מה הסיכוי

תנו לו צאנס - מהלב

אני רוצה להיות טייס. אז מה אם אני עיוור חיגר ופיסח? אולי בכל זאת אצליח להטיס מטוס? אז נכון שדחו את הבקשה שלי על הסף, אבל למה לעזאזאל לא נותנים לי הזדמנות שניה? נכון שאני בטוח שגם בהזדמנות השניה אני אודח, אז מה? איזה מין צבא זה שלא נותן לי הזדמנות שניה כדי שאוכל להרגיש שאני שווה משהו?

goblin572

New member
תסטלבט חופשי אחי

נראה לי שההשוואה שלך היא קצת מוגזמת וקיצונית. דרך אגב רק שתדע שבאמת יש נכים (ואני מדבר על אנשים בלי יד ובלי רגל) שמטיסים מטוסים (לא במסגרת הצבא כמובן), אז למה להעליב גם אותם?. אבל חפיף, תסתלבט עלי חופשי. כולכם פה כבר מתקבלים לעתודה, או כבר בעתודה, אף אחד כאן לא יכול להיכנס לנעליים שלי ולראות את המצב מנקודת המבט שלי. אבל, עזבו, מה זה משנה? אולי אתם צודקים והצבא באמת לא צריך לתת הזדמנות שניה לאנשים שרוצים ואולי יכולים לתרום לו גם במסלולים שנראה לו שהם פחות מתאימים אליהם. אה ודרך אגב, תלפיות הוא ללא ספק מסלול יוקרתי בהרבה מהעתודה האקדמית. לא סתם מסלול המיונים לשם הוא ארוך וקשה מאד ורק 55 חבר'ה מכל הארץ מתקבלים בסופו של דבר. שם עושים תואר ראשון ושני וישנם קורסים עם חיל האוויר והחובלים, דברים שבעתודה ממש אין אותם. אז לפי דעתי על הנושא הזה לא צריך להיות ויכוח. ככל הנראה הקריטריונים למועמדות לתלפיות הם שונים, ועובדה שגם משם נחיתי בשלבים הראשונים. אבל לפחות ניסיתי, לא ככה?

shacharm2

New member
ולפסגות מתקבלים רק 34. אז מה?

תגיד לי על מה אתה מדבר? איזה תואר ראשון ושני? הם עושים תואר ראשון בפיזיקה ותואר ראשון במתמטיקה. זה מה שחבר שלי תלפיון עשה. ואתה יודע מה? אני עשיתי בפיזיקה ובהנדסת אלקטרוניקה. לפסגות מקבלים 34 - 20 אנשים פחות מלתלפיות. זה מעיד משהו על "יוקרתיות" ?!? תגיד לי איפה אתה חי? ובעתודה אין קורסים מקצועיים? בעתודה לא עושים תואר שני? בעתודה עושים את זה בתוך השירות כבר. למה אתה מזיין את השכל על דברים שאין לך מושג עליהם? אין לך מושג מה יש בעתודה, החלטת מה עושים בעתודה. החלטת גם שתלפיות פתאום עושים גם תואר שני? הם עושים תואר ראשון נוסף, בדיוק כמו כל מי שבפיזיקה-הנדסה בטכניון ובתל אביב. רואים ממה שכתבת שאתה כותב ספקולציות מוזרות. ושוב, המציאות אומרת לך אחרת לא? אתה אומר שעתודה דחו אותך בגלל נתונים אישים, ושתלפיות לא דחו אותך. אז תנחת רגע על האדמה, הנסיון האישי שלך אומר לך שדווקא אתה לא התאמת לסף כניסה של עתודה אבל כן התאמת לסף כניסה לתלפיות. למה אז יש סף כניסה נמוך יותר? לא שאני מזלזל בתלפיות, אבל אתה פשוט מביא "עובדות" לא נכונות ומציג אותן כאילו זאת המציאות. הנה דוגמא שתסתור את השטויות שלך - לעתודאים בחיל הים אין קורס מקצועי למהנדסים? יש! אז אל תדבר לפני שיש לך בכלל מושג קלוש, או שתחקור לפני שאתה מדבר.

