מדובר ברנו מגאן, שנת 1999, גיר ידני, 1600, עם 35K ק"מ, יד שנייה. המוסך החליט שצריך לעשות שיפוץ/החלפת ראש מנוע. לא קופה, מגאן רגילה ( למרות שהבנתי שרוב המכלולים הם דומים מאוד... ).
1. לא ברור לי מה זה הלך "ראש מנוע"... הגורמים למצב קיצוני הם: א. פגם ביצור ביציקת הראש - סדק ,צריך לברר אם אין אחראיות מורחבת לרכב של היבואן! ב. מצב של חום גבוהה שנוצר עקב קירור לקוי ביותר : 1.חוסר מים (נוזל קירור) ג.תרמוסטט תפוס תפקידו לווסת את זרימת המים מהנוע לרדיאטור. מצב תקין: כאשר המנוע קר, מנותק הרדיאטור לגמרי ממערכת הסיחרור. בכך מתחמם המנוע די מהר, כי הוא מחמם רק את המים הנימצאים במעטה סביב הבוכנות והמנוע. בטמפ´ קבועה מראש (ובדרך כלל בסביבות 82-88 C´ ,פותח הטרמוסטט שסתום ומאפשר זרימת מים מהמנוע למקרן. מצב לא תקין: טרמוסטט תפוס לא יאפשר מיחזור מים שעוברים דרך הרדיאטור ויגרום למצב של חימום יתר ולנזק לאטם בין ראש מנוע לבלוק המנוע עד כדי מצבים קיצונים עיוות בראש המנוע העשוי סגסוגת אלומיניום! ה. קריעת חגורת טיימינג תיגרום לנזק מקיף יותר: 1.שבירת שסתומים או עיוות בשסתומים..מיקומם בראש מנוע. 2.פגיעה בראשי בוכנות... 3.נזק למובילי השסתומים בראש המנוע וגם נזק לתושבות השסתומים! ו.העברת הילוך להילוך נמוך יותר בסיבובי מנוע גבוהים ולא תואמים את מיפרט היצרן במיקרים מסוימים תיגרום לקריעת חגורת טיימינג ולנזקים שהזכרתי מעלה! התיחסתי לנתונים הלא מספיקים לגבי סיבת החלפת ראש מנוע או שיפוצו ובהתיחס לנתון שהרכב יחסית חדש ובעל ק"מ נמוך.
אני הולך עם חבר שלי לשם, לשמוע מה יש למוסכניק לומר... תקבלו עדכונים שוטפים. רק דבר אחד לא הבנתי.. כשהוא יילך למכור את הרכב, אין לו פגיעה בערך הרכב? בכל זאת, יש לי גם אונו שנת 94, ועדיין לא קרה כזה דבר...