מה הכי חשוב?

amitooshacham

New member
מה הכי חשוב?

תמיד אנחנו מנסים לדרג את העונות האהובות עלינו, בעיקר בהישרדות כי היו לה כל כך הרבה עונות.. אז בעצם, מה הכי חשוב? מה הופך עונה מסוימת ליותר טובה? אם היינו שמים את 16 המשתתפים של הישרדות אוסטרליה במרקזס, האם העונה הייתה משתנה? האם היא הייתה יותר דומה לעונה השניה או לעונה הרביעית? לדעתי מה שעושה עונה טובה (לפי הסדר): 1. המשתתפים - למרות שלצערי הישרדות אולסטארס סותרת את זה. 2. הטוויסטים - טוויסט טוב יכול לשנות את כל המשחק לטובה ולהפוך אותו ליותר מעניין. 3. האתגרים 4. המיקום - לא רק המשתתפים בהישרדות אפריקה היו משעממים... מה דעתכם?

RedDevil16

New member
שכחת את אחד משני הדברים החשובים

העריכה. העריכה משפיעה כ"כ הרבה. שים לב שכמעט כולם מסכימים שבאופן כללי העונות הראשונות (בעיקר עד מרקזס, אבל אם נימתח אז גם עד פרל איילנדס) היו טובות בהרבה מהעונות האחרונות (פאלאו, ונואטו). אם אתם רוצים לגלות את הסיבה, תצפו שוב בהישרדות 1/2. כמעט ולא ראינו שם דיונים אסטרטגיים מסובכים או תוכניות מבריקות, אבל כל דמות (כמעט) היתה דמות "עגולה". היא התפתחה, היו לה צדדים שונים, ובהתאם לדעה שלנו יכולנו או לעודד אותה או לשנוא אותה. כמעט לא היתה דמות שהגיעה לסוף בהישרדות 1-4 בלי שהיה לנו שום רגש אליה, כמו ג'ולי, ליאן או בוץ' בעונות מאוחרות יותר. אפילו את וספיה, שהיתה כמעט בלתי-נראית, אני זוכר שלא אהבתי בגלל השימוש שלה בקלף הגזע/הדת. נכון, אפשר להאשים את זה בקאסטינג, אבל אני לא חושב. שימו לב איזה קאסט מדהים היה בונואטו: טווילה, אלייזה, רורי ואיימי הם כולם דמויות שבלטו מעל השאר. ומצד שני, יש לך אישה כמו סקאוט - אם תיכנסו לאתר ותראו את הביוגרפיה שלה, תבינו שלא מדובר בבנאדם שפוגשים כל יום - ומה קיבלנו ממנה על חייה האישיים? כלום. נאדה. לעזאזל, לצ'אד לא היתה רגל, תחשבו על הסיטואציות שהוא נתקל בהם ביומיום שלו בונואטו - קיבלנו על זה חמש דקות. וזה חבל. אז לטעמי, הדבר הכי חשוב לגבי עונה זה העריכה. לאחר מכן, יש את הקאסטינג. קאסטינג טוב, עם כוונות ברורות, יכול להביא למצב שכל השחקנים יוצרים עניין, ויותר מזה - שהאינטרקציה ביניהם יוצרת עניין: ראו אוסטרליה (קולבי, ג'רי, ליז, טינה, רוג'ר, ג'ף, מייק), אפריקה (לקס, טום, טרסה, ברנדון, קלי), מרקזס (קאת'י, נליה, פסקל, שון, תמי, ג'ון), איי הפנינה וגם ונואטו (הפירוט הספיק, אני חושב). אני