מפספס את המטרה ?!?!?
המטרה של מי ? האם אתה חושב שהמטרה של כל אחד שעוסק באמנויות לחימה זהה ? כאשר אדם שעוסק שנים באמנויות לחימה אומר שהוא לא שיפר את יכולת הלחימה ברמת ההתגוננות, זה אומר במילים אחרות שזוהי לא מטרתו. לכל אדם אם בכלל יש מטרות וסיבות שונות לעיסוקו באמנות לחימה, יש כאלה שבחרו באמנות לחימה מהסיבה הפשוטה של רצונם ביכולת התגוננות, אנשים אלה כלל אינם מתלבטים במטרת עיסוקם באמנות הלחימה, היא פשוטה וברורה, להגיע ליכולת התקיפה וההגנה המקסימאלית. לעומת זאת אחרים כלל לא בחרו באמנות הלחימה מסיבה זו, אצלם אמנות לחימה היא קדם כל אמנות, במקרה אמנות זאת עוסקת בלחימה. אך באותה המידה הם היו יכולים לבחור בפיסול, צייור, או שזירת פרחים. הסיבה שהם בכל זאת עוסקים באמנות לחימה היא שלאמנות זאת הם מתחברים יותר מכל אמנות אחרת, ויכולות להיות המון סיבות לכך. אמנות הלחימה יכולה לשפר גם אצלהם את הביטחון העצמי, אך לא בגלל הסיבה שהם מרגישים חזקים שאיש לא יכול לפגוע בהם, אלא בגלל שהם עוסקים בתחום שהם מרגישים טובים בו, והם עומדים בהתמודדות שהאמנות לחימה מציבה בפניהם בהצלחה. ויתכן שהעיסוק בפיסול למי שזה מתאים לו, יתרום לשיפור בטחונו העצמי באותה מידה בדיוק. ברור שהחגורה השחורה יכולה לתרום לתוספת בטחון עצמי אפילו למי שלא מרגיש שהאמנות לחימה תרמה ליכולת ההתגוננות שלו, ולו רק בשל היחס של הציבור שלא מבין כלל באמנויות לחימה. אני בכל מקרה עוסק באמנות לחימה פשוט בגלל שאני מאד אוהב את זה, אין לי מטרה אחרת. ובעצם זאת הסיבה שכל אמן עוסק באמנותו. לכן גם לא מסבירים תאוריות מדוע דוקא אמנויות לחימה, בדיוק כפי שאי אפשר לשאול צייר מדוע הוא עוסק דוקא בציור, הסיבה היא פשוטה, הוא אוהב לצייר, והוא מרגיש שעל ידי הצייור הוא מביא לידי ביטוי את יכולתו, אל תשאל אותו גם מה הוא התכוון להביע בצייור, אם היו לו כוונות שאפשר לבטא במילים הוא היה כותב ספר, אצלו זה על ידי תמונה אצל אמן הלחימה זה על ידי תנועה.