מה הייתן עושות אם

תירתיר

New member
הצלחת לעצבן אותי

גם כאמא וגם כאשת מקצוע כאחת. יש ילדים עם בעיות קשב ו/או בעיות התנהגות, שבהחלט לא נרכשו מהבית. בני הצעיר שובב למדי וגם מסבך עצמו לא פעם באלימות (קלה למרבה השמחה) אני יכולה להבטיח לך שהוא לא למד את זה מהבית. וכשהגננת או אמא באות אלי בטענות, אני מקשיבה, מתנצלת בשמו ומנסה להשפיע עליו בבית שיתנהג יפה יותר. מה זה מופרע בכלל? הבן שלי קורע ספרים בגן כי הוא ראה אותי קורעת ספרים? הוא נשך ילד בגלל שאחותו נשכה אותו? מה הקשר בכלל? יש התנהגויות לא לגיטימיות אצל ילדים, שנעשות כדי למשוך תשומת לב, או בגלל קשיים כאלו ואחרים (בויסות, בקשב, בהבנת מצבים חברתיים) אני מאחלת לכם שלא תתמודדו עם דברים כאלו, לא כאמהות לילדים מתקשים, ולא מהצד ה"נפגע".

Yifatule

New member
אולי תמתני את המלל שלך???

אני משאירה את הילד שלי בגן עד 5 (ארבע וחצי אבל זה בעיני אותו הדבר). אני יודעת כל דבר שקורה בגן, אני מכירה אותו הכי טוב שבעולם ויודעת לקרוא אותו הכי טוב שבעולם. אני המחנכת שלו ואני המלמדת שלו. בגן הוא מעשיר את הידע שלו ופועלים לפי דרך החינוך שלי. אם יש יום שהגננת אומרת לי שהוא הרביץ או נשך אין לי מה לעשות עם זה. גם אם תשבי עם הילד בבית ושעה אחרי שהוא יעשה משהו רע אז תגידי לו שאסור זה לא יהיה אפקטיבי. לכן, לאמא באמת אין מה לעשות עם המידע הזה. אני חושבת שאת קצת מוציאה את זה מפרופורציות.ובטח שאת מאשימה את הבן אדם הלא נכון. אם כל הכבוד - אם מרביצים לילד שלך בגן בגיל הזה זוהי אחריות הגננת. מה שהאמא תגיד לו בבית לא כזה רלוונטי לילד.

Yifatule את צודקת שלאמא אין השפעה וזה בדיוק

מהסיבות שתיארתי: מי שמבלה עם הילד שלה 3-4 שעות ביום ברור שלא תהיה לה השפעה עליו אלא לגננת שנמצאת איתו 10 שעות ביום!!!! מתמטיקה פשוטה...

mAmA MiSiSiPi

New member
ואיך את יודעת מה קורה בכל בית?"האח הגדול"?

שוב את ממהרת לשפוט , אני בטוחה שגם עליך אפשר להעביר ביקורת.

Yifatule

New member
את כל כך טועה

ההשפעה של האמא לא נמדדת בזמן אלא באיכות. אני מכירה מספיק אמהות שיושבות בבית עם הילד שלהן וכל היום רואות טלויזיה ולא מתעסקות עם הילד. אז הן אמהות טובות יותר כי הן בבית עם הילד??? האמא שמרגישה שהיא לא מהסוג נשים שיושבות בבית מהבוקר או מאחת בהצהרים אלא חייבת לפתח את עצמה ע"מ לחזור הביתה מאושרת לילד שלה ולבלות איתו לא נחשבת אמא? אמא שיוצאת לעבוד כי אין מה לעשות וצריך כסף לא נחשבת אמא? את כותבת שבגלל שיש המון תגובות אז כנראה אנחנו באמת מרגישות אשמות. זה כל כך לא נכון, אולי כל כך הרבה מגיבות מכיוון שההודעה שלך כל כך קיצונית ומכלילה? אם אני הייתי האמא הזאת וזאת הגישה שהיית פונה אלי איתה - אם כל הכבוד גם אני הייתי מנפנפת אותך לכל הרוחות

ayala26

New member
במתמטיקה הפשוטה שלך יש כמה בעיות

אם ילד הוא עד חמש בגן איך הגעת ל-10 שעות עם הגננת? מאיזו שעה הוא שם?! שבע בבוקר?! את מעירה את הבן שלך בשש בבוקר בשביל לשים אותו בגן?:-\ ונניח שהוא שם 10 שעות ועוד 4 שעות עם אמו - לא חסרות לך קצת שעות ביממה? הבן שלי נמצא 8 וחצי שעות בגן ואת יתר 15 וחצי השעות של היממה הוא מבלה איתי. כן, גם כשהוא ישן! מתי פעם אחרונה ישבת עם בנך שעתיים שלמות רק את והוא והקשבת ושוחחת איתו על כל מיני דברים קטנים שמעניינים אותו? זו לא הכמות בכלל! זו האיכות... והאיכות הזו היא שנותנת לילד בטחון מספיק שלא להפוך לילד שמציקים לו.... תחשבי על זה. לאילו ילדים מציקים בגן באופן ממושך?

