מה הייתן עושות אם

מה הייתן עושות אם

לילד שלכן היה מציק ילד אחר בגן דיברתן עם הגננת, זה נרגע לכמה ימים אבל חזר על עצמו התקשרתם לאמא והיא לא שיתפה פעולה אלא טענה שלילד שלכן יש דמיון מפותח???

בן כמה הילד?

בעיקרון, אם זה משהו שקורה בגן, הגננת צריכה לפתור את זה, זה בתחום אחריותה. האמא השנייה למעשה אינה יכולה כל כך לשתף פעולה שכן היא לא נוכחת בשעות שזה קורה (בגלל זה שאלתי על הגיל, כי מן הסתם התשובה קצת משתנה אם זה ילד בן 5, אבל עדיין לדעתי את צריכה לבוא בדרישה לגננת לפתור את הבעיה)

הילד שלי בן 3 והילד המציק בן 3 וחצי

הגננת ניסתה לפתור את זה אבל זה חזר על עצמו אז אתן באמת חושבות שלא הייתי צריכה לפנות לאמא אלא להשאיר את זה לטיפולה של הגננת בלבד? לתומי חשבתי שאם הילד יינזף מכיוון נוסף אז זה יכול לעזור (אבל עם אמא כמו שלו אני לא בטוחה...)

פלגיה

New member
קודם כל - לא הייתי מתקשרת לאימא

אין בזה שום טעם. את לא בגן, היא לא בגן, אין לכן מושג מה באמת קורה, ושום דרך למנוע או לכוון את הילדים בשלט רחוק. מה שנותר זה רק לדבר שוב עם הגננת, שתעשה שיחות כלליות, תפתח "נושא": אנחנו חברים טובים (זה נושא שיגרתי בגן של בני שלוש), ותפריד אותם במידת הצורך. כל זה כמובן באם ההצקות הן אמיתיות. מבחינת הבת שלי "יעלי מעליבה אותי כל הזמן" זה גם אם היא אומרת לה "החולצה שלך אדומה ושלי ורודה"

דבר אחד שלמדתי מכל הסיפור

ותודה לכן שחיזקתן את זה אצלי זה שלא מתקשרים לאמא! בפעם הבאה אפנה שוב ושוב לגננת... זאת ההתנסות הראשונה שלי והבנתי מה שחשדתי מראש: אמא שמשאירה את הילד שלה עד שעה 5 בגן לא רק שלא מכירה אותו יותר מדי אלא גם לא איכפת לה מה קורה איתו והיא רק מעוניינת שאסיים את השיחה בכדי שהיא תוכל לחזור למה שמצא אצלה בראש סדר העדיפויות.... העבודה שלה

פלגיה

New member
האמירה שלך קצת גורפת ופוגעת

אימא שעובדת במשרה מלאה לא יכולה לקחת את הילד שלה לפני 5 מהגן, ויש הרבה אימהות כאלה שהן מסורות, איכפתיות, ומכירות את הילד שלהן מאוד.

ayala26

New member
הבן שלי עד חמש וחצי בגן!

והעבודה שלי היא ממש לא בסדר העדיפויות שלי. אשריי האמהות שיוכולות לשבת בבית (או במספרה
) ולחכות לשעה אחת אחרי הצהריים כדי לאסוף את הילד מהגן כדי להראות לכולם את התספורות החדשה.. אה, התבלבלתי, שהוא מקום ראשון בסדר העדיפויות שלהן...

ayala26

New member
זו לא האמת שלי אז לא כואב לי כלום../images/Emo13.gif

בכל זאת אני מסכימה עם פלגיה ולא מדובר עלי באופן אישי בכלל. לא לכולן הפריבילגיה לשים את הילד בגן עד אחת ולטייל בנחלת בניימין ולשתות קפה עם חברות ואחר כך לאסוף את הילד מהגן באחת ולחשוב שאת אם השנה כי לפחות הוא לא עד חמש... אולי אלו רגשות האשמה שלך שמדברים אבל לי אין רגשות אשמה כי הבן שלי במעון בגלל שאני צריכה לעבוד ואך ורק בזמן שאני צריכה לעבוד. והלוואי שלא הייתי צריכה לעבוד. עבודה היא ממש לא בסדר עדיפויות שלי

