מה דעתכם על זה?

sovlanit

New member
מה דעתכם על זה?

לפני כשבע שנים הכרתי בחורה דרך אחת השכנות שהיו בבניין בו גרתי. בהדרגה היחסים בינינו התקרבו והפכנו להיות חברות. שיתפתי אותה בכאבי ,בפחדים שלי,בתכניותי,בנעשה בביתי עם בעלי[לשעבר] וילדי. לאורך כל הדרך האמנתי שהיא רואה בי את מי שהאמנתי שאני- אדם חלש! יום אחד הגעתי למשרד שלה. היא מייד התעניינה מהו המקור לשינוי במראה החיצוני שלי. צחקתי. חשבתי שזו בדיחה. היא לחצה עלי ונשבעתי שאני לא מבינה מה היא שואלת ובאמת שאין לי מושג על מה היא מדברת. עברו כמה שבועות. שוב הזדמן לי להגיע למשרד בו היא עובדת. ישבו במשרד שני גברים והיא היתה עסוקה בדיאלוג-עיסקי עימם. יצאתי החוצה ,וכשחזרתי כעבור מספר דקות היא אמרה לי : "את יודעת מה,...?!,את גורמת לאנשים לפחד ממך". הייתי בהלם. אני? מפחידה? למה? הרי אני כלל לא מכירה אותם. מה גרם להם לכך? לא היתה לה תשובה ,אבל היא טענה שאני משדרת כוחניות ועוצמה. אני???חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח השבוע שוחח עימי בן זוגי .הוא טען שאנשים אומרים לו שהם פוחדים ממני. למה?שאלתי. הרי אני כל כך משתדלת להיות עדינה ומתחשבת,נזהרת ברגשותיהם של חבריך ובני המשפחה. אני מאמינה שאני ממש עדינה וזה גובל אפילו ברכרוכיות מצידי במצבים מסויימים. ומה הוא עונה לי? "אפילו אמא שלי אומרת שהיא פוחדת ממך". הבן הבכור שלי חוזר מבית הספר בשבוע שעבר ומספר לי ששתי מורות מקצועיות ביקשו להעביר לי מסר, לפיו הן תמסורנה לי מידע דרך מחנכת הכיתה בלבד. בשיחה עם מחנכת הכיתה הוברר שהן טוענות שהן פוחדות ממני. רצתי מייד למראה ובחנתי את עצמי בקפידה. נשבעת שבבואתי לא שיקפה מכשפיות... ואני שואלת:מה מפחיד בי? למה אנשים כל כך נרתעים ממני? יש למישהו /מישהי כאן תשובה? תודה רבה.

TJSBZ

New member
תראי, מעולם לא פגשתיך, אבל אני

מוכנה לנסות. קודם כל צריך להפריד בין כמה דברים: חולשה-חוזק; כוחניות-אסרטיביות-רכרוכיות. אנשים יכולים להיות כוחנים וחלשים, חזקים ועדינים ועוד המון צירופים. אני אתייחס רק לציר של כוחניות-אסרטיביות. בעצמך כתבת כאן מספר פעמים על התפרצויות זעם שהיו לך מול מורות בבית הספר של ילדיך. יתכן מאד שמכאן נובע הפחד שלהן. חוץ מזה מורות מפחדות מהמון דברים - מאנשים חכמים מהן, מאנשים שיודעים מה הם רוצים ועוד ועוד... אשר לאנשים זרים - יתכן שאת משדרת אסרטיביות, עמידה על שלך, ולאו דוקא כוחניות. אנשים נוטים להתבלבל. ויתכן, שיש בך אגרסיות שאת מנסה להסתיר, והן בכל זאת בולטות. כשאדם הוא מאד עצור ומאופק, לפעמים ברור שהוא בעצם מחביא אגרסיות, וזה מפחיד. עד כאן ניחושי לבוקר זה.

לא מכירה אותך, אבל רוצה לומר לך

שאסטרטיביות זה דבר נהדר, ובעבודה שלי, אם לא הייתי אסרטיבית מזמן כבר היו מעיפים אותי, כי סוג העבודה שאני עושה היא כזאת. אבל יש הבדל בין סיגל בעבודה, וסיגל בבית, וכמה הייתי רוצה להיות יותר אסרטיבית במשפחה עם בני משפחה. פשוט שזה מגיע לבני המשפחה אני הופכת כמו אילמת... רוצה לומר המון ולא יודעת אייך, כל פעם האסימון נופל לי מאוחר מידי. אז אני קצת מקנא בך ומאד מפרגנת, הייתי רוצה שחמתי ובני משפחתי גם יפחדו ממני , נשמע לי נפלא, בטח אני ממש רכרוכית בענייהם. סיגל.

sovlanit

New member
וואו,אני נדהמת,סיגי המקורית,

תודה על דברייך המעודדים. חמותי היא כבר X חמותי . מתוך כך,כשהיא מציינת שהיא פוחדת ממני - היא בהחלט יודעת למה. שאנשים יפחדו ממני? מעולם לא שאפתי לכך. יודעת מה??! במחשבה שניה זה מעמיד אותי בעמדת יתרון... תודה שהסבת את תשומת ליבי לעניין. אגב,מי שמכיר אותי יודע שאני ממש ממש חמודה, במיוחד אם לא מנסים לדרוך לי על היבלות... מתוקה,אין שום סיבה שתקנאי בי... אני בטוחה שכולנו מתנהגים בצורה שונה בסיטואציות שונות. בקיצור יש לנו פנים רבות. שולחת לך חיבוק.

