מה דעתכם בנות

זה נראה נגחני

אם מערכת הקרישה בשיאה זה אומר שהדם לא זורם? זה בסך הכל אומר שהוא נקרש טוב יותר מאשר בגיל 6 ימים או בגיל 10 ימים. אבל אם אני אחתוך אותך אז מן הסתם את תדממי. ואם אני אחתוך אותך לא נכון או עמוק מדי - או לא יודעת מה הסיבות שם לדימום יתר, גם אם מערכת הקרישה שלך תעבוד שעות נוספות, כל עוד אין לך בעיה בריאותית אחרת, את תדממי.

העבודה נקראה תורה בראי הרפואה. המחקרים היו מדעיים כדי להוכיח דברים מהתורה. זה בדיוק כמו שמחר את תגידי לי שהשמש בישראל צורחת מהצפון. זה משפט שלך. זה אומר שאני לא יכולה להוכיח באופן מדעי שאת צודקת או טועה?

trilliane

Well-known member
מנהל
זה נראה התעקשות שמדע יהיה מדע וזה כל מה שזה

האלזה

New member

נומלה

New member
זה היה נכון אבל

זה תלוי ברמת ויטמין K והיום מזריקים לכל יילוד ויטמין K ככה שהטיעון של הקרישה לא רלונטי יותר.

HouseAtreides

New member
זה מעולם לא היה נכון.

אין שום תהליך ביולוגי התפתחותי שמתקיים בתזמון זהה ומושלם כל כך אצל כל בני האדם במקביל, וגם לא אצל רוב בני האדם במקביל. איש איש וקצב ההתפתחות שלו.
מעבר לכך, היום השמיני נספר החל מהלידה, ולא כולם נולדים באותו שלב התפתחותי (אומרים "9 חודשים" אבל אלו לא 9 חודשים עגולים עד רמת היום), כך שגם אם באמת היתה תנודה כלשהי בחומרי הקרישה בדם בשלב מסויים, אין שום דרך להבטיח שהיא תתרחש אצל כולם ביום השמיני מהלידה.

נומלה

New member
אני לא רופאה אבל זה מה שהרופא אמר לי

והנה גם פה נכתב בידי רופא. "ברית המילה נערכת בגיל שמונה ימים, ככל הנראה על מנת לוודא כי מערכת הקרישה, התלויה בכבד, כבר מתפקדת. אולם בימינו, היות ומרבית הילודים מקבלים כבר בלידתם ויטמין K , ניתן לבצע את הברית גם לפני היום השמיני. לראייה, בצפון אמריקה הבריתות מבוצעות במסגרת בית החולים בימים 2-3 לחיים.

במקרים בהם קיים חשש לבריאות הילוד, כגון מחלה זיהומית או צהבת ילודים הדורשת טיפול, יש לדחות את ברית המילה וזאת בתיאום עם רופא מומחה. במקרים של מומים מולדים בפין דוגמת היפוספדיאס ועקמת מולדת, אין לבצע ברית מאחר ופעולת המילה עשויה לפגום בתיקון שייערך בגיל מאוחר יותר."

אבל אני אשמח לקרוא את המקור שאת מצטטת וללמוד דברים חדשים.

דברתי היום עם

רופא מומחה ברפואת ילודים שבזמנו היה בין אלו שקראו את העבודה ההיא שהכנתי, שאלתי אותו אם יש לו חומר לשלוח לי במייל.
בהמשך למה שנכתב פה בשרשור, הוא אמר שהיום לא רלוונטי כמו שהיה בעבר (ובעבר הוא דיבר על לפני עשרות ומאות שנים) מאחר ומקבלים זריקה של ויטמין K לאחר הלידה.
כמובן הרצה כמה חשוב לקבל את החיסון הזה, מאחר והתינוק לא נולד עם כמות מספקת ובשביל שיוכל להתמודד עם ארועי דימום מבלי לסכן את חיו צריך לתת את הזריקה הזו במיוחד לבנים בגלל הברית, אבל שבעולם הפסיקו לתת אוטו' כי טוענים שזה מסרטן (ומה בעצם לא?)
הוא אמר שאני לא אמצא היום מידע מודרני שמדבר על כמויות הויטמין ויכולות הקרישה, אבל לא הרמתי ידיים.

trilliane

Well-known member
מנהל
תוכלי להציג את התמיכה המחקרית? בקטנה, קישור

trilliane

Well-known member
מנהל
התכוונתי קישור למחקר מדעי, לא לאתרי יהדות...

trilliane

Well-known member
מנהל
חוות דעת של רופא אחד אינה מחקר...

