מה הסיכוי

goblin572

New member
מה הסיכוי

במשך השנה שחלפה (שנתי האחרונה בתיכון) ניסיתי להגיש את מועמדותי לעתודה האקדמית,למרות שלא קיבלתי את חוברת ההרשמה. ניסיתי כמה פעמים לדבר עם המדור אבל בכל פעם המועמדות שלי נדחתה על הסף, מבלי לתת לי שום היזדמנות אפילו בתור מועמד. שלחתי את צילומי התעודות שלי ונשלח אלי מכתב חזרה ובו רשום שאין לי את הנתונים המתאימים. אני עכשיו סיימתי את התיכון והתחלתי ללמוד במרום טכנולוגי, שזה כמו עתודה טכנולוגית. אני מאד לא מרוצה מהמקום. יש לי ציונים די גבוהים, לא בשמיים, אבל טובים. הסכם שלי בטכניון עומד על סביבות ה-86. אומנם הפסיכומטרי שלי לא משהו אבל מספיק לי להרבה מסלולים בעתודה, וחוץ מזה אם לפחות הייתי מועמד הייתי משפר אותו. אני לא אומר שמגיע לי ישר להתקבל לעתודה, אבל לדעתי, גם אם נתוני הצו הראשון שלי לא מתאימים במיוחד, לאור הציונים מגיעה לי הזדמנות להתמיין כמועמד. הייתי רוצה לדעת כמה דברים: האם ישנה אפשרות כלשהי שאוכל בכל זאת להתמיין השנה במסלול העתודה האקדמית? או בכל זמן אחר? מאלו שמתקבלים לעתודה האקדמית האם חלקם הם גם בעלי סכם כמו שלי (85-86)?

e84

New member
זה לא קשור לשום סכם

זה נתוני איכות של הצבא ושום מדד אזרחי לא יעזור לך באופן כללי חוץ מזה יש לא מעט אנשים שהיו מועמדים לעתודה התקבלו לאוניברסיטאות אבל לא התבלו בסופו של דבר לעתודה כך שאם אתה בכלל לא יכול להיות מועמד מה הטעם?

goblin572

New member
אתה ממש נחמד

תודה רבה לך, על העזרה, הרצון הטוב והתשובה האופטימית והמעודדת טוב, יש כאן אולי מישהו שמוכן לתת לי תשובה קצת יותר רצינית

דווקא קיבלת תשובה רצינית

הצבא דחה את הבקשות שלך, כלומר, הצבא לא רוצה שתהיה עתודאי, בלי קשר לציונים שלך, ולכן אתה לא תהיה עתודאי. אתה אומר שנדנדת וניסית להתקבל שוב, וערערת על ההחלטה שלהם, ועדיין לא נתנו לך להגיש מועמדות, ככה שלא נראה לי שיש לך עוד הרבה מה לעשות. אני מציע לך להמשיך הלאה. תאמין לי שיש מקרים הרבה יותר קיצוניים. אני מכיר מישהו שלמד שנה בטכניון לפני הגיוס (הוא קפץ כיתה) ורצה להמשיך את לימודיו בעתודה. היה לו ציון סכם גבוה מאוד, וגם ציונים טובים בקורסים שכבר למד, ועדיין לא התקבל לעתודה. היום הוא משרת במודיעין. ומה הקשר לנחמדות? מי שלא עונה לך את מה שרצית לשמוע הוא אוטומטית "לא נחמד"?

StasikD

New member
הוא באמת עזר.

תראה, יש תנאי מינימום לעתודה, http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=159&QID=9311 למרות שיש מועמדים לעתודה עם סכם דומה, אתה כנראה לא עומד בנתוני-הצו-הראשון שפורסמו. כמו שיש תנאי מינימום לקבלה לקורס קצינים, כך גם כאן יש תנאי מינימום. עוד לא שמעתי על מישהו שהצליח להתקבל למרות התנאים האלו, ולעומת זאת אני יודע על אנשים עם פסיכומטרי של מעל 750, אשר לא ניתן להם להגיש מועמדות לפסגות רק בגלל נתוני הצו הראשון. מצטערים.

