מה דעתכם,

tamarhp

New member
יפה!

ולכן באמת באוטובוס, בתחנת אוטובוס והכל - אני באמת משתדלת לעשות כמה שיותר: לקום לזקנים (רק היום עשיתי את זה...), לחייך, אני יודעת מה? כל מיני דברים! אפילו להגיד תודה לנהג אני עושה כל פעם! וזה לא כי אני רוצה, אלא כי אני יודעת שמצפים ממני ליותר. וכאחת מתוך ציבור - מותר לי להשקיע.

ברור שצריך להחזיר בתשובה

זוהי חובתנו כיהודים מאמינים המטרה שלנו היא שלא רק אנחנו נקיים מצוות אלא כל עם ישראל אנחנו חייבים להחזיר אנשים בתשובה קודם כל בגלל "ואהבת לרעך כמוך" אנחנו חייבים להחזיר אותם בתשובה כי אחרת הם יקבלו עונשים קשים בשמיים וכו' ואם לא זהאז בגלל שכל ישראל ערבים זה לזה ואם יש עדיין אנשים שלא שומרים תורה ומצוות אנחנו מחוייבים ללכת ולנסות להחזיר אותם בתשובה כי אחרת אנחנו נפגעים מזה גם כן. אני לא אומר ללכת כמו הרב אמנון יצחק ולהתחיל להטיף מוסר לאנשים ולהפחיד אותם יש עוד אינסוף דרכים להחזיר בתשובה ולכל אחד מתאימה דרך אחרת.

אני חושב

שצריך לעשות מפגשים דתיים-חילונים ולדבר על הנושא ולשכנע אותם ולא לנסות לדחוף אותם בכח או ללכת לרחוב ולהניח לאנשים תפילין או לחלק נרות לשבת וכו' נ.ב. אנחנו לא רק צריכים להחזיר חילונים בתשובה גם אנחנו צריכים לחזור בתשובה הרי אנחנו עדיין לא צדיקים גמורים ויש לנו הרבה מה לתקן אצלנו כשאנחנו באים אל החילונים זה לא בגישה מתנשאת אלא בגישה שגם אנחנו לא מושלמים.

tamarhp

New member
../images/Emo45.gif

צריך להראות להם גם את היופי ביהדות. ולא חסר. ולפני שנגיד להם מה הם צריכים לעשות, צריך לבדוק מה אנחנו צריכים לעשות.

../images/Emo23.gifלב../images/Emo23.gif

אנחנו לא צריכים להחזיר אנשים בתשובה! אנחנו צריכים לקרב אנשים! כי מי שלא חוזר מאהבה לדת ולקב"ה אלא מפחד התשובה שלו לדעתי לא כ"כ שווה

דעתי...

ב"ה כל אחד באמונתו ... אני חושבת שלא צריך לכפות על אחרים את הדת שאני מאמינה בה אדם חילוני/מסורתי צריך לעשות מזאת מרצונו לחזור בתשובה ולא על ידיד כפיה . אם אדם חילוני / מסרותי יבקש מאדם דתי לעזור לו לחזור בתשובה אז בשמחה הוא צריך לעזור לו להתקרב לדת . אבל גם לא להפחיד אותו מהרגע הראשון ואולי שאם אותו אדם דתי אינו רב אז רצוי להפנות או לקשר את אותו אדם חילוני /מסורתי אם רב אבל גם רב שלא יפריז או יפחיד את אותו אדם כי אז אולי הוא יעדיף להישאר חילוני/מסורתי .

beckham17

New member
מה שאת אומרת זה חסימת היהדות

בפני זרים לה... בגלל שלחילוני קשה לעשות את הצעד הראשוני הזה.... צריך שמישהו יעשה אותו בשבילה...

אריאל מה שאני אומרת זה...

ב"ה שאדם חילוני יכול להיחסף לזה בהון דברים ביום יום אבל לנו לא כדי לבוא ולהכריח אותו או לכפות עליו את דתינו אלא בפשוט שזה יעניין אותו לפתוח בפניו את ולהראות לו את התורה הנפלא שלנו ואת המצוות הנפלאות שיש לנו לא חסום בפניו . אלא שהוא יבוא מרצונו החופשי ולא לכפות או להכריח אותו . כי כך הוא ישנא את הדתיים ואת התורה ואז לא רק שלא קירבנו אותו אלא גם גרמנו לשנוא אותה ואת המגזר הדתי.

ashkeloni

New member
מה שמזכיר לי...

עילעלתי בתקנון בית הספר שלי (מה אתם רוצים...היסטוריה זה שיעור משעמם...) והיה כתוב שם שאחת החובות של תלמיד בבית הספר שלי היא אורך חיים דתי...מה אתם אומרים?

איילת כ

New member
ברור שכן

אנחנו מצווים על זה, זה בדיוק המצווה של לקרב רחוקים. אבל לא בדרך של איומים, כלומר שאם אתה תחטא אז אתה תענש ובלה בלה בלה. הדרך הזאת גם לא מועילה.צריכים לקרב אנשים ליהדות מתוך אהבה ולא פחד. צריכים להראות ליהודים החילונים את האור שביהדות. כל עוד לא כופים את היהדות על אף אחד האנשים לא יהיו אנטים. בעלון שבת היה מסופר על דוכן ברחוב שמביאים בו נרות שבת ומניחים בו תפילין. עד שיום שישי אחד שינו את מקום המצאו של הדוכן למקום אחר בעיר. ופתאום חילוני גמור, שלא מקיים מצוות. אומר מה איתכם? לאיפה נעלמתם? חיכתי לכם. אני כל יום שישי מניח אצלכם תפילין. מה הסיפור הזה בא לומר? שאנחנו לא יודעים כמה הדברים האלו עוזרים, שבזכות זה עוד יהודי שלא יודע מה זה מצוות מקיים ולא משנה אפילו זה מצצוה אחת.יש לדברים האלו הרבה השפעה, גם אם זה לא תמיד נראה לעין.

שולי פ

New member
הציבור שלנו צריך

להראות את היופי שבדת, לא לבוא מתוך מטרה להחזיר בתשובה אלא לבוא מתוך מטרה להראות לאנשים דרך חיים, ודרך חיים טובה יותר. יש המון אנשים לא דתיים ואינם יודעים כמעט כלום על הדת, הם חושבים שהדת מוזרה, לא מובנת, חושבים שהם חופשיים ממגבלות הדת וכו'... אבל אם נפתח להם פתח ואפילו שיהיה הקטן ביותר, האנשים ירצו לחזור בתשובה מעצמם. אז כן, חלק מתפקידו של הציבור הדתי הוא לקרב אנשים, אבל לא בדרכים של הפחדה ולא ע"י כפיה, אלא להראות את היופי, את החוכמה של התורה הקדושה.

למעלה