מה דעתכם על הסרטים...?

• פותח הנושא Guid
  • פורסם בתאריך

Guid

New member
מה דעתכם על הסרטים...?

טוב, אז התפתח לו דיון קטן באחד האשכולות וחשבתי שיהיה נחמד אם הדיון הזה יהיה יותר רשמי מהדיון הקטן ההוא... אז בתקוה שזה לא אסור אני אתחיל: האם אתם אוהבים את הסרטים? אם כן אז איזה מהם? ולמה? אם לא- אז למה? ומה הייתם רוצים שיהיה? בתקווה לדיון שרק יישאר דיון ולא יהפוך לוויכוח... בהצלחה!

Guid

New member
אתחיל:

אני כן אוהב את הסרטים, מסיבה פשוטה- אני אוהב כל דבר שקשור בהארי פוטר. הכי אהבתי זה את הסרט השני בגלל שהוא היה הכי עשוי טוב, שילבו בו מוזיקה בצורה מצויינת והוא היה פשוט סוחף. לא אהבתי את הסרט הרביעי, הרסו לו את העלילה... ועוד דבר שבגללו אני אוהב את הסרטים- המוזיקה מהממת ומאוד מתאימה!

n u k e y

New member
לא אוהבת את הסרטים

ממש לא אוהבת אותם. אני לא חושבת שהם עשו את הדמויות באופן טוב, ואני יודעת שאי אפשר לעשות את הדמויות כמו שכל אחד מדמיין אבל הם התעלמו מכל מיני פרטים, למשל מאדם מקסים אמרוה להיות יפה ובגובה של האגריד, להארי יש עיניים ירוקות.. גם סנייפ, סיריוס ורמוס כולה בני 34-35 שם והשחקנים שלהם נראים בני 45+. זה דברים קטנים אבל זה עדיין מצליח להרוס. וגם לא אהבתי את איך שהם בנו את רוב הדמויות. את סיריוס עשו כמו מטורף, השחקן החדש של דמבלדור גורם לו להיראות רציני וזועף- בכלל לא כמו הדמבלדור שמתארים בסרטים, דניאל רדקליף לא יודע לשחק ויש עוד.. חוץ מזה שהם חתכו המון קטעים שהיה חשוב להשאיר. בסרט השלישי, למשל, הם אפילו לא הסבירו שהקונדסאים היו רמוס, ג'יימס, סיריוס ופיטר. אה, ושנאתי את איך שהם עשו את וולדי ברביעי. הדבר הטוב היחיד שם הוא אלן ריקמן. הוא עושה סנייפ מעולה. לדעתי הסרטים יכולים להיות נחמדים לילדים, או למי שלא קרא את הספר אבל כמו הרבה סרטים שנוצרו ע"פ ספרים (צופן דווינצ'י, למשל
) זה לא קרוב להשתוות לספר.

../images/Emo45.gifמסכימה עם הכל

ובקשר לעיניים של הארי זה דניאל רדקליף המפונק הזה שלא מוכן לשים עדשות

yuvi217

New member
אוי! הזכרת לי משהו!

בסרט הרביעי, איך שדמבלדור צעק על הארי "הכנסת את השם שלך לגביע או לא?!" וכמעט רצח אותו שם! ממש מורה מכה עשו ממנו! :S

הו, סוגיה מעניינת.

דעתי נודדת בין החרמה טוטאלית של הסרטים לבין הבעת הערכה גדולה כלפיהם. אני מניחה שאם לא הייתי מעריצה פנאטית הייתי חושבת שהסרטים טובים. קודם כל, בבסיסם, כסרטים- הם כן נחשבים לנהדרים מסוגם. אם תשאלו אותי, מלבד המשחק העלוב של כוכב הסרט, השמטת קטעים ממשמעותיים והספת קטעים מיותרים, הסרטים אכן מרהיבים למדי ועשויים בצורה הולמת. אבל אם תרשו לי לרגע לחזור לעמדת המעריצה הפנאטית, בהקצנה מסוימת, הייתי אומרת, "תתביישו לכם". חוסר הדיוק המדהים, ההתעלמות מקטעים חשובים שמופיעים בספר אבל מהווים מכשול מסוים לזרימת העלילה, ניסיון הפיצוי על כך באפקטים למיניהם, צורם, בהחלט צורם. אז הוגוורטס עשוי בצורה מושלמת, האגריד וסנייפ תואמים בדיוק, ההיפוגריף- בתור אפקט ממוחשב- עשוי בצורה אמינה ומדויקת. אבל שוב, אני מוצאת את עצמי תוהה, מה בדימוים "שיער שחור כלילה ועיניים ירוקות כאזמרגד"- יוצרי הסרט התקשו להבין? ולמעשה, היה יכול להיות ממש נחמד מצידם להסביר לנו מי הם באמת היוצרים המיתולוגיים של מפת הקונדסאים, ואני אישית לא זוכרת את הקטע בספר בו הארי, בדרמטיות עוצרת נשימה, פורץ בבכי וזועק "he was them friend!!!!1111". קראו לי קטנונית, אבל זה פשוט חוסר דבקות במקור, ואי אפשר לעבור על זה בשתיקה.