goblin572

New member
חוסר היגיון בסיסי

אם מה שאתם כותבים פה נכון, אז זה ממש לא בסדר. צה"ל צריך להתחשב קצת יותר במוטיבציה שיש לאנשים. להרבה מאד הוא עושה ההפך ממה שהם רוצים. את מה שהם מעוניינים לעשות הוא סוגר בפניהם ואת מה שלא הוא מאפשר להם לעשות. צה"ל צריך להגמיש את עצמו קצת יותר אם הוא רוצה לקבל חיילים "חדורי מוטיבציה" כמו שהוא מדבר עליהם כל הזמן. אחר כך עוד מתפלאים למה ירדה המוטיבציה לשרת בקרבי, למה שיעור ההשתמטות של החיילים עולה, והכי גרוע, למה ישנם ממש לא מעט חיילים שמתאבדים במהלך הטירונות, ויש ממש לא מעט כאלה. יום אחד צה"ל יבין שהוא עושה טעות יכופף את הדרישות שלו עוד קצת וילמד להיות קשוב יותר (כפי שהוא כבר עשה פעם). אבל עד שהיום הזה יגיע, סביר להניח שאנחנו, נהייה כולנו פנסיונרים....

מצטערים, אנחנו לא הכתובת.

צה"ל, כמו כל חברה מתוקנת או לא מתוקנת, המציא לעצמו שיטת מיון פנימית. אני מסכים איתך שהשיטה עצמה קצת דפוקה, אבל בגדול המגמה נכונה. ככה או אחרת, אי אפשר שכולם יהיו מרוצים. כל מה שאמרת לא רלוונטי. הנגזרת של כל הבעיות שציינת היא לא המידרוג הפנימי של צה"ל, אלא נושאים הרבה יותר קשים ושורשיים, כמו, משך השירות, עודף כח אדם וכיו'. אני מבין את האכזבה שלך, אבל לדעתי הכי חשוב שתתגייס בראש מורם, לשמור את התסכול בפרופורציות, ואני בטוח שיהיה לך שירות בן זונה.

shacharm2

New member
אתה שוכח משהו אבל

ההתחשבות במוטיבציה באה לביטוי כבר בתנאי קבלה. אם היית עם מספיק מוטיבציה זה היה צריך לדחוף אותך מספיק ללמוד יותר , כי אתה חדור מוטיבציה להתקבל לעתודה. אני לא רואה שום צורך להוריד סטנדרטים. למה שצה"ל לא יקח את הטובים ביותר? להגמיש כאן זה להוריד סטנדרטים. אם יש מישהו יותר טוב, למה לקחת מישהו פחות טוב? והדרישות הן גם שתהיה בן אדם ושיהיה לך , מה שנקרא "EQ" בנוסף ל "IQ" ו"מודדים" את זה בקינן שפי. אז יש מספיק סטנדרטים. וכנראה שהיו טובים ממך וכשזה נוגע לתפקידים מקצועיים, אני לא רואה שום צורך ששום חברה ובטח שלא הצבא , שלו מטרה כללית "גבוהה" יותר מלחברה פרטית - להתגמש כלל.

shacharm2

New member
יכול להיות שגם אין לך קב"א מספיק

טוב. ואני לא זוכר איך הם קובעים את זה ב-דיוק, אבל that's life. אל תדאג זה לא סוף העולם. תלחץ לקבל תפקיד אחר טוב בצבא, זה לא בלתי אפשרי.

yoamash

New member
ואתה הדוגמא למוטיבציה לשרת בקרבי?..

סלח לי, אבל ארוכה ורבה הדרך מהעובדה שאתה נמצאת לא מתאים לעתודה, ועד המסקנות שאתה קופץ אליהן. צה"ל קובע לעצמו נתוני סף מבחינת איכות, כמו קב"א - למה שיגמיש את הקריטריונים שלו? רק כדי שתהיה מרוצה? האם צה"ל צריך להעדיף אותך על פני מועמדים עם נתונים גבוהים יותר (ומוטיבציה לא נמוכה משלך לשרת בעתודה), רק כדי שתהיה מבסוט?

shacharm2

New member
אני ממש מסכים

הצבא לא קיים כדי לשמח את המשרתים אותו.