אני מציעה לך

להוציא את הבן שלך לאלתר! פשוט גן חשוך. בכלל גנים זה דבר חשוך. את יודעת מה המקור למילה "גן" זה בא מ"גן חיות". כי ככה בדיוק מתיחחסים לילדים בגני הילדים. פשוט גני חיות. את עובדת? אם כן תתפטרי ותגדלי את בנך בבית ואם לא אין שום סיבה לשלם למקום מפלצתי שכזה. אני ממליצה לך גם לא לרדת איתו לגן השעשועים. שנייה אחת שלא מסתכלים וכל שאר ה"חיות" (שגדלות כידוע באותם "גנים") לא ישאירו מהגוזל שלך זכר. אגב אני עובדת ומשאירה את הבן שלי במקום איום שכזה עד לשעה ארבע כל יום. אבל אני לא דוגמא - כי אני מודה ומתוודה שאני חרא של אמא, אני לא סובלת את הבן שלי, אני בקושי זוכרת איך קוראים לו. סתם עשיתי ילד בשביל הדמוגרפיה היהודית במדינה ואני מחכה שהוא כבר יתגייס ויצא לי מהבית.

הערה ממש לא במקום../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ממש נפגעתי מההכללה הזאת אני משאירה את איתן בגן עד 5 אבל מכירה אותו טוב מאוד, מאוד מעורבת במה שקורה בגן ומאוד מתעניינת בכל מה שקשור אליו. זה שאמא הספציפית הזאת התייחסה אליך ככה זאת היא והאופי שלה ואין לזה שום קשר לעובדה שהילד נמצא בגן עד 5 ולא עד 1 באיזו חוצפה את מעיזה לומר שאמא עובדת היא אמא פחות טובה
באמת שפשוט הגעלת אותי

תגובה לכל המגיבות הזועמות

איש חכם פעם אמר: "אפשר להבחין ברעיון טוב על פי כמות האויבים שהוא יוצר" ותחשבו על זה...

mAmA MiSiSiPi

New member
חבל שאת לוקחת משהו אישי

כנגד אמא אחת ומשליכה אותו על המון אימהות שאת כלל לא מכירה. אם זה היה סגנון הדיבור שלך איתה אני מבינה למה היא התנערה ממך במקום לשץף פעולה.

ayala26

New member
זה היה רעיון?

חשבתי שזו היתה סתם דעה קדומה מכלילה על אנשים שאינך מכירה. תחשבי על זה. אני חשה שזו הדרך שלך להתמודד עם רגשות אשמה על כך שהילד שלך בגן ומציקים לו ואת לא מצליחה להתמודד. את מקטינה אמהות אחרות כדי לתת לעצמך איזה פרס ניחומים על כך שאת "לא הכי נוראה" כי הוא לפחות לא עד חמש... אבל באמת שלא צריך. יש דינמיקה של ילדים בגן וגננת טובה מתמודדת כך שזה לא מגיע להצקות שיטטיות. ילדים גם צריכים לרכוש מיומניות חברתיות וזה אומר גם לוותר, להתעקש, לריב

למה את בכלל שמה אותו בגן?

תהיי איתו כל הזמן, ואל תרפי לעולם. אני בטוחה שיום אחד הוא יגיד לך שהכל היה מוצדק. מי זה האיש החכם? את יודעת בכלל את מי את מצטטת?

חמדת35

New member
נקודות למחשבה

תראי, אני מתמודדת בדיוק עם התלבטויות כאלה: האם הילדה צריכה להיות בגן מגיל שנתיים. עד איזו שעה כדאי להשאיר אותה בגן. אבל הדברים הם לא פשוטים. בחינוך יש אלמנט משמעותי של דוגמא וחיקוי. אני מעוניינת לתת לבתי דוגמא של אשה שמגשימה את הפוטנציאל שלה, שהיא חלק משמעותי מהחברה האנושית ושתורמת לחברה במידה רבה. אגב, אני גם מכירה בנות בוגרות לנשים יושבות בית, אשר אמנם מאד אוהבות את אימותיהן, אך לעיתים בזות להן, לעיתים מתביישות בהן, ולעיתים מספרות לי, עד כמה האמהות מתחרטות על הבחירה. אני בטוחה שיש בנות אחרות, אבל רק מראה, שהדברים לא פשוטים כלל.

mAmA MiSiSiPi

New member
עוד נק' למחשבה

כי אני בערך בשני המצבים. אישה שבוחרת להיות עקרת בית כפי שאישה אחרת בוחרת לעבוד זה לא שובניזם{כפי שכתבה פעמונית} ולא בושה ואין צורך לבוז לה או לרחם אליה. אישה יכולה להגיש את עצמה נהדר גם כעקרת בית לי אין שום שמץ של רצון לעבוד מחוץ לבית , ואני לא מרגישה לא מסופקת. ואני לא חושבת שאמא שעובדת יותר או פחות עובדת מחוץ לבית או במשק ביתה מגדיר את האמהות שלה על מדד של טובה או לא טובה . גם נק' למחשבה.

חס וחלילה

לא התכוונתי שאשה שמגדלת את ילדיה ולא יוצאת לעבוד זה לא בסדר. זה נהדר לאמא ולילד אם זאת הבחירה שלה והיא עושה את זה טוב. ההכללה שכל הנשים צריכות להשאר בבית עם ילדיהם אחרת הן אמהות לא טובות היא שוביניזם. מעבר לזה שהו יכולות להיות אמהות טובות ככה או ככה, גם האבות יכולים להשאר בבית ולשמש הורים במשרה מלאה.

למעלה