goblin572

New member
אתה מדבר על פסגות

תסלח לי מאד, נראה לי שאתה זה שמזיין פה את השכל. אני הייתי במיון לתלפיות ושמעתי טוב מאד מה המסלול. חוץ מזה שכולם שם עושים תואר ראשון ובדרך כללל גם שני, המסלול הוא ארוך מאד ומאד קשה. זה מסלול ההכשרה הכי ארוך בצבא יותר מקורס טייס אפילו. 3 וחצי הם עוברים שלושה שלבים. טירונות קרבית עם חטיבת גבעתי, קורסים עם חיל האוויר והחובלים. אחר כך יש להם לימודים בתנאים מאד קשים ולחוצים, קורס צניחה, קורס קצינים ורק אחרי כל זה הם הופכים לחיילים בתלפיות ומתחילים את המסלול. אוקיי נכון שגם בעתודה עושים תואר (במקרים מסויימים גם תואר שני) וגם בעתודה יש קורס קצינים, אבל אין שום מקום להשוואה בין שני המסלולים. בסדר, פסגות זה פרוייקט מאד מכובד ואולי באמת משתווה לרמה של תלפיות(למרות שאני בספק) אבל אני מדבר על העתודה האקדמית בכלל על כל המסלולים שלה. אתה משווה בין עתודאי שהולך ללמוד פיסיקה בטכניון לבין חניך בתלפיות שועשה את זה??? אתה משווה בכלל בין המסלולים הרגילים של העתודה (בלי מסלולי "המצוינות" למיניהם) לבין תלפיות???? אתה צריך לעשות כנראה שיעורי בית לא אני. תאמין לי שקראתי על העתודה ועל המסלולים שלה לא פחות ממך. אין שום מקום להשוואה בינה לתלפיות. גם אלו שמתקבלים לתלפיות הם כולם אנשים ברמה מאד מאד גבוהה, מהטובים בארץ. בעתודה רובם פחות טובים. אתה חושב שרק לך יש חברים? גם לי יש חבר, שניסה להתקבל לתלפיות ונכשל במיון השני (שזה אפילו לא האמצע יש עוד מלא), אבל בגלל שיש לו פסיכומטרי גבוה מאד וציונים מעולים לפסגות קיבלו אותו. זה קצת סותר את התיאוריה שלך לדעתי. זאת עובדה, וזה פשוט מגוכח להתווכח על זה, אין בכלל מקום להשוות בין תלפיות לעתודה. בין תלפיות לפסגות? אולי. אבל לעתודה על המסלולים האחרים שלה? תסלח לי מאד, אתה מדבר שטויות.

לא יודע לגבי "יוקרתיות"

אבל רמת האנשים לדעתי זה קריטריון טוב. מבחינה זו תלפיות המסלול הכי "יוקרתי" ללא תחרות.

shacharm2

New member
וואו שמעת מה המסלול? אין ספק עכשיו

עכשיו, אחרי ששמעת מה המסלול מאנשים שהתפקיד שלהם הוא לנפח את המסלול באוזניך, אתה מומחה לתלפיות. נו באמת. " אתה חושב שרק לך יש חברים? גם לי יש חבר, שניסה להתקבל לתלפיות ונכשל במיון השני " תגיד לי אתה צוחק עלי? הוא נכשל , הוא בכלל יכול להיות דוגמא? בן אדם שלא התקבל לעתודה אומר לי שאני מדבר שטויות על עתודה והמסלול שלה. אם אתה אומר את זה, זה בטח נכון. כל עתודה זה תואר אקדמי. אני יכול להגיד מצד אחר , שמי שלומד פיזיקה-מתמטיקה בטכניון והוא עתודאי, מקבל חינוך הר-בה יותר טוב ממי שלומד בירושלים פיזיקה-מתמטיקה, כי הטכניון מוכר בעולם כמוסד אקדמי מוביל וירושלים.. לא. לפחות בעיני MIT.שאם אתה כבר מדבר על יוקרתיות, היא הכי בעולם. (זה כל כך הולך לפתוח את הדיון ההוא מאז
) וזה כבר מוריד מהיוקרתיות, לא? ושתסיים תואר אקדמי בכלל, תזלזל בשאר העתודות למינהן.

goblin572

New member
תעשה לי טובה

במקום לזלזל בידע שלי על עתודה תתחיל לחשוב בהיגיון. מילא תשווה בין תלפיות ופסגות, אבל בין שאר מסלולי העתודה לתלפיות? אתה מדבר שטויות. תקרא גם אתה מה שאנשים כאן כותבים, תיכנס קצת לאתר של תלפיות ולא רק לאתרים על מסלולי העתודה האקדמית ואז תתחיל להבין. אנשים שהתפקיד שלהם הוא לנפח את המסלול? תסלח לי מאד, שמעתי גם מאנשים משרתים בתלפיות והם סיפרו לי על השירותשלהם טוב מאד. זה מסלול ארוך מאד ומאד קשה ואינטנסיבי. תגיד לי, למה אתה בכלל ממשיך להתווכח על כאלה שטויות? זה הרי מובן מאליו שתלפיות הוא מעל לעתודה. תעשה לי טובה ואם אתה מחליט להתווכח על משהו, תעשה את זה על נושאים שיש להם בסיס ולא על שטויות כאלה.