goblin572

New member
תסלחו לי מאד

אני ממש לא חושב שצה"ל צריך לכופף את הדרישות שלו או את הקריטריונים שלו. אבל, לדעתי, במקרים מסויימים, הצבא צריך לדעת גם "להסתכל לצדדים" ולא ללכת עם הראש בקיר. המערכת הצבאית ממש לא מושלמת (רחוקה מזה לדעתי) גם אם חייל או מלש"ב מסוים אינו עומד בקריטריונים שצה"ל קבע, צה"ל צריך להסתכל על כל התמונה. אם לחייל מסוים אין את הנתונים המושלמים לדבר מסוים זה אומר שצריך לפסול אותו, גם אם הוא מאד מעוניין לנסות? ואם קרה לו משהו שבגללו, אין לו את התוצאות המתאימות. קורות טעויות בחיים, אנשים לפעמים מוציאים תוצאות פחות טובות ממה שהם מסוגלים. זה שיש יותר טובים מהם אומר שהם לא יכולים אפילו לנסות? תראו, ברור שיש רבים וטובים ממני. אני בעצמי לא בטוח שיש בעתודה האקדמית בכלל אנשים אם תוצאות כמו שלי, לכולכם תוצאות טובות יותר (תראו לי מישהו שיש לו סכם 85 בטכניון). אבל לפי דעתי צה"ל צריך היה לאפשר לי להיות מועמד לעתודה גם אם הנתונים שלי לא היו לגמרי לפי הקריטריונים. אם לא הייתי מתאים לעתודה הייתי הולך בכל מקרה, ולאילו שטובים ממני זה לא היה מפריע. צה"ל צריך לפעמים להתחשב יותר ברצון של המתגייסים. לתת להם עוד הזדמנות, אם בחיים יש "הזדמנות שניה" למה שלא תהייה גם בצה"ל? ויודעים מה אם זה יגרום לחיילים להרגיש יותר טוב עם עצמם, אז למה לא? חייל שנותנים לו עוד הזדמנות, גם אם לא יתקבל בסופו של דבר, ירגיש יותר טוב גם עם עצמו וגם עם השירות הצבאי שלו ויהיה שלם עם המצב. ככה, לדעתי, גם החייל ירויח, גם הצבא וזה לא יפגע באף אחד.

shacharm2

New member
צודק חלקית. ח-לקית.

אבל כן צריך לפסול אותו אם יש מישהו יותר טוב. זה עד-כדי כך פשוט.

שבלול 4

New member
אוקי, מגיע לכולם לנסות אבל

יש גבול מסויים, בשלב מסויים הצבא צריך להחליט שזהו, מנקודה כזו מתקבלים ואחריה לא, כן זה מעצבן, הרבה אנשים שיצלחו באוניברסיטה נופלים ככה אבל אי אפשר לבדוק אחד אחד את כל אלו שרוצים לנסות. כן, יכול להיות שביום של הצו הראשון היה לך יום רע, ובגלל זה לא הצלחת. אבל ככה זה, וזה קורה לכולם. אני יכולה להגיד שהיה לי יום רע במבחן של הפסיכו ורק בגלל זה היו חסרות של 20 נקודות שבגללן לא הוזמנתי לראיון בטכניון. פסלו אותי אוטומטית על סמך 20 נק' פסיכו. בטוח יש מועמדים יותר טובים ממני, בטוח שגם אני יותר טובה לפחות מכמה, אבל קבעו קריטריון ולא עמדתי בו. אתה בעצמך אמרת שיש לך סכם שלא בטוח, ואפילו רב הסיכויים, שלא היה מאפשר לך להתקבל. ובכל זאת אתה רוצה לנסות? הצבא מבחינתו יכול לאפשר לך לקנות את ערכות ההרשמה של כל המוסדות לשלם 400 שקל ואז ליפול- השאלה היא למה אתה רוצה לעשות כזה דבר? לפי דעתי אתה צריך להרפות (כמו שגם אני אצטרך לעשות עוד מעט שידחו אותי לגמרי מהעתודה...
) . אתה צריך לנסות להתמיין לתפקידים טובים אחרים ולנסות לא לבוא בגישה של צה"ל נגדי ואני אסבול- לך ללמוד אחרי הצבא, ואם אתה טוב, אפשר גם להשיג מלגות בלי לחתום קבע.

