מה דעתכם?

wwwyou123

New member
מה דעתכם?

למה פסיכיאטרים מאשפזים אנשים באלימות? למה מביאים צוות שקושר אנשים למיטה, ומזריק להם תרופות בכפייה, ומאלץ אותם לקחת תרופות כמה זמן שהוועדה מחליטה, גם אם לא מתאים להם לקחת את התרופות. למה אלימות כזאת נקראת בשפה שלהם טיפול רפואי? למה הם מחתימים שם אנשים על אישפוז מרצון אבל נועלים את הדלת שלא יוכלו לצאת. האם מישהו ביקר בבית חולים פסיכיאטרי ועדיין חושב שזה טיפול רפואי?

ענת פ.

New member
לא קוראים לזה "אשפוז כפוי" סתם.

הרבה פעמים גם אדם שפוי לחלוטין מתנגד לכך שהוא זקוק לטיפול רפואי ובוודאי לאשפוז, יש לזה השלכות חריפות על הביטחון והדימוי העצמי, וגם מבחינת הדימוי של הסביבה לפעמים קשה למישהו להתמודד עם הרעיון של אובדן העצמאות שלו. הדבר מתחזק כשמדובר באדם שאינו מודע, פעמים רבות, לבעיותיו הדורשות אשפוז, כמו שקורה עם אנשים הלוקים בנפשם. השימוש באלימות הוא בדרך כלל מוצא אחרון כשגם ההתנגדות היא אלימה. הנזק שאדם חולה נפש יכול לגרום כשהוא אינו מטופל יכול להיות מאוד קשה, גם לעצמו וגם לסובבים אותו, ולפעמים אין ברירה אלא לאשפז בכפיה...

wwwyou123

New member
איך אפשר להוכיח שאתה לא חולה נפש

יושבת וועדה של רופאים ורק על סמך מה שמדברים מחליטה אם אדם חולה נפש או לא, ברגע שהולכים לישון אין לה שום דרך לאבחן את המחלה. איך אפשר לקרוא את העתיד ולבדוק אם מישהו הולך להתאבד או לא? ולמה לא לתת לבן אדם להחליט איך הוא רוצה להעביר את החיים שלו. לתרופות הפסיכיאטריות יש תופעות לוואי, ובן אדם שלא מודע לכך שהוא חולה מבחינתו זה כאילו מכריחים אותו להיות על כסא גלגלים בלי שהוא חושב שהוא נכה. יכול להיות שמעדיף לקחת סיכון ולחיות כמו שהוא רוצה ולא קשור בעזרים רפואיים שלא מעבירים לו את החיים טוב. לגבי אנשים שמסוכנים לסביבה, מה זה משנה אם הם חולים או לא. למה צריך לערבב אותם עם אנשים שאין להם עבירת תקיפה, לתת להם לישון ליד בן אדם שאינו אלים באישפוז, והוא גם אינו מודע למחלה וגם צריך לספוג קללות איומים ולפעמים גם אלימות או הטרדה, רק בגלל שהשכן לחדר חולה במחלת נפש שגורמת לו להיות אלים. מדוע אין הפרדה בין עבירת תקיפה לבין מחלה, למה צריך לדאוג לזכויות של אדם שרצח או תקף מישהו וגרם לו נזק רק בגלל שהוא חולה, כאשר הדאגה לזכויות שלו כביכול היא על חשבון אנשים אחרים, אותם אנשים שמאושפזים איתו ללא עבירת תקיפה שצריכים לסבול את התוקפנות שלו, וגם אותו בן אדם שהוא גרם לו נזק. איך יתכן טופס החתמה על אישפוז מרצון, כאשר הדלת נעולה ואין אפשרות לצאת, איך הם טוענים שבן אדם מאושפז מרצון רק בגלל שהוא חתום על טופס אישפוז מרצון, למרות שהדלת נעולה.

ענת פ.

New member
אני מניחה, לפי אמירותיך

שאתה מכיר קצת את הנושא ושיצא לך לבקר בבית חולים לחולי נפש (תקן אותי אם אני טועה) אז אני אספר לך קצת מהפרספקטיבה השניה, של הסביבה. בהתנדבות שאני עושה מגיעים אלי מדי פעם אנשים על מנת לבקש צווי הגנה מקרוביהם (בערך כמו צו הרחקה). חלק קטן מהאנשים הללו מבקשים לפעמים צו הגנה כנגד קרוב משפחה אלים בשל מחלת נפש. בן אדם שלא מסוגל לדאוג לעצמו, לא יכול לעבוד, זורע הרס בבית, מטריד את שוכני הבית ושכניהם ויכול לפעמים להוות איום על בני משפחתו. הסיפורים הללו מזעזעים, ואפשר לראות שהמבקשים לא ממש מרגישים טוב עם הבקשה. אבל, בפשטות, אין להם שום אפשרות אחרת. אז לא, בן אדם כזה ממש, אבל ממש, לא צריך להחליט בעצמו לגבי חייו. אתה יוצא מנקודת הנחה שאדם כזה כשיר לקבלת החלטות - אבל הוא לא. הוא לא כשיר (וגם מהבחינה המשפטית מן הסתם), בדיוק כמו קטין או אדם מוגבל. לגבי מה שאמרת על היעדר ההפרדה בין שוהים אלימים ושוהים חולי נפש בלתי מזיקים - קטונתי מלדעת ולכן לא אגיב.

