לעמית היקרה
עוד ידע, פירושו, לבדוק את הדברים לעומקם. לילדה שנאנסה קרוב לוודאי שהיו לחצים ופחדים, אבל גם קרוב לוודאי, שהיא כמו חלק מחברותי, שרק "מריחות את הבעלים" ונקלטות ואח"כ גם יולדות ללא שום קושי. יכול להיות שישנם מתחים חרדות וקשיים נפשיים, אך אני לא חושבת שבאותו המקרה גם ישנה בעיית פוריות זו או אחרת. אנו לא יכולות להסיק מסקנות גורפות לא לכאן ולא לשם, אבל אני חושבת שאנחנו נמצאות החתך של אוכולוסיית נשים שהקשיים הפיזיולגיים שלהן להרות (חלקם מוסרים יותר וחלקם לא מוסברים כלל), גורמים להן לרגשות שלילייים , חרדות ופחדים, הקשורים בניסיונות הכושלים שלנו להרות, בנוסף על הבעיות שכבר קיימות. אני חושבת שאופטימיות ואמונה חשובים לאין ערוך במקרים שלנו. (מה כבר נשאר לנו?, את הגוף משגעים לנו עם ההורמונים והזריקות , הנפש כבר "מרוטה" מהניסיונות החוזרים והנישנים להרות, ללא הצלחה), אני לא אומרת שזה קל, כי זה לא, אבל שוב, באופטימיות משיגים לדעתי, יותר. (ויש לך גם את תגובתה של אורית לחיזוק דברי).אני אינני רופאה ולא למדתי רפואה, אך אם זאת, אני עוסקת בפעילות גופנית קבועה ומי שעוסקת בפעילות גופנית, יודעת שבסיום הפעילות, לאחר בערך כ - 30 דקות, המוח משחחר אנדרופנים הגורמים להרגשת הי. רופאים ממליצים לכל מי ששרוי בדיכאון להתחיל ולעשות בפעילות גופנית, בשל השיחרור הזה של האנדרופנים מהמוח. אני יודעת שלי, באופן אישי, האנדרופנים תורמים בצורה בלתי תאמן לתחושות המלוות אותי במהלך הטיפולים הללו, ואין לי כל שמץ של ספק שהם נותנים לי את היכולת להמשיך ואל אף המצב לחייך, לצחוק ולהמשיך הלאה (ולעיתים גם להישבר). וכמו בפעילות גופנית, ההתחלה היא נורא קשה, אבל לאחר כמה זמן מתחילים לראות את התוצאות בשטח, ואני מאמינה שגם אנו כרגע נמצאות בשלב שהוא נורא קשה, אבל אם הזמן אני מקווה שכולנו, תראנה את התוצאות המיוחלות. בברכה,והמשך יום נעים!