goblin572

New member
אני לא ממש מסכים איתך

אם היו נותנים לי לפחות להיות מועמד לעתודה (כמוך) הייתי מרגיש הרבה יותר טוב עם עצמי, גם אם היו דוחים אתי בסופו של דבר. הייתי אומנם מתאכזב אבל לפחות לא הייתי יוצא בהרגשה הזאת של-דחייה על הסף, כאילו אתה לא שווה כלום. תביני עכשיו אני לומד במכללה של אורט בפרוייקט מרום טכנולוגי. אין לך מושג איזו הרגשה זאת. כולם שם הם תלמידים בינוניים ומטה. אני לא אגזים בכלל אם אני אומר שהתעודה בגרות שלי היא הכי טובה שם (כמעט כולם שם עשו מתמטיקה 4 יחידות ולא עשו פיסיקה בכלל). אם מסתכלים על זה, הפרוייקט במכללה או עתודה אקדמית, זה כמו להיות ראש לשועלים או זנב לאריות. אישית הייתי מעדיף להיות עם האריות, אבל זה ממש מאכזב. זה לא רק עתודה, צה"ל לא שלח לי זימונים לשום דבר, מה שעוד יותר מתסכל. אבל עזבי אותי, מספיק. כמה קיבלת בפסיכומטרי? למה היו חסרות לך 20 נקודות?

מה אתה מעדיף

שיגידו לך שאתה מועמד, למרות שאין לך שום סיכוי, כדי לגרום לך להרגיש טוב? שים לב: הקריטריונים לעתודה הם לא רק אקדמיים. לא מספיק לצבא לדעת שאתה תהיה מסוגל לסיים את התואר עם ממוצע סביר. הם רוצים לדעת שאתה תהיה קצין טוב, ומהנדס טוב, בזמן השירות. הנתונים שיש להם עליך כנראה מראים שזה לא המצב, ולכן הם לא רוצים בכלל לתת לך לשרת כעתודאי אקדמי. אל תתעצבן, זה רק הגיוני. צה"ל לא שלח לך מיונים להרבה דברים (עתודה בפרט) כי מישהו החליט שזה סיכון לתת לך לשרת בתפקידים מסוימים. אין לך את מי להאשים, כי זה הוגן לחלוטין. אני אישית נדחיתי על הסף מהמיונים לתלפיות ולפסגות (אני זוכר שנסעתי עם חבר ללשכת הגיוס למלא את הטפסים והחיילת שהיתה שם פשוט לקחה לי אותם מהידיים). זה לא סוף העולם.

goblin572

New member
מתחיל להימאס לי מזה

אתה ממש לא מבין מה אני אומר. לפי דעתי הצבא פשוט צריך לדעת לתת לאנשים עוד הזדמנות לפעמים, לא יקרה כלום. פעם אחת יכול להיות שהמבחנים שהם יעשו לך יראו משהו אחד, ואם תעשה אותם שוב ם יכולים להראות דבר אחר לגמרי. אבל זה לא העיקרון כאן. מה שאני מנסה להגיד הוא שנתונים הם לא תמיד מושלמים ולא בהכרח צודקים. אותי אישית הרגיז שהצבא דחה אותי מבלי לתת לי שום הזדמנות לדבר, שום ניסיון נוסף להוכיח את עצמי. וחוץ מזה לא היה מזיק אם הצבא היה מתחשב גם בנתונים "אזרחיים" מדי פעם, זה ממש לא יזיק. נכון שיש רבים וטובים ממני, אבל שום דבר לא היה קורה אם היו נותנים לי הזדמנות נוספת. ולפי דעתי אתה טועה, תמיד יש סיכוי להתקבל, כל עוד אתה מאמין בזה. ובקשר למיונים לתלפיות ולפסגות, אין שום קשר בין הדברים. גם אני הייתי במיונים לתלפיות ונדחיתי על הסף, אבל לא כעסתי, אתה יודע למה?, כי שם נתנו לי הזדמנות אמיתית להוכיח שאני יכול להיכנס לפרוייקט, ונכשלתי-אז מה? בעתודה אפילו לא היו מוכנים לשמוע, לא היו לי את הנתונים הראשוניים המתאימים, אז זהו-סוף פסוק. וזה לא נכון לעשות בעיני. אולי אני טועה, אולי אני באמת לא מתאים, אבל לפי דעתי שיטה כזאת עלולה לגרום לצה"ל להפסיד הרבה מועמדים טובים ואיכותיים.אני לא מאשים אף אחד, חוץ מעצמי,זה בלי שום ויכוח כישלון שלי. אבל יש בי כעס מסוים על הצבא ודרך ההתנהלות שלו, ואם מה שאתה מספר לי על החיילת נכון זה גם לא בסדר ורק מוכיח שאני צודק. אבל במובן מסוים גם אתם צודקים-זה לא כל כך נורא.

