מה דעתכם להפסיק להלחם?

אורפיקן

New member
כמה דברים על עירות...

עירות זה מושג מאוד עתיק ואוניברסלי שנידון בהמון תורות אזוטריות בין השאר בשמאניזם, פלטוניזם, גנוסטיסיזם, קבלה, טאו וכו' ובין השאר גם בזרם אליו אני משתייך - האורפיזם. באורפיזם, העירות היא מצב שבו אתה יוצא מבעד לקו הלינארי הקבוע של הגורל שלך, ע"י סוג מסויים של התעלות. זוהי בעצם התעלות תפיסתית שגורמת לי לצאת מהקשר סיבה-תוצאה המוכר לי ולפיכך מאפשרת לי לפעול בצורה שונה מהצורה התבניתית שהייתי פועל אילו לא הייתי משיג את העירות. ההתעלות התפיסתית נובעת מהבנה מסויימת של חוקיות הזמן והמציאות, הבנה שמחברת את כל קצוות העולם לנקודה אחת ולפיכך יוצרת אחדות כוללת עם עצמך ועם הטבע. לצערי אני לא אוכל ללמד במסגרת הזו של הפורום על אותה ההבנה וזו לא הייתה כוונתי מלכתחילה. הדבר היחיד שהניע אותי לכתוב את הודעתי הוא העובדה שגם אני הייתי פעם לוחם וגם אני השתמשתי בעולם המושגים הזה, עברתי דרך זרמים רבים וניסיתי שיטות התנסות רבות החל מדמיון מודרך פשוט ומהיר ועד טקסי חניכה ומעבר ממושכים,קשים ומורכבים. אך לבסוף הגעתי למקום שקט שהדברים בו הרבה יותר פשוטים וזה מה שניסיתי להעביר- את עקרון הפשטות וההבנה פשוטו כמשמעו, בתקווה שתוכלו רגע אחד לחשוב על הדברים ואולי זה יעזור לכם לראות את הדברים קצת אחרת, מה שייקל עליכם בהתפתחות ובנסיון להשתלב עם הקיום. לא להלחם, אלא רק לזרום. הארקנה הראשית בטארוט מתחילה בשוטה ונגמרת בשוטה, כלומר מתחילה בבורות ונגמרת בפשטות. נסו להפוך את חייכם לפשוטים יותר עם כמה שפחות סיבוכים, אויבים, מכשולים, מלכודות...נסו להבין שהכל הוא חלק מהכל ואין שום דבר זר ורע בעולם. נסו לקבל במקום להלחם, המציאות היא אנחנו, אנחנו היא המציאות. ועדיף שאנחנו נהיה שלמים ושנאסוף את כל חלקינו, כולל השדים, האהבות, האכזבות, הפחדים,האנשים, המחלות וכל מה שחווינו בחיינו... בכנות, בהקשבה ובאהבה.

L i z a r d

New member
שלום

אתה יכול לפרט (עד כמה שאפשר..) לגבי אופן ההכשרה לעירות כפי שתיארת אותה, שמתבצעת באורפיזם? איך בעצם לוקחים אדם מן השורה ומביאים אותו למצב כזה?

kung fu

New member
הלחימה שבה אני נוקטת

זה צעידה בדרך האהבה צעידה בדרך החופש אל תתייחס למילים: "דרך הלוחמים" כאל הלחימה הרגילה שאתה מכיר. בדרך כלל כשאומרים "לחימה" ביום יום, באמת מתכוונים ללחימה במובן של סבל, או קורבנות, או קושי, או יצירת עוד מאבקים, סכסוכים וכו'... אבל בלחימה שאני הולכת בה, הכוונה להפיכת אדם לחופשי ומלא באהבה, ולא להפיכת אדם לכועס ומלא במלחמות פנימיות. בני האדם כיום כבר מלאים במאבקים פנימיים. הלחימה בדרך הלוחמים היא להיות נקי, חופשי ולצעוד בדרך האהבה.... על מנת להיות חופשי יש לוותר על הרגלים שאינם מועילים, על הסכמים שאינם תורמים לנו, על אמונות שלא משרתות אותנו, על אינרציה שסוחפת אותנו..... ועל עוד דברים.... כשבאים לוותר על הרגל...ההרגל לא פורח לו מעצמו.
זה לא אומר שאנו בזירת קרב עם ההרגל. זה רק אומר שהחלק הזה לא רוצה למות. ועלינו לנקוט פעולה. הצעידה בדרך הלוחמים יכולה להיות מהנה, כיפית, מופלאה, מלאת אהבה. זה לא אמור להיות סבל וחיפוש שדים (משהו שציינת בהודעתך), אבל ברור שישנם דברים בדרך שדורשים מאמץ, צלילות, עירנות, אקטיביות, מודעות, עשייה, עבודה, חוסר הזדהות.... נושאים אלו יכולים לעורר קשיים כאלו או אחרים... אבל זה עדיין לא הופך את הדרך ל"דיס-הרמונית" (מושג שהשתמשת בו). ההיפך!!!
החתירה היא להרמוניה פנימית, בשונה מהמצב שאנו נמצאים כיום בו. באהבה חזרה
שמחה לקרוא את הודעותיך
ותודה שאיפשר לי לבטא דברים שהיו בתוכי ועכשיו יצאו אל העולם

