מה הייתן עושות אם

חמדת35

New member
אולי תרגישי אחרת כאשר תגדלי את בנותייך

ואולי לא. אני לא אומרת שצריך לבוז, אני רק אומרת שאני מכירה בנות לאם כזו שמעט בזות לה. אני מתרשמת, שהרצון לעבוד מחוץ לבית מתגבר כאשר הילדים בני 5 ומעלה, או כאשר רוצים לשדר לבת, שיש מקום לכך שהיא תשאף לעצמאות ולהגשמה עצמית, שאינה בהכרח אימהית-משפחתית.

mAmA MiSiSiPi

New member
עצוב מאוד לקרוא

שיש נשים כאלו שכ"כ מזלזלות באמא שלהן שבסה"כ עשתה מה שהיא חשבה שטוב עבורן ,אולי באמת באיזה שהוא מקום היא טעתה. השאלה גם איזה קריירה היתה מרצה אותן על איזה הגשמה עצמית מדובר להיות עורכת דין או לנקות שירותים בקניון,כל עבודה מכבדת את בעליה כולל להיות עקרת בית. בנתיים יש לי בן ואולי בבטן יש לי בנות - ומה שאני אשתדל ללמד אותם שהכל עניין של בחירה שזכותו וזכותה להיות כל מה שעולה על רוחם/ן כולל להיות עקרי בית .

חמדת35

New member
טוב, בשביל ההגינות אני אדגיש

שהן רק קצת בזות לה או אולי לסיטואציה שלה. קצת מתביישות. לא במאה אחוז, אבל מרגישות צורך להסביר שיש לה פוטנציאל שהיא לא מימשה, שהיא מאד מתחרטת, שהן בוחרות אחרת. הן לא כ"כ מזלזלות, אבל קצת. כמובן שהקריירה שהיתה מרצה אותן היתה כזו שמהווה הגשמה עצמית...אני מניחה שלנקות שירותים זו לא ממש הגשמה עצמית בשביל רוב האנשים. כמובן שזו עבודה שמכבדת את בעליה, אבל בד"כ מי שעובד בה לא חש שבעבודה הזו דווקא הוא מגשים את עצמו. ובעניין מה שמלמדים ילדים: פשוט צריך לזכור שאנחנו מלמדים גם במילים וגם במעשים. קראתי שיש לך כנראה בנים. משום מה הייתי בטוחה שיהיו לך בנות. בכל מקרה מזל טוב ובהצלחה.

noiion

New member
מעניין איך

אמא טובה תלמד את הילדים שלה להיות סובלניים וללא דעות קדומות על אנשים אם היא בעצמה לא מאמינה בזה מעניין מה ההגדרה לטובה בענייך ?!?!

jenyl

New member
מעניין באיזה טון דיברת עם אותה אימא מהגן?!

אם את באמת חושבת שהעובדה שמישהי שמה את הילד שלה עד 17:00 בגן הופך אותה לאימא גרועה? הגשמה עצמית זאת מילה רעה? מה עם רצון לפרנס או לראות לילד דוגמא אישית בכך שכל אדם יכול לנצל את הפוטנציאל שלו למרות היותו הורה לילד? אני ממש לא אהיה מופתעת אם טון השיחה היה מתנסה ואותה אימא לא ממש רצתה להאזין לעצות שלך בגידול ילדיה. מה את מצפה שהיא תעשה? תעניש את הילד או שתצא מהעבודה ותישמור עליו בגן? תתפלאי אבל הרבה אמהות לא מונעות מילדים שלהם להציק כשהשעה 12:00 בצהריים והילד נמצא מטר ממנה... ועצה מעשית אליך (למרות שאני משאירה את הילד עד 17:00 בגן ויוצאת לעבוד) תנסי לדבר שוב עם הגננת היא הכתובת לפתרון סיכסוכים בגן כי היא נמצאת שם בזמן אמת.

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif בוקר טוב בנות. ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

התגובה הבאה שתווסף לשרשור זה ותכלול קללות, מילים פוגעניות או ירידה לפסים אישיים תגרום למחיקת כל השרשור ולחסימת המשתתפות לשלושה ימים. שתהיה שבת שלום, מלי.

מיטל 1103

New member
היי אמא אפרתי

אומנם נויה עדיין לא בגן אבל בשנה הבאה היא תיכנס והשאלה הזו אם יהיה ילד בגן שיציק לה משגעת אותי בלי סוף, אני יודעת שתמיד ילדים מציקים ושלא הכל ורוד. אין לי תשובת קסם בשבילך אלא רק לדבר עם הגננת שתשים יותר לב למה שהולך בין הילד שלך לילד שמציק ותעיר. תבדקי עם עודהורים אם הילד שמציק מציק לעוד ילדים בגן (לרוב זה ככה). אם זה יקרה שוב אני כן הייתי פונה שוב לאמא של אותו ילד ואומרת לה שיכול להיותשלילד שלי כמו לכל ילד יש דמיון מפותח אבל שאת מבקשת בכל לשון של בקשה שהילד שלה יפסיק להציק ושאם הוא לא רוצה הוא לא חייב להיות חבר של בנך אבל שלא יציק. ואם אפשר אז לדבר עם הילד, כשאת באה לקחת או לשים את בנך לדבר עם הילד ולהגיד לו שזה לא נעים לבנך כל ההצקות ושיהיו חברים או שכל אחד יהיה בצד שלו אבל בלי הצקות.

מז"ט! היא תיכנס בדיוק בגיל שהבן שלי נכנס לגן

זה הגיל האידיאלי לכניסה לגן הקליטה שלו עברה די חלק

מיטל 1103

New member
תודה רבה

לגבי הגיל האידיאלי... זה באמת כך אבל לא כל אחת יכולה להרשות לעצמה להיות בבית עם הילדים. כל אחת והחחלטות שלה אבל תקחי בחשבון שאין דבר כזה אמא פחות טובה כולנו אמהות טובות, סחבנו וילדנו את הילדים שלנו ואנחנו שם בשבילהם לכל החיים. ועוד דבר קטן, אמא עובדת היא אמא שמפתחת את עצמה\, מפתחת את המוח, שמחה ומאושרת ולפני את אמא את קודם כל בן אדם עם רצונות וצרכים וכשאמא מגיעה מעבודה ולא משה באיזו שעה אבל היא אמא מסופקת ושמחה ושטוב לה על הלב היא אמא שיש לה עוד המון לתת, לפעמים לא צריך לתת לילד את כל היום בשביל להיות אמא טובה אפילו שעה או 40 דקות אבל שהם כל כולן לילד הוא סופג מכך המון לימוד, חום ואהבה אני בטוחה שכולנו מרעיפות ולא משנה באיזו שעה את חוזרת מהעבודה.

למעלה