מה הטעם בוויכוחים?

מה הטעם בוויכוחים?

מה זה משנה אם יש או אין אלוהים? לעולם לא נוכל להוכיח סופית את קיומו ובעיקר לא את אי קיומו של אלוהים בגלל זה צריך פשוט לא לשאול את השאלה. כל אחד צריך להתנהג ולנהוג לפי דרך החיים שהוא אוהב ומאמין בה לא בגלל פחד מכוח עליון אלא בגלל שזו דרך החיים שהוא בחר בה. מה שאני אומר זה שאדם שהוא דתי בגלל פחד מהאל ולא בגלל שהוא אוהב את הדרך חיים הזאת פשוט מגביל את עצמו בלי שום סיבה ומונע מעצמו להנות מהחיים. לדעתי יותר קשה להוכיח את אי קיומו של אלוהים מאשר את קיומו ולכן כל אדם שמגדיר את עצמו כאתאסיט וכל אדם שמתעסק באי הוכחת קיומו של האל סתם מבזבז את זמנו, לדעתי כל בן אדם שמנסה לשלול את אי קיומו של האל פשוט מפחד ממנו. לדעתי החילוני האמיתי הוא אדם שפשוט לא מתעסק בדת משום מתרס שלה. לדעתי אדם שאוכל חזיר בגלל שהוא לא מאמין באלוהים הוא לא חילוני אמיתי, הוא פשוט דתי כופר מכיוון שהוא יוצא מנקודת הנחה שיש שאלה של דת והוא צריך לבחור בצד, ובשביל לאפשר לעצמו את החופש של לאכול חזיר הוא היה צריך לשכנע את עצמו שאין אלוהים. אני פשוט אוכל חזיר מכיוון שאין לי מושג מי צודק, החילונים או הדתיים, וזה באמת לא מעניין אותי, ובגלל זה אני פשוט עושה מה שאני רוצה ואני לא מגביל את החופש שלי ע"י שום דת, חילונית או דתית. לכן אני גם הולך לבית הכנסת כל יום כיפור, כי אני אוהב את האווירה בבית הכנסת ואת השירה, ולא בגלל שאני חס וחלילה מפחד מאיזה אל שיחרוץ את דיני. ואם יש אלוהים, מה גורם לכם לחשוב שאתם מעניינים אותו?

neko

New member
אכן, רוב הויכוחים סובבים סביב

נסיונות החזרה בתשובה ע"י הפחדות או שקרים (או גם וגם). ישנם מעט מאד ויכוחים בעלי תוכן אמיתי, אבל יש, והם לעיתים גם מעניינים.

dean4

New member
תשובה! ../images/Emo13.gif

נכון, אומנם אי-אפשר לדעת אם ישנו כוח-עליון, יותר מכך אם הוא בעל אמצעים להשפיע, יותר מכך מתענין בנעשה בפלנטה שלנו, יותר מכך אלוהי היהודים, ויותר מכך אמת לאמיתה מפי דובריו תושבי כדור-הארץ.. אך את חובת ההוכחה על המאמינים בו להוכיח, ולאו דווקא על החילונים!. דוגמא: "תשמע, אם אתה לא מאמין באלת הצפרדעים הירוקות שהטילה את כדור הארץ לפני 15 שעה ושתלה בך את המחשבה כאילו אתה קיים יותר, אתה משול בעניה לכופר, ועליך להקדיש רבע שעה מזמנך בבוקר לעשות כפיפות בטן כמו שהיא אוהבת, כי אם לא, אתה הולך לסבול מרות וקשות בגינהום הקרפדות הסגולות".. זהו. עכשיו אתה מרים גבה ואומר לי: "תוכיח", ואני יגיד לך: "תוכיח שלא".. ואז יוצא שהיא באמת קיימת, ובעצם אי-סוף אלמנטים הזוים קיימים.. ונגיע למצב של אין-סוף אפשרויות וכולם נכונות מחמת אי-הידיעה.. מסקנה: אתה טוען משהו, אתה צריך להוכיח, אחרת גם אני יכול להמציא דברים, עד בלי דיי.. ומכאן חובת ההוכחה על המאמינים..

צודק, אבל

אין לי דרך להוכיח שהקרפדה לא הטילה אותי, בדיוק כמו שאין לך דרך להוכיח שהיא כן עשתה את זה, ולכן אני מתעלם מקיום הקרפדה וחי כאילו היא לא קיימת. אם הייתי אתאיסט הייתי חי את חיי בצילה של הקרפדה ובניסיונות נואשים להוכיח את חוסר קיומה, בדיוק כמו האתאיסטים שחיים בצל האל ובניסיונותיהם הנואשים להוכיח את חוסר קיומו רק ממשיכים להשאיר את השאלה הזאת בשיח הציבורי למרות שלדעתי היא לא צריכה לעניין אף אחד. ההבדל ביני לבין האתאסיט הוא שאני לא מאמין בכלום, אני לא מאמין בקרפדה בדיוק כמו שאני לא מאמין באי קיום הקרפדה, האתאיסט מאמין באי קיום הקרפדה ובכך גם הוא למעשה בחר בדת מסוימת.

