מה, זה באמת נכון?

מה, זה באמת נכון?

קראתי עכשיו כתבה על קבלה להתמחות, וממליצים שם לבקש המלצות ממרצים שלך. מה???? אל תגידו לי שבאמת יש אנשים שבאים למרצים שלהם ומבקשים שיכתבו להם המלצות?!??!? נשמע לי מוזר, איזה מרצה יסכים לעשות את זה?

הייבי

New member
בהחלט מקובל לקחת המלצות ממרצים

בד"כ מקובל לפנות למרצים שהשתתפת הרבה בשיעור ויש סיכוי שהם זוכרים אותך, מרצים שהצטיינת בקורס שלהם או מרצים שלקחת אצלם סמינר/קליניקה/סדנא וכו' (קורסים אינטימיים יותר שבנויים על היכרות אישית והשתתפות). וכן, יש מרצים שמסכימים לכתוב המלצה, יש כאלה שלא, אבל בד"כ לא מזיק לנסות.

Anabol

New member
יש שעושים את זה

ואת עוד תתפלאי לראות איזה קשרים יש לסטודנטים עם מרצים... בכל מקרה, זה לא חובה בכלל וזה לא תנאי. מה שכן, עדיף שתגיעי עם איזושהי המלצה. אל תתרגשי מזה שלא התחנפת כל השנה למרצה לחוזים כדי שבשנה ב' תוכלי לבקש המלצה בנוחות.

כן, זה מלחיץ לאללה

אבל נראה לי שהכוונה היא - איך למקסם את הסיכוי שלך להתקבל להתמחות שאתה רוצה, או להתמחות הכי טובה עבורך.

Anabol

New member
העניין הוא שהמלצה ממרצה, לפחות לדעתי,

לא משחקת תפקיד כזה חשוב.

הכתבה הזו מאד לא מדוייקת

למשל: "תקופת המבחנים הנערכת בסמסטר ב' של שנה א' היא החשובה והמכרעת ביותר, אז מאוד כדאי שתשקיעו בה - אלה יהיו הציונים שתציגו למשרדים כשתחפשו התמחות" בולשיט. אלה פחות או יותר הציונים הכי פחות חשובים בתואר. הראיונות נערכים בסמסטר א' של שנה ב', כך שאין מי שבכלל יראה את הציונים האלה (אלא אם רוצים להתמחות בעליון. אז הראיונות קצת יותר מאוחרים, וציוני סמסטר א' של שנה ב' אכן חשובים, בהתאם). אבל זה הדבר היחיד בו הם כאילו מקלים יותר. הם מלחיצים טילים, כאילו בלי סיבה - לקחת את הקליניקה שתוציא אתכם הכי טוב! ללמוד את הקורסים שמוציאים אתכם הכי טוב! לחץ לחץ לחץ! כתבה חובבנית.

נראה לי שהתבלבלת

ראיונות נערכים במסמסטר א' של שנה ב' ולכן הציונים של סמסטר ב' בשנה א' חשובים מאוד, בדיוק כמו שכתוב בכתבה...

Anabol

New member
אני מסכים שהכתבה די חובבנית

אבל מצד שני, ייתכן מאוד שהטיפים המלחיצים האלה הרבה יותר רלוונטים לתלמידי מכללות מסוימות מאשר בעברית. אולי.

sacrament

New member
אני אף פעם לא לקחתי...

והאמת שאני לא יודעת כמה טעם יש בזה בהנחה שמדובר בהמלצה די סטנדרטית שמבוססת על השתתפות בשיעור/ציון גבוה ולא במקרה שאתה ממש עילוי בעיני המרצה והוא משבח אותך מפה ועד להודעה חדשה...אז ספק בעיניי אם מראיין ייתן לזה משקל רב מדי. אבל הרבה לוקחים, אז אולי זה באמת עוזר במשהו, מי יודע...

יפתח00

New member
זה נשמע כ"כ מוזר שמוכנים לתת המלצה ע"ס

ציון גבוה... כלומר, אם אדם לא השתתף בשיעור (כלומר, בדיון) ורק קיבל ציון גבוה, הוא באמת יקבל המלצה? אם כן, אז ההמלצה באמת לא שווה הרבה...

flutter girl

New member
כעקרון אתה צודק...

רוב ההמלצות לא שוות הרבה. מצד שני, אדם שהמרצה לא מכיר בכלל - המרצה לא ייתן לו המלצה ע"ס העובדה שרשום לו "פלוני אלמוני - 97" ברשימה. הוא צריך להכיר את הסטודנט ברמה המינימלית.

המלצות

אני לקחת המלצות ממרצים שלמדתי איתם יותר מאשר קורס אחד (או שלקחתי איתם קורס וגם עבדתי איתם במסגרת אחרת), וככה יצא לי להכיר אותם יותר, ולהם להכיר אותי (למעט חריג אחד, אבל אז היה מדובר במרצה שיצא לי לדבר איתו גם מחוץ לשיעור). זה מאד מקובל. אם תקחי בשנה הבאה קורס עם מישהו שלמדת איתו השנה, אז זה יהיה קצת פחות מוזר לבקש ממנו המלצה בתחילת השנה, לקראת פתיחת עונת הראיונות להתמחות.

למעלה