מה הסף שלכם?

lol65

New member
מה הסף שלכם?

מתחת לאיזה ציון אתם בטוח נגשים למועד ב'? אני די מבואסת, קיבלתי במבחן הסופי בקורס די קשה וכבד (6 נ"ז) 85. ברמת ההיגיון אני יודעת שזה כבר לא כמו בתיכון, וציונים גבוהים כבר לא יבואו כ"כ בקלות, ושבתאכלס 85 זה לא כזה גרוע, אבל אני בכל זאת מבואסת. מצד אחד, אני מרגישה שאני מסוגלת ליותר, ואני פשוט חושבת שאו שצורת הלמידה של חבר'ה שהצליחו לקבל יותר הייתה יותר נכונה, או שפשוט משהו התפספס לי. מצד שני, רק המחשבה לעבור את זה שוב עושה לי חשק לתלות את עצמי. כמובן שיש גם את הפחד לקבל פחות, כי סה"כ תמיד יש סיכוי לשכוח או לפספס משהו במבחן, והציון שלי לא כזה נמוך, ככה שאין לי טווח גדול ובטוח לשיפור. הסופי שלי זה 88, אם הייתי מקבלת במבחן לפחות 90, אז הסופי שלי היה 92... בקיצור, עד כמה זה יהיה טיפשי לגשת למועד ב' עם ציון 85? מישהו עשה את זה וזה השתלם לו? חוץ מזה, אשמח לטיפים ללמידה למבחנים. אגב, מישהו יודע איך מחשבים את הציון הממוצע של הקורסים? כלומר, האם זה ממוצע רגיל, או משוקלל כמו בבגרויות (בגלל שלכל קורס יש משקל שונה)?

Distractions

New member
על 88 אני אומרת תודה שהחיינו וקיימנו בזמן הזה

הממוצע שלי יותר נמוך משמעותית. זה כמובן משתנה מאדם לאדם. אפשר להגיד "אם הייתי מקבלת במבחן לפחות 90", ואם לסבתא היו גלגלים וכו', ואפשר להגיד שמוישה קיבל 100 וסיגלית 200 (לכי תדעי אם מה שהם אומרים נכון, הממוצע של כל הקורסים נע ומנורמל בין 77 ל-81). לדעתי 88 זה ציון סופי יפה מאוד אובייקטיבית, וחבל על הזמן - לא רק על הזמן של לגשת לשפר אותו, אלא גם על הזמן שלהרהר בזה.

B L I M P

New member
נראה לי זה תלוי בבנאדם

ולא במוסד. למצטייני דיקן 85 כציון אחרון יכול להיות "לא כ"כ גרוע"

Drunk Bullet

New member
שוב זה תלוי במוסד

השנה באת"א רף "מצטיין דיקאן" עמד על 85-86 (לא זוכר בדיוק), שזה ממוצע שרחוק מלגרום לציון כמו 85 להראות כ"לא הכי גרוע".

B L I M P

New member
מה? 85 זה מצטיין? ממתי?

איזה קטע מוזר... ועדיין לטעמי זה יותר קשור בבנאדם. אני לא חושבת שהייתי מתעקשת יותר על ציון 85 אם היה מדובר במצטיין או לאו. מי שמחפש להצטיין באמת, עושה את זה עם ציון מעל 90. עדיין קשה לי להאמין ש 85 זה מצטיין - כמה אנשים עושים לבמה בטקס סיום כשההצטיינות כזו נמוכה??

Distractions

New member
אם 85 זה מצטיין, משהו לא בסדר במערכת

אני לא יודעת מה, אבל זה אומר שסקאלת הציונים משובשת. קראתי באחד הגליונות האחרונים בעיתון של הפקולטה שמישהו כתב על איך לפעמים נדמה שהציון המקסימלי בעבודות הוא 90, והפתרון לדעתו הוא להכניס נוהל כזה: לכל ערימת עבודות בתא של המתרגל יוגנב פתרון של המרצה בשם בדוי כלשהו, ונראה אם הוא מקבל 100. אם לא, צריך לפקטר את העבודות של כולם בהפרש בין הציון של המרצה לציון של הכיתה. אהבתי.

dumb student

New member
85 לא הספיק להצטיינות, לפחות לא בתשסט ותשע

ראי דיון מנומס בהודעות דלמטה.

lol65

New member
באמת שלא הבנתי איך

הגעתם לדיון על מצטייני דיקאן? דיברתי בסה"כ על ציון במבחן אחד שהוא 85, לא על הממוצע שלי...

lol65

New member
בר אילן

ואני לא חושבת שזה תלוי מוסד, אלא תלוי בן אדם.

