מה הייתן עושות אם

את חיה בעולם צר וחשוך נורא.

"אמהות שבוחרות לעבוד", בואי נצא מנקודת הנחה שאין לך רצון להגשים את עצמך מעבר לאמהות, האמהות מספקת אותך. האמהות גם מגיעה עם הכנסה חודשית? אולי אצלך יש עצים שמניבים שטרות של 200, לי לא, כדי לשים אוכל על השולחן ולשמור על קורת גג, אנחנו צריכות לצאת לעבוד, ואוי ואבוי (אולי כדי שתשבי לפני המשפט הבא שלי), חלקנו רוצות לצאת לעבוד
, זה לא הופך אותנו לאמהות פחות טובות, אלא לאמהות יותר מאושרות! הסיבה שאת כ"כ תוקפנית כי את יודעת שאנחנו צודקות! ההגנה הכי טובה.......

mc3110

New member
אני פשוט לא מאמינה למה שאני קוראת פה

הבנות פה בסך הכל רצו לעזור לך והתודה שהם מקבלות זה ציון "לשבח" על מידת האמהות שלהן בשעה שאת בכלל לא מכירה אותן לכל העובדו במישרה מלאה מלאה קבלו אות כבוד ממני אתן סופר אימות !!!

טובה37

New member
פשוט תתביישי לך

אני קוראת אותך ומזועזעת מתגובה לתגובה אולי.. אבל רק אולי את כ"כ מעצבנת שאמהות לא רוצות לדבר איתך אני משאירה את ילדי רק עד 4 בגן אז אני קצת יותר טובה? אני לא אמא שעתיים ביום אולי אם הבן שלך היה יותר בחברת ילדים הוא היה יודע להסתדר

טליולי

New member
|ל../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gifחוצפה שכזאת!!!

הערה נבזית, כוללנית, חצופה ומתנשאת!

אני לא מכירה אף אמא באופן אישי

ולכן שאני כותבת "את אמא פחות טובה" אני לא יודעת למי אני כותבת ואני מתכוונת לומר את מה שאני חושבת באופן כללי שאמא שעובדת במשרה מלאה היא אמא פחות טובה מאמא שנמצאת שם בשביל הילד שלה רוב שעות היום זו רק דעתי לא צריך להשתולל ....

טליולי

New member
מרמור קל בקולך...?

יש לי רק מילים חמות להגיד על אמהות שמצליחות לשלב הכל: קריירה, אמהות, הגשמה עצמית, זוגיות וכו'... כמו שלא הייתי רוצה להיות כל כולי רק בקריירה לא הייתי רוצה להיות כל כולי רק אמא שלא ממשת על היכולות שלה ואין לה כלום בחיים חוץ מהילדים - את יודעת, הילדים לא נשארים "פעוטות" לנצח. יום אחד הם יגדלו וכשישאלו אותם "מה אמא שלך עושה?" מה הם יגידו? אני עובדת מבחירה ומתפרנסת בכבוד (טפו טפו טפו) ולא כפי שרשמת "בשביל להתקיים וכי אין לי ברירה כי אחרת לא יהיה למשפחתי לחם לאכול" - זה אומר שלאני אמא פחות טובה? נו טוב... זכותך לדעה משלך כפי שזכותי לחשוב שהאמירה שלך היא, כפי שרשמתי: נבזית, כוללנית, חצופה ומתנשאת. אני אומרת, בהמשך למשפט החוכמה שלך כי "אפשר להבחין ברעיון טוב על פי כמות האויבים שהוא יוצר" שתחשבי גם על המשפט "אם כולם אומרים לך שאתה שיכור... תלך לישון". מה שמרגיז זה פחות האמירה הטפשית אלא העובדה שאת דבקה בה בצורה כל כך קיצונית גם אחרי שראית שהיא פוגעת בכל כך הרבה נשים עובדות כאן. אני חשה קצת מרמור...? אולי קריירה שלא צלחה...?
חיים יפים.

