מה הסיפור של שרה ?

Joan Umad

New member
לא יודעת לאיפה נעלמה ההודעה שלי

אז אני אגיב שוב ובקיצור. זה לגביי כל אלה שאומרים שבאפי לא סידרה איכותית ושלא מדברים עליה יותר. אני חולקת על זה ובגדול! אני קוראת הרבה על תסריטאות, בעיקר של טלוויזיה ואני קוראת בפורומים זרים של כתיבת טלוויזיה ותמיד נותנים את באפי בתור דוגמא לסידרה שיש לקחת ממנה דוגמא. היא נותנת השראה להרבה אנשים. יש לי 2 ספרים של תסריטאות באנגלית ובשניהם מזכירים את באפי לטובה. על באפי דיברו, מדברים ותמיד ידברו כי באפי זה לא סתם סידרה, זאת תופעה. וג'וס, מאוד מוכר בארה"ב בעיקר בקהילת התסריטאים, מפיקים, במאים... תמיד זוכרים אותו לטובה מבאפי. אין מקום להשוות בין באפי לזינה, כי למרות שבשתיהן יש נשים לוחמות וגירל פאוור, באפי איכותית בהרבה יותר! את זינה למשל לא מזכירים בשום פורומים או בספרים על תסריטאות. את באפי מנתחים בלי סוף אפילו עד היום, וזה לא מתקרב לרמת הניתוח שיש על זינה. אני לא באה להעליב את מעריצי זינה, אבל העובדה היא במעריצי זינה מפורום זינה באו הנה במיוחד כדי להשמיץ את באפי. ובואו נודה בזה, לא כולם בדיוק אובייקטיבים. השחקנים של באפי הם פשוט לא מהעולם הזה, רובם לפחות. הם מדהימים ומוכשרים ולפי דברים שראיתי גם נורא מצחיקים. ושרה מישל גלר בראשם, כי היא אחת השחקניות ההכי טובות שראיתי אי פעם על המסך, ואני לא מגזימה. כשאני רואה באפי אני תמיד מסתכלת גם על המשחק של השחקנים ושרה פשוט... כמו שמישהו אמר כאן, היא יודעת להעביר רגשות לפי הבעות, דיבור וכו'. לוסי לא מתקרבת אליה. כמו שאני אומרת, על שרה כשהיא משחקת, רואים מה הדמות באמת מרגישה, וזה מדהים. אולי לא כולכם רואים את זה, כל אלה שאומרים ששרה שחקנית גרועה. אבל בחירה גרועה בסרטים לא מעידה על כושר משחק. למרות ששרה בוחרת סרטים שחלקם גרועים (אבל מצליחים) היא מצליחה תמיד לשחק אותה. אני לא אכנס עכשיו אל כל העד כמה היא מצליחה וכל זה, אני פשוט אתמקד במה שאמרתי.

קודם כל, את מציגה

את הפיסקה האחרונה כאילו זאת עובדה קיימת, כשזה לא. מי מוכשר יותר ומי יודע להתעסק בהבעות פנים יותר זה עניין של דעה א-י-ש-י-ת. אין ספק בכלל שגלר מוכשרת. מוכשרת במיוחד. אין סצינה שלה בסדרה שלא נהנתי לראות, וזה מעיד המון עליה כשחקנית. אבל אותו דבר תקף לגבי לוסי. אני חושב שלהוריד מהערך של שחקנית אחת (שהיא שחקנית ובן אדם מדהים) לא בדיוק משקף לטובה את מה שאת מנסה להגיד על שרה. דבר שני, אני לא חושב שיש פה מישהו אחד אובייקטיבי, אבל זה מה שכיף פה.
לשמוע שני צדדים של המטבע, לראות מה הדעות השונות לגבי דברים שאנחנו אוהבים ונהנים לדבר עליהם. ודבר שלישי, אני רק יכול להעיד על עצמי ועל מספר חברים שרושמים פה כשאני אומר שלא באתי "במיוחד" מהפורום השני לפה רק כדי להשמיץ. שתי הסדרות האלה הם האהובות עליי מכל הסדרות שקיימות, אז להגיד שאני (או מעריץ זינה אחר) פה רק בשביל סבב השמצות לא מצלצל יפה באוזן.