shacharm2

New member
תספיק לזלזל בעתודה האקדמית יותר טוב

תספיק לזלזל בעתודה האקדמית יותר טוב.. כי הם דחו אותך. אתה גם מוריד את הערך שלך ככל שאתה מזלזל בהם. * מהטון שלך אני מבין שאתה חושב שאני בן 18? זה הבנתי מ - ציטוט: "תקרא גם אתה מה שאנשים כאן כותבים, תיכנס קצת לאתר של תלפיות ולא רק לאתרים על מסלולי העתודה האקדמית ואז תתחיל להבין. " מה יש לי להכנס לאתרים על עתודה אקדמית? כבר סיימתי את המסלול ואני כבר משובץ לתפקיד. ואם אתה חושב שהתפקיד של אתר צבאי באינטרנט הוא לא לנפח ולהראות יותר ממה שיש, אז אין לך מושג .. עתודה, תלפיות, אפילו מנהל מחסן היום נקרא "מנהל לוגיסטי". אין דבר היום שלא מנפחים ועושים אותו יותר ממה שהוא, רק מהסיבה הפשוטה של למשוך אנשים. רק שלא תגיע להיות "מפעיל מערכות אספרסו" אתה יודע מה? סב-בה, תלפיות זה הכי טוב, זה מעל עתודה, מי שיוצא תלפיות הוא מהנדס הר-בה יותר טוב מכל מהנדס בעתודה, למרות שהם לא עושים בכלל תואר בהנדסה. אתה - אתה צודק. ועל אף הכל, אם תלפיות יותר טוב, אם עתודה יותר טוב - אתה לא התקבלת. מכאן שעבורך אם זה יותר טוב או לא, זה לא רלוונטי.

shacharm2

New member
אבל מה זה קשור לאיכות של התואר?

הם אולי לומדים בתנאים יותר קשים. זה הם צריכים לקבל קרדיט. אבל... אבל רוב המהנדסים בארץ, שהם מהטובים בעולם, לא בהכרח עברו טירונות של גבעתי. זה עושה אותם למהנדסים פחותים? זה יוקרתי בעינך לעבור טירונות גבעתי, שזה בסדר גמור, אבל זה לא תורם כלום מבחינת להיות מהנדס. זה מחשל אותך מבחינת לחימה? אולי. אולי אפילו מחשל אופי כבן אדם. אבל הם הולכים לשבת כמו כל העתודאים , כנראה, במשרד.

shacharm2

New member
אני לא מבין מה יש לך

כולם פה אומרים לך משהו אחד ואתה מתעקש להתווכח? ועם כל הכבוד, אתה לא עברת מסלול עתודה, לא עשית תואר ראשון ולא שני ואתה לא יודע באמת שום דבר על עתודה ובטח לא על שלבי הכניסה לצבא , יציאה לתואר שני, קורסים למהנדסים וכו'. עכשיו בגלל שאתה מסרב להקשיב למנוסים ממך , לפחות בחלק הזה של עתודה, ולא מוכן להקשיב לדעות של אחרים אני יכול להגיד שכנראה לא היית עובר גם את קינן שפי. הם לא אוהבים שם אנשים של "הכל מגיע לי". וכמו שאמרתי, "יוקרתיות" , הצבא עושה ומנפח מסלולים כדי שילדים בני 18 ירצו להגיע לאותו מסלול. כמו שאמרתי, היו עתודאים בפיזיקה-הנדסה גם לפני פסגות, אבל מאז שקראו לזה פסגות, מס. המועמדים קפץ במאות אחוזים (זה היה בתקופה של שפל מבחינת מס. מועמדים לעתודה). אז כשאתה מדבר על יוקרתיות, אתה רק מראה שאתה באמת חושב כמו ילד בן 18. גם העניין של "מגיע לי, ולמה לא נתנו לי, ולמה ולמה" מראה את זה. בתכלס, מה צריך כדי להתקבל לעבודה בחוץ? תואר ראשון, אולי שני, נסיון , והמלצות. אז גם אם היית "יוקרתי" מאד בצבא , ועשית חרא עבודה, אז כל היוקרתיות הזאת לא שווה כלום. עתודאי, תלפיון, מהנדס , מדמ"חניק, כל עוד אתה עובד "במקצוע" ("-!!! מי שיבין) , ואתה עושה עבודה טובה ומקבל נסיון, תרוויח הרבה כסף אחרי הצבא, או בקבע תקווה גם, וזה באמת מה שמשנה. אם אתה אוהב מה שאתה עושה ומרוויח על זה כסף. לא "יוקרתיות".