B L I M P

New member
ברור שמשוקלל (אחרת מה ההגיון בנ"זים??)

אני בעקרון ניגשתי על פחות מ 80. אבל במבחנים שידעתי שזה נס שעברתי, לא ניגשתי על 70 ומעלה. גם בתקופות עמוסות לא שיפרתי ציונים (ולא משנה איזה). אם את יודעת בוודאות מלאה את מסוגלת ליותר, כי את מכירה את החומר על בוריו וסתם היית עייפה/לא מרוכזת - תגשי. אבל תמיד קחי בחשבון שללמוד למבחן במשפטים זה לא מעט מאמץ (הרבה חומר וכד') וכי הבדיקה היא לא מאוד חד ערכית ו"ברורה" ולכן אין לך באמת דרך להבטיח שבפעם הבאה תצליחי. אה ויש גם נרמול :/

lol65

New member
אם יגשו פחות מ-25

לא יהיה נרמול. איך יודעים אם הנרמול השפיע על הציון שלך (לטוב ולרע)? שמעתי מכל מיני אנשים שהם יודעים שהנרמול הוריד להם 5 נק' או העלה 5 נק', איך יודעים את זה? אגב, נרמול יש רק במשפטים?

Drunk Bullet

New member
בדרך כלל מודיעים על כך

או שהמרצה\מתרגל מודיע על פקטור שלישי\חיובי או שהמזכירות מודיעה על כך (באת"א זאת המזכירות).

lol65

New member
אז אם לא הודיעו משמע

שלא היה נרמול? יש הבדל בין נירמול לפקטור? ואיך הנרמול הזה עובד- על אותה טעות מורידים לאנשים שונים כמות שונה של נקודות באופן שרירותי רק כדי להגיע לממוצע הדרוש?

dumb student

New member
נירמול ומצטיינים

כדי לדעת אם היה נירמול ציונים, פשוט תסתכלי על הציון הסופי: אם לאחר ששיקללת את כל מרכיבי הציון יש פער בין המספר שהתקבל לבין הציון הסופי - משמע שהיה נירמול. אין לי מושג איך הדברים מתבצעים באוניברסיטת בר-אילן, אבל בתל-אביב בדרך כלל המזכירות מבצעת את הנירמול (ומודיעה על כך בלוח המודעות האינטרנטי). יש גם אפשרות שהמרצה יעשה את הנירמול בעצמו, ואז או שיהיה כתוב על טופס הבחינה הסרוק "2+" וכו', או שהנירמול יתבצע פשוט כחלק מהבדיקה (כלומר אם המתרגל רואה שהמבחן היה מאוד קשה, הבדיקה תהיה מקלה יחסית, כך שהממוצע יעלה). אין שום הבדל בין נירמול לבין פקטור - נירמול הוא מושג האומר שהממוצע חייב לנוע בין טווח ציונים מסוים (בתל-אביב בין 77 ל-81). פקטור הוא פשוט הערך המספרי שמצורף לכל ציון, כך שממוצע אכן יהיה בטווח הציונים המותר (3+, 5- וכו'). ואשר לציוני המצטיינים - אלה בהחלט גבוהים מ-85 וגם מ-86 (וחבל, כרגיל, להצהיר בלי לבדוק). בלינק הבא יש רולר "חדשות", ובו קישור לציוני המצטיינים בשנה החולפת: http://www.law.tau.ac.il/Heb

Drunk Bullet

New member
בשנה שעברה 86.6-7 הספיק לזה

ואת עקיצות ה"כרגיל" אתה יודע לאן לדחוף, בדיון הקודם קיבלת את כל "הדרישות הראייתיות" שרצית, כנראה שהדרישה הייתה לשם דרישה מבלי שבכלל בדקת.

dumb student

New member
אני מניח שאתה מתכוון לשנת תשס"ט

ובקובץ המצורף תוכל לראות שהציון הנמוך ביותר שזיכה בהצטיינות היה גבוה מ-87. וזאת, יש לומר, רק במסלול אחד מבין שניים של שנה א', כאשר במסלול השני ובשנים ב' ו-ג' הציון הנדרש להצטיינות היה, לכל הפחות, 89-90. מעבר לכך, שאני תמה מדוע דווקא נתוני ההצטיינות של תשס"ט הם הרלבנטיים (ולא אלה המעודכנים של תש"ע), אני יותר תמה מדוע אינך רואה את הקו המנחה בין ההתייחסויות שלך - חוסר בדיקה של נתונים, ומענה לגופו של אדם במקום לגופו של עניין כאשר אין לך תשובות הולמות. מעניין איך הגישה הזו תסייע לך בעבודה סניגוריאלית.

למעלה