Joan Umad

New member
לא אני קבעתי

שיש לשרה כישרון, אלא הפרסים שהיא קיבלה. אם לוסי קיבלה כמה פרסים ומועמדויות, אני חוזרת בי. אז אנא תעדכן אותי בזה ותגיד לי. אם יש לה פרסים, אז כן, כנראה היא גם טובה. אבל תגיד לי. אני בדרך כלל קוראת סמוייה פה בפורום, לעיתים מגיבה כשצריך. וחלק מהמגיבים לא ראיתי אותם פה עד הדיון הזה, אז זה מעיד על זה שבאו כמה מפורום זינה, ששם פורסם השירשור הזה כהודעה להיכנס לפורום באפי כדי להגן על זינה ולוסי, שזה מקובל, אבל לא שבאים מפורום אחר כדי לתקוף את מי שבפורום אוהבים (אמנם לא כולם אוהבים את שרה, אבל יש כאלה, כי היא כוכבת הסידרה האהובה עלינו). אולי אתה לא משמיץ, ותודה על זה. אבל יש כאלה שבאים במיוחד מפורום אחר כדי להגיב לרעה נגד שרה ובאפי. פורום באפי לא באו לפורום זינה כדי להשמיץ אותה או את לוסי. בנוגע לאובייקטביות, אתה צודק, זה הכיף פה. כמו שאני נהנית מהריבים בין סטאר-קרוסים לספאפים, אני ממש נהנית מזה. זה אחד מהדברים היפים שאין בכל סידרה.

Ambious

New member
אם את כבר מחליטה להציג עובדות

לפחות תדעי על מה את מדברת. על זינה ועל פרקים של הסדרה נכתבו אין ספור עבודות אקדמאיות, ניתנו אין ספור הרצאות ונכתבו אין ספור מאמרים - חלקם ברמה אקדמאית. וגם על באפי, אין ספק. זאת הנקודה שלי - שאיפה שיש קאלט ומעריצים, כל הדברים האלה די זהים, ולכל אחד הקאלט שלו יראה הכי טוב בעולם, אבל בסך הכל ההבדלים הם מאד מינוריים אם יודעים להסתכל בצורה אובייקטיבית (ואני לא מדבר על ההבדלים בין הסדרות, אלא על ההבדלים בין ההשפעה של הסדרות על העולם שמסביבן). ועוד כמה דברים שיכלת לדייק בהם, אף אחד לא בא לפה לתקוף את באפי או את שרה. את השרשור בכלל התחילה גולשת שהיא גולשת קבועה גם פה וגם בפורום זינה. הגולשים בפורום זינה באו לפה בשביל להגן על לוסי ועל הסדרה בגלל משפטים לא מבוססים כמו "את זינה למשל לא מזכירים בשום פורומים או בספרים על תסריטאות", בגלל חוסר דיוקים כמו "לוסי לא עושה היום כלום" (מה שלא נכון בעליל), וגם בגלל משפטים כמו "לוסי ה**** יכולה ללכת ול******** כל היום", "זינה הבוצ'ית" ועוד כל מיני דברים שאני לא אזכיר כאן (ותראי לי הודעה אחת כזאת או הודעה שאפילו מתקרבת לרמה הזאת של גולש מפורום זינה בפתיל). ולא תמצאי בכל השרשור הודעת השמצה אחת של מעריץ זינה כנגד באפי, אבל הפתיל כולו מלא בהשמצות ושקרים ואפילו קללות כנגד זינה ולוסי (לא כולל אלה שנמחקו כמובן כי הם כללו גם קללות וגידופים). אז בבקשה, אף אחד לא בא לפה לערער את ההערצה שלך לבאפי - רובנו (ובעיקר אני) מעריצי באפי בעצמנו. אני פשוט מנסה להעביר פה נקודה שזה טוב ויפה להעריץ סדרה ולדעת עליה הכל, אבל זה לא אומר ששום דבר אחר לא יכול להיות טוב באותה המידה. זה שאת לא יודעת מספיק על זינה ולא מסתובבת במקומות שמדברים על זינה, לא אומר שזינה לא קיימת בעולם. דברי על באפי כמה שאת רוצה ותצייני מה שאת רוצה והכל טוב ונכון ומקובל ומבוקש ומבורך, אבל אם את לא יודעת מה את מדברת על זינה.... תשאירי את זה לנו.

Joan Umad

New member
בחלק אתה צודק

בנוגע להשמצות אתה צודק, גם השמיצו את זינה ולוסי, אבל לא בפורום שלהם. אני ראיתי בפורום זינה שמודיעים על הדיון, מה שבעצם מזמין את המעריצים להגיב כדי להגן על לוסי. להגן זה בסדר, אבל חלק (שלא כותבים בשני הפורומים, כמו כאלה שלא ראיתי פה בעבר אבל אני גם רואה בפורום זינה) כן באו נגד שרה או באפי. על העבודות אקדמיות ומאמרים לא ידעתי, בגלל זה גם ביקשתי ליידע אותי. אבל עדיין, במקומות בהם מדברים על תסריטאות אף פעם לא דיברו על זינה ודיברו כמה וכמה פעמים על באפי. זאת כן עובדה. באפי היא תמיד דוגמא לדוגמא טובה לסידרה. אני לא אומרת שזינה לא, אבל מה שכן, לא מדברים עליה בפורומי תסריטאות אמריקאים, זאת כן עובדה.

