מה דעתכם?

מה דעתכם?

בתוכנית בוקר דיבר היום טייס שפרש מצה"ל ועשה הסבה להוראה לימד אזרחות בתיכון (בלשון עבר כי אחרי שנתיים נקרא לחזור לצבא). הוא סיפר שבהתחלה היה לו ממש קשה להתחבר כי הוא רגיל למערכת כללים וחוקים נוקשה ובביה"ס זה עולם אחר לקח לו חצי שנה להסתגל. ירון לונדון המראיין, שאל אותו מה הסוד שלו, איך הצליח.. ענה בהרבה התמדה, הבנה של הצד השני ועמידה על העקרונות. הוא טען שמה ששבר את הקרח זה ביקורי בית שערך. בשנים הראשונות שלי בהוראה...מזמןןןןןןןן... היה נהוג שמורה עורך ביקורי בית. מה דעתכם ? היש ביניכם כאלה העורכים ביקורי בית?

על טיס- ביקורי בית - וכל השאר...

אם בטיס עסקינן - הכרות עם מושג מעולם הטיס: "וורטיגו" - תופעה פסיכולוגית/פיסיולוגית הגורמת לטיס לאבד זמנית את חוש ההתמצאות המרחבי שלו - כלומר: לשם הדוגמה במצב של טיסה במהופך הוא מסוגל למשוך סטיק ולצלול הישר לקרקע - זאת מתוך אמונה חזקה שהוא בעצם נוסק ולא צולל. כידוע במטוס יש מכשור הנותן אינדקציה ברורה היכן הוא מצוי במרחב - אך הטיס מאבד את אמונו במכשור,ובמקום זאת בוחר להסתמך על חושיו... תאונות קשות ורבות ארעו עקב תופעה זו ...( אין מה להכנס לבהלה התופעה מאופינת בטיסה במטוסי קרב ולא בנוסעים. אגב מטוסי הנוסעים מוטסים ע"י הטייסים האוטמטים ושאר אמצעי הנווט, ולא ע"י הטיסים האנושים,- כך - שאפשר וניתן להוותר רגועים... לכל המתכננים לבלות את חופשת הקיץ בחו"ל... ביקורי בית: ערכם לא יסולא בפז - (כבר ציינתי זאת בעבר) וכפי שכבר נאמר ש: "תמונה אחת שווה 1K מילים" אזי - עפ"י אותה ה"אנלוגיה" בדיוק - השיטה עובדת גם כאן. תודו שקיצרתי... שבת שלום...

Elishabb

New member
בני אני ממש... ממש... ממש שמח

לראות אותך שוב כאן. והעיקר - הצלחתי לקרוא את ההודעה שלך בלי להתאמץ
..... שיהייה בכף אלישע

nira85

New member
על ביקורי בית ועוד....

בני אחלה רואים שאתה משתדל אבל... אחרי שהיתרגלנו לקרוא הודעות של לא פחות-30 שורות, נשארים עם טעם של עוד... והעיקר תאמינו לי שיש תופעה כזאת שנקראת "ביקורי בית". ולמרות שבנוסף להיותי מחנכת אנינושאת בתפקיד לא פחות חשוב ומיגע. אני משתדלת לעשות זאת כל שנה ותאמינו לי הרווח כולו שלי. אני מגלה כל-כך הרבה ובעיקר מרויחה את הילד/ה. ועל זה נאמר" דברים שרואים משם לא רואים מכאן" שבת שלום

נירה - היי

אם לא הייתי מכירך והיו מראים לי רק את "ציטוט" המשפט הזה שלך : "רואים שאתה משתדל אבל..." הייתי קובע בנחרצות ( לא בניחוש ) את מקצועך : מורה...
חוץ מזה ( כמו שהם אומרים : "לא להתלהב" ) "קיצור השורות" הוא רק "ניסוי" לשבועים...

nira85

New member
בני ואם,,,

לא הייתי מכירה אותך ואת כולנו, הייתי חושבת שכולם פה - " מדענים" כ-ו-ל-ם עושים ניסויים. מעניין מה יהיו התוצאות?

