מה אתן הייתן עושות?

powerpuff25

New member
לא ממש מבינה את השאלה

עשית מה שהגיוני לעשות, ואם זה שמאחורייך לא היה מסוגל להבין את זה בעייה שלו.

אני אסביר- ההתלבטות שלי היתה כי לא ידעתי אם

מעשה כזה יפגע באותו אדם,
הלכתי רחוק עם המחשבה עם עצמי,
חשבתי שאולי אני מעצימה את עצם היותו בעל מוגבלות.

אאההה, אני לא מצליחה להתנסח כמו בן אדם, מקווה שמובן.

d a p h n a

New member
אני מבינה אותך.

לפעמים זה באמת קשה לדעת האם הצעה לעזרה או משהו כזה עלולה להתקבל כעלבון. למשל, כשיש באוטובוס מישהו שהוא מבוגר אבל לא בבירור "זקן" שקשה לו לעמוד, לפעמים להציע את המקום עשוי להתפס כמשהו מעליב. קצת כמו כשמישהי ניסתה להתעקש לתת לי את המקום שלה ורק אחרי ארבעה ניסיונות הבינה שאני לא בהריון - סתם שמנה. אני חשבתי שזה משעשע, אבל היא היתה מאוד מובכת ונראה לי שהיא עלולה לחשוב פעמיים לפני שתציע שום מקום לאישה בהריון.

ובכל זאת, נראה לי שעדיף להציע בנחמדות מאשר לא להציע.

r a k a n i

New member
אוחחח ההתלבטויות האלו באוטובוס...

זה פשוט נוראי והדבר הכי נוראי אלו האנשים שאתה קם בשבילם ומסרבים לשבת, אבל אז כבר לא נעים לך לחזור לשבת (כי אמרתי לו שאני עוד שניה יורדת בתחנה כדי שירגיש נוח לשבת) ואז שניכם פשוט עומדים עד שמישהו אחר מתיישב ואת עומדת עוד חצי שעה ומרגישה ממש אהבלה

קרה לי המון

meedas

New member
אני פשוט שואלת, בלי לקום

מחווה לכיוון הכיסא ואם צריך, גם מוסיפה שאלה בשקט (שכמה שפחות אנשים ישמעו - סגולה נגד מבוכה של הצד השני)
אם לא מעוניינים במקום שלי, אני ממשיכה לשבת בנחת...

shal0mshal0m

New member
הבעיה עם זה היא שיש אנשים

שהמקום באוטובוס בהחלט יעזור להם, אבל הם לא יעזו להקים אותך ממקומך. בגלל זה צריך לקום.
כשרק שואלים, זה עשוי להרגיש גם שהאדם רק רצה לצאת ידי חובה.

אני לדוגמה מעלה עגלה במדרגות הביתה. כמעט תמיד כשמישהו עובר במדרגות ומציע לעזור לי אני אגיד שאני מסתדרת. ברור שאשמח לעזרה, אבל זו מן פולניות כזו, של לא להטריד, או שממילא אם הוא לא היה מגיע הייתי הרי מעלה את העגלה בעצמי, כמו בכל פעם אחרת.
זה נחמד כשמישהו לא רק שואל, אלא עושה את המעשה עצמו.

meedas

New member
את לא באמת מצפה

מאנשים זרים שיתפסו את העגלה של הילד שלך ויתחילו לגרור אותה במדרגות, בלי להחליף איתך מילה קודם... זה הילד שלך. את אמורה לסנן את האנשים שמתקרבים אליו וזה בהחלט תקין שמי שרוצה לעזור שואל קודם
אם את סובלת מתסמונת "לא נעים לי", ואני מדברת פה כמי שבהחלט סובלת מאותה תסמונת, זו לחלוטין בעיה שלך. אם לא נעים לך להעזר (אני אפילו לא מדברת על לבקש עזרה, אלא לקבל כזו שמוצעת לך) תסחבי לבד את העגלה. עד שתלמדי להתגבר על הלא נעים. או שהילד יגדל. מה שיבוא קודם

d a p h n a

New member
האמת שזה כבר קרה לי, וזה היה קצת לא נעים

הייתי בקמפוס עם הקטן בעגלה, ועליתי איתו בגרם מדרגות.
הייתי עם הפנים קדימה, כשאני גוררת את העגלה מאחורי, ופתאום אני מרגישה שהעגלה באוויר, מסתובבת ורואה איזה חייל שתפס את העגלה, הרים אותה, ועוזר לי להעלות אותה.
עכשיו, באמת מאוד נחמד מצידו לעזור לי. הערכתי את זה. אבל מצד שני, לא נוגעים בתינוק (או בעגלת התינוק) של מישהו בלי לבקש רשות!

