מה דעתכם?!?

אנרכיה

New member
מה דעתכם?!?

אני חייל, בבסיס שלי היה מודעה על הרצאה באודטריום על הרצאה של רב מסוים על תשעה באב וחורבן הבית...במודעה למטה היה כתוב...השתתפות חובה... מה דעתכם על זה?

איילת1974

New member
דעתי היא שזו חוצפה...

אין להכריח אדם להתפלל למשהו או מישהו שאין הוא מאמין בקיומו. צבא נועד להגן על המדינה ותו לא! אני גורסת כי יש לבנות בתי כנסת בבסיסים מתוך התחשבות עם החיילים הדתיים, אך אין להכריח חיילים לקיים מצוות דת למניהם לך יש בעיה, משום שסרוב פקודה יכול להיות מלווה בעונשים לא נעימים קרי שהייה בכלא צבאי, ומכיוון שאתה "רק חייל" מותר להם להכריח אותך. יש לך אפשרות להתלונן בפני נציב תלונות החיילים קבילה על-כך, אך לא נראה לי שיעזורו לך במיוחד, ואף יוכלו להתנכל ך אל"כ בבסיס. אם הדבר באמת מפריע לך ואתה רוצה שהוא לר ישנה- הצעתי היא לפנות אל אנשי חופש או אפילו אליי, במסר אישי, עם חשיפת פרטים כגו בסיס וכד´, ונפעל לפניית נציב תלונות הציבור, ולקוות שהוא יפעל בנושא. אי אפשר להבטיח הצלחה, אך חוסר פעולה תביא להישנות בטוחה. הגישה שלי בחיים: מי שלא מנבה אף פעם לא מצליח!

אנרכיה

New member
תגובה

אני אישית לא הייתי שם. זה בסיס של גוב´ניקים ואני מנחש שרק מי שהיה אמור לעשות ערב היה אמור להיות שם. חוץ מזה שרוב הבסיס חילונים חופשיים שהדת לא מענינת אותם כל כך... זה נראה לי בולשייט שהיה כתוב השתתפות חובה,אני מנחש שלא רצו שהרב ידבר לכסאות אז רשמו את זה... זה לא כל כך רציני...לא היו עושים רישום מה הגיע ומי לא...
(מצטער) רק רציתי לקרוא את דעתכם לגבי זה. ואולי אני לא יודע וזה כן היה רציני(מה שלא נשמע לי הגיוני בכלל). לילה טוב. אנרכיה.

אנרכיה

New member
האאאאא...עוד משהו קטן

לא יודע עם זה משנה הרבה. אבל מדובר ברב צבאי.

איילת1974

New member
לא חשבנו אחרת...

ואני עדיין עומדת על כך שזו חוצפה! אסור להכריח אף אחד להתפלל או לשמוע דברי דת!

אמיר.

New member
ודברים אחרים - מותר להכריח ?

מה מפריע לך יותר ? הכפיה או התורה ?

[אורן]

New member
על מה בדיוק אתה מדבר?

אני לא יכול לדבר בשמה אבל אני אגיד מה מפריע לי (פורום... אין מה לעשות, אנשים מתערבים באמצע)- הכפייה. מה היית אומר אם היו מכריחים לשמוע הרצאה על הקוראן?

אמיר.

New member
שמעתי בהנאה מרובה.

הרצאה על הקוראן... ביקרתי אצל הדרוזים ושמעתי שיחה מענינת עליהם ועל אורחות חייהם. אתה מתגאה בבערות ?

[אורן]

New member
אוי ואבוי...

זה רק אני או שאתה לא מגיב על מה שאני אומר? אתה אומר דברים לא קשורים ואז אומר שאני מתגאה בבערות... זה נראה כאילו אתה מתגאה בזה שאין לך יכולת הבנת הנקרא. לא שאלתי אם אתה רוצה לשמוע הרצאה על הקוראן, שאלתי מה היית אומר לו היו מכריחים אותך לשמוע הרצאה על הקוראן, או על כל נושא אחר שאתה אולי אוהב ואולי לא.

ofir_y

New member
ותחשוב שזה לא היה בהנאה מרובה.

ותחשוב שזה היה בכפייה.

אמיר.

New member
גם זה קרה...

לא יודע באיזה צבא הייתם, אבל בצבא פעולים לפי פקודות. נתתי דוגמא להפועה שלא שבעתי נחת ממנה והצלחתי לברוח באופן לגיטימי.

ofir_y

New member
בצה"ל

"לא יודע באיזה צבא הייתם, אבל בצבא פעולים לפי פקודות" - נכון. וברגע שמוציאים פקודה שחובה ללכת להרצאה שכזו - זאת כפייה.