בפרט שגם הוא לא מוכיח את טענתך. מיד אכתוב תגובה מפורטת לכל אחד מהקישורים. אין לי מה לחפש בעצמי כי כשחיפשתי בעצמי לא מצאתי ראיות לטענותייך, אלא להפך (כפי שכבר כתבו לך אחרים). את זו שמתעקשת שיש ייחוד דווקא ליום השמיני, לכן נטל ההוכחה עלייך.

לזדעתי כתבתי את זה

אבל אם לא אז אכתוב עכשיו, זה ממש לא משנה לי אם תמולי או לא, אם תעשי את זה ביום הראשון או שהילד יהיה בן 13.
זה לא פורום נשים שלא מלות את בניהם. יש כזה בתפוז ואפשר לקפוץ לשם. כשהנושא היה חשוב לי ובדקתי אותו מצאתי כל מה שהיתי צריכה שיתמוך בטענה. אם קוראים את הספרים עצמם ולא דרך קישור באינטרנט, יש ביביליוגרפיה מסודרת כמצופה מספר, ואפשר להמשיך בחיפוש בה. כרגע ציינתי את הידיעות שלי. מי שחושבת שיש פה טעות יכולה לקפוץ לשורה הראשונה כאן ולקרוא אותה שוב.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא מנסה לשכנע כאן אף אחד/אחת לא למול

אני בסה"כ מגיבה לטענות רפואיות לא מגובות שהעלית כאן, ואיני היחידה שהגיבה להן באופן כזה. אם את מתיימרת להביא מידע רפואי מוכח, נטל ההוכחה הוא עלייך.

אין כאן קשר למילה או התנגדות לה, רק ספקנות מדעית ודרישה שמדע יהיה מדע ולא מיסטיקה באיצטלה של מדע. אני לא חושבת שזו דרישה מוגזמת, ובאופן כללי אני חושבת שמי שמעלה טענות נחרצות שלא נשמעות הגיוניות צריך להביא סימוכין לדבריו אם הוא רוצה שהם יילקחו ברצינות (שוב, בלי שום קשר למילה).

אל תערבבי מלפפונים עם עגבניות

אם את לא רוצה סלט.
כתבתי על עבודה שעשיתי בנוגע ליום ה8 ולעדיפות שלו. בנוגע לכך שצריך לבצע ביום ה8 על פי היהדות אולי זה לא מחקרי אלא רק "יהדותי" אבל גם אני וגם אסתי הראנו שזו דרישת הדם.
בנוגע ליתרונות הברית, שוב, אפשר תוך שניות להביא המון מחקרים בנושאים האלו, אני העלתי אחת בהתחלה, ואסתי כמה לאחר מכן.
בכל מקרה, לא רואה צורך (למרות שאמרתי שאביא) בהוכחות רפואיות להמלצה לבצע ברית ביום ה8. (בהנחה שאת לא הולכת לפי דת המחייבת ביום ה8 אם אין בעיה בריאותית)

זה היה כמו שנכתב

"סתם מידע מעניין" בהמשך כתבתי שהתבססתי על מחקרים בעבודה. אבל כשכתבתי שזה סתם מידע מעניין התכוונתי לזה שזה סתם מידע מעניין.
הרי לא קורה שום דבר למי שמלים אותו גם בגיל חודשיים או שבועיים (יש הרבה שמלים אותם בגיל שבועיים בגלל צהבות או מאוחר יותר בגלל פגות)

trilliane

Well-known member
מנהל
אם זה מעניין, אז אותי מעניין על מה הוא מבוסס

(ואני מוכנה להמתין שיהיה לך זמן לחפש סימוכין). ואם זה "סתם" קוריוז, ולא באמת מידע בוסס מחקרית, אין לי בעיה כל עוד הוא יוצג ככזה. אבל אם יש ביסוס מחקרי, אשמח לראות. זה הכול, זו הייתה הבקשה שלי מלכתחילה. לא רואה טעם ללכת סחור סחור.

בפרפרזה על יונה וולך: "אם יש גיבוי מדעי הביאוהו לכאן ונדעהו, נדבר גלויות, יש או אין."

לא הבנתי למה צריך מחקר מדעי ולא יהדות

אחרי הכל, את הברית עושים כמצוה יהודית והמקום המתאים לחפש בו סימוכין הוא הדת.
וכמו שכתוב לעשות ברית מילה, כתוב גם לעשותה ביום השמיני. זה הכל.

למעלה