זה יתרון ענקי, את יודעת במקום

שאנחנו מתעדים לגור , השכנה ממש מפחידה אותי. \ היא כזאת דעתנית, ועומדת על שלה, זה מעורר בי כזה חוסר בטחון. איך הייתי שמחה להיות במקומה... ותודה על החיבוק. איזה מצחיק זה שתמיד הדשא של השכן ירוק יותר, תמיד רוצים יותר ויותר. פעם מישהו בעבודה אמר לי שבטח בבית אני משפיטה את בעלי, או יותר נכון, "סיגל מחזיקה את בעלה קצר" וזאת כזאת שטות, כי בבית, אני אחרת לגמרי. ובמשפחה חבל על הזמן, כל דבר קטן מוציא אותי משיווי משקל. בבית שלי קיבלנו כזה חינוך שאסור להגיד במיוחד למשפחה מה שחושבים , בכלל אמא שלי הייתה אלופה בלהיות רגישה לאחרים יותר מלעצמה , וככה גם למדנו. אני שמחה שאת מהנשים החזקות, תאמיני לי שלהיות בצד ההפוך יותר מבעס. ושמחתי על דברייך. סיגל.

sovlanit

New member
סיגי המקורית,

וואלה, עד לא מזמן הייתי בתפקיד השטיח...לא התורן-הקבוע. נשבעת לך,לא היה לי נחמד בכלל. החלטתי להחליף מקצוע -ויצא שאני "מכשפה"...חחחחחח בכל אופן,אני מתכוננת לחיות לפחות שישים שנים נוספות. זמן מספיק להתמקצע ... תודה,נשמה,תודה. בקשר לשכנה- מנסיוני- תתרחקי מכאלה. והמבין יבין. בהצלחה במעבר הדירה ושיהיה זה שינוי מקום ושינוי מזל לטובה ורק לטובה . אמן

אנילה1

New member
סיגי כמו שכתבתי לסובלנית.

תתחילי בקטן לומר מה שאת חושבת. ותכעסי כשאת מרגישה שמהו לא בסדר, כמו שאת עושה בעבודה.

אנילה1

New member
סובלנית TJSBZ צודקת. אבל אני הייתי

מושכת את זה יותר רחוק. כאילו לא להשתדל להיות טובה ורכרוכית. להגיב נכון בהתאם לנסיבות. כלומר אם את כועסת תביעי את זה בזמן אמת. אל תצברי כעסים. מצד שני אם את שמחה תביעי את זה גם בזמן אמת. בקיצור תהיי מחוברת לריגשותיך האמיתיים. זאת עבודה לא קלה.

sovlanit

New member
תודה רבה אנילה,כשאני

כועסת ומחוברת לרגשותי כדאי לזה שממולי לא להיות הגורם לכך. כשאני שמחה גם זה בא לידי ביטוי. מכל מקום מאמצת בשמחה את המלצתך.תודה רבה

sovlanit

New member
אנילה 1,תודה

על התייחסותך לדברי. אני כועסת רק כשמרגיזים אותי... אתמול כתבתי מתוך תדהמה ולא מתוך כעס. הנה אני שוב מתלהבת מההנחיות שקבלתי ממך : קבלי ממני-

sovlanit

New member
TJSBZ,

לו הייתי בעצמי ממלאת לוטו-טוטו הייתי ממליצה לך למלא היום. קלעת בול!

sovlanit

New member
משכנא,יתרת חובה וכיופים

בלי סוף. בהצלחה!!! TJSBZ את בהחלט ראויה לזה!

המראה לא תמיד קובע ...../images/Emo46.gif

יכול להיות שכשאת יוצאת החוצה את יותר כעוסה או ממורמרת וכל דבר קטן גורם לך להיות אגרסיבית, ונראת כיאלו רעה. יכול להיות שאת אדם מקסים אך את משדרת דברים אחרים כלפי חוץ, יכול להיות שאת נוקשה ולא מחייכת. וזה חשוב להיות נחמדים, אדיבים וגם חייכנים אפילו אם לפעמים זה רק כלפי חוץ. אולי גם ההתנהגות בשילוב המראה יוצרים איזה שהיא פחד אצל אנשים, חשבת לשנות תספורת, האם את מתאפרת? לפי איך שנשמעת לי עד היום בפורום הזה את מאוד נחמדה. אבל גם צריך להציג כך כלפי חוץ. מצטערת בשבילך שאנשים חושבים כך, אבל אם הייתי במקומך הייתי מנסה לשנות מראה וקצת התנהגות. בהצלחה!

למעלה