[אורן]

New member
אתה פשוט לא מבין...

בצבא פועלים אמנם לפי פקודות אבל הפקודות צריכות להיות ראויות- מה לעשות, יש אנשים שלא אוהבים ללכת עם הראש בקיר. ואם יגידו לחייל בצה"ל שהוא צריך ללכת לאמצע רחוב דיזינגוף בתל אביב ולירות בכל מי שנמצא שם, גם אז זה היה בסדר כי צה"ל עובד לפי פקודות? ובבקשה- לא עוד פעם "אין מקום להשוואה" כי זה דבר מאוד מטופש להגיד- העיקרון של פקודה לא הוגנת הוא אותו עיקרון (רק מקדים תרופה למכה).

bardak6

New member
מה בכלל ההשוואה?

אורן.. אם לשמוע הרצה על דת בשבילך זה כמו לשמוע הרצה על הקוראן ואם בכלל אתה משווה.. חוץ מיזה.. אם אתה נגד הרצאות דת זה אומר שלא היית אף פעם באחת וזה אומר שאתה לא מכיר בכלל את הדת.. איך אתה בכלל יכול לצאת מול משהו שאתה לא מכיר.. מה הקטע הזה של הסתייגות מהדת??? כאילו אם אתה חילוני אז אתה לא יהודי.. מה זה יהודי חילוני? יהודי זה דת וחילוני זה לא דת... זה כמו שאני אגיד שאני ימנית שמאלנית... אי אפשר להיות שניהם...

ofir_y

New member
שטויות.

לא צריך להתעמק עד כדי כך בדת בשביל ´לצאת נגדה´. כל הדתות המונותאיסטיות מבוססות על דבר אחד: יש אלוהים כל יכול ששולט על הכל מלבד האדם וכו´ וכו´ (אגב - איך אם הוא לא שולט על האדם הוא מעניש אותנו והורג אותנו ?). והאלוהים הזה - לא ניתן להוכחה. אני מאמיןבדברים מוכחים בלבד. תודה...

אמיר.

New member
הזהר בדרכך...

כי אפילו כח הכובד לא מוכח אלא אמפירית... לאיש אין מושג כיצד זה פועל ולמה. יש תיאוריה מוצלחת המסבירה את התוצאיות, אבל לא את הגורם. למציאות הבורא יש הוכחות פילוסופיות. למציאות נותן התורה אין, ולא יכולה להיות, הוכחה מדעית. זה שפוט לא התחום. אתה יכול להוכיח שציור מסוים הוא יפה ?

[אורן]

New member
ההשוואות לא נכונות

"כי אפילו כח הכובד לא מוכח אלא אמפירית..." כוח הכובד מוכח אמפירית- שזה יותר ממה שהוכיחו את קיום אלוהים. קיום אלוהים לא הוכח בשום דרך. "למציאות הבורא יש הוכחות פילוסופיות." וואו... הוכחות פילוסופיות... הפילוסופיה זה דבר נחמד אבל המדע זה הדבר שאנחנו מסתמכים עליו כדי לדעת מה נכון ומה לא. "למציאות נותן התורה אין, ולא יכולה להיות, הוכחה מדעית. זה שפוט לא התחום. אתה יכול להוכיח שציור מסוים הוא יפה ?" השוואה לא נכונה בכלל- ציור הוא דבר שכל אחד חושב אחרת לגביו (היופי הוא בעיני המתבונן)- האם אתה אומר שיכול להיות שאלוהים קיים אצלך ולא קיים אצלי? כמובן שלא- או שהוא קיים או שהוא לא- ומכיוון ששנינו חיים באותו עולם, רק אחד מאיתנו צודק.

alond

New member
יש הוכחות פילוסופיות לקיום הבורא?

אנא, הסבר מהי הוכחה פילוסופית ואז ספר לנו על אחת שמוכיחה את קיום הבורא ואז נקרע לה את הצורה

אמיר.

New member
הכנס נא לספריה הקרובה...

חפש את: "עץ הדעת/אלוהים, לוגיקה וסיבתיות" "טיל לוגי לאלוהים ובחזרה" שיהם משל הד"ר שטיניץ, פילוסוף (חילוני למהדרין) מאוניברסטית ת"א. שם תוכל למצוא גם הפניות לספרים נוספים. אתה כמובן יכול לקרוא את קאנט בגרמנית....
בקיצור - אל תפגין בורות ברבים, אתה מוציא שם רע לאתאיסטים.

למעלה