Ambious

New member
בארץ אין ספק שמתייחסים יותר לבאפי

מאשר לזינה, וזה אך ורק בגלל שעות השידור המקוריות של הסדרות בארץ שגרמו לקהל מעריצים יותר גדול לבאפי. בארה"ב - לפחות בשנים שבהן זינה היתה משודרת - היא היתה הרבה יותר מצליחה (גם מבחינת רייטינג) מבאפי, ונשארתי ער אתמול עד 6 בבוקר בשביל למצוא את הנתונים המדויקים (אני לא אוהב לתת פרטים בלי גיבוי של נתונים) אבל למצוא טבלאות רייטינג מלפני 7-9 שנים זה לא קל - ואז גם במקומות של תסריטאות, בפורומים, ואפילו בקורסים אקדמאים בארה"ב ובכל העולם דיברו על זינה הרבה יותר. אחת מהכותבות בפורום דאז (לפני בערך 7 שנים, כשעוד היינו באתר אחר) אפילו פרסמה בפורום את העבודה האקדמאית שלה על זינה. מה שכן, היום באמת יכול להיות שמדברים על זינה פחות מאשר בימים שבהם היא היתה משודרת, אבל היא בכל זאת לא נעלמה מהעולם.

Joan Umad

New member
לא אמרתי שהיא נעלמה

אבל אני עדיין אומרת שבפורומים תסריטאות לא מדברים על זינה בכלל. ובאפי לא משודרת בארץ כבר שנתיים שלוש ולא ירד מספר המעריצים כמעט וגם לא מספר הדיונים בכל הנושאים הקשורים לבאפיוורס. באפי שודרה רק בביפ (אחריי ערוץ 2 כמובן, אבל זה לא הנקודה) שזה כבלים דיגיטליים, שלא לכל אחד יש ובכל זאת היא נורא מדוברת בארץ. אני לא חושבת שיש קשר לשעות השידור. וכמו שג'וס אמר: אני מעדיף לעשות סידרה ש-100 צריכים לראות מאשר סידרה ש-1000 רוצים לראות. זה משפט ממש חכם ומאוד מאפיין את ג'וס, אז במקרה זה אין קשר בין אחוזי הרייטינג להצלחת סידרה. יש המון סדרות שקיבלו רייטינג נורא גבוה אבל בכל זאת בוטלו. גם על באפי מדברים הרבה במוסדות אקדמיים בארה"ב ואפילו יותר וגם על באפי עושים עבודות. אני לא מסכימה עם זה שדיברו על באפי יותר מזינה. אין לי נתונים, אלא אני לוקחת את העובדה הזאת מהמשפט הראשון של ההודעה הזאתי. על זינה אני לא רואה שמדברים כמו שמדברים על באפי. אז אני לא מסכימה איתך בזה שדיברו על זינה יותר מבאפי. שוב, תסתכל על המשפט הראשון.

nick at noon

New member
בהחלט לא קשור לשעות שידור

ובאמת חלק מהשרשור נמחק כי אני זוכר שכבר הגבתי להערה מאוד דומה לזאת. לזינה היו זמני שידור יותר טובים מאשר לבאפי והיא שודרה בערוץ 3 שהרבה הרבה יותר פופולרי מביפ. ובשנים האחרונות זינה משודרת בשידורים חוזרים בAXN ובאפי בכלל לא משודרת.

כל מי שאוהב קולנוע / טלויזיה

יכול להגיד לך שוואלה, פרסים זה סבבה וכיף שמכירים בשחקן / סרט / סדרה על הישגיו, אבל שהם בד"כ לא יותר מפוליטיקה לסלבריטאים. אז אני שמח בשביל שרה שהיא קיבלה פרסים. זה באמת אחלה, אבל פרסים זה לא עדות אבוייקטיבית לשחקן טוב / לא טוב / מוצלח / לא מוצלח. כל אחד יכול לקבוע רק בשביל עצמו אם השחקן הזה מדבר אליו ומצליח לשדר את הדמות באופן מדויק. ולא יודע מי פה בא מפורומים אחרים, אבל אני יודע שאלעד פה אוהב את זינה ובאפי, וכנ"ל לגבי. אני משוטט פה בפורום באופן קבוע ונהנה לקרוא פה הודעות, אפילו שאני לא מגיב. בגלל זה קצת הפריע לי הקביעת עובדה שכולנו הסתערנו מפורום אחר כדי לעורר מהומה (או אפילו סתם בשביל להגן על לוסי). זה לא ככה. ראיתי נושא דיון שאני יכול לתת בו את דעתי אז הגבתי.
מקווה שהעניין ברור. אני פה יום-יום, פשוט בשקט.

למעלה