מה דעתכם?

דורון 7

New member
הזכרת לי

שלפני מספר שנים נתקע האוטו באמצע הרחוב, ותוך כדי זה שאני מנסה לדחוף את האוטו לצד הכביש עם יד אחת על ההגה, עצר בחור נחמד שעזר לי לדחוף את האוטו וגם איפשר לי להניע אותו עם כבלים. הוא בהחלט הפתיע אותי לטובה. אני מנחש שלפחות חלק מהאנשים שלא עזרו לך לא יודעים מה זה כבלים ופחדו על האוטו. ובאופן כללי אנשים חשדניים כשזרים מבקשים מהם משהו ברחוב, ובמידה מבויימת של צדק.

spag

New member
לפני 100 שנה,

ב 3 לפנות בוקר, אני וחייל בתחנה חשוכה. מסתבר שהוא נתקע בלי כסף - סמך על החוגר בשביל הנסיעות, וכבר אין אוטובוסים - שילמתי עליו למונית ונתתי לו 50 ש"ח עם כתובת למשלוח הכסף חזרה. עד היום אני מחכה. הייתי טיפש? אולי - אבל זה מסוג ההימורים שאני נוהג לקחת. אה - - - זה היה כשהייתי חרדי.

דורון 7

New member
אולי הוא לא היה חייל ?

אוליי פשוט נפלת לתרמית שבנוייה על הסמפטיה שלנו לחיילים? למה הוא היה צריך 50 ש"ח? החשדנות שלי עולה פלאים שמבקשים ממני כסף

spag

New member
עזוב,

היה לו סיפור ארוך. אבל אם הסיפור אמיתי - היה עלי לשלם לו. זה היה הימור. ואני חושב שבאותה סיטואציה היום - גם הייתי נותן לו ת'כסף. זזתי לראות ת'סרט.

עוד אפשרות

סיפר לי פעם אחד, חרדי דוקא. אבל זה לא קשור לענין. מה הוא עושה במקרה שאדם ברחוב מבקש ממנו כסף. ומצא חן בעיני. אם למשל ניגש אליו אחד בתחנה מרכזית ומבקש ממנו סכום כלשהו כדי להגיע לאנשהו. הוא אומר לו: בשמחה, בא לקופה אני אקנה לך כרטיס. או במקרה שלך, לעצור איתו מונית ולתת לנהג את הכסף. ברוב הפעמים הוא אומר, האדם אמר לו אה... כן...אני כבר חוזר. אם הוא באמת צריך את העזרה אתה כבר תראה שהוא באמת צריך.

babylon_a1

New member
איזה סרט?

אני גם הייתי נותן אבל הייתי מאמין שהסכוי שהוא יחזיר קטן

Le Fay

New member
טוף, במקרים האלה אנחנו תמיד יודעים

שאולי הכסף לא יחזור אלינו, נכון? דומני שאנחנו בוחנים בדרך גם את גבולות האמון שלנו באדם ועדיין לפעמים נרצה להגיש עזרה (מקווה שזה קורה לכולנו).

Le Fay

New member
במחילה, נירה לי שגבר עם מצבר גמור

לא פחות חסר אונים, לעזור חינם זו לא חובה, ולא יועיל לך אם יעצרו מי שיש להם מצבר טעון אבל לא יודעים להשתמש נכונה בכבלים. אני טועה? לעניין מי עוזר יותר, מנסיוני במקומות ישוב קטנים ובקהילות סגורות עוזרים יותר; אז בני ברק היא רק מקרה פרטי אחד, גם בקיבוצים, במושבים ובכפרים ערביים עוזרים מיד. וכשלא עוזרים, יש טלפון של שירותי דרך, את יודעת... כשבנאדם מחזיק רכב ישן הוא אמור להיות מודע לטרייד-אוף: חסכון במחיר הקניה וגידול בהוצאות אחזקה.

שימוש בכבלים זו לא תורה כזו גדולה

ואני עם כל הסטיגמות שיש על נשים יודעת לתפעל אותם בעצמי. ובעניין העזרה זו כמובן לא חובה ואם לא היתה לי ברירה הייתי מתקשרת לשגריר, ובעבר כבר נאלצתי לעשות את זה כשנתקעתי בתל אביב (זה אפילו לא עולה כסף אם אתה מנוי אבל לוקח להם איזה שעה להגיע). ובכל אופן אותי זה מאכזב שאדם לא מוכן להשקיע 2 דקות מזמנו כדי לעזור לאדם אחר.

Le Fay

New member
רק כשסימון הפלוס והמינוס ברור.

יש לך סטיגמות על נשים?
דרך אגב, אם ההזמנה היא בגלל מצבר ריק או בגלל מיכל דלק ריק, השירות עולה כסף גם למנוי (כי בשני המקרים זו לא תקלה ברכב אלא בבעל הרכב). לא כל אדם יכול להרשות לעצמו להשקיע 2 דקות לעזור בדיוק כשאת צריכה. אני סקרנית: כשאת רואה מישהו תקוע בצד את ממש עוצרת לעזור?

כאשה מותר שיהיה לי סטיגמות על נשים

זה פוליטקלי קורקט, כמו שליהודים מותר לומר בדיחות אנטישמיות... לא. לצערי, אני לא כזו צדקת. ומבחינתי יש הבדל בין לעצור בדרך בינעירונית למישהו תקוע כשאני בדרך כלל לא יכולה לעזור, לבין זה שמישהו פונה אלי ומבקש ממני עזרה, שאז אני לא מסרבת.

