מה האמת של החיים???

nehtab

New member
מה האמת של החיים???

בס"ד מה האמת של החיים???? יופי, החיים זורמים, אבל רגע, מה אני בכלל עושה פה, למה אני כאן בכלל, מה המטרה שלי??? מה, סתם באתי לעולם שגם ככה בקושי חיים בו איזה שבעים שנה וגם ככה החיים פה לא כאלה סבבה, קשה למצוא מישהו שאין לו בכלל צרות. אז רגע, זה לא יתכן שנבראנו בשביל העולם הזה, זה לא יתכן, אז למה בכלל אנחנו קיימים, למה אנחנו כאן???????? חבר'ה, זה הזמן לדעת- יש חיים אחרי המוות. אנחנו נבראנו בשביל החיים האלו. יש עולם הזה ויש עולם הבא. שם בעולם הבא- יש את התענוג הכי גדול שיכול להיות, אין כיף יותר גדול מזה- להתענג על ה' ולהנות מזיו שכינתו. אבל שניה, מה, כל אחד יוכל ישר להיכנס למקום הנפלא הזה, ככה בלי להתאמץ בכלל? התשובה היא לא, רק כשמתאמצים בשביל משהו, יודעים להעריך אותו. לכן חבר'ה, אנחנו ירדנו לעולם הזה כדי שנאסוף "כסף", כדי שנאסוף זכויות ומעשים טובים שתמורתם נזכה לטוב הזה. וגם אם מישהו יגיד- אני לא מאמין לכך. אבל רגע, גם אם יהיה 99% שהוא צודק ואחוז אחד- מה שכתוב למעלה, לא כדאי לקחת את האחוז הזה?! הרי יתכן מאוד שהאחוז הזה נכון, ואז מה יקרה, אם האדם לא ינצל ת'זמן שלו כדי לאסוף את "הכסף" לעולם הבא, אז יגיע הזמן עד 120 שהוא יצטרך למות ולתת דין וחשבון, הוא יגלה שטעה ואז יתחיל להצטער כל כך הרבה שלא ניצל את אותו אחוז, שעכשיו כבר אין דרך חזרה, שעכשיו הוא הפסיד את עולם הנצח. אף אחד לא רוצה להיות ככה, אז בואו ניקח את עצמנו בידיים, נזכור- כל שניה חשובה, ואף אחד לא רוצה למצוא את עצמו בשמים אובד עיצות וכל כך עצוב על זה שלא לקח תצ'אנס, על זה שהוא ביזבז את הזמן על דברי הבל. אז מעכשיו פותחים דף חדש.... באהבת ישראל ננצח.

Honey Bunny

New member
להזכירך

הטיעון הזה תופס מקום מרכזי בגיוס מתאבדים, שמאמינים כי יגיעו לגן עדן עם 70 בתולות ומקבלים מפתח פלסטיק לבן ממי ששולח אותם. גם הם "מתאמצים". הם מוותרים על חייהם בטרם עת, חושבים שזו מלחמה קדושה, שמצדיקה את כל האמצעים וההשלכות.

Honey Bunny

New member
שלא תהיה אי הבנה

לא היה במה שכתבתי שמץ של הצדקה למעשי מחבלים מתאבדים, כוונתי היתה שכדאי להיזהר בכל מיני פילוסופיות שניתן להשתמש בהן להצדקת מעשים כאלה, ולשים לב למשמעות שלהן- למה צריך להעדיף חיי-נצח-בספק-אחרי-המוות על פני חיים ודאיים בעולם הנוכחי?

וזד מת

בכלל, לא אמור להיות גלגול נשמות כזה, שכל פעם עושה תיקון לנשמה מהגלגול הקודם?

כן

יש כזה דבר גילגול נשמות- אבל לא כל נשמה חוטאת זוכה לרדת לעולם בגילגול, וגם לגילגול יש דרגות-דומם,צומח,חי ומדבר, יש גם את כף הקלע למתאבדים, וזה נושא מאוד רחב, למדנו על זה פווווווול פעמים בבצפר - ז'תומרת שאלנו ת'ר"מ.... אוקצור- יש על זה מלא דברים ללמוד כדי להבין, אני ממליצה על הספר "החיים שאחרי המוות" (אם אני זוכרת טוב אז המחבר הוא משהו חלמיש...)-לא לבעלי לב חלש,נשים בהריון,חולי לב, ושעות לילה מאוחרות.