goblin572

New member
אתה לא שם לב

שכבר מזמן סיימתי להתווכח איתכם על זה. אם כל הכבוד, להעביר ניתוך פסיכולוגי בגרוש עלי ועל האישיות שלי ולומר שאני אחד עם מנטליות של "הכל מגיע לי", זה קצת יומרני מצדך, אבל מילא. אני לא מבין למה אנחנו בכלל עוד מווכחים על זה? בסדר שמעתי אותכם, לא מגיעה לי עוד הזדמנות בגלל שלא הצלחתי לעמוד בקריטריונים הראשוניים שהצבא קבע-שיהיה. אישית אני חושב שישנם מקרים בהם הצבא צריך לשים את "צרכי צה"ל" בעדיפות שנייה (כן, תתפלא לא יקרה שום אסון) ולהקשיב לרצון המתגייסים. הכל כמובן עד גבול מסוים וברור שהצבא קובע אותו, אבל גבול רחוק יותר. אני יודע טוב מאד שצה"ל אינו "תוכנית כבקשתך", ומה שהחיילים רוצים לא תמיד חופף עם "צרכי צה"ל". אבל ישנם מקרים שהצבא בהחלט יכול להרשות לעצמו להתחשב יותר ברצון החיילים והמתגייסים, ואני מדבר על כל תחום ובכל מקרה, לא רק על שלי. אני בסך הכל עוד בורג קטנטן שנוסף למערכת אדירה ומשומנת היטב. אבל כל בורג קטן כזה הוא חשוב, ואם תכניס אותו למקום הלא נכון הוא לא יעזור לך ואפילו יכול לקלקל. ככה זה גם אם החיילים והמתגייסים. אני לא אומר שאין היגיון שמה שאתם מנסים לומר לי. ונכון אתם בהחלט צודקים בחלק מהדברים שאתם אומרים. אבל אם תסתכלו על זה מנקודת המבט שלי הדברים ייראו אחרת. אבל כמו שכבר אמרתי, זה ממש לא משנה עכשיו. אני כבר נמצא במסלול אחר של העתודה הטכנולוגית ולומד במכללה. לצערי הרב זה לא העתודה האקדמית וגם האנשים שם רובם תלמידים בינוניים שעשו בגרות במתמטיקה של 4 יחידות ולא עשו פיסיקה בכלל. אני אפילו אעיז להשתחצן ולהגיד שכנראה יש לי את תעודת הבגרות הכי טוב שם (בוודאי אחת הטובות ביותר). זה קצת מבאס ומדכא שאתה נמצא במקום כזה, אבל זה מה יש. אני יכול להאשים רק את עצמי שלא הגעתי לנתוני הסף המתאימים של העתודה האקדמית ואני מקבל את זה (או לפחות משתדל).

shacharm2

New member
יש לך גם דברים נגד עתודה טכנ'?

אז בוא אני אגיד לך משהו על "יוקרתיות" חבר שלי היה עתודאי הנדסאי כמו שאתה עושה והוא מרוויח היום מעל 20 בחודש. פאק ! תיקח דברים כבר בפרופורציות! אם תהיה טוב כהנדסאי אתה תצליח גם אם זה! תשתחצן זה טוב - תהיה הכי טוב שם! אולי ישימו אותך על תקן מהנדס אם תהיה מספיק טוב. אבל תתחבר למציאות , אתה מנותק לגמרי.

