מה הטעם בוויכוחים?

Lu Tze

New member
אתה חוזר על דבריך.

רק תענה על השאלה: מה יותר מסובך, עיר או גוף האדם?

ehudt

New member
בעיקרון אתה צודק בדבר אחד

אבל קרא את ההודעה שלי עד הסוף. זה נכון שאם אני אראה את הדברים האלה על כוכב אחר אני אניח שמישהו בנה אותם, אבל גם אנשים לפני כמה אלפי שנים חשבו שישות אלהית בנתה או בראה את העולם, אבל אחרי הרבה מאד שנים של מחקר מצליחים להבין איך באמת הכל נוצר. אותו דבר גם עם הכוכב הרחוק. אני אולי אחשוב שמישהו יצר את זה, אבל אני אבדוק את עצמי ואחקור ואנסה למצוא תשובה חד משמעית שאינה מתבססת על הנחות לא מבוססות.

אבל הכל המצאות של המדע

הם המציאו זאת תאוריה ולא עובדה וגם התאוריה מראה שזה בלתי אפשרי הביולוגיה מראה שכוח עליון י צר אותנו וזה מגוחך לחשוב שאנחנו נוצרנו בזכות עצמנו זה פשוט טיפשי

dean4

New member
"הכל המצאות של המדע"

גם זה שווה פינה בחתימתי..

ehudt

New member
אתה ממש לא מבין את עצמך

ברגע שתבין מה זה תאוריה מדעית ומה זו עובדה מדעית, או עובדה בכלל, תסביר לי איזה תאוריה מדעית היא המצאה? וגם יהיה נחמד אם תפנה אותי לספר ביולוגיה שמראה שכח עליון יצר אותנו. כי אני לא חושב שיש כזה בנמצא.

כל ספר ביולוגיה מוכיח שיש ה'

הביולוגיה עצמה היא הוכחה לכך שיש ה' ראה ספר"גוף האדם המכונה שלא תאמן"

dean4

New member
../images/Emo9.gif ../images/Emo6.gif שמענו ראינו טענה מחבת"ית

מיושנת שהופרכה כבר בכול פורום אפשרי.. לך באופן מיוחד. ועדין אתה מנסה להשחיל אותה בתקווה שמישהו חדש יתפוס את זה כ"הוכחה"..

יש פרט חשוב

שהמחבתי"ם למיניהם מעדיפים משום מה להתעלם ממנו. אילו כדור הארץ הקטן והחביב שלנו היה הכוכב היחיד ביקום, אכן ניתן היה להתרשם מההרמוניה המופלאה שקיימת בו ולקבוע כי "יש מנהיג לבירה". אולם בשעה שהיקום הוא כמעט אינסופי קשה יותר להתפעל מהטיעון הזה, שהרי מבחינה סטטיסטית כאשר יש פלפורמות כה רבות, סביר להניח שבאחת מהן (או יותר, אנו הרי לא יודעים לקבוע בוודאות שאין חיים מחוץ לעולמנו הקט) יווצרו תנאים אופטימליים, גם אם מדובר בהתפתחות מקרית ללא יד מכוונת. לא כך? בכוכבים מסויימים ישנם תנאים חלקיים (למשל, מים הנמצאים במצבי צבירה כאלו ואחרים במספר כוכבים) ובזה שלנו התקיימו כל התנאים - אין בכך כדי להעיד על יוצר!

Charles Darwin

New member
אין (לתשובה חלקית, כנס בפנים../images/Emo26.gif)

יש מתכנן לוירוסים ש"משתכללים" ומתגברים על חיסונים? או לחיידקים שהופכים לעמידים לאנטיביוטיקה? לא. כי זו אבולוציה ברמת המיקרו וניתן להבחין בה משום שזמן הדור של חיידקים ווירוסים הוא קצר. אצלנו זה יותר איטי, אז נדמה לך שאין אבולוציה. אבל יש. וזה לא מוכיח שאין אלוהים, זה רק מאוד מאוד מצמצם את הסבירות לקיומו. זה מוציא אותו כמעט סופית מהמשוואה (הסיכוי שיש אלוהים >>>>> 0.000000000000001%).

הסיכוי שדומם יהפוך לחי הוא אפסי

מתי תקלטו את זה שהסיכוי שדומם יהפוך לחי הוא אפסי החידקים האלה שאתה מדבר עליהם מי יצר אותם? הסיכוי שהם היווצרו לבד הוא אפסי אז על מה אתה מדבר בכלל?? הם מוכיחים לך שיש ה' כל דבר בטבע מוכיח לך שיש ה' החוק השני של התרמודינמיקה פוסל כל אפשרות של אבולוציה(הוא אומר שכל חומר בטבע הולך ונהיה פשוט יותר בנידגו ל-מה שהאבולוציה אומרת) וזה חוק בטבע והאבולוציה ניטחנה לעפר אז באמת מספיק להישען עליה אל תתן למדענים לזרות חול בעינך

Charles Darwin

New member
הצחקת אותי עם התרמודינמיקה ../images/Emo6.gif

החוק לא תקף למערכות סגורות שמקבלות אינפוט (אנרגיה) מבחוץ כמו גוף חי (שאוכל) או כדוה"א (שמקבל קרינה מהשמש). שמעתי את זה אלף פעם. אני לא ילד. והסיפור על ה"טכנולוגיה" וה"יד המכוונת" כבר קיים מאות שנים ומאז ומעולם היה מופרך מיסודו. חי כן יכול להיווצר מדומם. יותר מכך, ביקום אניסופי זה בטוח יקרה. מה אתה מציע, שבמקום שאין לו סוף ולא התחלה, לאורך אינסוף זמן, לא יקרה כלום? מה הסיכוי? יש רק אפשרות אחת ליקום ריק, בעוד שיש אינסוף אפשרויות ליקום "מלא" (כלומר יקום שיש בו חיים וכו'). אם ובלי אלוהים.