מצטערת לאכזב אותך דווקא יש לי קריירה

אני עובדת כעצמאית ומאווווד מרוצה גם מהעיסוק וגם מהעובדה שמספיק לי לעבוד מעט, בטוחה שאם את היית שומעת מה וכמה היית חשה את במרמור... "אמא" ! אם אפשר לקרוא כך למישהי שרואה את הילד שלה שעתיים ביום.... (שמתוכן שעה אחת היא נורא ממהרת....)

טליולי

New member
טוב... ניסיתי, נואשתי. ../images/Emo88.gif

הבנתי אני לא ראוייה להקרא "אמא" - מי מת ומינה אותך למחליטה מי ראוי ומי לא?
ההתעקשות שלך לא מוסיפה לך כבוד אבל לא בטוחה שנשאר לך עוד הרבה פה אחרי השרשור האחרון אז שיהיה לך בכיף. נראה לי שהדיון מיצה עצמו אז חיים נפלאים לך ולמשפחתך.

buba300

New member
עם דעות פרמיטיביות כמו שלך

בטח הבן שלך סופג ממך בבית את הגועל ובגללך הוא מוטרד בגן. את צריכה להתביש במה שכתבת. לחשוב שאמא שעובדת עד 4 ומגיעה לגן עד 5 הילד שלה לא במעייניה. גילית לי שבתי לא מעניינת אותי. בטח גם לאילה ופלגיה. אנשים חכמים שנותנים לך פסוקי משנה לחיים, כדאי שילמדו אותך דרך ארץ.

ממש הרגזת אותי!!!

אמא שמשאירה את הילד שלה בגן עד 5 עושה זאת כי היא צריכה לעבוד, היא עושה זאת כי העבודה שלה מחייבת להישאר עד שעה כזו, כי היא לא יכולה להרשות לעצמה לא לעבוד. ואת יודעת מה? היא רוצה לעבוד בעבודה מספקת, מאתגרת ותורמת נפשית. מהרגע שאת הופכת לאמא, את לא מאבדת את כל עולמך, גם אם לפעמים נראה שכן. מותר לי לרצות עבודה טובה. למרות שאני אמא. מותר לי לאהוב את העבודה שלי. למרות שאני אמא. מותר לי לחזור מאוחר לפעמים. למרות שאני אמא. מותר לי לצאת לבלות עם חברות. למרות שאני אמא. מותר לי להנות מהחיים. למרות ועל אף שאני אמא, גם בדרכים שלא קשורות לילדה שלי. כן, מודה, אני משאירה את הילדה שלי בגן עד 5. זה לא אומר שאני לא נוהגת מהר בדרך לגן, שאני לא רצה לאוטו כדי להספיק להגיע לגן כמה שיותר מהר. זה לא אומר שהילדה שלי לפעמים נשארת אחרונה בגן. אני מכירה את הילדה שלי הכי טוב בעולם, אולי יותר מאמא שמשאירה את הילד שלה בגן עד 13 הקשר ביני ובין הבת שלי חזק יותר ממה שאת יכולה לתאר לעצמך, והאמירה הטיפשית שלך, ואני מרשה לעצמי להתבטא כך וזו עוד הדרך היפה יחסית, היא אחד הדבריםההזויים ששמעתי. תתביישי לך.

שדנה

New member
אמירה מטומטמת ביותר-אמא אפרתי ומי יודע

אולי ביום מין הימים גם לך יצא להיות מאותן אמאות לא אכפתיות.

sweet pita

New member
למה הקיצוניות הזאת??

ומה זה הקריצה הזאת במספרה? סליחה ?? אמא שנשארת ולא עובדת והולכת למספרה זה לא בסדר? הנה יש לי חדשות בשבילך לי יש ימים שאני לא עובדת והילדים בגן ואני עושה דברים בשבילי - מה בדיוק הבעיה עם זה?? ואני מאוד מופתעת לשמוע את ה"הגשמה העצמית" - סתם בשביל פספקטיבה בקנדה חופשת לידה היא שנה ורוב האמהות בוחרות לא לחזור לשוק העבודה - בוחרות מרצונן החופשי לטפל בילדים ולא לשים אותם במסגרת. ושהם יותר גדולים זה מאוד מקובל לשלוח אותם עד 1 לגן ובבוקר "לבלות לבד". (אני מבינה שאני צריכה לשים פה איזה קריצה) ולפותחת השירשור - הבעיה היא אצל הגננת ובמידה והיא לא ממלאת את תפקידה לדאוג לסביבה בריאה ובטוחה לבנך אולי כדי שמהפקחת על הגן תקבל מכתב ממך על הנושא.