אורפיקן

New member
אז למה להשתמש במושג לחימה מלכתחילה?

אני יודע שהלחימה שאת מדברת עליה היא לא איזה ג'יהאד שהכרזתם על חלקים מסויימים במציאות, אני יודע שמדובר על מישור שונה מהמישור המקובל, אך למה מלכתחילה להשתמש בעולם מושגים בעלי קונוטציות שליליות שיכולות להיות פתח למצב דיס-הרמוני כמו: לחימה, קריעה (הסכמים), הפרדה (כוחות), הטפיל, הטורף ומושגים נוספים שלא ממש מצביעים על דרך של קבלה והבנה, אלא על דרך של מאבק בצורה מנוכרת ולא מקבלת עם דברים במציאות, שבמקום לבוא איתם במשא ומתן על מנת להבין אותם באמת וליישב אותם, בעצם מדחיקים אותם ומרחיקים אותם מהחיים בטכניקות שונות שדורשות אנרגיות מיותרות. את לא חושבת שזו דרך קצת מסובכת ועקיפה להתמודד עם דברים?, שאולי זה יוצר קצת נתק מצד אחד וקצת חיכוכים מצד שני בדרך שלנו להתפתח?. הרמוניה פנימית לא תושג ללא הרמוניה חציונית ולהיפך. אי-אפשר להנתק מהטבע ולשים מחיצה בינך לבינו מכיון שאנו חלק בלתי נפרד ממנו בנוסף לכך שאנו מיקרוקוסמוס. האם את חושבת שאנו מתנסים בכל מיני אירועים כך סתם בלי סיבה?: אנשים שאנו מכירים, הרגלים מזיקים, הסכמים שיצרנו וכו'... לכל דבר יש תפקיד שאנו צריכים להבין, במידה ונבין יחול שינוי מסויים שירחיק במידת הצורך דברים מזיקים ויקרב במידת הצורך דברים מועילים, בלי שאנו נצטרך לעשות זאת בצורה מלאכותית. זה נקרא בעיני זרימה עם הקיום. כנות, הקשבה, אהבה.

ibag

New member
ולמה לא לשאול מלכתחילה

איך האנשים מפרשים את מילותיהן? כדי להימנע מראש משורות על גבי שורות של הנחות? קונוטציות שליליות זה אתה שמעניק למלים.אצלי למילה טורף/טפיל, לחימה,קריעת הסכמים אין שום קונוטציה שלילית. יותר מזה- אין להן גם קונוטציה חיוביות.הן קיימות במילון שלי ומזכירות לי מושגים מסוימים.ותו לא. אבל מכיוון שאתה בוחר בלתת למילים אלה משמעויות שונות משלי, אני כנראה לא אהיה מסוגלת להבין אותם באמת, אני מתרחקת מהדרך ה"נכונה", אני מתמודדת עם דברים בדרך מסוכנת ועקיפה, בלה,בלה, בלה. איך שאני מבינה את המילים זרימה ואיחוד, הם לא לנסות לשלוט ולכוון בכוח לדרך שלי (שהיא טובה כמובן משלהם) לא לזיין את המוח-אלא לתת דוגמא אישית (אפשר דרך הכתב גם) לא לנסות להוכיח כמה שאחרים טועים לעומתי שמצאתי את ה"הארה", או את החיים ההרמוניים, או יצרתי שינויים נפלאים

אורפיקן

New member
את לא מנסה לצאת רגע אחד מהתבנית...

