מה זה?

מה זה?

יש למישהו מושג מה עושים עם הדברים האלה? בכלל, באתר הזה של פוקס יש כל מיני אביזרי דיג שלא הצלחתי להבין מה עושים איתם, כולל כל מיני אביזרים אלקטרוניים.

paluta

New member
תפעיל את הדמיון ......

יתכן וזה שייך לסוג אחר של אתרים ..... בכל מקרה לשימוש בדייג, הנ"ל מיועדים להטלת פתיון בדרך כלל לפיזור פתיונות למרחק הפתיון ששמים בתוך טילים כאלו הוא כדורי דהינו כדורי פתיון המתפזרים באיזור ההטלה ותוך משיכת הטיל חזרה הפתיון ממשיך ליפול ולמשוך את הדגים לכיוון החוף (שיטת סימני הדרך) לרוב לדייג קרפיונים מטומטמים יש להשתמש בחכה וחוט מתאימים שכן לטיל יש משקל רב והציוד צריך להיות מסוגל להתמודד עם זה

evgk

New member
זה לא לגמרה מדוייק.

הטיל באמת משומש כדי להביא BAIT OR BOILIES למרחק רב, אבל לא כדי לסמן דרך אלא פשות לפזר אוכל סביב הקרסים שלך, לפעמים משתמשים ברוגטקה לאותה מטרה הדברים האלקטרוניים שראיתה משמש במקום פעמון ו משתמשים בו רק כאשר חכה מונחת על ה מעמד מקביל ל קרקע ראה תמונה

paluta

New member
תגיד דגת עם טיל כזה פעם או פעמיים !

אני כן! לפני מספר שנים אי שם באירופה ומה שציינתי זה היה הנוהל לסמן דרך למטומטמים האלה אני ממש סולד מהקרפיונים אבל זו הבעיה שלי השימוש ברוגטקה אכן על מנת לפזר פתיון בקרבת הקרסים אם כי הטלה בשיטת המקל החלול היתה הרבה יותר פופולארית בזמנו אגב עם הרוגטקה לא תגיע למרחקים משמעותיים ומדויקים אלא אם הם די קרובים אליך

evgk

New member
דגתי

אני דגתי עם תיל כזה לא פעם באירופה. אני אמצע מעמר על זה תיכף

evgk

New member
שאלה

תסביר לי איך מסמנים דרך עם טיל שיכול להכיל רק 8 בויילים

evgk

New member
מאמר

אני מוסיף מאמר על הנושא מצטאר אבל זה באנגלית. אגף ברוב מדינות אירופה לא דגים ליד החוף כך שההסבר שלך הוא לא נכון. לפעמים אפילו משתמשים בספינות קטנות עם שלט כדי להביא אוכל ל כרסים. משה יותר מפליא אותי איך הם מצליחים לזרוק מצוף קטן WAGLER למרחקים של 60 מטר במיים עומדים אתה חייב להאכיל כל הזמן

joko7

New member
בחייאת פלוטה,תעלה לנו מאמר בנושא

הקרפיונים,לטוב ולרע
נורא מסקרן אותי מדוע הינך מתעב קרפיונים בצורה שכזאת,הדבר היחיד שאני באמת מסכים עימו בנושא הקרפיון זה שאינני אוהב את בשרו ואת טעמו,הוא שמנוני ותפל ביחס לדגי ים ואינני נוגע בו,רוב האנשים שהכרתי דווקא זוללים אותו,,,כל טוב גבר

ramihann

New member
הקרפיון והבעייה היהודית

לידיעת פלוטה ושאר החברים: באירופה, שם הקרפיון הוא חיית בר, ובמיוחד באנגליה, לשם הביאו במקור קרפיונים אך ורק כדי לשעשע את הדייגים (הם אינם ילידי המקום באופן טבעי, אך לאחר שהם הגיעו הם מתרבים, ברוך השם, בכוחות עצמם), הקרפיונים קשים מאוד לתפיסה ונחשבים דגים זהירים ורגישים במיוחד שמתקרבים לחוף רק בלילה. יש לי המון מאמרים במגזינים מאנגליה בנושא - שם דיג הקרפיונים נחשב לענף מכובד ואתגרי ביותר. כל הריגים המשוכללים עם החיישנים האלקטרוניים והקטפולטות/רוגטקות נועדו בעיקר לדיג של קרפיונים שכאמור - נחשב קשה ואתגרי. כל זה לא משנה את העובדה הבסיסית שאף דייג אנגלי לא ייתפס מת כשהוא אוכל מבשר הקרפיון. זה לא נחשב דג מאכל באנגליה - אלא דג לדייג בלבד, ואחרי שהם תופסים אותם, שוקלים אותם ומצטלמים איתם, הם מחזירים אותם למים (איפה רמבי נוריאל?). הקרפיון משמש כדג מאכל בעיקר במזרח אירופה - בעיקר בקרב שכבות המצוקה בארצות מוכות עוני ואבטלה, ובמקום אחד נוסף: במדינת הפראיירים - ישראל. וכמו בבדיחה על הרופא הפולני שזכה בפרס נובל לרפואה על כך שהוא הצליח להשתיל טחורים לאחד הפציינטים שלו, כך במדינת ישראל ענף המדגה המפואר מגדל בעיקר את הדג הנחות, השמנוני והתפל הזה שגם מלא בעצמות וצריך לטחון אותו עד מוות כדי להכין ממנו מנה ראויה למאכל אדם - געפילטע פיש (עם או בלי סוכר). ובבניין ציון וירושלים ננוחם.