בתור סרטי ילדים הם

לא רעים. בתור סרטי הארי פוטר הם גם לא רעים,הם גרועים.
כפי שהגבתי מקודם למעריץ הדוק של הסרטים: לסרטים בעיניי אין כמעט כלום מספרי הארי פוטר. הסרטים נאמנים רק לעצמם ולא יותר.

../images/Emo14.gif../images/Emo110.gifאוהבת. מאוד. הכל.

אני מתה על הסרטים
כבר השלמתי עם העובדה שאי אפשר להכניס הכל ושלא הכל זה כמו שדימיינתי או כמו איך שרציתי שיהיה ואני ממש מרוצה בסך הכל. עכשיו למשל ראיתי 4 תמונות מהסרט החמישי [שייצא ביולי 2007] ונגיד חדר הנחיצות [אם זה באמת החדר] נראה ממש מוזר ובכלל לא כמו שדימיינתי אבל החברים בצ"ד נראים מעולה. המשרד של אמברידג' גם נראה ממש ממש מעולה לדעתי, בול כמו שדימיינתי
הסרט שהכי אהבתי זה הרביעי- זה גם הספר האהוב עליי
ולא, אני לא אחת מהאלה שלא קראו את הספרים וסתם אוהבים את הסרטים כי דניאל רדקליף חתיך [או וואטאבר]. כן קראתי את הספרים וברור שאני אוהבת אותם הרבה הרבה יותר מהסרטים
אבל אני אוהבת גם ממש ממש את הסרטים

דעתי:../images/Emo41.gif

הסרטים נחמדים עד טובים. אבל הבעיה העיקרית של רובנו שהם פשוט לא תואמים את הספרים, הם בקושי קרובים לספרים, וזה קצת הורס.. לדעתי השחקנים בסדר, די טובים, וגם הסרטים, כי אפאחד לא יבוא ויגיד לך- האפקטים זוועה, פשוט נורא ואיום, לפחות תגובה כזאת גרועה אני לא שמעתי. אז אני חושבת שהם נחמדים, והולכת להצגות הבכורה כל פעם.. אבל הם לא מתקשרים לספרים, וזה מעצבן, ומוריד מהערך שלהם בעיני, בתור מעריצה מושבעת. הנה דעתי

טוב אז...

שלושת הסרטים הראשונים עצבנו אותי בגלל שהורידו מלא קטעים חשובים ויפים את הרביעי אהבתי כי לא ממש ניסיתי להשוות אותו לספר כדי לא להתאכזב וגם בגלל שאני לא אוהבת את הספר הרביעי אבל כן היו דברים מעצבנים שבלטו כמו דמבלדור וכמו שלא דובי הביא להארי את האצות זימים וגם שסיריוס לא הופיע...

נחמדים, ותו לא.

הרביעי אני חושב מושקע יותר מכל השלושה הקודמים. כל סרט יותר טוב מקודמו.
מחכה לחמישי.

Batelg

New member
אמממ

בתור אחת שראתה קודם את שלושת הסרטים ואז קראה את כל הספרים.. אני ממש אהבתי את הסרטים! למרות שבטח לא הייתי אוהבת אותם כמו עכשיו אם הייתי קוראת קודם.. כי למשל את הרביעי קראתי ואז ראיתי ת'סרט והוא היה אכזבה גמורה בעיני בפעם הראשונה... אבל בפעם השנייה כבר עשיתי הפרדה בין הסרטים לספרים והוא חביב למדי, וברביעי ממש קל לעשות הפרדה כי בקושי יש קשר בין הספר לסרט!! אבל עדיין חביב..

למעלה