בני ../images/Emo24.gif איזה מזל שאני לא טייס

וגם לא טייסת. מידע אישי, טייסי מטוסי הנוסעים, היושבים מול הטייס האוטומטי מדווחים על שיעמום ענק... כי מירב העבודה עושה הוא ולא הם... כדי לא להרגיש אף פעם הרגשה שהכל הולך אוטומט... אני לא שומרת חומרי למידה שהכנתי. כל שנה אני מתחילה כמעט מ-0, גם אם זו פעם עשירית או יותר שאני מתחילה ללמד אותה כיתה. וכל הזמן אני אובססיבית (יודעת שזה נשמע רע) ללמוד עוד ועוד ולהתנסות בדברים חדשים, אחרים... הבטחתי לעצמי. ביום שהטייס האוטומטי יתחיל לעבוד אצלי... אגיש בקשת פרישה. בני, איזה כייף שאתה כאן

חיה- למה שעמום? יש דילות ../images/Emo8.gif

להתחיל כל פעם מחדש זה נשמע יפה וטוב - אך בפועל פחות. מדוע ? -מכוון ש: כשאתה מתחיל/ מריץ משהו חדש יש בו תמיד ( מה שנקרא "חבלי לידה" ) עם הרבה קשיים/תקלות/תיקונים/שיפורים הפקת לקחים ובקיצור "הרצה". ( הרבה אנרגיה ופחות תפוקה, מתי אתה אמור להעלות את התפוקה ? רק בהמשך עם ההתייצבות- יוצא מדבריך כאילו את לעולם אינך מגיעה לזאת, האומנם ?) לעומת זה באם את משנה לשנה מפיקה את הלקחים מהשנה הקודמת ומישמת אותם לקראת השנה הבאה/החדשה, אזי את נמצא תמידית במסלול מואץ של התקדמות ושיפור תמידי. רק בגלל נירה ( מדענים וניסוים ) הייתי ממחיש לך גרפית ( בגרף ) את ההבדלים... שבת שלום ומבורך ! ( תעודדו אותי על הקיצורים )

psa

New member
בני,../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo8.gifעודדת../images/Emo127.gif

psa - אם האגודלים לא בליווי חתולים.

בשבילי זה סימן ש"העידוד" אצלך הוא לא ממש "מעומק הלב" - אלא רק כי אני סחטתי אותו מכם ... וזה לא המצב הרצוי...

amr riki

New member
בני , עם ה-../images/Emo106.gif זה מעודד ?

רק מכונה סוחטת , בעצם גם הממשלה !!!!!!!!!! ריקי

psa

New member
בני, ../images/Emo108.gif../images/Emo108.gif../images/Emo108.gif ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo8.gif

בני, נכון

לא אמרתי שאני לא חוזרת על דברים/פרוייקטים שעשיתי בעבר.. אבל בגלל הצורך לשפר, ללמוד מטעויות, להתאים לכיתה הנוכחית, זה לעולם לא יהיה אותו דבר. לכן אני מחלקת לכל דיכפין את כל חומרי הלמידה שהכנתי...הרעיון, דפי המשוב .. נשארים ובעזרתם ובעזרת הדברים החדשיפ שאני לומדת אני בונה משהו חדש או יותר נכון מחודש, בנוי על יסודות העבר.. כאשר יהיה כנס בוגרים שלי,למרות הגילאים השונים הם יוכלו לדבר על שגעונות דומים שלי שחזרו כל שנה (אוכל בזמן שיעור, אוגרים בידיים בזמן העבודה בכיתה, ילדים מלמדים ילדים, פעילויות חברתיות שהם מכינים, שיחות אין ספור על כל נושא בעולם, התכתבות אישית (מחברת קשר) ביני ובין כל אחד מהם , ימי גשם שאני עומדת בפתח הדלת ולא נותנת לצאת הביתה,אם המעיל לא מכופתר...ו.. הרבה הרבה אהבה הבאה לידי ביטוי בשפה הדבורה, הכתובה והפיזית) אבל לא יוכלו לספר על דפים זהים שקיבלו גם אם יש פער גילאים ביניהם ובעקבות מה שהועשרתי כאן השנה, ותודה לאלישע וכל החברים על הרעיונות.....אין לי צל של ספק, שהשנה הבאה תהיה עוד יותר ייחודית. בני, נראה לי שככל שאתה מקצר ושאפו מגיע לך על כך.. אני מאריכה