joko7

New member
וואו רמי וואו על המאמר../images/Emo47.gif../images/Emo45.gif|כתר

הרשה נא לי להעניק לך בזאת
קרה+פיתה עם שמן זית עם בונוס מיוחד בשבילך זעתר בלאדי משובח על הפיתה,כל זאת כאמור לאות הוקרה על המאמר המרתק והחינני בנושא אהוב ליבו של פלוטה=הקרפיון,,,יישר כח

evgk

New member
טוב, אני לא אוכל דגים בכלל

אז אין לי את הבעיה הזאת לאכול או לא לאכול קרפיונים

evgk

New member
מוצא הקרפיון

קרפיון כפי שאנו מכירים אותו גודל בסין ע"י אדם ו משם כפי שנאמר הגיעה לשאר העולם, אחד האבות של קרפיון הוא Carassius carassius שאני לא יודע איך דג זה ניקרה בעברית. הדג הזה מגיעה למשקל של 3 קילו ו ניתן ליתפוס אותו בחולה. זה דג זהיר מאוד ו תופסים אותם עם חוט 0.2 ו מצוף של 1GR כי אכילה שלו כמעט לא רואיםת והדג הזה הוא לא פייטר

evgk

New member
תעות בתמונה

סליחה תעיתי בתמונה זוהיא התמונה שרציתי לעלות

joko7

New member
מישהו פעם נתן לי להבין שהקרפיון שיי

שייך למשפחה של דגי הזהב שכולנו מכירים מהאקווריומים ומבריכות קטנות,,האם יש אמת בדבר??

helpmeplz

New member
יש אמת, קח דג זהב וקח קרפיון...

ותראה את הדומי... אני ראיתי זאת באקווריום בטל שחר (בריכת הדייג) ושאלתי את בעל החנות אם הם מאותה משפחה והוא ענה לי תשובה חיובית.

evgk

New member
נכון בההחלט

הדג הזה שייך לאותה משפחה של קרפיונים ש כוללת הרבה מאוד סוגים של דגים

evgk

New member
רשימת כל הדגים השייכים למשפחת

הקרפיוניים. אתר מדהים ואפשר למצו בו מידה על כל סוגי הדגים של מים מתוקים ודגי ים לפי אזור או סוג www.fishbase.org מהשמעניין אותי זה הדבר הבא לפי נתונים של האתר הזה בארץ במיים מתוקים יש את הדג הזה הדג הזה הוא לא כשר אבל נחשב למעדן בכל העולם ותופסים אותו בעיקר בים הכספי. קוויאר שחור הוא לצעשה ביצים של הדג הזה מישהו ראה אתו פעם ? מישהו תפס אותו פעם ? איך קוראים לו בעברית? ראה אתר מצורף 2

paluta

New member
אני מתעב קרפיונים !!!!

שונא אותם כי הם דומים ל.... וממש לא אבזבז זמן לכתיבת מאמר עליהם זה דג תרמח חסר טעם מסריח ומטומטם יותר מהפתיון שמכינים לו. כשגרתי מספר שנים באירופה זה מה שהיה באיזור שלי ונמאס לי ממנו ומכל שיטות הדייג והטקסים והתרבויות שנוצרו סביבו , בארץ המצב בקשר אליו עוד יותר עומלל זה דג שכל בקטריה נצמדת אליו ור הפולנים עוד מוכנים לאכול אותו הוא מעורר בי חלחלה והוא גם מזכיר לי את היפאנים ובזאת אסיים בעניין מי שאוהב לדוג קרפיונים שיבושם לו ואני מאחל לו בהצלחה

למעלה