wwwyou123

New member
הייתי מאושפזת בבית חולים פסיכיאטרי

לא כל המקרים זהים. יש שם אנשים אלימים, כאלה שמסוגלים לדאוג לעצמם וכאלה שלא. כל מיני, אין אחידות. אין הפרדה בין אנשים אלימים ללא אלימים. ישנה איתי בחורה בחדר, שעם כל הכבוד למחלה שלה היא קיללה אותי והטרידה, וגם בנים שהמחלה שלהם היא הטרדה שבאים ומדברים בצורה שלא מתאימה. והאבחנה שלי היא התקף פסיכוטי וחוסר יכולת שיפוט ואי אפשר להוכיח להם אחרת, אין לי אף עבירה של תוקפנות כלפי אנשים אחרים ואין לי יכולת לתקוף מבחינה פיסית. שבעצם עד שלא לוקחים את התרופות שלהם ומדברים כמו שהם רוצים אז הם לא משחררים מבית חולים. זה בדיוק כאילו ישימו אותך בשבי ויגידו לך שרק אם תודי שנסראללה הוא חתיך עולם יוציאו אותך. ואז שאת מודה, את כאילו בריאה. למה יש עבריינים שמתייחסים לעבירה שלהם כאל מחלה וכאלה שלא. אם עבריינות זו מחלה, אז שיטפלו בעבריינות בכלא ולא בבית חולים. אפשר להגיד שכל עבריין הוא חולה באיזושהי צורה. לא חושבת שצריך להתנהג לבן אדם בוגר כמו לילד קטן. יש הבדל. ולהתנהג לבוגר כמו קטן זו התעללות.

wwwyou123

New member
למה מגנים על המשפחה מהחולה האלים

ומרחיקים אותו מהם כי הוא חולה, ומביאים אותו למקום שאנשים אחרים שאינם תוקפנים צריכים לסבול את התוקפנות שלו. אם מרחיקים אותו למקום שבו הוא לא יכול לפגוע באנשים אחרים אז בסדר, אבל מה טעם להרחיק אותו למקום שבמקום לפגוע במשפחה שלו הוא פוגע באנשים אחרים ללא עבר של אלימות.

ענת פ.

New member
א. מתנצלת על הפניה בלשון זכר מקודם.

ב. כי האפשרות של לבודד אדם לחלוטין היא ככל הנראה בלתי ישימה.

wwwyou123

New member
אם כך,

מדוע השקט של משפחתו חשוב יותר משקט של מי שאינו מכיר אותו. ואם אין אפשרות לתת טיפול שאינו מהווה הטרדה עבור המטופל, אז לא צריך לתת אותו. וודאי שאפשר לבודד. בכל מקרה לא צריך לסכן או להטריד אנשים אחרים, צריך להעביר אותו לכלא למחלקה מתאימה, אם אין אפשרות לטפל בו ללא הפרעה לאנשים חפים מפשע, או להשאיר אותו אצל משפחתו. חושבת שצריך למצוא לזה פתרון ולא להגיד שאי אפשר.

wwwyou123

New member
לא שאני מאמינה שמחלות נפש הן מחלות

אבל אין לי בעייה לנהל שיחה כאילו הן קיימות באמת, כדי למנוע את הויכוח המיותר הם זו מחלה או לא. אני יוצאת מנקודת הנחה שזו מחלה פסיכיאטרית והתרופות והטיפול הפסיכיאטרי הן טיפולים טובים שמביאים רק בריאות. עדיין חושבת שלהזריק לבן אדם חומר לא משנה כמה הוא טוב, לתת לו טיפול במקום בו הוא מוטרד על ידי חולי נפש אלימים, ולהתנהג אליו כמו ילד קטן זו התעללות ולא טיפול רפואי. הפסיכיאטריה שרואה עצמה כרפואה אמורה להתנהג לדעתי כמו תחומים אחרים ברפואה ולא גוף עצמאי עם חוקים אחרים.

flutter girl

New member
אני מתנצלת, אבל

לא הבנתי מה רלוונטיות הדיון לפורום הספציפי הזה?

wwwyou123

New member
כותבים גם בפורום די לכפייה הפסיכיאטרית

ואין בעייה להשאר תחומים רק שם כל עוד הפסיכיאטרים לא נכנסים לחיים של אנשים שם בחיים, אז הם לא באים לפורום וכותבים שם שזה טוב, אבל בחיים הם מרשים לעצמם לאשפז אנשים, גם מהפורום וגם לא מהפורום. אז זו בעייה משפטית האם מותר להם להכנס לחיים של אנשים אחרים, ולהתערב בלי שבכלל פנו אליהם. אז לא משנה כמה כותבים במקום שקשור לעניין, למי אפשר לפנות כדי שמבחינה משפטית לא יתאפשר להם להתעסק בחיים של אחרים למרות שלא התבקשו לכך.

flutter girl

New member
גם אם יש לך דילמה משפטית,

פורום לימודי משפטים הוא לא היעד, אלא פורום "חוק ומשפט". אני לא כל כך מבינה את התרעומת שנראית לך רלוונטית לפה, אבל גם קשה לי מאוד להבין את ההודעות שלך.

למעלה