אני מכיר את הרמב"ם...

ועם כל הכבוד לרמב"ם, שהוא באמת אדם חכם וחריף, הוא לא נותן הוכחות לכלום, מכיוון שהוא תמיד יוצא מנקודת הנחה שיש אלוהים ושהקורא מאמין, אבל אם תקרא את הרמב"ם בצורה ביקורתית תגלה שהוא לא בדיוק מתסמך על ההיגיון בכתביו.

סליחה נקטע לי באמצע

בכל מקרה הרמב"ם לא ממש רלוונטי במקרה שלי, כי גם הוא לא יוכל להוכיח לי באופן סופי ומדעי שיש אלוהים, ולכן אני חוזר לנקודת המוצא של האי ידיעה ומכאן אני ימשיך בדרך החיים שלי שמתעלמת מקיומו של האל.

ועוד משהו...

בתור בן אדם עם אי קיו 150, אני לא רואה איך אתה בדיוק מוצא היגיון בדבריו של הרב אמנון יצחק כמו שראיתי שאמרת בפוסטים קודמים שלך... בשבילי הקלטות שלו הן סתן קומדיה מבדרת. מצד שני מנת המשכל שלי לא גבוהה כשלך ולכן אולי אני פשוט לא חכם מספיק בשביל למצוא הגיון בדבריו...

שאלה לי אליך

אם תסע בחללית לכוכב כלשהוא.ותנחת בכוכב ותראה בנינים ומערכות ניקוז ומצלמות וכלי תחבורה ומחשבי על שמנתחים נתונים תוך מאיות השניה ומסוגלים לקלוט דברים ולעבד אותם ובעזרתם הם יכולים להגיב בהתאם מה תסיק מכל זה?

תשובה...

אני יסיק מזה שמדובר בכוכב שתושביו הם בעלי תרבות מתקדמת כשלנו, באמת שאני לא רואה לאן אתה חותר...

dean4

New member
אממ...

1. אבל אם נמשיך באותה תאוריה, משך הזמן שיקח לך להגיע לאותו כוכב רחוק, בטח יספיק על מנת שגם בכוכבך יהיה את אותה טכנולוגיה, ואם תחליט לחזור בחזרה אתה בטח תמצא טכנולוגיה יותר מתקדמת.. 2. רק שניה?.. אז אתה בעצם אומר שאלוהיך לא ברא רק את החי בכדור הארץ והוא משקר לך מתחת לאף ויוצר חיים אחרים? שערוריה!!

דין בוא נעשה הסכם

אתה לא תגיב לי אני לא יגיב לך אתה פשוט מאוד אדם שלא יודע להיתווכח ולא יודע לענות לעניין אז בבקשה ממך אל תגיב לי ואני מבטיח לך שאני לא יגיב לך טוב?

dean4

New member
חחח.. זה לא הולך ככה..

כשרציתי כזה דבר, אתה צפצפת עלי! וחוץ מזה, אי תגובה להודעותך תתן לך אור-ירוק לתגובות דוגמאת אלו שבשרשור זה, שגולשים חדשים לא יכולים להתמודד איתם ובכך לשרת את הלחץ שאתה מפעיל עליהם לטובתם.. לא תודה.. אומנם לתגובותך שתוכנם יסתכם ב"בלה בלה בלה" אני לא יגיב, אך גם אחרים לא יגיבו.. ובכול מקרה אם אינך מעונין לענות להודעותי שיהיה לך טוב..

מה?????????????

מתי רצית דבר כזה???????? יאלה כבר נמאסת עליי אתה לא יכול לקלוט דברים פשוטים?? עזוב אותי לא רוצה להגיב לך ואל תגיב לי מה לא מובן כאן?

../images/Emo70.gif נא לעבור לעברית ../images/Emo70.gif

שימו לב! בעברית כל פועל בזמן עתיד בגוף ראשון במספר יחיד מתחיל ב-א': אני אגיד. אני ארוץ. אני אלך. בבקשה, קצת כבוד ללשון הקודש! נא לא לדבר על עצמכם בגוף שלישי. תודה.

זה לא שיעור לשון

זה לא הזמן ולא המקום אז בבקשה ממך כל אחד יביע את עצמו איך שהוא רוצה העיקר שיבינו למה הוא מתכוון

יאלה כבר ימפגר מה אתה נדחף לכל חור

לא רוצה לדבר איתך תקלוט את זה אל תידחף עשינו הסכם לא? אל תדבר איתי ואני לא ידבר איתך מה לא ברור כאן?

אינני יכול למלא את בקשתך

ולהניח לך (ולאחרים!) לחלל את לשון הקודש. כל זמן הוא הזמן וכל מקום הוא המקום להוקיע את מי שכותב "אני יגיד".

למעלה