מה אתן הייתן עושות?

מה אתן הייתן עושות?

עמדתי היום בדואר ואחרי היו אנשים, השני אחרי היה פגוע נפש/שכלית אני כמובן לא יודעת לאבחן מה בדיוק הבעייה שם.
התלבטתי המון ביני לבין עצמי אם לתת לו את התור שלי,
בסוף כשראיתי שהוא יושב ומתנדנד במקומו, החלטתי כן להציע לו לגשת לקבל שירות לפניי.
הצעתי והוא הסכים, נעמד, נראה שהוקל לו.
התנצלתי בפני זה שהיה אחרי אבל לפניו והצעתי לו את התור שלי, הוא סירב.

עכשיו, למה התלבטתי?
כי אני לא ידעתי אם זה יפגע באותו אדם שהצעתי לו את תורי או לא.
בסופו של דבר חשבתי שזיהיתי מצוקה כלשהי אצלו, הצעתי ויצא לטובה.

הייתן עושות את זה?

בטח, אני לחלופין תמיד מציעה את תורי לאנשים

מבוגרים נורא, או לאנשים עם ילדים קטנים... מה אכפת לי מכמה דקות יותר או פחות?
ופעם כשחיכיתי בבית המרקחת בתור עם הבת שלי כשהיתה בת שנה וחצי בערך והפגינה חוסר סבלנות ברור (ומרגיז
) מישהי ניגשה אלי והציעה לי את התור- הסכמתי והודתי לה...
בעיני זה מנומס ויפה...

רחלילי

New member
לגמרי הייתי עושה. ויפה שעשית.

לגמרי. לגמרי. והקטע הוא שלאנשים עם מוגבלות (עם כרטיס נכה ללא קשר לנכות פיזית דווקא) מותר שלא לעמוד בתור, הם רק צריכים להציג הכרטיס, ולא לעמוד בשום תור כי רבים מהם נכנסים למצוקה מעצם הצורך להמתין בתור שמלחיצ אותם מאד מאד.
רק שהם או לא מודעים לכך או נבוכים מידי לבקש כי לא פעם חלק מהם - הקושי שלהם \הוא הקושי התקשורתי/בין אישי ואין מצב שהם יפתחו פה ויבקשו שיתנו להם את התור.
מקסים מצדך, חבל שאת היחידה שחשבה ועשתה את זה.

שקדייה

New member
בכנות?

לא חושבת שהייתי ערה למצוקה שלו.
אם מישהו סתם יושב בצד ולא עושה בלאגן, סביר שבכלל לא אשים לב אליו.

יפה מצידך שראית, זיהית, והצעת

מעשה יפה ומבינה את החשש שלך לפגוע...

לצערי כבר "זכיתי" למטר של קללות אחרי שהצעתי לאישה מבוגרת לשבת במקומי באוטובוס כי היא נעלבה אז אני ממש נזהרת בקטע הזה.

בכל מקרה, אני תמיד מציעה את מקומי לאנשים מבוגרים יותר וגם אם יש אנשים עם ילדים ואין מישהו מאחוריי, תמיד מציעה שיהיו לפניי.

מעשה יפה ונדיר לצערי

לו עוד אנשים היו מתנהגים ככה, אולי היה כאן יותר נחמד.

לי יצא להעביר תור לנשים עם תינוקות בוכים או פעוטות שמטפסים עליהן (מתוך הזדהות) - לא יצא לי לעמוד בתור לפני מישהו שהיה נראה לי כפגוע נפש, אני מניחה שהייתי נותנת לו את התור.

אין לך מה להתלבט לא בטוחה שעל פי חוק

אבל לא מזמן היה קמפיין על נכים שלא רואים שהם נכים ויש להם כרטיס מיוחד ומחוייבים לתת להם לעבור ולהיות לפנינו בתור

עשית טוב

Tula111

New member
מעשה מקסים, ויש את ההפוכים

לשמחתי נתקלתי בהמון מקרים כאלה של טוב לב, ולצערי גם נתקלתי בהפוך
כשאני עומדת בתור בדואר וניגשת אליי גברת מפורכסת ומבקשת להכנס לפניי כי היא נוררררררררררררא ממהרת.
עכשיו-
אם למשל היית נוררררררררא ממהרת להציל חיים - את לא עומדת בתור בדואר.
אחרת-
אל תזלזלי בזמן שלי שגם הוא חשוב.

זו היתה חוצפה טהורה ומזוקקת.

לגבי המעשה של מיצה- מקסים, כן ירבו, ועשית מעשה טוב וגרמת למישהו אושר.
אין טוב מזה.

foofoo77

New member
אנ יל איודעת

כבר קרה לי שביקשתי לעבור שניה לפני כי הייתי קצרה בזמן ונתנו לי .
לפעמים שווה להתחשב באחר את לא יודעת למה היא איחרה ואולי היה לה שובר של הוצל"פ לשלם והיא היתה חייבת להגיע לכימותרפיה?
לא לשפוט סתם כך אנשים.

אם מבקשים ממני אני נותנת להיכנס לפניי בתור

כמובן אלא אם גם אני ממש ממהרת מסיבה כלשהי. בדר"כ לא מפריע לי, ואלה שמבקשים לרוב יש להם באמת סיבה טובה והם לא חייבים לשתף אותי כאדם זר.

שקדייה

New member
אוי נו באמת...