ולנסות להבין את המקום שדיברתי עליו. במקום זה את משתמשת במילים כמו זיוני מוח. את באת בגישה של אנטי מלכתחילה בלי כל רצון טוב וזה מורגש במילותייך הטעונות. אני מבחינתי הבהרתי את עצמי ואני לא מתכוון להמשיך זרת, מי שרוצה ייקח את דבריי לתשומת ליבו ואולי זה יעזור ויאזן אותו. תודה על ההקשבה.

ibag

New member
דווקא כן

יש כמה דברים שכתבת שמצאו הן בעיני, ומסכימה איתם לגמרי. מה שלא מוצא חן בעיני הוא הגישה הכללית שלך(אתם טועים, בואו אני אראה לכם דרך יותר טובה). איך היה מתנהל להערכתך שירשור זה , אם הייתה קודם שואל/מוודא את הגדרותיהם של האנשים לגבי מושגים "בעייתים" בעיניך, כמו לחימה, טורף, קריעת הסכמים וכו'?

ibag

New member
אההה וגם

מה רע במילים "זיוני מוח"? כולנו עושים את זה, אז למה לא לדבר על זה?

אורפיקן

New member
אם היית מתייחסת לדברים שאני אומר...

ולא רק לצורה שאני אומר אותם, אולי זה היה מעורר לך חומר למחשבה. אבל את עסוקה רק בלבקר את צורת הדברים שלי בלי להתמודד באמת עם התוכן שלהם. זה סוג של בריחה, אטימות ועצימת עיניים... וכן, עדיין אין לי סיבה למה לא לאהוב אותך, למרות כל המסיכות המפחידות שאת מסתתרת מאחוריהן. אם תרצי להבין יותר ותבואי מגישה פחות תוקפנית, לוחמנית ומבוצרת, אני תמיד לשירותך, למרות שעכשיו את תלעגי בדרכך התבניתית ותשימי את עצמך רחוק בקצה השני. אני לא רוצה להפוך את הדיון הזה להתנצחות, אז תסלחי לי. נוהל הברכות הרגיל...

ibag

New member
אהבה

איך האהבה שלך מסתדרת עם כל כך הרבה ביקורת ושיפוט?

ofekk

New member
מה קרה לכנות ואהבה? רשמת רק

"תודה על ההקשבה" האם הן טבעו בים החשיבות העצמית? או שאתה ממשיך לאהוב ולהיות כן? כי בחיים שלך הכל דבש - לא ככה?

ibag

New member
אגב...

בדף הפורום מובהר שיש המכנים את דרך הלוחמים גם " דרך האהבה" או "דרך ההרמוניה".

