מה הסף שלכם?

Drunk Bullet

New member
אני בעיקר תוהה..

למה, לעזאזל, אתה חושב שההתנהלות שלי בהתמחות תהיה ברמת ההתנהלות מול פלצן וירטואלי, שרק מחפש "לעקוץ" בלי קשר לדיון? הגיע הזמן לנחות, עפיפון.

dumb student

New member
כי הנה אתה שוב תוקף לגופו של אדם

כשאין לך מה להגיד לגופו של עניין. "אה, ואללה, טעיתי" היה מתאים בהרבה. שיהיה בהצלחה.

Drunk Bullet

New member
יודע מה? מגיע לך יותר מזה

אבל אני די בטוח שההודעה הייתה נמחקת ברגע שמנהלת הפורום הייתה קוראת אותה. כמו ילד מקלדת בן 10, אתה כותב את שמי בכותרת הודעה בדיון לפני חודש כשבכוונה אני לא נחשף בפורום הספציפי הזה (אגב, סיבה פשוטה - לא רוצה להיקשר פה לכל מיני אמירות שזורקים על מרצים וכד'), אבל יותר מכל דבר אחר - אחרי שאני רומז שיותר משמפריע לי שחשפת את שמי, מפריע לי שאדם ש*מכיר אותי* מתנגח איתי פה בצורה קטנונית *מבלי שאני יודע מי זה*, אתה שוב דוחף עקיצות (לא רלוונטיות, כי את המקורות לנתונים בדיון ההוא כן ציינתי, לא שזה מפריע לך להמשיך לבלבל את המוח) בדיון אחר לגמרי אחרי חודש ועוד מצפה שאני אגיב לך בצורה עניינית, תוך שאתה מעביר עלי ביקורת כאילו אני אצלך בהתמחות. "טעיתי" אני אגיד לאנשים *אמיתיים*, שלא מתחבאים מאחורי מקלדת ותוקפים בזהות בדויה את אלה שהם מכירים. ממליץ לך שיטה אחרת להגיע לסיפוק מיני, חוץ מלשמוע "טעיתי". חזרתי עכשיו ממחזה נפלא ("זוהר", למתעניינים) עם מצב רוח יותר מידי טוב מכדי להמשיך לבזבז עוד דקה על תגובה בשבילך, אז קח את ה"בהצלחה" שלך ותשתמש בה בעצמך, כי עם ה"התחכמויות" שלך זה בערך הדבר היחיד שתוכל לסמוך עליו.

dumb student

New member
בן אדם, יש לך בעיה

על כך שחשפתי את שמך כבר התנצלתי (פעמיים), ויותר מזה אין לי מה לעשות (חוץ מאשר להתנצל פעם שלישית). ואכן, בדיון הקודם הפנת למקורות שתמכו בטיעון שלך, אך גם זה היה לאחר שיותר משניים הסבירו לך שאם אתה טוען טענה, עליך לגבות אותה ביותר מאשר מה ששמעת כדעה של מרצה (ולא שהיא אינה אמת!). במקום לתקוף את כל העולם ואחותו, היית יכול פשוט לענות בלינק לנתונים, וזהו זה (בדיוק כפי שאני עשיתי, כשטענתי שאתה טועה). וכאמור, בדיון הקודם לא טענתי שאתה טועה, אלא שכל עוד לא תתמוך בטענתך, היא תשאר דעה ולא עובדה. כל מה שמעבר לשני אלה הוא באמת עניין למישור אחר לגמרי, וירידה לרמת דיון של ביוב. אני מוכן להניח לטובתך שאכן "תקפתי" אותך, ושאני "מבלבל את המוח", ושאני "מתחכם" ו-"ילד בן 10" (או שאולי גם לי "השתן עלה לראש"). איך זה קשור לכך שאתה טוען טענה שהופרכה, עובר לטענה אחרת שגם היא מופרכת, ועדיין לא מסוגל להבין שהטענות שלך הופרכו? או שהבעיה אינה במי שמפריך את הטענות שלך אלא בטענות עצמן?

