מה דעתכם?

babylon_a1

New member
כדאי....

נה זאת אומרת כדאי ? אין דבר כזה, כל אחד לעצמו בדרכו יש את אלה שלא גונבים יש את אלה שלא גונבים כי יש שוטרים יש את אלה שגונבים למרות שיש שוטרים כאלה שגונבים בגלל שיש שוטרים

כל אחד לעצמו בדרכו?

חיפשתי איזשהם ערכים מוחלטים, אולי אני קצת נאיבי ואולי זה החינוך שקיבלתי כדתי מה שאתה אומר זה תעשה מה שבא לך, אין ערכים אין מוסר אין כלום יכול להיות שאתה צודק אבל אני עדיין מחפש

babylon_a1

New member
אין מוסר אין כלום...

אבל צריכים לחיות ביחד 6 מליארד בני אדם על כדור אחד בנתיים לכן מחפשים פתרונות..חוקים חילונים, דת, דברים אחרים...

אתה לא נאיבי

אתה משתמש בכלים שחינכו אותך. אתה מחזיק בידיך כלי דמיוני כלשהו. שהיה מלא בערכים לפי החינוך שקיבלת. כעת רוקנת את הכלי מתוכנו, והלכת לחפש ערכים מסוג שונה למלא בהם את הכלי... נסה לחשוב על זה בצורה אחרת פשוט... להחליף את הכלי...

הייתי רוצה להיות בקבוצה הרביעית

בינתיים אני בקבוצה השניה

בעצם

זאת אותה גברת בשינוי אדרת. אם נוסיף להסבר המצוין שלך את הכינוי מוסר חברתי. זה יסביר אולי, את המוסר אליו מתכוונים אנשים החפצים במוסריות ולא מטעמי דת. מוסר חברתי היא השמירה על חברה מתוקנת עם כללי התנהגות מקובלים לאותה חברה. אותו מוסר גם נתון לשינויים ברוח התקופה והקידמה האנושית.

הגדרה מצויינת ../images/Emo45.gif

ובכן ללא דת אין מוסר כי אם מוסר חברתי . אלא שמוסר חברתי זה שאתה מדבר עליו, נקבע ע"י האדם מתוך מערכת אינטרסים של האדם כיצור חברתי. הבעיה עם המוסר החברתי הזה היא שהוא מעוגן בחוק אותו קובע מחוקק שיושב בפרלמט הנבחר והוא ניתן לשינוי מהיום למחר. ובכן למחוקק הזה שהוא גם פוליטיקאי לא הייתי נותן פרוטה שחוקה בתור "ביבי-סיטר" על ילדי (שאין לי), להפך הייתי מוכן לשלם לחברת שמירה שישמרו על ילדי מפני פוליטיקאים, שחלילה לא יתקרבו מזיקים אלה אל מחמדי ליבי. אתם מתחילים להבין את האבסורד? אותו פוליטיקאי שהמקצוע שלו הוא שמירה על האינטרסים של עצמו הוא הוא האדם שצריך להחליט בשבילי מה טוב ומה לא ! עכשיו לאחר שהסכמנו שמוסר הינה מילה ריקה מתוכן, ונשאר לנו רק "מוסר חברתי" כמוצא אחרון, לפניכם אתגר, שכנעו אותי למה זה טוב המוסר החברתי הזה ? <נדמה לי שאני מתחיל להבין את האנרכיסטים.>

../images/Emo45.gif

בא נפריד לרגע את המוסר חברתי מהפוליטיקה. נראה שגם קבוצה של אנשים שהיו גרים כקומונה במקום נטול חוק ומשפט שמנוהלים ע"י מדינה (מקום כזה בהיכן? נא להודיעני בדחיפות...) עדיין לדעתי הם היו מייצרים לעצמם חוקים וכללי התנהגות לקיום החברה. זה שהמבנה החברתי שלנו מנוהל ע"י פוליטיקאים זה באמת נורא. כשתהיה לך שיטה מעשית יותר טובה תאמין לי שיאמצו אותה בחום.

מתבוללת

New member
ממש השתעממת שם אה?.........

במקום ללמוד אתה מרצה לנו על הליכון................???????????? אם אתה האלוהים של עצמך אז אולי תתחיל להתנהג כך??????? כי עד כה לא ממש הוכחת את זה....

?????????

??????????????????????? ................................................... ???????????????????????????????????????????? .............................................................. ?????????????????????????????????????????????????????????? ............................................... מה את רוצה ממני? ולמה בכל הודעה שלך יש יותר סימני שאלה וקריאה מאשר אותיות?

דורון 7

New member
לא מבוסס עובדתית

ההנחה "יצרה את הדת, כדי ליצור סמכות. ללא הדת בעבר לא היה סיכוי לשום חוק שבעולם להתקבל על כלל החברה" פשוט לא מסתדרת עם ההיסטוריה וזאת משתי סיבות: א. אוסף החוקים הכתובים הראשון שידוע לנו אליו הוא "חוקי חמורבי" שהושלטו בכח ע"י השליט (חמורבי) ולא נזדקקו לתמיכה אלוהית. ב. להבדיל מהיהדות, בהרבה מהדתות הקדומות לא היה קשר בין התנהגות חברתית לדת. האלים היו אוסף דמויי אדם והבסיס לתקשורת איתם היה משהו בין שוחד למסחר - אני אתן לך מנחה אתה תתן לי יבול וכו.

rachel21

New member
קלאסיק וכל החברה...

בואו נודה -האדם יצור חלש פיזי-יצרים דחפים וכו"ומותר האדם מן הבהמה -אין" אנחנו צריכים ערכים מוחלטים כדי לשלוט וזהו!!! בתור מורה לשעבר ואמא לעתיד לבוא חשבתי איך להסביר לילד-תלמיד למה לא לגנוב? למה לא לרצוח? ועוד הרבה למה... ואפשר שוב על ידי האנוכיות שלנו להסביר-אתה לא רוצה שיגנבו אותך? אל תגנוב לחבר... אתה לא רוצה שירצחו את חבר שלך-כי על עצמך לא תצטער -אל תרצח וכו... אנחנו בהמות בואו נודה... יודעים מה זה דוסים?

Le Fay

New member
לא בהכרח. אילו זה היה נכון ככלל,

אז חופשיים היו באופן כללי פחות מוסריים מדתיים, וזה פשוט לא נכון. הכלל הוא שבני אדם נורמלים אוהבים לחשוב שהם נבונים, מוסריים וצודקים והם יעשו לא מעט מאמצים לנהוג על פי כללי המוסר המוכרים להם. כלומר: רוב האנשים בדרך כלל לא יגנבו כדי שלא יצטרכו לשנות את דעתם על עצמם. לגבי אנשים שמורדים בתרבות שהם באים ממנה, משערת שתהליך הבדיקה - אם יש לה תוקף או לא - כרוך גם בהפרה של כללים מקודשים בה. כיוון שהחינוך התורני גורס שרק יראת אלוהים מונעת בעד אנשים לגנוב, יתכן שיהיה לך דחף עז לקחת חפץ של חבר או להתפלח להצגה ולראות מה יקרה, רק שאחר כך תרגיש עם זה די חרא. גם ילדים עושים את זה. קוראים לזה לבדוק גבולות, לא? זה תלוי בעיקר עד כמה חשוב לך באותה תקופה להיות צודק ומוסרי בעיניך.

למעלה