kung fu

New member
הי ../images/Emo24.gif

אני יודע שהלחימה שאת מדברת עליה היא לא איזה ג'יהאד שהכרזתם על חלקים מסויימים במציאות, אני יודע שמדובר על מישור שונה מהמישור המקובל, אחלה
אך למה מלכתחילה להשתמש בעולם מושגים בעלי קונוטציות שליליות שיכולות להיות פתח למצב דיס-הרמוני כמו: לחימה, קריעה (הסכמים), הפרדה (כוחות), הטפיל, הטורף ומושגים נוספים אני לא תופשת את המושגים האלו כמושגים עם קונטציות שליליות. יותר מפריע לי להשתמש בביטוי: "אני צריכה" מאשר בביטוי: "לחימה על החופש". שלא ממש מצביעים על דרך של קבלה והבנה, אלא על דרך של מאבק בצורה מנוכרת ולא מקבלת עם דברים במציאות, שבמקום לבוא איתם במשא ומתן על מנת להבין אותם באמת וליישב אותם, בעצם מדחיקים אותם ומרחיקים אותם מהחיים בטכניקות שונות שדורשות אנרגיות מיותרות. אני לא משתמשת בביטוי: "קריעת הסכמים", אלא בביטוי: "ויתור על הסכמים". המשמעות היא להרפות מהסכמים שאינם עוזרים לנו. (אבל אכן אפשר להגיד: "קריעת הסכמים", פשוט הביטוי הזה לא מדבר אלי). כאשר אנו מבטלים או מרפים מהסכם שאינו מועיל לנו, אנו הולכים בדרך של קבלה והבנה. למשל, אם היה בנו הסכם של שיפוט עצמי. כאשר אנו מרפים ממנו, אנו מגבירים בתוכנו את ההבנה והקבלה. אז אתה יכול לראות שביטול הסכמים מגדיל קבלה והבנה. אני רק נתתי דוגמא אחת לשימוש יישומי בהסכמים. (קראת לזה ביטול הסכמים). אני לא יודעת למה התכוונת בהפרדת כוחות. התכוונת להחזרת כוחות? בכל אופן, אם התכוונת להחזרת כוחות אז שימוש בעשייה זו מחזיר לנו את הכוח שלנו, ומחזיר לאדם אחר את הכוח שלו. שימוש מוצלח בעשייה זו מגביר בתוכנו את החיוניות, הנקיון הפנימי, וההרמוניה. את לא חושבת שזו דרך קצת מסובכת ועקיפה להתמודד עם דברים?, שאולי זה יוצר קצת נתק מצד אחד וקצת חיכוכים מצד שני בדרך שלנו להתפתח?. לא. אני דווקא מרגישה שהדברים שציינת (אם הבנתי אותם נכון כמובן
....): החזרת כוחות, ויתור על הסכמים, לחימה, ויתור על הטפיל......זה להתעסק בדברים ישירות. אני לא מרגישה שאני יוצרת בתוכי נתק וחיכוכים. אני מבינה שאם אתה מסתכל על הדברים עם הקונטציות שיש בתוכך, אז אתה חש שזה דיס הרמוני. אבל אם היית מתנסה בזה, היית רואה שזה רק מגדיל את ההרמוניה. תראה, אני לא יודעת למי התייחסת בהודעות שלך, כי עד עכשיו דיברתי רק על עצמי. יכול להיות שיש אנשים שחושבים שהם צועדים בדרך הלוחמים ורק מלאים במאבקים פנימיים ולא עוזרים לעצמם.... אין לי מושג איך אנשים אחרים פועלים. אני יודעת איך אני פועלת, ומכירה עוד כמה לוחמים שפועלים רק לשיפור ההרמוניה שלהם. אז לגבי אני יכולה להגיד לך שההרמוניה הפנימית שלי רק גוברת
הרמוניה פנימית לא תושג ללא הרמוניה חציונית ולהיפך. אי-אפשר להנתק מהטבע ולשים מחיצה בינך לבינו מכיון שאנו חלק בלתי נפרד ממנו בנוסף לכך שאנו מיקרוקוסמוס. אני לא מנסה לשים מחיצות ביני לבין שאר היקום. אולי התכוונת למשהו אחר. אשמח אם תסביר את כוונתך
האם את חושבת שאנו מתנסים בכל מיני אירועים כך סתם בלי סיבה?: אנשים שאנו מכירים, הרגלים מזיקים, הסכמים שיצרנו וכו'... לא. אני לא חושבת שדברים מתרחשים ללא סיבה
לכל דבר יש תפקיד שאנו צריכים להבין, במידה ונבין יחול שינוי מסויים שירחיק במידת הצורך דברים מזיקים ויקרב במידת הצורך דברים מועילים, בלי שאנו נצטרך לעשות זאת בצורה מלאכותית. זה נקרא בעיני זרימה עם הקיום. אני חושבת שזה מאד עוזר להבין מה התפקיד של אדם זה בחיינו, ומה התפקיד של המאורע ההוא בחיינו, ולמה יצרנו לעצמו את הסיטואציה ההיא וכדומה.... כנות, הקשבה, אהבה. תודה
אשמח לשמוע על הדרך בה אתה הולך. הכוונה מה אתה עושה בפועל ביום יום וכדומה, איך הגעת לאן שהגעת, וכל מידע אחר שנראה לך משמעותי. המשך יום נפלא!

אורפיקן

New member
זה מאוד משמח אותי לדעת שאת כזו...|4

ואני חושב שחשוב מאוד ששאר חברי הפורום יקראו בעומק ובעיון את מה שרשמת, זו הייתה המטרה שלי ואת עזרת לי מאוד להעביר אותה, את משמשת דוגמא טובה ואת מנסה גם להבין את דבריי ועל כך אומר לך תודה!
זה דבר נכון להבהיר את מהות המושגים האלו, כי אני חושב שקל מאוד לגלוש איתם למקומות פחות טובים ושיש להם פוטנציאל להיות בעיתיים. אני מקווה שתמשיכי לחשוב על הרעיון שלי מעבר לדיון על משמעות המושגים ואולי הוא יעזור לך לפתח פן נוסף שיעזור לך להתפתח. לא לשכוח שאנו לא יחידות נפרדות בטבע וכך גם הכוחות שלנו לא באים מאיתנו בלבד, אלא זורמים תמידית אלינו ומאיתנו, כך שבעיני לא נכון לאמר החזרת כוחות, כי אותם הכוחות הם מלכתחילה באים מהטבע ולא אנו אלו שיוצרים אותם. אדם-טבע הם אחד. אסור לתת לשכל ולדמיון שהם אמצעים בסה"כ, לגרום לנו לחשוב אחרת. שמרי על הטבע- שמרי על עצמך. כנות, הקשבה ואהבה בשפע (איכותי).

kung fu

New member
תודה רבה על הכל ../images/Emo24.gif

מסכימה שכולנו אחד. אני יודעת זאת בעיקר בשכלי, ועדיין לא חווה את זה ברגש לגמרי
יודעת שכולנו אחד. אבל גם יודעת שלא כדאי שכוחות יתערבבו. אז לא ברור לי איך שני הדברים משתלבים
אחשוב על זה

למעלה