוקת בת שנה וחצי!!! אני מניחה שחלקם הגדול {??} רוצה יציבות ובטחון. ואני יודעת שגם אנחנו עושים מעל ומעבר טעיות. אבך כמה אפשר לחשוב על זה? לנסות להבין אותם?

Vendetta

New member
גם מעניין שאצלנו יש אירגונים

שקוראים לשלום ולמו"מ עם הפלשתינים, בעוד שאני לא ראיתי אירגון אחד כזה אצלם. אפשר להאשים זאת בשלטון טוטליטרי וכו´, אך האמת היא שכשהעם באמת רוצה שמשהו ישתנה - זה בסופו של דבר קורה. אם העם הפלשתיני ירצה באמת בשלום, לא החמאס ולא ערפאת הם אלו שיעצרו אותו מלממש זאת.

EverMan

New member
אני לא ראיתי ארגונים

שקראו לשלום עם הבריטים או עם הערבים לפני קום המדינה. מצחיק הא ? אני גם לא חושב שמישהו שם יכול להכריז שהוא רוצה שלום בלי להרצח שתי דקות אח"כ ע"י אירגון טרור זה או אחר.

מיטללל

New member
טוב

לפני שהוקמה המדינה גם לנו היה ארגונים, כמו האצ"ל והלח", נגד השלטון הבריטי. נגד הערביםם. זה בבגרות.. ליל הרכבות משהו {??}. אבל אף פעם {לפחות לפי מה שכתוב בספרי ההיסטוריה} לא נעשתה פעילות נגד ילדים. אני יודעת, או לפחות מניחה, שחלקם רוצה שלום. רוצה מדינה. יציבות, עבודה, חינוך. אבל אחרי כל פיגוע הם יוצאים לרחובות. הורים שולחים ילדים בני 16 17 ללכת לעשות פיגוע. יש משהו מאוד רקוב שם. מה שכן אתם צודקים, צריך לתת להם מדינה. לאחר מכן במקרה האופטימי-הם יתחילו להתפתח, יתחילו קשרי מסחר וידידיות בין שני העמים. וישראל לא תזכה במקום ה- 12 באורוויזיון. אך במקרה הפסימי {ומה שבטח יקרה} הפיגועים יימשכו. ואז תהיה לנו לגיטימציה לתקוף אתם. ככה לא נהיה הכובש האכזר מול המיעוט המסכן. לא יהיה קרב נוסח דוד מול גוליית.

EverMan

New member
טוב (1)

(מצטער על הנושא הגרוע , אני אף פעם לא יודע מה לכתוב בו) מיטל , ההיסטוריה נכתבת בידי המנצחים , כמובן שישראל לא תפרסם שהיא הרבה ילדים ונשים. אע"פ שידוע שבסברה ושתילה כן היו נשים וילדים (!!!). רובם לא יוצאים לרחובות , רק הפאנטים. וההורים לא שולחים את הילדים שלהם , הילדים הולכים לבד טוב מאוד. לי בגיל 16 כיום יש מספיק יכולת בחירה על דברים כאלה. אם אני על דעת עצמי הולך להפגין מול הכנסת על דברים שחשובים לי, אני לא רואה סיבה שילד פלשתינאי לא "יפגין" את זה שהוא תומך במאבק באופן אקטיבי. להורים אין קשר. מעבר לכך , על זה שהם אומרים שהם שמחים שהוא התפוצץ , הם מקבלים סכום כסף שיספיק להם לשנים רבות מאודדדדד... ובנוגע לאחרון , טוב שהפנמת את זה

EverMan

New member
נסה שוב.

וועדה ישראלית קבעה שישראל אחראית עליה. ואחת ההחלטות שלה היא ששרון לא יוכל לכהן כשר ביטחון יותר (כי הוא היה אחראי על השטח)

Vendetta

New member
אוי ואבוי, נראה שצריך ללמד אותך קצת

היסטוריה...
הועדה שאתה מדבר עליה היא ועדת כהן, שהוקמה לאחר הטבח. היא לא קבעה שישראל אחראית על הטבח, היא קבעה שישראל היתה צריכה להיות מודעת למצב שבו יהיה טבח כזה, ולכן אחראית בעקיפין. אלו שביצעו את הטבח היו הפלנגות הנוצריות, ואנחנו אפילו לא ידענו על הטבח (אם כי בהחלט היינו צריכים לדעת) עד לאחר שהוא קרה.

EverMan

New member
וונדטה

במקרה ההוא ,ממשלת ישראל הייתה אחראית באופן כמעט ישיר , זה שהיא לא שיגרה את הפקודות לא אומר דבר.

למעלה