מה דעתכם על צה"ל?

pcp1

New member
בקשר לגיוס יש ויש

מצד אחד אני לא חושב באמת יענו בלי לפגוע שכדיי לתת לערבים להיכנס לתחומים רגישים בצבא אבל יש הרבה תחומים שהערבים יכולים לעזור כל המושג גובניקים הם יכולים לעשות תעבודות האלה שירות לאומי הם גם יכולים לעשות ורובם הגדול לא עושה איזה סיבה יש לא לעשות שירות לאומי בעניי יש כמה סיבות 1) אתה סולד מהמדינה שבא אתה חיי 2)אמונה דתית אבל לא ניראה לי שזה נוגע לזה פה 3)אי רצון לתרום לחברה לי ניראה שסעיף אחד הוא הנכון אבל תקנו אותי אם אני טועה

סליחה?

אתה יודע כמה חיילים מצטיינים יש מהמגזר הערבי? ואני מדבר על לוחמים ולא ג'ובניקים. מצד שני, הנהג הצבאי של אבא שלי הוא חובש כיפה. כל זה, בלי לדבר על המשתמטים מהמגזר היהודי.

pcp1

New member
המגזר הערבי יש חיילים

אבל הרוב זה דרוזים שאיתם אגב אין כמעט בעיות וגם בדואים אבל ערבים מוסלמים ניקח את אום אל פחם למשל או כל עיר מוסלמית בארץ מה אחוז ערבים מוסלמים שמשרתים בארץ אפס ולא משנה בכל אם הם יהיו לוחמים או גובניקים בעניי תורמה זה תרומה לא משנה אם זה קרבי או לא ובקשר למשתמטים יש הרבה מהמגזר היהודי נכון אבל אין להשוות את זה לאולכלוסיה הערבית שדורשת כל הזמן שויון זכויות אבל איפה שיויון חובות???

דרוזים הם לא ערבים

אני מדבר איתך על בדואים וערביי הערים הגדולות. אני מבטיח לך, שהנהג של אבא שלי יושב באפס מעשה, הוא לא תורם ולא כלום. אתה מדבר על שיוויון חובות? איפה ההכרזה הזאת שלך כשמדובר במשתמטים מהמגזר החרדי (כ1% מכל המגזר מתגייס)? או על ישיבות ההסדר ששם משרתים רק 16 חודשים? או על בנות דתיות שרק אחת מכל 3 מתגייסת?

pcp1

New member
למה אבל למה תמיד זה התירוץ

אני לא מצדיק אותם לרגע כן אבל אתם כל הזמן מתרצים למה שלא תרימו תכפפה?? שוב אני בעד אותו דבר לדתים שיויון זכיות וחובות חוץ מי זה שגם לשירות לאומי רוב הערבים מוסלמים לא הולכים

גם החרדים לא עושים שירות לאומי

(אפילו לא אחד מהם), וגם ישיבות ההסדר לא עושים שירות לאומי במקום החצי שירות שמורידים להם. אז במקום לצעוק שאנחנו מתרצים, אולי תענה לי על השאלה- למה אתה מדבר רק על הערבים כשאתה יודע שבמגזר הדתי-חרדי המצב לא יותר טוב?

pcp1

New member
שוב פעם

אני אומר שיויון זכויות לדתיים וגם שיוין חובות אותו דבר לערבים עכשיו זה מספיק לך או שיש לך עוד תירוץ או שתגיד שאתה פשוט לא רוצה לתרום למדינה שמע תכלס אתם לא חייבים לתרום אבל אל תצפו אחריי זה לשיויון זכויות

אל תזיין את השכל

בינתיים ידעת לדבר יפה רק על הערבים, מה קרה? מי זה אתם? אני יהודי, שיררתי בפנימייה צבאית, אם אני עובר קורס טיס אני חותם על קבע 9 שנים, וגם אם לא אני חתום על 8 שנים בצבא. זה מספיק תרומה בשבילך? עכשיו רק לידע הכללי שלך, היו איתי 3 ערבים בפנמ"צ.

מה קשור??????

שמעת על מד"א. מה הקשר אלוהיםםםם זק"א זה לא שירות לאומי, וכמו ששם יש חרדים, אני מכיר ערבים במד"א.

pcp1

New member
בבדיקה שלי חצי שם שירות לאומי

אז אתה אל תזיין תשכל

pcp1

New member
שמע אתה יכול לטעון שאולי היית טייס

ואני טוען שאני הייתי נשיא ארה"ב

אני מזיין את השכל?

תסתכל במראה חתיכת חצוף. אין חרדים וחרדיות בשירות לאומי, ורוב זק"א הם בכלל אנשים מבוגרים.

pcp1

New member
אני לא רוצה לרדת לרמות נמוכות

אבל מה שאני אומר זה שגם לדתיים וגם לערבים חובה שיהיה שיויון חובות ורק אחריי זה שיוין זכויות הבנת ואני מציין שוב גם לתדיים וגם לערבים

לרמה יותר נמוכה מ"אל תזיין את השכל"

? בכל מקרה עם החלק השני של ההודעה שלך אני מסכים. כל אזרח צריך למלא אחר כל החובות, שוויון זה חלק בלתי נפרד מזה.

pcp1

New member
המשכתי לרגע ונעצרתי

אבל עזוב אותך תחזור לנושא

למעלה