חושב שגם הסיטואציות האובייקטיביות שמתפתחות במהלך העונה תורמות או פוגעות בה (ומי שראה את הישרדות 10 יודע על מה אני מדבר) - אבל אני לא יודע אם אפשר לתת קטגוריה כזו. אני לא אזניח את הלוקיישן - הלוקיישן יוצר תנאי הישרדות מסוימים ולפעמים גם תצלומים מדהימים. תראו איך הצילומים שיחקו עם הנהר במעבר משבט לשבט באוסטרליה - זה בהחלט תורם לכיף. אני חושב שבין הלוקיישנים הטובים אפשר לשים את בורנאו, אוסטרליה, איי הפנינה, ונואטו ופאלאו. אפריקה זה שנוי במחלוקת - מצד אחד, זה היה מעניין ומיוחד לראות את מלחמת ההישרדות של השורדים שם, ומצד שני, הסבל הנורא שלהם גרם לפגיעה במשחק. כמעט אחרון - האתגרים. כן, האתגרים זה כיף והכל, ובהחלט הם עזרו לפאלאו, אבל הם חסרי חשיבות כמעט לגמרי. ריווארד צ'אלנג' מבחינתי צריך לקחת בין 3 ל-4 דקות - והריווארד עצמו, אלא אם כן קורה בו משהו מיוחד, לא יותר מדקה. אתגרי חסינות הם יותר חשובים מבחינת המשחק, ולכן מהותיים יותר לצופה - הרבה פעמים שחקן שמפשל באתגר חסינות עף, וזה דווקא מצב שבו האתגר עצמו כן משפיע על המשחק. במקום האחרון אני אשים את הטוויסטים. אמרת שטוויסטים יכולים לתרום לעונה. יכולים, אבל זה כ"כ נדיר. ה"טוויסט" היחיד שאני מקבל הוא החלפת שבטים או השוואת המספרים של השבטים (סטייל אפרנטיס) - זה הטוויסט היחיד שיכול ליצור עניין במשחק, לערער את האטסטרגיות המוכנות של המשתתפים ועדיין להיות הוגן. קח את הטוויסטים האחרים שזרקו עלינו: איחוד מאוחר בתאילנד - הרג את העונה, אאוטקאסטס - מיותר, נתן 100,000 דולר לליל שעפה שלישית, מועצת שבט כפולה בונואטו = פחות פיתוח דמויות שעפו מהר (כמו ג'ון פ.), והפתיחה של פאלאו היתה פשוט מרושעת וחסרת טעם. הייתי רואה לראות פעם אחת עונה שוב משוחקת בצורה הבסיסית - 16 שחקנים, שני שבטים של 8, אם ממש רוצים למתוח את זה לעשות סוויטצ'רו ב-12, ומיזוג ב-10. זה יהיה כ"כ ללא טוויסטים, שזה בעצם יהיה הטוויסט. אנחנו לא צריכים פסטיבל טוויסטים, זו אמורה להיות תכנית אינטילגנטית על מצבים שבהם נמצאים 16 אנשים מנותקים מהחברה באי בודד, ולא תכנית של יגאל שילון (פספסת, הם חוזרים למשחק). למרות זאת, היה יכול להיות נחמד גם לראות שלושה שבטים משחקים אחד מול השני עד האיחוד - גם זה יכול ליצור בלאגן אסטרטגי באיחוד, וזו הרי המטרה. וואו, איזה פוסט ארוך. ולחשוב שיש לי מתכונת בהיסטוריה השבוע.

SoleSurvivor

New member
אתה קורא את מה שאתה כותב?