UmaGuza

New member
ההערה הראשונה שלך לא במקום

ההערה הנוכחית כבר מתנשאת וממש פוגעת
אמא שמשאירה את הילד שלה בגן עד חמש זו אמא שעושה שמיניות באויר כדי לצאת מהעבודה עד ארבע/ארבע וחצי (ותתפלאי, ברוב מקומות העבודה זה לא כזה מובן מאליו לצאת לפני שש/שבע), זו אמא שצריכה להתפרנס כי המציאות לא מאפשרת לרוב המשפחות לחיות ברווחה ממשכורת אחת, ו"לא עלינו" אולי זו גם אמא שרוצה, כן כן, ממש רוצה, לעבוד ולממש את הפוטנציאל שלה במקביל לגידול הילדים (לא במקום - במקביל). להוציא את הילד מהגן בחמש זו ברירת מחדל שרוב האמהות נאלצות לחיות איתה, אבל בין זה לבין לפסוק שאמא כזו לא מכירה אותו, לא מעניין אותה מה קורה איתו והעבודה אצלה בראש סדר העדיפויות, הדרך ארוכה. אני מוחה על האמירה הזאת בשם כל האמהות העובדות! (ולמען הגילוי הנאות אציין שאני לא אחת מהן בשנה וחצי האחרונות). אם זו רוח הדברים בה התנהלה השיחה שלך עם האמא השניה ואלו העמדות שהצגת, ואפילו רק במרומז, אני יכולה להבין מדוע מיהרה לסיים את השיחה איתך.

nano4

Well-known member
הייתי חייבת להגיב

אני אף פעם לא מגיבה, לא בפורום הזה ולא באף פורום אחר כך שסליחה אם שרשרתי לא נכון אבל התגובה שלך פשוט מרתיחה אותי. מי את שתקבעי שאני אמא שלא שאכפת לה מהילדה שלה ולא מכירה אותה כי אני משאירה את הילדה שלי עד חמש וחצי בגן. אני עובדת במשרה מלאה כי אני צריכה וגם אם לא הייתי חייבת לעבוד, אני מניחה שלא הייתי בוחרת לשבת בבית כל היום. הגשמה עצמית זה דבר שמאוד חשוב לי וכדי שהילדה שלי תהיה מאושרת גם אני צריכה להיות מאושרת. הילדה שלי היא הדבר הכי יקר לי בעולם וכדאי שתחשבי טוב טוב לפני שאת עושה כאלה הכללות. את פשוט חוצפנית!!!

פלגיה

New member
הטמטום כואב

אני מקווה שלא מאוד. והנה וידוי: אני אימא. אני גם עובדת. העבודה שלי מעניינת אותי מ-א-ו-ד. גם הילדים שלי. זה לא סותר. והשעות שאני חוזרת הביתה הן 17:00 עד 22:00, תלוי ביום ובסיבה. ואם זה עושה אותי אימא פחות טובה - את מוזמנת לא להאזין לעצות שלי, ולהתיש את כוחך בטלפונים מיותרים ומתסכלים שרק יגרמו לך לריב עם שאר האימהות של ילדי הגן ולא יועילו לילד שלך במאומה.

לא טמטום! זאת האמת! את אמא פחות טובה!

וכמוך כל האמהות שבוחרות לעבוד במקום לגדל את הילדים שלהן זה אולי טוב להגשמה עצמית אבל לא לילד!!!!! איך את יכולה להיות אמא טובה שעתיים ביום? זה לא ברור לי.... ופה (אני מנסה) לסיים את הויכוח זו דעתי ואף אחת לא חייבת לקבל אותה אם הייתי כל כך טועה הייתן מתעלמות ולא מגיבות בכזאת התלהמות ושצף קצף

פלגיה

New member
אני אימא פחות טובה

נכון. בטח. אני לא צריכה להוכיח את עצמי לאף אחת. בטח לא לך.

mAmA MiSiSiPi

New member
להביא אוכל הביתה זה טוב לילד

לשלם חשמל שיהיה מים חמים למקלחת זה טוב לילד לשלם משכנתא/שכ"ד לקורת גג זה טוב לילד לקנות בגדים שהילד לא ילך ערום זה טוב לילד לקנות לו תרופות כשהוא חולה זה טוב לילד. יפה לך שאת כנראה עשירה יש כאלה שהן לא וזה בוודאי לא עושה אותן פחות טובות . את טועה בלי קשר לכמות התגובות!!!!

אני רק רוצה לסייג את "כל האמהות"

להוציא את אלה שעובדות בשביל להתקיים ואין להן ברירה כי אחרת לא יהיה למשפחתן לחם לאכול...

mAmA MiSiSiPi

New member
ומי את שתחלטיט מי עובדת בשביל מה?

יש אמהות שהצורך לצאת לעבוד מחוץ לבית הוא צורך קיומי מבחינה כלכלית ויש כאלה שזה צורך מבחינה נפשית. מי שם אותך לשפוט מי מהן טובה יותר?

למעלה