שבלול 4

New member
הזדמנות

אני לרפואה, אז יחסית יש לי פסיכו גבוה, פשוט לא מספיק לרפואה. ובקשר לזה שלא נתנו לך הזדמות, תתיחס למה שהיה בצו ראשון כמבחנים הראשונים כי בעצם זה מה שזה, הזדמות ראשונה להראות לצבא כמה אתה שווה. ובלי קשר- אם קיבלת זימון לתלפיות לפי דעתי אמור להיות לך קב"א גבוה, אתה יודע למה אמרו לך שאין לך את הנתונים המתאימים?

goblin572

New member
שאלה טובה

קודם כל אני מדבר על הזדמנות שניה (זו בעצם כל הפואנטה במה שאני מנסה לומר) דבר שני, זאת באמת שאלה טובה. גם אני חשבתי לעצמי, איך זה שתלפיות, שהוא מקום יוקרתי וטוב בהרבה מהעתודה (או לפחות מרוב המסלולים שלה) מוכן לראות בי מועמד (אם כי לתקופה קצרה מאד, אבל בכל זאת) והעתודה לא. המסקנה היחידה היא, שכנראה אין שום קשר בין הדברים. לתלפיות יש את הקריטריונים שלהם (כנראה מסתמכים על נתונים אזרחיים בעיקר) ולעתודה יש קריטריונים אחרים שבהם, לצערי, אני די חלש כנראה. הנה לך דוגמא של מקרה קצת אבסורדי, אבל נו מה לעשות החיים הם אבסורד אחד גדול. ועוד משהו, אני לא מבין למה את אומרת שלא יקבלו אותך לעתודה, אם לא התקבלת לרפואה תוכלי ללכת לעוד מלא מסלולים, או שאני טועה?

shacharm2

New member
זה לא בהכרח..

בדרך כלל מראים את זה החוצה ככה. כדי להמריץ אנשים להכנס לעתודה , גם הקימו תוכנית מיוחדת בשם "פסגות" ופתאום אחוז הרצים לעתודה על בכמה מאות אחוזים. אתה חושב שלא היו עתודאים לפיזיקה הנדסה לפני? היו. למעשה אחת מהן דרשה שיכירו בה כפסגות לאחר שסיימה ואז הקימו את פסגות. לא שאני מזלזל בתלפיות, אבל אני לא בטוח שתפקיד של מסיים תלפיות , לא יעשה באותה רמה מסיים מדמ"ח. זה הכל בתפיסה של תוכנית "יוקרתית" ולמה אין כאלה דברים בעולם החיצוני של העבודה? כי הצבא יודע מה המנטליות של הקהל שהוא פונה אליו. ואולי העובדה ש"תלפיות" כן פנו אליך ועתודה דחו אותך , דווקא מראה שאתה טועה ו"תלפיות" כביכול , דווקא פחות יוקרתית? אתה מעדיף לדבר ממה שאתה חושב, או מהעובדות בשטח? כי העובדות בשטח אומרות לך כרגע בדיוק ההפך ממה שטענת, ואלה עובדות שחווית על בשרך. * רוצה להבהיר לך שחבר טוב שלי סיים תלפיות ואין שם אנשים ברמה נמוכה. מבחינת לימודים אני דווקא חושב שיותר קשה להם בגלל שלדוגמא, שנה ראשונה יש להם גם שמירות קבועות במגורים שלהם, לדוגמא. לא לקבל את הרושם שאני מזלזל בהם, כי מגיע להם את כל הכבוד שהם צריכים לקבל, אבל אתה צריך לשים דברים בפרופורציות. תראה שיש פה כמה וכמה עתודאים עם נסיון שחושבים אחרת ממך.

למעלה