מה דעתכם על הסרט?

מה דעתכם על הסרט?

ואני מדבר על אלה שהיו חולים על ה"שר" עוד לפני שהוא יצא- אחרי הכל - טום בומבדיל חסר ויש עוד הרבה דילוגים ושינוים - הרבה מהם במועצה וכו´ אני אישית בהתחלה הייתי מאוד עצבני עליהם אבל במחשבה שניה אם לא רוצים שיהיה סרט באורך של 5 שעות זה הכרחי... מה איתכם??

barrow wight

New member
הסרט מצוין, חוץ מ...

הדמויות של פרודו ואראגורן פרודו אנמי ובכיין!, איפה?, איפה ההוביט שהרביץ למלך המורגול ברגליים?, איפה? חנון שכזה אראגורן צעיר, לח ודביק, ומתייסר ביסורים שאני לא יודע מאיפה הגיעו אליו, אראגורן שאנו מכירים, יודע טוב מאוד מי הוא, ממתין לבוא שעתו, ואין לו כל ספק בנוגע למקומו, לזכויותיו, ולחובותיו. בנוגע לחיתוכים, אין מה לעשות אם לא רוצים לבוא לגור בקולנוע לכמה ימים כדי לראות את הסרט, אבל ג´קסון (הבמאי) עשה עבודה טובה מאוד. זהו, אני בדיוק כותב ביקורת על הסרט בשביל אתר של החבר´ה, כשאסיים אני אשים קישור.

ארו

New member
אני חייב להסכים

אראגורן ממש לא מתאים בתפקיד - הוא נדמה כחש אופי ומיוסר. בורומיר נראה יותר כאראגורן מאשר אראגורן עצמו. ופרודו - אם אני עוד פעם אחת אסתכל לו בעיניים ואראה את הסבל האדיר הזה, את החנוניות - אני אתפוצץ ! אני מקווה ששתי הדמויות מתפתחות למה שהן צריכות להיות , בסרט השני.

Sern

New member
אראגורן בסרט

כאן אני ממש לא מסכים. לפי דעתי אראגורן היה מדהים - בדיוק כמו שדמיינתי אותו. הוא היה קר, שולט במצב, ובאותו זמן אנושי ומודאג (לא יודע... איכשהו קיבלתי הרגשה כזו מהדמות בספר). בנוסף, השחקן היה משקיען רציני. הוא לא היה הבחירה הראשונה לתפקיד, וכשביקשו ממנו, זה היה כשהם כבר התחילו לצלם והיו צריכים אותו שם יום למחרת (או משהו כזה). אז הוא עלה על מטוס, ומהר מאוד קרא מחדש את שה"ט, וחרש על הדמות שלו. בנוסף, בימים בהם לא ירד גשם הוא התעקש שהחבורה תישן בחוץ כדי להיכנס לדמות. יש לי את כל ההערכה לבן-אדם, ולצורה בה הוא שיחק את הדמות. הוא קיבל ממני 9 עם לא 10. ארם.

barrow wight

New member
נכון, אבל..

היתה חסרה לו מלכותיות, הוד והדר, שערות מאפירות. נראה בסרט הבא. בברכה אריאל

אראגורן

נראה כמו ערס בסרט והוא לא מלא הילה והדר כמו שצריך - הוא עוד אחת מהאכזבות. בורומיר יותר מדי טוב והקטע של ה"חזרה בתשובה" לא ברור כי לא הבינו כמה מנייק הוא. הסוסון ביל - לא ברורה הפרידה ממנו כי הקטע בעיר מחופף מדי. ודחפו יותר מדי את ליב טיילר רק בשביל להראות אותה (אבל היא שווה את זה)

אראגורן

נראה כמו ערס בסרט והוא לא מלא הילה והדר כמו שצריך - הוא עוד אחת מהאכזבות. בורומיר יותר מדי טוב והקטע של ה"חזרה בתשובה" לא ברור כי לא הבינו כמה מנייק הוא. הסוסון ביל - לא ברורה הפרידה ממנו כי הקטע בעיר מחופף מדי. ודחפו יותר מדי את ליב טיילר רק בשביל להראות אותה (אבל היא שווה את זה)

glorfindel

New member
מה?

פרודו- מלך מורגול?? נראה לי שמישהו מתבלבל... ארגורן מלא בייסורי ארצו, אשר עומדת להתמוטט. ארגורן הוא בחור שקט וכן, דיי דכאוני.

barrow wight

New member
פרודו מניף את חרבו, הולם ברגליו של

מלך המורגול, צועק "אלברת גילתוניאל", ואז חוטף סכין בכתף. כל זה קרה בגבעת הרוחות. בסרט פרודו רואה את המלך המכשף, והופך מייד לסמרטוט רצפה רועד. בברכה אריאל

Il Duce

New member
באמת סרט טוב, אבל...