א. איך את יודעת שהיא לא ממהרת להציל חיים? את יודעת מיהו ומהו כל עובר אורח בדואר?
ב. לבקש זו אף פעם לא חוצפה. להידחף זו חוצפה.
ג. "חוצפה טהורה ומזוקקת"? זה לא קצת אובר צק-צק-צק?

d a p h n a

New member
ולצערי סיפור הפוך מהבוקר...

הייתי בבית המרקחת של הסופר פארם. כידוע, יש שם מערכת של מספרים שבנוייה על זה שגם אם מישהו מפספס את המספר שלו, הוא נכנס לתור, כי הרי הם רוצים שאנשים יסתובבו בחנות ויקנו דברים ולא יפחדו שהם יפספסו את התור.

בקיצור, הגיע לתור לקוח מס' 9, כאשר היה כבר מס' 11, והמתין בסבלנות עד שהלקוח שכרגע מקבל שירות יסיים. כשהוא סיים, הוא הראה את הפתק שלו והרוקח בא לשרת אותו.

לקוח אחר (כנראה מס' 12 או משהו) התפלץ עליו והתחיל לצעוק עליו שהוא חותך את התור ושהוא מכיר את כל התרגילים האלה וכו'. הרוקח התערב בנימוס ואמר לאדון שיחכה רגע בסבלנות והוא יקבל שירות.

או-אז נפתחה הג'ורה של הלקוח העצבני, והוא התחיל לקלל את הרוקח בכל קללה שהמין האנושי המציא, כולל קללות גזעניות ועוד כהנה וכהנה, ואומר לו "אם לא הייתי כאן עם הבת שלי, הייתי כבר פותח לך את הפרצוף" (לא, כי לקלל בצעקות מישהו במשך 20 דקות זה לגמרי סביר לעשות מול הילדה בת השמונה שלך). הרוקח שמר על קור רוח מרשים, הודיע לאדון שכעת הוא לא יקבל שירות, ודאג שיקראו לבטחון. בינתיים האדון ממשיך לצרוח ולקלל ולאיים על הרוקח שברגע שהוא יוצא מהעבודה האיש בא להרוג אותו במכות וכו', תוך שאנשים מנסים לעצור אותו ולהרגיע אותו עד שהבטחון הגיע, ואפילו הבת שלו בסוף אומרת "אבא, נו די, מספיק." (מסכנה, היא היתה בשוק טוטאלי).

זה היה פשוט מזעזע ומפחיד, ואני מרגישה נורא במיוחד עבור הרוקח.
מאחר והחולירע עשה את כל זה אחרי שהוא כבר נתן את המרשמים שלו, אני מקווה מאוד שהם רשמו את השם ותעודת הזהות ויגישו נגדו תלונה.

וכמובן שהדבר הכי אידיוטי בכל הסיטואציה הוא שאפילו אם מס' 9 לא היה בסדר (למרות שהוא דווקא כן בהתאם לכללים של המקום), עדיין אם הפסיכי היה סותם את הפה ונותן לצוות בית המרקחת לעבוד, כולם היו מקבלים שירות צ'יק צ'ק במקום להתעכב זמן ממושך.

washi tashi

New member
עבדתי שם 10 שנים

זה היה קורה לנו בערך פעמיים בשבוע. לא מפתיע שהרוקח שמר על קור רוח, זה בטח קרה לו כבר 4 פעמים בשבוע החולף. מתישהו נהיים חסינים לכל הפסיכים האלה.

krina

New member
אוי, היתח עדה למקרה דומה לפני כמה ימים

אבל אפילו יותר מפגר. הרוחקים הקפיצו מהר מדי את המספרים, מגיעה בריצה מהצד השני של הסופר פארם בחורה עם המספר שהרגע העבירו ומנסה להכנס לתור. זקנה (מזרחית למראה, זה רלוונטי לסיפור) מתחילה לצרוח שמה פתאום חותכים אותה והיא ממתינה מלא זמן, אז שהבחורה תחכה עכשיו מחדש וצעקות צעקות צעקות ואז היא ובעלה שישב שם מתחילים לעוף על הרוקחת שהיא מתעדפת אותה כי היא לבנה ובטח הן קרובות כי כל האשכנזים מלוכלכים... היתי (ושאר הנוכחים) בשוק טוטאלי

בהקשר הזה צריך לציין לטובה את המדיניות

של קופ"ח כללית שהורים עם ילדים עד גיל 6 נכנסים בלי תור לבית המרקחת. ולא רק זה - בפעמיים שיצא לי "לנצל" את ההטבה הזו, הרוקח, כנראה למוד טיפוסים כמו שמרנג מספרת עליהם, אמר בקול רם איך שראה אותי - ועכשיו הגברת עם העגלה, כדי להבהיר שזה המצב ולחסוך ממני "להדחף" בתור".

רק פעם אחת, בבית מרקחת אחד בת״א

היה שלט גדול שהבהיר את זה ואכן הכניסו אותי לפני כולם... מאז הייתי בעשרות בתי מרקחת של הכללית עם הילדה ואפילו עם שתי הילדות ולא היה לא שלט ולא הצעה של רוקח שאכנס לפני כולם...

איזה בעסה. בשני הסניפים שאני פוקדת יש שלטים

ברורים בעניין. אולי שווה להגיד משהו לרוקח בהזדמנות.

למעלה