מה זה לימודי משפטים?

Tom Kapinos

New member
מה זה לימודי משפטים?

היי, אני בן 22, מתכנן להרשם ללימודים במכללה בחודשים הקרובים. אני חושב לאחרונה ברצינות להרשם ללימודי משפטים, וברצוני לדעת מה זה בדיוק אומר. ואיפה אני יכול לקרוא קצת על הנושא כדי לדעת למה אני נכנס. ממה שאני יודע פחות או יותר מדובר בלימודים שבהם צריך לקרוא המון ולשנן המון. אבל איפה אני יכול להשיג רקע יותר גדול בנושא, כדי להחליט באופן סופי אם זה מתאים לי או לא?

sacrament

New member
לימודי משפטים../images/Emo9.gif

אומנם צריך לקרוא המון, אבל ממש לא צריך לשנן המון. חלק גדול מהמבחנים הם בחומר פתוח, וגם אלה שבחומר סגור מאפשרים להכניס את החוק הכתוב עצמו. כלומר- לפחות את החוקים אין כל צורך לשנן. כשאני הגעתי ללמוד משפטים הייתי בטוחה שרק לומדים חוקים כל היום. וזה ממש לא נכון. הלמידה מתמקדת בעיקר בפסיקה- דהיינו פסקי דין שניתנו באותו הנושא (בעיקר מביהמ"ש העליון), במאמרים של מלומדים שמפרשים את הפסיקה או מוסיפים עליה, דעותיו של המרצה לגבי הפסיקה או המאמרים, ובסוף איפשהו יש את החקיקה. לגבי פסקי הדין- המטרה היא להוציא מהם את ההלכה. ההלכה הינה הכלל שלפיו ניישם מקרה כלשהו. אחרי קריאה של המון המון פסקי דין לומדים לקרוא אותם כמו שצריך ולהוציא הלכות. מאחר ופסקי דין הם לעיתים נורא ארוכים- מאוד נפוץ להעביר סיכומים שלהם בין האנשים. המבחנים הם לרוב מבחני קייס- דהיינו נותנים לך סיטואציה די ארוכה שמכילה את רוב הנושאים שנלמדו, ועליך ליישם את ההלכות שנלמדו על הקייס. למשל- אם החוק אומר שכל עיסקה במקרקעין חייבת להיות בכתב, אבל יש פסק דין שבו אישרו עיסקה במקרקעין גם ללא כתב, אלא שבאופן יוצא דופן היה שם חוסר תום לב חמור וכבר הבית היה בנוי וחיו בו האנשים- אז אתה מחיל את ההלכה הזו על הקייס. אם זה מקרה דומה- משתמש בזה. אם זה מקרה הפוך או שונה במשהו- מאבחן את הקייס, אומר למה זה שונה ולמה לא יחילו את זה פה. באופן אישי, אני מאוד התרשמתי לטובה מלימודי המשפטים. חשבתי שזה רק שינון. אבל זה הרבה יותר אנליטי ממה שחושבים. אז נכון, אין מספרים- אבל יש הרבה לוגיקה, והיקשים והשוואות. יש מקרה ממנו מסיקים את הכלל ואז הכלל לוקחים ומיישמים במקום אחר. רק מה- זה המון השקעה! זה המון לקרוא, והמון עבודות. אבל לדעתי לפחות, את הידע שמשיגים שם אפשר ליישם בכל דבר בחיים- אם זה בלקנות דירה, בלהפקיד כסף בבנק, בלהתחתן. תמיד חשוב לדעת את האפשרויות שלך והמגבלות שלך בכל תחום בחיים. השאלה היא האם אתה תאהב את זה. בכל מקרה, אני ממליצה להשיג מחברות בחינה של אנשים משנים קודמות ולהתרשם מהחומר הנלמד.

flutter girl

New member
וואלה,

חשבת שלימודי משפטים זה שינון? אני תמיד ידעתי שזה כל כך לא - ונורא קשה להסביר לאנשים מבחוץ שזה לא לשנן המון חומר עיוני, אלא יותר קטע של חשיבה וניתוח. לאנשים יש דעה ממש לא ריאליסטית של לימודי משפטים, זה מוזר.

sacrament

New member
לא זו אף זו

מאוד התפלאתי שיש מחקר במשפטים, שיש ד"ר ופרופ' לזה שאשכרה יושבים וחוקרים- כי חשבתי שמשפטים זה החוק היבש, ומה לעזאזל יש לחקור במשהו שכבר קיים וידוע? אגב...אלה גם התגובות שאני מקבלת מאנשים שלא לומדים משפטים כאשר אני מספרת שאני רוצה לעסוק במחקר בעתיד. אז כנראה זה לא רק הדימיון המפותח שלי (-:

flutter girl

New member
כן, אני יודעת-

שזה מפתיע אנשים רבים, אני פשוט באופן אישי באמת בדקתי מה לומדים במשפטים לפני שנכנסתי למקצוע, כי אני + שינון המון חומר ללא היגיון מובהק לחומר = incompetence.

B L I M P

New member
באתרים של האוניברסיטאות

יש שנתון. תחת משפטים מפורטים כל הקורסים שחייבים ללמוד ואילו קורסי בחירה יש. לכל קורס יש פירוט של התחומים והנושאים הנלמדים במהלכו. תבדוק באתר של המכללה אליה אתה רוצה ללכת, אולי גם שם יש. אבל באופן עקרוני הלימודים די דומים ממקום למקום.

idc

New member
לימודי משפטים במרכז הבינתחומי הרצליה

שלום, אתה מוזמן להיכנס לאתר של בי"ס רדזינר למשפטים במרכז הבינתחומי הרצליה: http://portal.idc.ac.il/he/schools/Law/Homepage/Pages/default.aspx ושם לקרוא קצת על התכניות והקורסים. כמו כן, תוכל להגיע ליום פתוח לתואר ראשון ביום שישי הקרוב, 11.1.08 בשעה 9:00 ולהתרשם מהמקום, המרצים ותכניות הלימוד. בהצלחה, יעל

למעלה