מה דעתכם על הסרט?

Luthien

New member
כן, כן, כן

ארוון זה הדבר האחרון שמוסיף רומנטיות לסיפור..... אאווין מוסיפה רומנטיות לסיפור לא ארוון, קרם ברולה לא יכול להיות ג´לי (סתם סתם)....אניוויי.... מה היא לעזאזל מקריבה למען אהוב ליבה??????????????? זה נורא מעניין כי היא לא מקריבה כלום.....nutin!!!!! לותיין מקריבה בשביל ברן אבל ארוון כלום!!!!!

man-o-war

New member
מה עם חיי האל-מוות שלה?

היא עזבה את חיי האל מוות שלה בשבילו

דיי לקטול את ארוון!!!

היא יפה חכמה ולגמרי לא בטטה זה שהיא לא נילחמה לא הופך אותה למשהו מיותר

man-o-war

New member
נכון

אני בכלל לא מבין את השינאה הסתמית הזו לדמויות מסויימות.

Nomaed Dominus

New member
אין שנאה ל-Arwen של טולקין...

אבל בסרט הם לקחו והכניסו אותה סתם! בלי קשר!!! היא ממש לא במקום! חוץ מזה, שליב טיילור בכלל לא משהו

Real Dream

New member
תתפלא, יש הרבה אנשים ששונאים אותה

גם בספר, וטוענים שהיא "בטטה פסיווית", ושכל מה שהיא עשתה כל החיים שלה, או לפחות כל מלחמת הטבעת, היה לשבת ולתפור דגלים. מה שמעצבן אותי זה שאני לא מבינה מאיפה הם יודעים שזה מה שהיא עשתה כל החיים שלה. מלבד הקטע בשר הטבעות לא מסופר עליה כמעט כלום. איך הם יכולים לדעת שהיא לא עשתה שום דבר למען ביטחון הארץ התיכונה, בחייה בכלל ובמלחמת הטבעת בפרט? איפה נמצא המידע הזה, בו כתוב שכל מה שהיא עשתה בחיים היה לשבת ולתפור דגלים?

Nomaed Dominus

New member
אין לי פה את הספרים מולי,

אני לא בארץ בכלל עכשיו... אבל זה היה או שבאחד ה-APPENDIXES של הספר השלישי של LotR, או שזה היה בסילמריליאון בסוף איפשהו... נראה לי זה באפנדיקסים...

דיור

New member
אולי תספר לנו

אני מכיר היטב את נספחי שה"ט כמו גם את הסיל´. ארוון מוזכרת מעט מאוד בשניהם(אאל"ט בסיל´ היא לא מוזכרת כלל). דיור.

Luthien

New member
איך אנחנו יכולים להיות בטוחים שהיא

עשתה??? אני חושבת שאם לא כתוב עליה כלום זה מסיבה כלשהי.... אני בטוחה שאם היא הייתה עושה משהו מועיל היו כותבים......אבל לא כתבו כלום, זה אומר משהו, לא?

Real Dream

New member
לא!

יש מליארדי אנשים בארץ התיכונה, את רוצה להגיד לי שאף אחד מהם לא עשה שום דבר מועיל? אי אפשר לכתוב על כולם! אז שרה"ט התמקד במסעו של פרודו והנלווים אליו - סיפורה של ארוון לא התאים שם. הספרים האחרים, המתארים תקופות הרבה יותר נרחבות, לא יכולים לתאר כל מקרה קטן לגופו. אז שם מתוארים המעשים הגדולים יותר. זה אומר שמעשים קטנים יותר לא השפיעו? פרפר קטן הטופח בכנפיו בסין יכול לגרום לסופת טורנדו באמריקה. אז ארוון לא עשתה מעשים גדולים הראויים לתיאור מפורט ומדוייק. זה אומר שהיא לא עשתה כלום? שהיא ישבה ותפרה דגלים? להזכירך, את האריג ממנו נעשו גלימות לוריין תפרה גלדריאל בכבודה ובעצמה. וגלדריאל היא בהחלט לא בטטה. מסקנה - אפשר גם לתפור וגם לעשות דברים חשובים.

Luthien

New member
בכל זאת!

ארוון היא ביתו של אלרונד, הנכדה של גלדריאל, ההתמקדות בה תיהיה יותר גדולה מאשר באיזה הוביט מן הנפה הדרומית..... בכלמיק´ אם לא תואר אף דבר שארוון עשתה זה אומר שהיא לא עשתה משהו ששווה תאור, לא התכוונתי שהיא כל הזמן ישבה על הכיסא ותפרה אלא התכוונתי שהיא לא עשתה שום דבר מועיל..... למשל, בסיפור ברן ולותיין, לותיין, על אף שכלאו אותה והכל הלכה אחרי ברן ועזרה לו... ארוון יכלה לעשות משהו בשביל ארגורן, משהו מועיל ולא להראות את תמיכתה ע"י דגל שהיא תפרה... אני מסכימה שלא היו יכולים לתאר את מעשיה של ארוון בזמן מלחמת הטבעת, אך מה עם הנספחים? שם גם כן לא כתוב דבר..... ארוון הקריבה המון בשביל ארגורן, היא וויתרה על חיי הנצח שלה, היא ידעה שזה מה שהיא עושה, אך אחרי שארגורן מת היא התנהגה כמו ילדה מפונקת וקטנה, היא יכלה למצוא דרך יותר בוגרת להתמודד עם המוות, אחרי הכל, היא ידעה שזה מה שיקרה בסופו של דבר... וזה מביא אותנו לאותה נקודה של בטטה מפונקת.....

