מה זה פייגלע ?

חייםלוי

Member
מנהל
פייגעלע היא צורת הקטנה לפויגל - ציפור

פייגעלע - גוזל ובהשאלה לילדים קטנים.

בן הצבי

New member
הגיע מיהודי אמריקה.

יש כינוי גנאי ידוע להומוסקסואלים באנגלית. ובגלל הדמיון בין כינוי הגנאי הזה באנגלית למילה ``פייגעלע``, הדביקו את זה להומוסקסואליים. אך פירושה המילולי של המילה הוא כמובן כפי שתרגם כבר ר` חיים לוי.

לא הבנתי

הבנתי שהפירוש העממי הודבק ע"י הסלנג היהודי אמריקאי. אך כיצד ? מה הקשר ביו גוזל ל הומו ? גם בסלנג צריך שיהיה קשר כלשהו. אם משמעות המילה פייגלע הייתה למשל "עוף מוזר", היה יותר קל לקשור את הקשר. כי הומו זה עדיין "דבר אחר". אך מה הקשר בין "גוזל" ל-"הומו" ?

בעצם מצאתי את הקשר

מתוך נטייה ללשון עדינה. יהודי אמריקה רמזו למילה FAG (מילה גסה במיוחד ) , תוך הטייתה למילה תמימה אחרת- "פייגלע", כלומר גוזל. הקשר הוא קשר של שמיעה בלבד ולא קשר של משמעות. כך מבטאים את הכוונה מבלי ללכלך את הלשון. נטייה זו קיימת גם בשפות אחרות. למשל עליז , GAY, או מתרומם , הן מילים מרמזות בעלות קשר עקיף (כלשהו ) למילה ההיא...

הומינר

New member
לא לחינם הלך הזרזיר אצל העורב

כי הוא בן מינו, און אז מען האט געואלט זאגען אוף איינעם, אז מען דארף בודק זיין, און נישט גלייבען אים יעדען וארט, האט מען געזאגט, יענקעל, הער איז יענער פויגעל, ובלי שום קשר להומו בכלל, יענע צייטען האט מען גארנישט געקלערט אז הייד קען זיין ה - הומו, דאס איז דאך חיוב - כרת -, די זעלבע וי נישט צו פאסטען יום כיפור, מען האט זיך נישט געקענט פארשטעלען אז הייד פאסט נישט יום כיפור, האבער מפני חטאינו , גלינו.

אני לא דובר יידיש בכלל

ואני גם לא מתעניין בכלל בנושא. אם בכלל למדתי משהו בחיים , אז זה לא לבטא את דיעותיי האמתיתיות בכל נושא שהוא שנוי במחלוקת דתית, פוליטית, חברתית. אני פשוט חובב מילים ומתעניין בגלגולן של מילים, חובב תשבצים, חובב לעיין במילון ולרשום כל מיני משמעויות של מילים שלא ידעתי עליהן וכו'. אני בכלל התחלתי לחקור בנושא בעקבות כתבה שנתקלתי בה במקרה, בנושא של צפרות. http://www.nrg.co.il/online/35/ART/969/857.html

למעלה