Continuum

New member
יאא

תודה שהבהרתם לי מה האמת של החיים. זה באמת הטריד אותי.

Vrock, לתשומת ליבך

אחר-כך אל תטען שאין צורך דחוף בביטול מערכות החינוך הדתיות במדינה.

Vrock

New member
לא קיים צורך כזה..

יש מקום למקצה שיפורים בכל מערכת חינוך שהיא...

לא יודע מה איתך...

אבל אני לא מוכן שכספי המיסים שלי יממנו לימודים על גלגול נשמות. אולי הערכתי אותך יתר על המידה.

Vrock

New member
בתור סקפטיסיסט,

אני נדרש לפקפק בהכל. מדעי הפיסיקה הם לא יותר מוכחים מדעית מגלגול נשמות. בכל-אופן, הסיבה שבגלללה בכלל קיימת מערכת נפרדת היא בגלל שקשה למערכת החילונית קבל את הדת ולחילונים לקבל את הדתיים (וכן, גם להיפך). צריך לאחד את מערכות החינוך, החל מאיחוד של הדתית-לאומית והחילונית, אבל אסור לנו להגיד שהלימודים שלנו, ספרות ואמנות למיניה, היא יותר חשובה מלימודי הקודש של הדתיים. כלומר, לכל מטבע שני צדדים, ואסור לך להגיד שהמקצועות שלך חשובים יותר מהמקצועות שלהם. שני הצדדים יוכלו להרוויח מזה- אתה תרוויח בזה שיותר דתיים ילמדו מקצועות חול ויהיה קירוב חברות בינך (טוב, אולי לא בינך...|=) ובינם, והם ירוויחו מיותר אפשרויות וגם, מאותו קירוב. זה דורש דבר אחד ואחד בלבד. פתיחות.

תשמע,

הכל תלוי בשאלה מהי הוכחה בשבילך. מן הסתם, אם אתה מפקפק בהכל, לא ניתן להוכיח לך דבר. אומר לך שמטוסים, מחשבים ופצצות אטום הן הוכחות לאמיתותן של מדעי הפיזיקה, ואתה תוכל לומר שפצצות אטום הן פיברוק היסטורי, מטוסים הם תרמית של הממשל וגם האינטרנט הוא פיקציה ואני לא יותר מדמות בראשך. השאלה היא - האם זה לא יהיה טיפשי מצידך לעשות כן? הגישה שלך, על-פיה לימודי מתמטיקה, לימודי גילגול נשמות או לימודי די-ג'יי לחילופין היינו הך הם היא עלבון לאינטיליגנציה הרבה יותר מאשר "פתיחות".

Vrock

New member
בקשר לסעיף 1, ייתכן.

בקשר לסעיף 2- לימודי מתמטיקה הם, קודם כל, הדבר היחיד הבטוח בעולם. אני מתכוון יותר לכך שהמקצועות הראשיים שלנו (אומנות למיניה, פסיכו'-סיציו', תקשורת וכאלה) לא יותר חשובים ממקצועות כמו גמרא ולימודי דת גבוהים. בקשר למקצועות הריאליים- רק נרוויח הצטרפות למקצועות האלה של אנשים אשר בעבר לא יכלו להצטרף. ומבחינת לימודיי די.ג'יי- מקומם בבית-ספר מקצועי, לא בתיכון.

Bassman

New member
אני בעד שכל אחד ילמד מה שבא לו

אבל לא על חשבון אחרים

Vrock

New member
כן, משלם המיסים משלם, והילדים שלו

לומדים. ככה זה, פחות או יותר. כלומר, אין פה שום דבר "על חשבון".

לא, משלם המיסים משלם...

והכסף שלו מופנה ללימודים על גלגול נשמות והסתה נגד הממשלה בבתי-ספר מסוימים של מערכת החינוך היהודית-דתית, או ללימודי דת ותמיכה בפיגועי התאבדות בבתי-ספר מסוימים של מערכת החינוך המוסלמית-דתית. שתי מערכות ש צריך לפרק, ויפה שעה אחת קודם. נמאס כבר מהסגריגציה הגזענית בחינוך.

למעלה