מה דעכתם על Trilogy?

orbiti

New member
אני ממש לא מסכים

שני החלקים הראשונים בKarn Evil 9, למשל, הם בין הקטעים החכמים והמרתקים ביותר שאני מכיר ברוק המתקדם ברמת ההלחנה. גם לTrilogy (השיר) יש לחן מבריק ואילתורים מדהימים של אמרסון על הפסנתר (לפני שהלהקה נכנסת והורסת את הקטע לגמרי). The Sage של לייק אולי סובל מקצת אובר דרמטיות, אבל יש לו לחן מאד יפה לטעמי. באופן כללי, אני חושב שדווקא בכל מה שקשור להלחנה נקודתית (כלומר - הלחנה של קטעים קצרים, ולא בניה של יצירה שלמה), אי אל פי הגיעו לחלק מהשיאים הגדולים ביותר של הרוק המתקדם. אמרסון הוא אחד המלחינים היחידים ברוק המתקדם שבאמת מודע לכל האספקטים של הרמוניה, קצב, תזמור ובניית קטע, ובקטעי הפסנתר שלו הוא עושה את זה יותר טוב מכל רוקר אחר משנות ה70. נכון, יש להם גם הרבה קטעים שלא שרדו את מבחן הזמן, בגלל הקלידים המוחצנים (שאני לרוב דווקא אוהב, אבל סתם כי זאת סטיה שלי), ובגלל הלחנים הבלוזיים מדי, אבל הקטעים הטובים יותר (במיוחד הקטעים בהם אמרסון מנגן על הפסנתר האקוסטי) נשמעים פשוט נפלא עד היום.

אני ממש לא מסכים

שני החלקים הראשונים בKarn Evil 9, למשל, הם בין הקטעים המטומטמים והמשעממים ביותר שאני מכיר ברוק המתקדם ברמת ההלחנה. גם לTrilogy (השיר) יש לחן מבריק משתן ואילתורים אידיוטים של אמרסון על הפסנתר (לפני שהלהקה נכנסת והורסת את הקטע לגמרי). The Sage של לייק אולי סובל מקצת אובר דרמטיות, אבל יש לו לחן מאד קיטשי לטעמי. באופן כללי, אני חושב שדווקא בכל מה שקשור להלחנה נקודתית (כלומר - הלחנה של קטעים קצרים, ולא בניה של יצירה שלמה), אי אל פי הגיעו לחלק מהשפלים הגדולים ביותר של הרוק המתקדם. אמרסון הוא אחד המלחינים היחידים ברוק המתקדם שבאמת מודע לכל האספקטים של תכשיטי זהב, תספורת אוילית, חוסר אסתטיקה וטעם רע, ובקטעי הפסנתר שלו הוא מאונן יותר טוב מכל רוקר אחר משנות ה70. נכון, יש להם גם הרבה קטעים שלא שרדו את מבחן הריסוק, בגלל הקלידים המוחצנים (שאני לרוב דווקא שונא, אבל סתם כי זאת תכונה שלי), ובגלל הלחנים הבזויים מדי, אבל הקטעים הפלצניים יותר (במיוחד הקטעים בהם אמרסון מאונן על הפסנתר האקוסטי) נשמעים פשוט זוועה עד היום.

meandmeandme

New member
חח.. גם זאת דרך להגיב..

אני דווקא מסכים עם אייל, אני לא מת על איאלפי, בעיקר בגלל שאיכשהו אני לא מוצא את עצמי מתחבר לטריוים (או כל הרכב מצומצם אחר) פשוט בגלל שהעיבודים לא מצליחים להיות מספיק דינאמים לטעמי. אבל בקטעים כמו Trilogy אמרסון שולט בפסנתר כמו שלא הרבה קלידנים אחרים (בכל הזמנים) מצליחים. ואז הלהקה נכנסת והורסת הכול...

epitaph

New member
לדעתי זה בדיוק ההיפך...

דווקא השירים הטובים של איאלפי הם אלה שאמרסון לא מצליח להשחיל אליהם יותר מדי "פנינים" מהקלידים שלו. אם כבר אז הלהקה היא סבבה ואז אמרסון בא ותוקע איזה קטע לא קשור על הקלידים והורס משהו שדווקא יכל להיות נחמד.

epitaph

New member
לא היה מזיק להם להחליף את אמרסון

יש מספיק קלידנים ראויים ופחות אגואיסטים ממנו. בסוף של דבר רוב מי שלא אוהב את אי אל פי, לא אוהב אותם מאותה סיבה שאני לא אוהב אותם (לפחות לפי מה שאני רואה בפורום) וזה בגלל הקלידים המעצבנים של אמרסון שיכולים לשגע פילים. בסופו של דבר האהבה או החוסר אהבה לאי אל פי לרוב תתרכז בשאלה אם אתה אוהב את הנגינה של אמרסון.

JohnPaul

New member
לא ממש...

הנדריקס לא היה מסוגל להיות חלק מלהקת פרוג "שיתופית", גם בגלל האגו וגם בגלל הסגנון. למרות שאז זה היה HELP

חרא בלבן....

שהאמרסון הזה דוחה עם תעלולי הקלידים הפלצניים שלו, שזה לא להאמין. הגיוני שהוא גיטרופוב עם איך שהוא משתלט על כל שנייה פנויה בשירים שלהם.

JohnPaul

New member
אלבום מעולה, כמו ארבעת האחרים

פחות "פלצני" וקשה לעיכול כמו טארקוס ובריין סאלאד סרג'רי (שבהם יצירה אחת מרכזית וכל השאר פחות מושקעות), ועם הרבה פנינים (The Endless Enigma, From the Beginning, Hoedown, Trilogy). מעולה, ורצוי לשמור אותו בדיוק כמו ארבעת האחרים, שהם (למי שעוד לא מכיר): 1.Emerson, Lake & Palmer (הראשון), 2.Tarkus, 3.Pictures at an Exhibition (הופעה של היצירה המפורסמת של המלחין מוסורגסקי), 5.Brain Salad Surgery הרביעי הוא כאמור Trilogy. לי יש את כולם חוץ מהראשון, ואני מחכה שיביאו אותו כבר לאוזן השלישית, דבר שהיה אמור להתבצע כבר שבוע שעבר

באחסה.

תחליף וקח משהו אחר, אם החלטת להשתקע בפרוג קלאסי אז לך על קרימזון או ודגג. אלפ לא ישארו איתך הרבה זמן.

Queen Cole

New member
אפרופו ודגג...

אם אתה פרוגר "מתחיל" לא הייתי ממליצה לך על ודגג... קשים לעיכול לטעמי, אבל אחרי שלומדים לשחות בים הפרוגרסיב, ואן דר גראף יכולים להפוך לחוויה בג'קוזי. מדהימים ביותר.

The West Star

New member
אני לא מתחיל!!

אני שומע המון קטנרברי, והרבה מאד מאד פרוג קלאסי וסינפוני, רק שבחיים שלי לא שמעתי את אל"פ!!

nazgulheir

New member
כאלבום

אני מעדיף אותו על פני שאר האלבומים של E.L.P. טארקוס היא היצירה האהובה עליי ביותר של E.L.P אבל שאר השירים באלבום בינוניים. בטרילוג'י לעומת זאת כל היצירות שוות בערך ברמתם, וכולם טובות.

למעלה