מה שהפריעה לי יותר בהוביטים זה שהם רזים מדי!! לפי טולקין הוביטים הם יצורים הנוטים להשמנה, עצלנים שלא עוסקים בהרפתקאות וכמי שהולך לבצע מעשי גבורה רק מתוך כורך ולא מתוך רצון טבעי השלהם. אכן בחורים כלבבי - הרבה יותר עדיפים על עלפים אוהבי הטבע ומחבקי העצים. את אראגון ווקא דמיינתי כמישהו דכאוני, לכן מלנכוליות שלו לא הפריעה לי במיוחד. מצד שני, זה שהם עשו אותו צעיר ורענן (אף על פי שהוא אמור להיות אדם עייף, כסוף שער ומדזקן) כמעט גרמה לי לצאת מהאולם כאות מחאה! דרך אגב, הדבר נכון גם לפרודו - הוא אמור להיות בן 50 ולהראות מבוגר ולא כמתבגר מחוצ´קן.

מאיפה הבאת את זה?

תוחלת-החיים של הוביט ממוצע, לפי הידוע לנו, היא בערך 100-110 שנים. לפי מה שאתה אומר, זה מקביל ל-45-50 שנות אדם. נראה לי קצת נמוך. אמנם הם "מגיעים לבגרות" רק בגיל 33, אבל אולי זה משום שהם חיים בחברה מאד שמרנית ומסוגרת, לא בגלל בשלות גופנית? אני חושב שאם בכלל יש מקום ל"יחס חשבוני" בין גיל אדם לגיל הוביט, הוא יהיה בערך 3/2. כלומר הוביט בן 50 הוא בערך כבן-אדם בן 34, וטוק הזקן מת בשיבה טובה בגיל 86.

ארו

New member
אם כבר, אז כבר

אם כבר עושים סרט ומתיימרים להיות מעריצים של טולקין ,אז : א) מכניסים את הכול. גם אם כל סרט צ"ל יותר ארוך. ה-DVD ארוך יותר,אגב. ב) לא משחררים אותו בהפרשים של שנה. ארו- אבי הפורום.

Real Dream

New member
לא אכפת לי מהקיצוצים

חלקם באמת היו הכרחיים כדי שהצופים הלא-טולקינאים לא ירדמו באמצע... אבל התוספות (וההחלפות) ממש מעצבנות. זה באמת לא היה הכרחי!

Hermione HP

New member
אני לא מסכימה......./images/Emo20.gif

לדעתי הסרט היה ממש יפה, ואלייז´ה ווד, ששיחק את פרודו היה טוב מאוד, והוסיף עומק לסרט.. אני מאוד מסכימה שלפעמים הוא *קצת* הגזים עם התפקיד.. למשל אחרי פסגת הרוחות, והפגיעה שלו, כשהוא שכב פצוע ואז "ארוון" באה, והוא כל הזמן נאנח ונאנק זה היה מאוד מפגר לדעתי..... אבל חוץ מזה, הוא היה תוספת נפלאה, והעיניים המיוחדות שלו היו ממש מתאימות לדמות שאותה הוא שיחק... לדעתי. ארגורן היה די טוב. אני בשום פנים ואופן לא מסכימה עם כך שהוא היה דומה יותר לבורומיר! הוא היה הארגורן המושלם, בכך שהוא נראה איש מן השורה ואף פחות מזה בהתחלה, ויכול להראות גם מאוד "נעלה". והשחקן של בורומיר בהחלט התאים... בדיוק איך שדמיינתי! ודחפו יותר מדי את ליב טיילר רק בשביל להראות אותה (אבל היא שווה את זה) עם זה אני מאוד לא מסכימה. הם פשוט היו צריכים להכניס קצת אהבה לסרט, וחוץ מזה, כשהם יתחתנו בסרט השלישי, אז הצופים שלא קראו את הספר לא יבינו מאיפה זה בא להם.....

Luthien

New member
חה חה חה!!!!!

ליב טיילר שווה את זה??????? הכניסו אותה כגלגל חמישי לסרט... ג´קסון הכניס אותה רק כדי למשוך יותר קהל... הקטע של ארוון היה ממש מיותר, היא דמות מיותרת, היא סתם בטטה פסיבית שתופרת דגלים כל היום......בכלל, בסרטים הבאים זה יהיה עוד יותר נורא....

Hermione HP

New member
לא, לא, לא. ../images/Emo20.gif

היא מוסיפה לסיפור הרבה עומק... הדמות שלה מוסיפה רומנטיות לסיפור, ועצם ההקרבה שלה למען אהוב לבה מאוד נוגעת ללב. אני חושבת שהיא דמות מאוד מרתקת.

למעלה