מה זה ראש מנוע?

מה זה ראש מנוע?

מה התפקיד שלו? איך הוא נפגע? מה עלות תיקון? מתי צפוי שזה יקרה?

kitt

New member
ראש מנוע הוא החלק שיושב על הבלוק,

בו יש את פתח מילוי השמן, בו יש את השסתומים, גל הזיזים והברגות המצתים. הוא נפגע בעיקר בגלל התחממות המנוע אם בגלל קריעת האטם בינו לבין הבלוק או בגלל תפיסה של השסתומים, עקב קריעת חגורת תיזמון. עלות תיקון מאיזור ה1500-2000 ש"ח וצפונה, צפוי שיקרה ביום שאתה הכי צריך את האוטו, בעיקר אם לא שמים לב לנורות אזהרה ולמדי החום.

זה בר תיקון? שיפוץ? החלפה?

מה בדיוק עושים במקרה כזה? לחבר שלי יש רכב שנת 1999, יכול להיות שזה המצב אצלו? כבר צריך לתקן את זה? עוד שאלה...אמרת רצועת תזמון...לא מחליפים את זה אחרי 60K?

עוד שאלה קטנה...

זה פוגם בביצועים ( התיקון/שיפוץ )? רואים שהחליפו/תקנו? זה פוגע בערך הרכב?

kitt

New member
כל דבר הוא בר תיקון, אם מדובר באטם

ש"הלך" זה המקרה הקל, פשוט ותחים ראש מנוע, מחליפים אטם וסוגרים (כמובן שזה הרבה יותר מסובך אבל זה בגדול התסריט). אם מדובר במשהו יותר רציני, שוב פותחים מתקנים...... בקשר להחלפת רצועת טיימינג, לפעמים יש כאלה שלא מחליפים אותה בזמן, ויש מקרים נדירים שהיא נקרעת בלי קשר להאם היא הוחלפה או לא. בקשר לפגיעה בביצועים, אם תלך למוסך טוב לא תהיה פגיעה בביצועים (אפילו עליה אם ינקו כבר את השסתומים על הדרך) אם תלך לסנדלר תקבל נעל מחוררת. במקרה של מנוע אני טוען מה שזול עכשיו יהיה יקר אח"כ. בקשר לירידת ערך, לא אמורה להיות ירידת ערך (אפילו בשנתונים מסויימים זה עוזר למכירה) כמובן בכפוף לאיכות לתיקון.

עוד שאלה קטנה.סליחה מראש על הבורות

יכול להיות שיש קשר בין מערכת הקירור לראש המנוע? דרך אגב, מדובר ברכב עם 35K ק"מ...שנת 1999, של חבר טוב שלי... הוא ממש בלחץ מהדבר...

kitt

New member
בטח....... מי הקירור הקרים נכנסים

לראש המנוע ואז עוברים לבלוק ומשם חזרה לרדיאטור לקירור. איך רכב עם 35000 יש לו בעיה עם ראש מנוע? הוא נסע עם מנוע מעבר לקו האדום של מד החום?

זה בדיוק מה שאני מנסה לברר!

הוא קנה את האוטו ב 20K...הוא לא עבר את החום הממוצע, מעולם לא נדלקה לו נורה, וכן מערכת הקירור תקינה!!!!

עתיד18

New member
שמע חבר...

רכב שנת 99 עם 30 אלף קילומטר, והוא קנה אוטו ב20, אני אומר שהמוכר שיחק עם הקילומטראז´ מישהו ניקה פה כמה קילומטרים

itzik93

New member
איזה קישקוש ../images/Emo70.gif

ממה אתה מסיק שהמוכר "ניקה" כמה קילומטרים
לא ראית את הרכב בכלל
איציק

איציק...

אמר לי את זה עוד בן אדם אחד לפחות. וזה גם יכול לתת הסבר לעניין... + מחר הוא במכון לבדיקת ספידומטרים, לבדיקת הפחתת הק"מ ( או שלילת הנושא ). בכל מקרה, איזה הסבר יש לך?

itzik93

New member
ההסבר הוא פשוט ../images/Emo70.gif

אי אפשר לדעת עד שלא רואים את האוטו
הדוגמא האישית שלי מבוססת על קניית רכב שנעשתה לפני 4 שנים. האוטו היה אז בן 5 שנים, עם 29,000 ק"מ מקוריים. אף אחד לא שיחק בשום ספידומטר - ולדעתי ניתן לזהות הבדלים עצומים בין רכב שעבר 80 או 100 אלף ק"מ לרכב שעבר 20,000 ק"מ. הרכב מוכיח את עצמו עד עצם היום הזה. בנוגע למקרה של חבר שלך - תקלה, פגם ביצור או רשלנות במוסך יכולים לגרום לחלק חשוב במערכת הקירור להפסיק לבצע את פעולתו ובכך לגרום נזק לראש מנוע כתוצאה מהתחממות יתר של המנוע..אז לפני שכולם מתחילים לנחש מה קרה ואיך קרה, צריך לראות את הרכב - ואם יש היסטוריה במוסך מורשה שיכולה לאשש את עניין הספידומטר - מה טוב (צריך להיות, זה רכב באחריות). איציק

איציק, עוד משהו קטן...

כתוב שהצמיגים גמורים...צמיגים של 3 שנים / 35K נשמע לך הגיוני? ועוד משהו, כשהוא קנה את האוטו, הרכב עבר טיפול 15K ב 18K, וזה היה 3 חודש לפני המכירה...לך תדע כמה הוא נסע בלי טיפול? אולי הוא הגיע עד 20K, איפס קילומטראז´, ונסע למוסך לטיפול 15K כאילו "בזמן" ? אני לא יודע, ולא מאשים. רק חושב שיש בזה משהו ששווה לבדוק.

itzik93

New member
בנהיגה טובענית זה יכול להיות...

אבל כמה שאלות לי אליך: חבר שלך נזכר עכשיו לבדוק את כל הדברים האלו ? הוא לקח את הרכב לבדיקה בכלל ? אמרו לו בבדיקה אם הבלאי תואם את שנתון הרכב והק"מ ? למה הוא לא הולך למוסך להוציא היסטוריה מ-ל-א-ה ? איציק

אז ככה:

הוא קנה את הרכב והתקשר למוסך: אמרו לו שהרכב עבר טיפול במסגרת הזמן הסביר. החליפו לו פילטרים/שמנים...כרגיל. הרכב עבר בדיקה ונמצא תקין. לא דיברו על בלאי שתואם לשנתון...החבר שלי לא נוהג בצורה מופרעת... הוא לא מאיץ בצורה מוגזמת, לא "קורע" את הרכב, בודק אותו כנדרש, שמן מים, וכדו´...פשוט לא ברור מה הולך שם...

itzik93

New member
לא התכוונתי לחבר שלך...

התכוונתי לנהיגה תובענית של בעל הרכב הקודם (ששחק את הצמיגים) האם מד האוץ שמצויין בכל הקבלות הקודמות של הטיפולים הוא הגיוני/תואם למציאות ? איציק

שי ז.

New member
חייבים ליישר את הראש

היום כאשר הראשים עשויים אלומיניום חייבים ליישר את הראש בכל מקרה של פירוק. מוסך שלא עושה את זה אל תכניס אליו את האוטו. שי

שי ©

New member
החלפת רצועת תזמון (טיימינג בעברית)

מתבצעת עפ"י הוראות היצרן/יבואן. יש מכוניות שמחליפות כל 30K ויש כאלו שכל 90K (ויש גם באמצע, וכנראה יש גם כאלו שיותר...). שי

למעלה