אגב - היום אני בכלל מעדיפה שלא יעזרו לי במדרגות, כי אני מאוד מתורגלת בלעלות ולרדת עם העגלה והוא נורא אוהב את ה"בומס בומס" של המדרגות. הרבה פעמים אנשים מציעים לי עזרה וכשאני מודה להם אבל מסרבת בנימוס, הם קצת מתקשים לקבל את זה.

וואו איזו הגזמה! הבנאדם ניסה לעזור לך!

נגיעה בעגלה לטעמי רחוקה ממגע בתינוק שלך והייתי מודה למי שהיה עוזר לי לעלות עגלה במדרגות.

d a p h n a

New member
ואכן הודיתי לו וגם לא הערתי לו שום דבר

כי ידעתי שזה היה מכוונה טובה.

אבל בכל זאת, להרים לי את העגלה של התינוק בלי להגיד לי שום דבר ובלי שאני רואה אותו עושה את זה (הפנים שלי היו לכיוון ההפוך), זה לא במקום.
שלא לדבר על זה שזה גם יכול להיות מסוכן - אני הולכת במדרגות, מצפה לסוג מסויים של משקל ותנועה, וכשזו פתאום משתנה בלי ידיעתי אני עלולה בקלות ליפול, להחליק, ולהעיף את העגלה על התינוק למטה.

shal0mshal0m

New member
לא דיברתי על ה"לא נעים לי"

אלא על זה שכשרק שואלים זה עשוי להתפרש מהפה ולחוץ.
אני לא מצפה ממישהו לתפוס לי את העגלה, אבל כן יש אנשים שאומרים "מה פתאום, זה בלי בעיה" על כל נגזרותיו, תוך כדי שבאים לתפוס את העגלה. ואני כמובן לא כועסת על מי שהציע ולא התעקש

הכוונה שלי היתה שאם אתה רוצה לעזור למישהו אז תעשה את זה, אל תשאל.

shal0mshal0m

New member
לא לעניין לקום למישהו באוטובוס?

תוך כדי שאתה מציע לו את המקום?
למה?

לא, אני התייחסתי למקרה שלך

לא לעניין שמישהו פיזית ירים עבורי משהו כמו עגלה או יקח משהו שאני סוחבת בלי לשאול אותי לפני.

meedas

New member
ראי הפוסט של rakani

זה שהתחיל את התת שרשור הזה.
לא שזה "לא לעניין", זה לפעמים סתם מיותר.
לא רואה סיבה לקום ולפנות מקום למישהו שלא מעוניין לשבת. מה ייצא מזה ששני אנשים עומדים יחד והמושב נשאר ריק?

מודה - אני מעדיפה להעביר את הנסיעה בישיבה. אם נדרש לקום אני תמיד אקום אבל בטח לא אעמוד סתם.

אצלנו איזה שומר תפס את העגלה

(שהייתה בעצם סלקל שמחובר לעגלה) בלי להגיד כלום וניסה לעזור לבעלי להרים אותה במדרגות, וזה כמעט נגמר באסון. טוב, לפחות עכשיו אנחנו יודעים שהסלקל באמת מגן
...

את חושבת שתגידי שאת מסתדרת ואנשים

בכל זאת יעשו מעשה וירימו את העגלה? בעיניי זה חוצפה אם מישהו יעשה כזה דבר.
עכשיו שאני בחודש תשיעי לפעמים השכנים רואים שאני סוחבת משהו ומציעים לי עזרה, אני מקבלת אותה בשמחה. בטח לא אצפה שאם אגיד להם שאני מסתדרת שיחטפו לי מהידיים את מה שאני מחזיקה ויסחבו את זה בכוח.

למעלה