Elishabb

New member
חיה - התחדשות זה שם המשחק...

חבר טוב אמר לי פעם "אלישע, אם אתה מגלה לכולם את כל הסודות המקצועיים שלך, סופך שפשוט לא יצטרכו אותך יותר". האמת היא שזה באמת קצת מבהיל בהתחלה לחלק את נכסי הידע שלך לכולם, אבל מנסיוני למדתי שבתהליך טבעי הידע עובר תהליך התחדשות מתמדת על ידי חשיפתו לאחרים. בסופו של עינין הוא חוזר אליך מועשר עשרת מונים ומאפשר הזנה מתמדת היוצרת התחדשות. אגב, אני לא יודע אם חשבתם על השם שבחרתי למפגש בפסח. "ללמוד וללמד" זהו בדיוק המוטו של התהליך שתארתי למעלה. ללמד= להפיץ ידע, ללמוד= לקלוט חזרה את הידע לאחר שעבר תהליך התחדשות על ידי אלה שלימדת אותם. אלישע

גם אני בדעתך

אני חושבת שאחד הדברים היפים בפורום הזה שרובנו אכן מחלקים את כל שיודעים.. את כל הסודות... אומנם במנות קטנות, עפ"י הנדרש.. אבל שמחים ,לפחות זו הרגשתי, לספק את כל הסודות ומעבר לזה .. שמחים לעזור לאחרים ליישם אותם. אגב.. אני מקווה, בעצם בטוחה, שתרשה לי "לגנוב" את השם ללמוד וללמד... לפעילות שקיימת אצלי בכיתה, אני קוראת לה ילדים מלמדים ילדים... ללמוד וללמד.. הרבה יותר מתאים..

Elishabb

New member
בני.. בני... בני.. (לקרוא בצעקות !)

בני - כל פעם אני נהנה מחדש לראות אך את לוקח דברים ובמשיכה קולמוס מפיק מהם דברים חדשים, שבקריאה ראשונה לא חשבתי עליהם. אלישע

היי אלישע - תודה...ורק רציתי שתדע..

לא סומך על תמימות לשמה -מבין שהחלטת "להחזיר" לי "בהבכות" ( ללמד אותי לקח...) שגם אני "אסמיק" ... ( שאחוה הזדהות רגשית ) ובכן אז דע לך -מילא "לקצר בהודעות " - קיבלתי "נכנעתי" ( ושלא תחשוב שזה פשוט כ"כ עבורי- זה "אונס" אותי לקרוא מחדש את מה שכתבתי ובכך לחוות על בשרי את ה"עונש" שלכם... מזל שחיה התחילה להאריך - כך היא משמשת לי כסמן ימני - משתדל לכתוב תמיד שורה אחת פחות ממנה...) אך אם אתה סבור שבשיטה "נלוזה" זו, תאלץ אותי גם להמעיט במחמאות א/עליך בעתיד - אז אתה טועה...ובגדול... ראית בטח מה שחיה כתבה על הטיס - יש גם מה שנקרא - "עקרונות"... וכאן - לא אכנע...לא אפסיק, והשיטה לא תעבוד...זה לא יעזור...חבל"ז
שבת שלום

למעלה