נכון החוק לא תקף למערכות סגורות

אבל מה לעשות עם קרינת השמש שמגיעה אלינו מהשמש עדין החומר בטבע הולך ונהיה פשוט יותר פשוט מדעני האבולוציה התחילו להמציא שטויות בקשר להפיכת דומם לחי וזה למעשה בלתי אפשרי והוכיחו שזה בלתי אפשרי לכל בעיה הםהמציאופיתרון "חי כן יכול להיווצר מדומם. יותר מכך, ביקום אניסופי זה בטוח יקרה. מה אתה מציע, שבמקום שאין לו סוף ולא התחלה, לאורך אינסוף זמן, לא יקרה כלום? מה הסיכוי? יש רק אפשרות אחת ליקום ריק, בעוד שיש אינסוף אפשרויות ליקום "מלא" (כלומר יקום שיש בו חיים וכו'). אם ובלי אלוהים" זה לא נתפס על הדעת שלא יקרה כלום אבל מה לעשות וזה חוקי הטבע והסיכוי שדומם יהפוך לחי הוא אפסי ואם כבר אז ביקום היו צריכים להיות יצורים פשוטים יותר בהרבה מבני האדם ולא היו צריכים להיווצר יצורים כל כך משוכללים(בני האדם) זה לא הגיוני שזה יווצר ככה וחוץ מזה נקודת ההתחלה שלך שונה משלי אתה חושב שהיקום נוצר במקרה ואני גם חושב שהוא נוצר במקרה לא לא זאת לא שגיאה זאת האמת שים לב: לא במקרה השתמשנו במילה "מקרה" כל כך הרבה פעמים, שהרי היא צופנת בתוכה את מקור המקריות: מקרה – אותיות מקר ה' ,כלומר שהכל מקורו מאת ה'.

Charles Darwin

New member
אני אשאיר לך את חידודי הלשון, תשאיר

לי את האבולוציה. ברור שהיריעה כאן קצרה מלהכיל את התיאוריה, מה שאני יכול להגיד זה שלדעתי יש אבולוציה. אתה לא חייב לקבל את זה. הידעת? רוב מוחלט של היהודים הם ילדי יהודים. כנ"ל לגבי נוצרים, מוסלמים וכו'. יתרה מזו, גם רמת האדיקות לרוב נשמרת (באדיקות). אני לא אכנס לעניין החזרה בתשובה, אסתפק בלומר שזה נדיר, שבד"כ מדובר באנשים שלכל הפחות אינם אתאיסטים וכן...הרבה בעיות אישיות.. (אני לא מכליל, אני אומר שיש כאלה). תרשה לי לנחש שגם אביך מאמין כמוך (לא בטוח, אבל סביר להניח). כמובן שאתה יכול להחזיר את השאלה אליי ולטעון שהוריי אתאיסטים. והפתרון - אני טועה. אבל גם אחמד טועה, ומריה טועה....וכן ידידי החכם...גם אתה. אילו היו חוטפים אותך ומגדלים אותך במנזר בודהיסטי, היום היית מן הסתם בודהיסט (ואולי היית מתווכח על כך באתר אינטרנט אסיאתי..). היהדות אינה האמת, זה פשוט מה שלמדת. וידוע שמה שנלמד בילדות נשאר לרוב לכל החיים (למשל ראה עולים חדשים - אלו שעלו מעל לגיל מסוים נתקעו עם המבטא הזר לכל החיים).

Charles Darwin

New member
דרך אגב, גם אני יודע לצטט: שים../images/Emo23.gif

"....פשוט מדעני האבולוציה התחילו להמציא שטויות בקשר להפיכת דומם לחי וזה למעשה בלתי אפשרי והוכיחו שזה בלתי אפשרי..." אל תזרוק סיסמאות לאויר. "הוכיחו" מה??? איך אפשר בכלל להוכיח שזה בלתי אפשרי? וגם אם כן, אתה מצפה שאני אאמין לאיזה "מומחה" סוג ג', שהוא גם דתי פנאטי ואף אחד לא לוקח אותו ברצינות...או למדענים שהפכו את עולמנו מחשכת ימי קדם וימי הביניים לטכנולוגיות (למשל רפואה ש-actually עובדת) של היום?

neko

New member
הרפואה לא עובדת,

הרופאים סתם עושים "גורו גורו" וכשפים. רק הצפרדע הגדולה מסוגלת לעשות הכל (אבל היא משפיעה רק בצורות שבהם לא ידעו שהיא עשתה את זה - גורמת למוטציות בתאים, מורידה את מכבי נתניה ללאומית, כאלה).

למעלה