goblin572

New member
אתה קורא את מה שאני כותב

או שאתה פשוט רושם בלי שום הקשר. אני פשוט לא מבין מה הבעיה שלך? זה שיש לי ביקורת על המערכת הצבאית זה אומר שאני מנותק מהמציאות? אתה באמת חושב שאני עד כדי כך מטומטם שאני חושב שלצה"ל בכלל איכפת מהרצונות שלי? אתה באמת חושב שאני לא יודע שכרגע אין לי שום סיכוי לקבל את מה שרציתי? תן לי קצת יותר קרדיט בנאדם. זה הכל בגדר "משאלת לב" בוא נאמר. אני יודע יותר טוב מכל אחד שאת מה שאני רוצה אני לא אוכל לקבל, אבל זה לא אומר שאין לי ביקורת על המצב, זה לא אומר שאין זכות לומר את מה שאני חושב, זה לא אומר שאני לא יכול לרצות שהמצב יתנהל קצת אחרת (ואולי יום אחד זה יקרה). אבל תאמין לי שכל יום עכשיו שאני הולך למכללה, אני מחובר טוב מאד למציאות. ובכל זאת אני ממשיך לקרוא על העתודה הקדמית, להיכנס לאתרים שלה, ממשיך להיכנס לאתרים של האוניברסיטאות ולחשב את הסכם שלי ואפילו ניכנס וכותב פה בפורום הזה. לא בגלל שאני באמת חושב שיש לי סיכוי אמיתי. אבל זה בכל זאת מעניין אותי לראות, תגיד שזה מוזר אבל אין לי דרך להסביר את זה. ובקשר לעתודה הטכנולוגית, תשמע אין מה להשוות בין לימודים במכללה ללימודים בטכניון, וכן יש בי מעט זילזול בה. אבל, יש אפשרות, לטובים מבינינו להגיש מועמדות בשנה הבאה לעתודה האקדמית. הבעיה היחידה שלי עם זה, זה שהלימודים לתואר יהיו באיזושהי מכללה, ותואר ממכללה אני לא רוצה. אני לא רוצה לחתום על עוד 6 שנים בצבא רק ולקבל תואר מאיזו מכללה. בגלל זה אני מנסה לברר עכשיו אם תהייה לי אפשרות ללמוד בטכניון או באוניברסיטה, למרות שגם בקשר לזה אני בספק, אבל אני לא מאבד תקווה.

shacharm2

New member
טוב לא משנה

ולא, אין לי כוח לקרוא את זה גם כבר. הבנתי את הנקודה שלך. אני מציע שתפסיק לזלזל גם בעתודה האקדמית, כי מכיוון שלא קיבלו אותך, אתה מזלזל גם בעצמך. שוק העבודה גם בצבא לא בנוי על הזדמנויות שניות. ובינתים, הצבא לא בדיוק מאותגר טכנולוגית וגם לא סובל מחוסר מהנדסים , או מהנדסים טובים לצורך העניין. וזה כי מי שהכי טוב, יתקבל. מי שפחות טוב לא יתקבל.

goblin572

New member
אני מזלזל בעתודה האקדמית?

אתה באמת כנראה לא קורא את מה שכתוב. איך אני יכול לזלזל בדבר שאני כל כך רוצה וכמו שאמרת לא קיבלו אותי לשם אפילו. אני מקווה שבלימודים שלי עכשיו יילך לי טוב יותר, ואולי אני אצליח להיות הכי טוב איפה שאני עכשיו, אולי, יש סיכוי.

goblin572

New member
נו בטח שהוא סיים

או שנמאס לו פשוט. או שהוא הבין שאין טעם להמשיך. או שהוא חושב שהוא פשוט מדבר עם הקיר. שחר (אם זה באמת השם שלך) לא חשבתי לרגע שאתה אחד שמתמיין לעתודה או אחד שסיים עתודה, אתה יודע למה? בגלל שאם היית מועמד לעתודה, לא היית טורח להתווכח איתי ככה. מצד שני אם היית אחד שכבר סיים את השירות, אני מאמין שהויכוח היה נושא אופי אחר לגמרי. וחוץ מזה הסתכלתי על הפרטים שלך (תגיד, זאת באמת התמונה שלך שם?). לא משנה, תגיד בכל אופן, איך מה היה הפסיכומטרי שלך? והממוצע בגרויות?

שאלה פילוסופית

האם בשביל שויכוח יסתיים שני הצדדים צריכים להסכים שהוא הסתיים? או שמספיק שאחד יסיים אותו בשביל שניהם? או אולי צריך לדרוש גם שלא יבוא איזה מניאק אחד ויחיה אותו מחדש עם השאלה הבאה: בתלפיות לומדים 3 שנים. הנדסה לומדים 4 שנים. מי יוצא יותר מוכשר, מהנדס החשמל או התלפיון?

למעלה