אתה אומר הטוויסטים בקושי משפיעים על המשחק, ואז אתה מפרט איך כל טוויסט שינה לגמרי את המשחק. ה"הריסה" של תאילנד בגלל הטוויסט, הביא את הניצחון לבריאן, שספק אם הוא היה מקבל אותו בלי הטוויסט. החזרה של האאוטקסט הפך את סנדרה למנצחת(שלא הייתה שורדת בלי ליל המוסרית שבחרה בה במקום ג'ון) ואת ליל שעפה שלישית במקור למקום שני. אם זה לא שינוי של המשחק אז למען השם מה כן ?! והריוורד צ'אלאנג', גם טעית. אנשים לפעמים מתבלבלים וחושבים שהישרדות זה פשוט תוכנית של אסטרטגיות ולא מבינים למה מכניסים דברים לא אסטרטגים שם. אז אני יזכיר לך שהתוכנית היא לא בעיקרה אסטרטגיות בכלל. ריץ' האטצ' המציא את המודל וכל השאר עושים כמוהו אבל התוכנית לא נבנתה עליו. התוכנית היא על 16(או 18+ במתכונת החדשה) אנשים שמנסים לשרוד באי ולהלחם בטבע ואחד בשני. אולי אתה אוהב רק אסטרטגיות אבל התוכנית היא לא בחר כבקשתך, היא בחר כבקשת הציבור האמריקאי והם רוצים עלילה ודמויות, אסטרטגיה - רק אם היא תורמת לעלילה. בגלל זה עונות כמו אול-סטארס הצליחו כל כך באר"הב גם בלי אסטרטגיות חזקות, כי העונה לא התמקדה באסטרטגיות במיוחד, אלא בסיפורים אישים ויחסים אישים. לעומת זאת תאילנד התמקדה באסטרטגיות ותראה מה קרה, הכל היה משעמם כי לא הראו אנשים מעניינים והאסטרטגיה לא השתנתה למרות כל הניסיונות של ההפקה. לא צריך להרוס את הסדרה ולהפוך אותה למשחק שחמט, שרק האסטרטגיות מוראות וכל השאר בצד, כי אז מה ירגש אנשים? כל הSMALL TALK שמראים לנו זה כדי שנראה מי הם ונתחבר או נשנא את האנשים האלה, רק שיהיה לנו קשר אליהם שיגרום לנו לראות מה קורה איתם. בדיוק כמו שלא צריך לקחת לצד השני בלי אסטרטגיה לגמרי(חלקית המצב של ואנואוטו) כי אז העלילה תראה טיפשית וחסרת טעם, כמו הפרק של ההעפה של ליסה בואנואטו, כמה לא מרגש ולא מעניין ההעפה שלה, אי אפשר להתחבר לאיימי שהתעצבנה בגלל הערה קטנה וטיפשית אחת ולא לליסה שלא יודעים בכלל מה האסטרטגיה שלה והיחסים עם איימי. רק אחר כך בסוף הסדרה גילינו שהיו עוד הרבה דברים שהורידו את האמון מליסה וגרמו לאיחוד נגדה במועצת השבט.

RedDevil16

New member
תגובה

דבר ראשון, אתה כותב לעניין. אם לא היית מוסיף בכל שורה שנייה הבהרות שברור שאתה צודק בכל מילה, הייתי נהנה להגיב לך יותר. אבל זה עניין שלך. לגבי הטוויסטים: כן, ברור שיש שינוי במשחק (על בריאן אני אתווכח שהוא היה מנצח בכל מצב, אבל לא פה), אבל שינוי הוא לא בהכרח תרומה. המשחק עצמו הוא פשוט ויפה. העיקרון הוא בול, לא צריך לעוות אותו ולשנות אותו בטוויסטים מטופשים שעוזרים לשחקנים שנכשלו בשלבים מוקדמים יותר ודופקים את הטובים (אנדרו, שי-אן). לגבי חלוקת זמן מסך: אתה צודק במאה אחוז שבעונות כמו ונואטו ותאילנד (בלעכס) האסטרטגיות השתלטו על כל זמן המסך. אפשר להסתכל באינסיידרים של ונואטו - יש שם חגיגות של יומולדת ללי-אן (זוכרים את וספיה בעונה 4?), פציעה של אלייזה ביד שאחריה סקאוט מטפלת בה ועוד כמה קטעים טובים כאלה. את זה הייתי רוצה לראות על חשבון אתגרים ארוכים וחסרי-משמעות, וכן, גם על חשבון דיבורי אסטרטגיה מפעם לפעם. הנקודה היא ברורה: אם אתה לא מכיר דמות - לא אכפת לך אם היא תצליח או תיכשל. אתה חייב להגיע להיכרות מסוימת עם הדמות לפני שהיא עפה.