barrow wight

New member
תוספת ושאלה

ארוון גם נתנה לאראגורן סוס (רוהרין=סוס הגבירה). תגידי, איפה כתוב על מה שארוון עשתה לאחר מות ארגורן, האם יכול להיות שפיספסתי ספר או משהו? בברכה אריאל

Il Duce

New member
היא לא עשתה דבר

את הנשים שהשפיעו על ארדה ניתן לספור על אצבעות של יד אחת של חבלן ממוצע! עולמו של טולקין מאופיין ע"י שובניסטיות יתרה וטולקין, בתור מיליטנט כורסה חובב גבורה, לא יכול היה להרשות לעצמו לתת יותר מדי תפקידים חשובים ל"מין החלש". נ.ב. כל עולמו של טולקין כתוב בספריו ואין דבר מחוצה לו. אם הדבר לא כתוב, משמע שאינו קיים והוא יכול להיות רק פנטזיה אישית.

barzik

New member
אין מילים להגדיר את ההודעה שלך חוץ

מקשקוש מוחלט (ואני אומר את זה בעדינות). 1. ההגדרה של טולקין בתור ´מילטנט כורסא´ היא פשוט לא נכונה, אנא עיין בביוגרפיה של טולקין לפני שתביע עמדה. 2. ואפשר לחשוב שכמות הנשים שהשפיעו על ההיסטוריה המוכרת לנו היא זהה לזו של הגברים. אנא הפסק עם התפיסה הפוסט מודרניסטית הטפשית. מה לעשות, נשים לוחמות אתה יכול למצוא בעיקר בספרי מו"ד בסגנון רומח הדרקון או אצל זינה. נשים לוחמות *לא* היו קיימות בהיסטוריה עד המאה העשרים. לא פוליטלי קורקט, אבל נכון. 3. ישנם חומרים רבים על עולם הפנטסיה של טולקין הנמצאים ב H.o.M.E. כמו כן ניתן ללמוד על מספר בעיות ותעלומות דרך ´המכתבים´.

קוכולין

New member
בנוגע לנשים לוחמות בהיסטוריה

ההודעה של רן לא ממש מדוייקת. היו נשים לוחמות עד המאה העשרים, מעטות אך אחדות מהן מפורסמות. בתרבות האירופית ניתן להזכיר את ז´אן ד´ארק, ששחררה את צרפת מהכיבוש האנגלי בתחילת המאה ה-15, וכן אחרות המוזכרות במקורות שונים. כמו כן יש את המלכה הקלטית בודיסיאה, ואת המלכה מייב, במסורת האירית העתיקה (אבל זאת אולי דמות מיתולוגית ולא אמיתית). אצל הויקינגים היו, דרך אגב, נשים לוחמות אחדות, וגם אצל היפנים ניתן היה למצוא סמוראיות. נשים לוחמות היו מעטות עד למאה העשרים, אך התופעה היתה קיימת בהחלט. אך רק במאה העשרים, במלחמת העולם השנייה, בחזית הרוסית, ניתן היה להבחין בלוחמה המונית של נשים בפעם הראשונה. העם הרוסי, שנלחם על חייו כנגד הגרמנים, השתמש גם בנשים ובמידה רבה. יש לנו, למשל, עדות של נגד בגדוד רמנים גרמני, שדיווח על "גדוד של בנדיטיות רוסיות, בפיקודה של ג´ינג´ית אחת". יש דיווחים גם על טייסות קרב רוסיות. בנוגע לפוליטיקלי קורקט, אין ספק שמדובר בדבר מתועב. כל ביקורת פוסט-מודרניסטית על טולקין, כמו ביקורתו של איל-דוצ´ה, היא דבר מגונה בעיני. עריצות הפוליטיקלי-קורקט במאה העשרים הפכה ממש לאינקוויזיציה. לכן אני דוחה את הביקורת "הנאורה" על טולקין, כמו את הביקורת השמרנית על הארי פוטר. לסופר מותר להביע כל דיעה שירצה ביצירתו, כל עוד הוא עושה את זה בטעם טוב ובכישרון. המנהג לבחון כל ספר בעיניים פוליטיות הוא מנהג פסול ומגונה. אין להכנס לסופרים ואומנים לנשמה: תנו להם לכתוב בשקט וללא התערבות גורמים חיצוניים.

למעלה