Le Fay

New member
ולמרוקנים לחקות מבטא מרוקני ../images/Emo13.gif

לדעתי פשוט מרגע שיש לי רכב, האחריות עלי. כלומר זה נחמד שעוזרים אבל אפ'חד לא אמור לעזור. כמו שלא יצפו ממני לתת טרמפ לכל אלה שאין להם.

פעם ראשונה שאני מדבר ברדיו...

אז אני מקווה שתבינו את זה שאני מגמגם ומהסס קצת
פסיכופטים - לפני 3 שנים ראיתי (אולי בערוץ 8) תוכנית שעסקה בפסיכופטים ושם הוגדירו, פסיכופט זהו אדם חסר עכבות מוסריות. ונתנו הדגמא: כאשר מחברים אדם לאלקטרודות שבוחנות את מערכות הגוף השונות ומציגים לפניו סדרת מילים, תפוח בית מכונית רצח שולחן רחוב גניבה חגורה שינה וכו'. גופו של אדם רגיל יגיב באופן שונה למילים רצח וגניבה ואילו גופו של פסיכופת מגיב בשווה לרצח ולשולחן וחגורה. עד כאן הכתבה שראיתי. לרוב בני האדם יש עכבות מוסריות ויוצאים בשאלה בכללם. עם זאת הגיוני שאדם ששינה באופן משמעותי מדרך חינוכו יתהה וישקול מחדש את גישתו למכלול ההבטים האנושיים ביודעין או בתת מודע. להערכתי רוב האנשים נשארים מוסריים עפ"י ההגדרות המוסכמות בין כל התרבויות. דווקא לא היה כל כך קשה לדבר ברדיו תודה למנחה על התוכנית יש לך תוכנית נפלאה ואני מאזין לה תמיד

rachel21

New member
באיזה ערוץ?

תעדכנו אני רוצה לשמוע... יודעים מה זה דוסים?

אם למישהו לא היה ברור

כל הדיון פה לא נסוב בעקבות רצון של מישהו לצאת כעת לרצוח, והוא פשוט זועק תחזיקו אותי אין לי סיבה למה לא לרצוח... השאלה היא עקרונית בהבנת הסיבות להתנהגות אנושית בקשר למוסר. שאלות שעולות אצל יוצאים ביתר שאת, לאור כך שהם הפסיקו לעשות דברים כמובן מאליהם.

למישהו היה ברור ../images/Emo8.gif

הכיוון, ממנו התייחסתי לדברי babylon, נבחר כדי לרמוז לדעתי בנושא. אצל רוב מכריע של בני האדם (כולל היוצאים בשאלה), הסיבה והגורם להתנהגות מוסרית אינם הסברים לוגיים ושכלתניים אלא עכבות, התניות חינוכיות, השפעות חברתיות וכדומה. גם אצל בעלי חיים שונים ניתן להבחין בהתנהגות משפחתית וחברתית בעלת הבטים מוסריים (כך היינו מתייחסים אל אותן תופעות בין בני אדם). === ויש כאן שתי שאלות: 1) איך התפתח המוסר בין בני האדם ? 2) האם לבני האדם כיום יש סיבה להיות מוסריים ? בכדי לדעת איך התפתח המוסר, יש להכיר ולדעת את ההסטוריה של האנושות. ועל כך ישנם דעות שונות. [לדוגמה: האם אדם נברא לפני ה'תשסד שנים או לפני מליוני שנים]. מה שניתן, הוא להעלות השערות. ולגבי כדאות [או חשיבות] המוסריות כיום. יש לכך הבטים שונים מבחינת האדם הבודד או מצד האינטרס החברתי הכולל. ויש לחשוב גם על אדם או חברה [או בזמן כלשהו] שיוצאים נפסדים ממוסריות [או מחוק מוסרי מסויים]. האם גם להם נמליץ להיות מוסריים ? אני תומך בהתנהגות מוסרית (לפחות שאחרים יהיו מוסריים
)

../images/Emo45.gif הרגשתי צורך לומר זאת

עקב כמה תגובות שראיתי. במקרה כתבתי תחת ההודעה שלך. לא התכוונתי אליך ספציפית.

השאלה מה זה מוסר

אני מגדיר מוסר כ-"הקרבה של היחיד למען האינטרס הציבורי". זאת אומרת, אין דבר כזה מוסר מוחלט ואבסולטי, הכל לפי רוח הזמן והמקום. אני מניח שיהיו כאילו שיחלקו על ההגדרה הזו. הם ינסו לתאר את המוסר כמשהוא נאצל, משהוא רוחני ונעלה,(סוג של תחליף לדת...). אולם לרוע המזל, ההגדרה שלהם לא עומדת במבחן המציאות. ניקח למשל את האיסור הכי חמור של המוסר האנושי, "לא תרצח!". למרבה הפלא אנשים שמגדירים את עצמם כמוסריים, ולא יעלה על דעתם לרצוח בן אדם אפילו תמורת מיליון דולר, לא מהססים ליהות שותפים לרצח המוני של חיות על מנת לאכול את בשרם או להשתמש בפרוותם. מכאן ראיה שהמוסר אין בו יותר מאשר שימור האינטרס הציבורי. רצח בני אדם נחשב לתועבה מוסרית, מכיוון שרוב בני האדם יוצאים מנקודת הנחה שלו היה מותר לרצוח הם או היקרים להם היו מוצאים את עצמם בצד של הקורבנות. לעומת זאת ברצח של בעלי חיים, לא מרגיש הציבור מאויים מכך. ממילא ברור שהמוסר, כפי שאני מגדיר אותו, תקף גם ללא הדת.

למעלה