SoleSurvivor

New member
יש כאלה ויש כאלה

אני מסכים שהטוויסט של תאילנד היה גרוע, או החילוק המיני המחודש בואנואטו, או ההעפה המוקדמת של 2 שחקנים בפאלאו(עוד לא ראיתי אבל הרעיון ישר נשמע לי טפשי שהמטרה שלו זה רק להפחיד את השחקנים עצמם, אבל מה איתנו הצופים?). אבל לאו דווקא כל הטוויסטים רעים. הטוויסט של חילוק למינים באמזונוס הביא רוח קצת חדשה(וחרמנית) לסט, שהיה כיף לראות. הטוויסט של 3 שבטים באול-סטארס היה אחד מהדברים הכי טובים (לצערי) באול-סטארס. לגבי הטוויסט של איי הפנינה, האאוטקאסט, דווקא אני אהבתי אותו ואתם(אוהבי ג'ון) במיוחד צריכים לאהוב אותו. הרי בלי הטוויסט, לג'ון לא היה בעל ברית חזק לנסות איתו אסטרטגיות ולא את ליל הקלילת-מוח שקפצה מצד לצד ועשתה את המשחק, במזל ולא בחוכמה, מעניין יותר. בלי הטוויסט ההצבעה הייתה או לטובת מורגן, ובמקרה הזה היו עפים כל הדרעקים וג'ון ראשון, או לטובת ברית רופרט, שגם לא הייתה משאירה את ג'ון יותר מדי זמן. בנוגע לבריאן, אני לא בטוח שהוא היה מנצח בלי הטוויסט. שי-אן אמרה שבלילה שהוא השתכר הוא סיפר לה את כל האסטרטגיה שלו. אומנם קשה לי להאמין ששי-אן הייתה שורדת אחרי הצ'ואי-גאנים, אבל ברור שהSHE-DEVIL תעשה מהומות ולפני שתעוף תספר לכולם את התוכנית של בריאן. וזה היה מדליק נורה אדומה אצל טד והלן ואולי אז הם לא היו הולכים כל כך עיוורים אחריו או לפחות לא נופלים בשקרים שלו בפיינל2 ומצביעים לו. ובקשר להבהרות אני מצטער, ככה אני כותב אני אוהב להוכיח שאני צודק ולפעמים בזמן שאני כותב אני בכלל מוכיח לעצמי שאני לא צודק ואז אני מפסיק לכתוב אז זה חשוב
. זה כדי להראות את הצד שלי לגמרי למי שלא משתכנע, אם השתכנעת כבר בשורה הראשונה תרגיש חופשי לעבור לפסקה הבאה אני משתדל להפריד ביניהם

RedDevil16

New member
אה, עכשיו אנחנו מגיעים לשאלה מה

זה טוויסט. שלושה שבטים זה מצוין, כי זה משאיר פחות סצנות משעממות. את הגברים נגד נשים לא אהבתי באף-אחת מהעונות. מבחינתי, ונואטו התעוררה רק אחרי הסוואפ, ואמאזון לעולם לא התעוררה (אולי ממש בסוף). אני מדבר על הטוויסטים המשוגעים בתוך המשחק שלא מוסיפים שום דבר, חוץ מלהפתיע אותנו לפרק אחד. בתאילנד זה ממש הרג את העונה. אני לא רוצה לרדת לויכוח בסגנון "האם שי-אן היתה מנצחת" או "באפריקה היה קאסט מצוין, כולם שנאו את לקס" או "היידי היא גאון" - זה לא הנושא, הנושא הוא הפרמטרים לפיהם מודדים עונה. זה נושא מצוין. חבל לחפור בדוגמאות, שהן התפל, במקום להתמקד בעניין.