Drunk Bullet

New member
הבעיה היחידה שלי, היא שאני מקדיש תשומת לב

לטרולים כמוך. אחד האנשים מהמסלול שלי, שמופיע ברשימת מצטייני דיקאן תשס"ט שהעלת, העיד על ממוצע 86 ומשהו, איך זה עלה בכמה עשיריות הנקודה(לפי הרשימה) אני לא יודע, וגם לא מעניין אותי. זו הסיבה גם שהתייחסתי לתשס"ט ולא לתש"ע. אם לא הנ"ל, כנראה שלא הייתי יודע על קיומו של "תואר" מצטיין דיקאן או על מועדי הכרזתו. מבחינתי, הצטיינות בתיכון ובשירות צבאי זה משהו הרבה יותר מועיל (גם אישית) מאשר הצטיינות במוסד שמלמד אותך להיות רובוט ולא לסטות מקו מחשבה של המרצה (חוץ מכמה יחידי סגולה).

dumb student

New member
כמו למשל לצטט באופן עיוור משהו שאמר יואב ספיר

בקורס בסד"פ ולראות בו כאמת מוחלטת שירדה מהשמיים? אשר לחשיבות תואר ההצטיינות - אחד המשלים הידועים של איזופוס מתאר שועל שרצה לגנוב ענבים מכרם, אך לא הצליח לעבור את הגדר. משנכשל, אמר השועל - "הענבים בטח חמוצים". עלה והצלח. לא עונה לך יותר.

Drunk Bullet

New member
אפילו לא בכיוון של ספיר, עם כל ההערכה אליו

יותר בכיוון של חורי (בק.רוחני), בס (דיני גירושין) ועוד כמה בודדים מאוד. המשל שלך..מה יש? פגעתי בנקודה רגישה? מבחינתי זו רק שורה שתרשים כמה מעסיקים, לא משהו שיכפר על אופי דוחה או יגרום להעדפה על פני מישהו עם נק' ציון מרשימות מהצבא (כשמדובר במגזר ציבורי\פרקליטות צבאית ולא במטחנת, סליחה - משרד, פרטי). תתפלא, לא כולם חושבים כמוך. מאז שפספסתי בנק' ספורות את רף הכניסה לרפואה, לא רואה טעם כלשהו להצטיין בתואר. בדיוק כמו שאני לא רוצה להיות עו"ד עצמאי בעתיד אלא מעדיף להיות עו"ד שכיר עובד מדינה\לחזור לצבא, בדיוק כמו שאני לא חולם ולא רוצה להיות שופט ובדיוק כמו שאני לא רודף אחרי כסף גדול במשרדים פרטיים (בניגוד לרבים באת"א שבשנה ג' מודים שהכסף והמותג משכו אותם למשרד X).

lol65

New member
הדרך שכתבת

כדי לדעת אם היה נרמול זו דרך לבדוק נרמול של קורס, לא? אם הנרמול של המבחן מתבצע ע" המרצה תוך כדי הבדיקה (כלומר הוא בודק לפי קושי המבחן), אז למעשה אין דרך לדעת אם המבחנים נורמלו, אני טועה? הורדת והעלאת הנקודות מתבצעת באופן שיוויוני? כלומר, על אותה טעות תיהיה אותה ירידה של נק' אצל כולם, או שהם עושים את זה שרירותי העיקר לשמור על הממוצע?

Drunk Bullet

New member
שני דברים שונים

נרמול רלוונטי לציון הסופי שכולל את המבחן ואת שאר מרכיבי הציון (אם יש). לאחר שנבדקו כל המבחנים ויש ציונים, מחושב הממוצע הכללי של כל ציוני הסטודנטים בקורס - במידה והוא חורג לחיוב או לשלילה מהממוצע המתוקנן (ברמה המצריכה נרמול), ינתן פקטור (שלילי או חיובי, בהתאם לסוג החריגה ביחס לממוצע) - השורה התחתונה היא שהציון שלך במבחן נשאר כפי שנקבע לאחר הבדיקה, אלא שהציון של הקורס יהיה שונה (למשל, קיבלת 90 במבחן שמהווה 100% מהציון הסופי, אבל לאחר פקטור שלילי של 7 נק', הציון הסופי שלך בקורס יהיה 83 - שימי לב, מה שמשתנה זה ציון הקורס ולא ציון המבחן, שישאר 90).

lol65

New member
אוקיי

אבל גם המבחנים מנורמלים, לא? הרי בעצמך אמרת שעל טופס הבחינה אפשר לראות +\- 2 נק' (אם היה נרמול)... וגם יש את התנאי הזה שצריך מינימום 25 סטודנטים במבחן כדי לבצע נרמול... צר לי על הקשיי הבנה שלי היום, זה פשוט מבלבל! ואני גם סקרנית לדעת אם הציונים שקבלתי הם אכן שלי או שהיו פקטורים (שליליים או חיוביים), אבל לא הודיעו לנו על זה כלום, אז כנראה שהנרמול התבצע תוך כדי הבדיקה. היה לנו מבחן חצי אמריקאי, כל שאלה שווה 2 נק', אז אם עושים נרמול תוך כדי הבדיקה, אז פתאום שאלה תיהיה שווה יותר או פחות, ואז שוב אני חוזרת לשאלה האם כמות הנקודות שירדה על כל טעות הייתה זהה לכולם...