ayala26

New member
הקיצוניות הזו היא בכוונה

מכיוון שפותחת הקישור קיצונית. רציתי להראות לה שקיצוניות פוגעת. אבל היא לא הבינה.

ayala26

New member
ועוד משהו

פותחת השרשור טוענת שכמות השעות שאת לא עם הילד משפיעה על ההכירות שלך אותו. אני לא מסכימה לכך באופן אוטומטי (חוץ מאשר אם את באמת לא רואה את הילד שלך אלא רק משכיבה אותו לישון בערב) אז כן, אם הילד בגן והאמא עובדת או לא - בכל מקרה אלו שעות שהיא לא איתו. אני חושבת שרוב הילדים בישראל שהולכים לגן בימי שישי היו יכולים להשאר בבית עם אחד ההורים שלהם כי בישראל ברוב המקומות לא עובדים בימי שישי. אבל הקיצוניות לא נועדה לפגוע ולכן הקריצה (להתריע שמדובר בתגובה צינית) זו היתה תגובה לכך שזה שהאמא עובדת והילד בגן זה לא אומר שהיא מכירה אותו פחות מאמא שיושבת במספרה והילד שלה בגן. אם הילד בגן אז הוא בגן לא משנה מה האמא שלו עושה. באופן אישי, לי אין אפשרות לקחת חופשת לידה במשך שנה. אני עברתי לחצי משרה. במקום לפזר את העבודה על כל הימים אני עובדת 3 ימים מלאים והוא עד חמש וחצי בגן. בימים שאני לא עובדת הבן שלי לא הולך לגן אלא הוא איתי. אני חושבת שאני מכירה אותו מאוד מאוד טוב למרות ה-25 וחצי שעות בשבוע שהוא בגן. כמו שאמרתי. חוץ משמונה וחצי שעות ביום את יתר 15 וחצי השעות של היממה הוא איתי. ואת המילים "הגשמה עצמית" לא קראת אצלי אז אני לא זקוקה לפרספקטיבה של השוואת חיי עם החיים בקנדה. תודה.

alonaski

New member
ברור!! נסי רגע לחשוב: איזו אמא תודה שהילד

שלה מרביץ, חסר משמעת/חינוך/לא חברותי (מחקי את המיותר...)
ואגב - תזכרי את זה גם בהמשך!! גם הורים לילדים גדולים יותר בבי"ס, בחיים לא יקחו אחריות אם יגיעו אליהם תלונות שהילד שלהם הרביץ או חיבל... לפחות - רובם לא! לא כדאי לבנות על שיתוף פעולה של הורים לילדים מופרעים... את יודעת... המופרעות של הילדים לא מגיעה סתם כך "מהאוויר"....

alonaski תודה! זה בדיוק מה שחשבתי!

לגבי מה שכתבת ש: לא כדאי לבנות על שיתוף פעולה של הורים לילדים מופרעים... את יודעת... המופרעות של הילדים לא מגיעה סתם כך "מהאוויר"....

פלגיה

New member
הרביץ? חיבל?

בסך הכל יש לה עדות של הילד שלה, בן השלוש (הרי לבני שלוש אין בכלל דימיונות) ש"העליבו אותו" לא צריך לעשות פיל מכל דבר קטן.

זה יותר מחיבל והעליב

הילד סובל מכאבים באזור שהוא נפגע ממנו (אני לא רוצה לפרט כאן) אז אל תקפצי להסיק מסקנות...

פלגיה

New member
ואיפה בדיוק

הייתי אמורה לקרוא את זה באחת ההודעות הקודמות שלך? את כתבת את זה? פירטת? לא. כתבת שלילד שלך מציק ילד אחר בגן. כפי שילדים בני שלוש עושים כל הזמן. כפי שיכול להיות שגם הילד שלך "מציק" לילד אחר.

למעלה