SoleSurvivor

New member
לא הבנת את הדוגמאות שנתתי

לא התכוונתי ששי-אן הייתה מנצחת(וגם כתבתי שקשה לי להאמין שזה יקרה) אלא שבריאן כנראה לא היה מנצח. ושאולי אנדרו שחקן טוב אבל הוא משעמם ובלי הטוויסט העונה הייתה נשארת משעממת כמו שהיא הייתה לפני האיחוד ובטוח סנדרה לא הייתה מנצחת וג'ון לא היה שורד לפיינל4. והנקודה שלי בכל זה - זה שהטוויסטים שינו באופן דרמטי את המשחק, לטובה או לרעה זה כבר טעם אישי, אבל הן שינו את המשחק, את השחקנים את האסטרטגיות ואת המנצח. ולכן טוויסטים הן לא פרמטר שכמעט לא משפיע כמו שאמרת בהתחלה אלא אחד הפרמטרים המשפיעים ביותר. כמו שאתה בעצמך אמרת, הטוויסט הוא זה שהרג את תאילנד. ולדעתי זה שהפך את איי הפנינה להצלחה. ולמרות שהטוויסט בנים-על-הבנות בואנואטו הרס את ההתחלה של העונה והיא הייתה אחת מההתחלות הכי משעממות שאי פעם ראיתי אם לא הכי משעממת, זה גם מה שהפך את הסוף-אמצע של העונה(אחרי האיחוד כאילו) לכל כך מעניית, אמפריית הבנות של איימי שבסוף הפילה את עצמה, ואת כריס הגבר השורד היחיד שהצליח לקפוץ מצד לצד במלחמות של הבנות בין עצמן עד שהגיע לסוף.

willo

New member
נכון, אבל יש עוד משהו

חשובה גם החלוקה לקבוצות שקשורה לכל מה שרשמת (ולא רק למשתתפים). מבלילהתייחס לעונה 10, אם נשווה את עונה 6 לעונה 9, בשניהם היתה החלוקה לפי מינים, אבל בעונה 6 הקאסט היה יותר מגוון, והחלוקה הייתה יותר טובה, יחד עם דרך ערבוב יותר טובה, הביא עונה מעניינת. מנגד בעונה 9, הייתה חלוקה לפי מינים, אבל הקאסט עצמו לא היה טוב, והערבוב לא היה מוצלח.

Nameless One

New member
קאסט מגוון? אולי לפי דעתך.

לא מזמן סיימתי לצפות באמזון שוב ככה שעם זיכרון "טרי" לגבי העונה הזאת אני יכול להגיד לך שהגיוון היחידי עם הקאסט הזה היה בין רמות הפיגור השונות אצל רב המשתתפים, לדוגמא תסתכל על ג'אבורו ויאסור: ג'נאט- עוד מבריחת מזון שלא הייתה מסוגלת להחזיק את עצמה חצי יום בלי להתחיל להתלונן, ומה היא ממליצה לנשים בגילה שחושבות להשתתף? הא כן לעשות תספורת חדשה... ג'ואנה-נהדר עוד יללנית תנ"ך הזויה. ג'ין- ג'ין מי? שונה- גססה רוב זמן המשחק שלה, עם הסוויטצ' הפכה "למזרון" של השבט, עוד ליהוק משובח. היידיהוו-... ג'נה- לא ממש מפתיע שהיא נחשבת אחת המנצחות הכי פחות ראויות... דינה-הליהוק הטוב היחידי בכל השבט הזה. מנגד בוונואטו היה את איימי,טווילה,אלייזה ואפילו סקאווט שהיו "דמויות" הרבה יותר מעניינות וחזקות מחבורת הפאקצות של אמזון.

willo

New member
ומה עם הבנים?

כן, באמאזון הקאסט היה יותר מגוון. א. הבנים היו הרבה יותר טובים ומעניינים. ב. המשחק היה יותר מעניין, אנשים לא נתקעו בבריתות מטומטמות (כמו בונאטו, שהתחיל להיות מעניין רק שלטווילה נפל האסימון) מנגד באמזון, החליפו נאמנויות יותר מאשר החליפו מילים.