Drunk Bullet

New member
אני לא כתבתי שאפשר לראות על הטופס +\-

מה שאת מדברת עליו, נשמע כמו מצב שבו רוב הנבחנים פשוט טועים באותה השאלה, דבר שמעיד על בעיה או שמדובר בשאלה שבכלל עוסקת בנושא שלא נלמד (כמו שהיה לי באחד המבחנים לפני כמה שבועות) - במקרה כזה אפשר לבטל לגמרי את השאלה ולתת עליה ניקוד מלא ל*כולם* (או לפזר את הניקוד שלה על השאלות האחרות, גם כן *לכולם*). העניין הוא שגם אחרי זה, יכול להיות שהממוצע הכללי של *כולם* חורג מהממוצע המתוקנן, ויוחל נרמול על הציונים הסופיים בקורס של *כל נבחן*.

lol65

New member
סליחה, התבלבלתי עם

dumb student

Anabol

New member
הגישה שלי

אני נוטה להסתכל על ציונים כאמצעי, ולא כמטרה. אני לא חושב שציונים מעידים, או יותר נכון, יש רק יחס מתאמי ולא סיבתי בין ידע וחשיבה משפטית לבין ציונים. כל זה לא אומר שהציונים שלי נמוכים, אבל זה אומר שהציון בשבילי תלוי במטרה שלי באותה תקופה. לדוגמא, בשנה א' היה לי יותר חשוב לקבל ציונים גבוהים, כי המשרדים המראיינים בשנה ב' מקדישים חשיבות לציונים, ולא כי הציונים עצמם היו חשובים לי. עכשיו בשנים ב' ו-ג', כשאני משלב עם חוג נוסף, כבר לא כל כך חשוב לי לשמור על ציונים גבוהים ולכן אני כמעט ולא עושה מועדי ב'.בגלל השנה אין לי אפשרות, אני ניגש במועד א' למשפטים ובמועד ב' לחשבונאות. לא אכפת לי גם ליפול מתחת ל80 (למרות שזה לא קורה), כי אני יודע שאף אחד אף פעם לא יסתכל יותר הציונים שלי. הגישה שלי לא פופלארית בקרב "החרשנים" ובכלל בקרב רוב הסטודנטים, כי הם רואים קשר מסוים בין הביטחון העצמי שלהם/ ה"כשרון" שלהם לבין הציונים. אני לא מאמין בזה ולכן אני מגיע למבחנים הרבה יותר רגוע, ובמבחנים לחוצי זמן אני הרבה יותר מפוקס וגם זה תורם לציונים. אחרי שאמרתי את כל זה, אני לא חושב שזה יהיה רלוונטי כלפיך. את נשמעת די פרפקציוניסטית ולוקה קצת בתחום של להפריד בין עיקר לתפל. אני לא אומר את זה כדי "לרדת" עליך. זו ההערכה שלי. בכל מקרה בהצלחה, ומה שבטוח זה שאת תקבלי ציונים גבוהים ללא קשר לאיזו עצה תבחרי להקשיב פה בפורום.

lol65

New member
ממש לא ראיתי את זה

כירידה, האמת שדי צדקת בהערכתך. תמיד הייתי כזו, וכמובן שזה די מלחיץ נפשית. ברמת ההיגיון אני יודעת שהצדק איתך, הגישה שלך הרבה יותר בריאה, אבל בפועל קשה לי ליישם אותה על עצמי. השנתון שלי יתראיין להתמחות רק בסוף שנה ג', ככה שאני בכל מקרה לא יכולה לוותר לעצמי בשנתיים הקרובות. לצערי, בלימודי התיכון לא שמו דגש על סיכומים ומיומנויות, ופשוט שיננתי הכל לבגרויות (כמובן שגם הבנתי מה אני קוראת ובסופו של דבר התשובות היו במילים שלי), אבל כמה שחשבתי שהחומר בהסטוריה זה הרבה, רק עכשיו אני מבינה מה זה הרבה. מה חשוב שיהיה בסיכום? עובדות המקרה וההלכה הסופית זה ברור, אני מתקשה לסכם את השופטים. מצד אחד לא נראה לי שאני צריכה לכתוב עד כמה תו"ל זה חשוב אלא רק ליישם אותו על הקייס, מצד שני, הרבה מהדברים שהשופטים אומרים כן נראים לי חשובים, ושם אני הולכת לאיבוד...