במרקיסס כן היה

העפת כל ברית רוטו שזה לדעתי סוג של פאגונג. כל הפיינל 5 היו מתישהו במרואמו. באוסטרליה היה את שבט קוצ'ה(רק לא ע"פ הסדר..).

amitooshacham

New member
ההגדרה של פאגונגינג אצלנו שונה

בשבילי פאגונגינג זה כשבאיחוד שבט אחד עף כולו אחד אחרי השני. קוצ'ה לא עפו אחד אחרי השני, ג'רי ואמבר מאוגקור עפו באמצע. אותו דבר במרקזס, רוב עף ראשון אחרי האיחוד והוא היה בכלל ממראמו, אחריו עפו חמישה מרוטו, אבל קאת'י, פסקל ונליה היו מרוטו והגיעו לפיינל 5. זה לא פאגונגינג!

שונה, ג'נה, היידי, כריסטי, דינה,

ג'ואנה וג'ין, דווקא דמויות מעניינות. אני זוכר כמה מעניינת ג'ין הייתה באיחוד ובעוד כל מיני ראיונות. העריכה כנראה, לא התחייסה אליה כ"כ. ג'ואנה הייתה כיפית לצפייה, כי צריך מישהו שכיף לשנוא. ולגבי ג'נט אני מסכים - קאסט גרוע. ולגבי זה שלג'נה לא הגיע לזכות.. מיצינו את הויכוח הזה
ולגבי הקאסט של עונה 9, הוא היה טוב אבל גם בו היו דמויות מיותרות(ג'ון ק, ליסה וטרויס).

willo

New member
עוד הערה לגבי עונה 9 מול עונה 6

היתרון של עונה 6 (וכן גם עונה 7) הייתה שאנשים שיחקו את המשחק בצורה דינמית, בכל העונות היותר חלשות (ועונה 5 היא הדוגמה הטובה מכולן) היא שאנשים לא חשבו מחוץ לקופסה. הרי אם הלן וטד היו מפעילים קצת שכל, הם היו מעיפים את בריאן קודם לכן (למרות שהוא היה מספיק חכם לשים לב לכל פרט קטן). נכון שבסופו של עניין בעונה 9 היו אנשים מעניינים, הבעיה היא שהם לא חשבו מעבר לגבולות הברית שלהם.

RedDevil16

New member
אני חושב שאנחנו סוטים מדיון מעניין

בעיניי עונה 9 טובה מעונה 6 בהרבה, אבל לא זה הדיון. הדיון הוא על מה עושה עונה טובה מהאחרת. לאחר שננסח את הקריטריונים המוסכמים (מוסכמים? מצחיק...) לעונה טובה, ניתן יהיה לבדוק איזו עונה היא טובה.

maya567

New member
דווקא ג'וני קיי, ליסה ובאבא הם בין

השורדים שאני הכי אהבתי ב-9
.

SoleSurvivor

New member
לא נראה לי שאתה מבין את המילה גיוון

אתה מבלבל מגוון לבין רצינות ושחקניות טובות. אולי סקאוט וטווילה ואיימי ואליזה היו שחקניות יותר רציניות וטובות במשחק, אבל זה לא הפך אותן למעניינות או מצחיקות כמו הקאסט של אמזונוס ובטח שלא מגוון יותר. באמזונוס כל בחור ובחורה היו ממש דמות כולם היו מעניינים. בואנואטו כולן היו קרות ומשעממות, חוץ מתכונה אחת שהובלטה אצלהן(מעצבנת אצל אלייזה, חכמה אצל איימי, רעה אצל טווילה...) הן לא ככלל היו דמויות מגוונות ומעניינות. אין מה להזדהות או לשנוא אצלהן זה כמו לראות משחק שהמחשב משחק נגד עצמו. הכי רגש שהיה לי זה אי-חיבה לליסה כי היא נראת כמו השכנה המכוערת שלי, ובעד איימי כי היא כוסית וחכמה. בואנואטו רק היה מעניין המשחק רק לשלות את האסטרטגיות מתוך ערימת הSMALL TALK המשעממת של האנשים המשעממים. באמזונוס זה היה פשוט כיף ומצחיק לצפות בהכל, ואז האסטרטגיות פשוט משתלבות באמצע העלילה.

למעלה