Anabol

New member
סיכומי פס"דים ושאר מחשבות

אני לא ראיתי הרבה מבחנים שבהם היה צריך לדעת יותר משניים-שלושה משפטים בקשר לפס"ד מסוים. אני אנסה למקד אותך: - עובדות המקרה: לא רלוונטיות בכלל. אמנם לפעמים רוצים שתאבחני, אבל אין סיבה לשנן את עובדות המקרה של כל פס"ד פשוט חבל על הזמן. - ההלכה עצמה: יש כמה וכמה שאלות משפטות שעולות בכל פס"ד, אבל פה נכנס המקום של ההגיון הבריא, לבין איזו מהן היא הכי חשובה, ובתוכה אותה שאלה איזה אספקט הוא המרכזי. אולי יעזור לך בתור תרגול, לעזוב לשבוע שבועיים את מלאכת הסיכומים (המתריחה והמיותרת לפי דעתי) ולקרוא קצת סיכומי של נבו. הם מצליחים לתמצת לרוב בחצי עמוד את כל הנקודות החשובות. וגם את הסיכום של נבו אפשר לתמצת, כי הם מסכמים כל פסה"ד ולא רק את הנקודות הקריטיות. אחרי כמה שבועות תנסי לחזור ולסכם בעצמך אם את רוצה, למרות שכמו שאמרתי, אין בזה שום טעם- את יכולה פשוט לקרוא מנבו או מסיכומי פס"ד של אחרים/משנים קודמות. חבל על המאמץ; את יכולה לנצל את הזמן הזה להירגע, לצאת עם חברים וסתם להתבטל. ובאופן כללי, משהו שאני דואג להזכיר לעצמי כמה פעמים בשבוע- כשאנחנו (הסטודנטים) מתחיל את ההתמחות, החיים פלוס-מינוס נגמרים (במשרדים המסחריים). תקופת הלימודים זו התקופה האחרונה בחיים שלך שאין לך שום מחויבויות רציניות (ללמוד למבחן לא נחשב מחויבות אמיתית). תנצלי את התקופה הזו גם בשביל לנוח, להתבטל ולהתרכז בדברי שבאמת מעניינים אותך. אח"כ לא יהיה לך פנאי ללמוד וה"בנאדם" שאת תהי יהיה הרבה פחות רב-תחומי ומעניין, אם תשקיעי את כל הזמן רק בלימודים.

B L I M P

New member
אם אתה רוצה תואר שני

תזהר לא ליפול מתחת ל-80. ובמילים אחרות - תזכור שיש רק קבלה לתארים שניים, וזה גם משהו לחשוב עליו (אם זה מעניין אותך בכלל) כששוקלים לאיזה ממוצע לשאוף.

PIonit

New member
מה שאתה אומר הוא נכון בכללי

אבל בפרט כשזה נוגע למגזר הציבורי, כשיש מכרזים הממוצע תואר יחד עם ציון בחינות הלשכה הוא בהחלט גורם חשוב מבין כל הנתונים שמרכזים לגבי מועמד מסוים. אני לא יודעת לומר כמה המשקל שנותנים לממוצע תואר ביחס לשאר הפרטים, אבל מבחינתי לפחות זה כן אומר שאפילו אחרי שסוגרים התמחות, לדעתי, עדיין לא כדאי לחפף יותר מדי.. [שבעיניי זה אומר שהממוצע ירד מתחת ל80]. בכל מקרה, שכל אחד יעשה מה שנוח לו:)

Anabol

New member
אני מסכים

וזה בדיוק מה שכתבתי, שהציון צריך להיות תלוי במטרה. אם המטרה היא תואר שני כמו שבלימפ ציינה, אז כדאי לשים לב. כנ"ל לגבי אם מתמחים בציבורי, אני מניח. מעבר לזה, עפ"י הגישה שלי הציונים לא בהכרח יהיו נמוכים. זו רק דרך לגשת אל מבחנים ולהסתכל באופן כללי על התואר.

למעלה