מה אתם קוראים?

siv30

New member
מה אתם קוראים? ../images/Emo63.gif

אני עם ההמשך של היפריון "נפילת היפריון" שהרבה יותר חזק, הרבה יותר אינטנסיבי והרבה יותר מרתק. אומנם אני רק בחמישית הראשונה אבל מסתבר שיהיה לי קשה להניח אותו מידי. במקביל אני קוראת את האפר של אנגלה. אני רק בפרק הראשון (כי מבחינתי אין על מדע בדיוני) אבל הוא גם נראה טוב. ולרכישות השבוע: הייתי בצומת שהתאחד עם החנות השניה ויש להם מבצעים יפים (ספר ב- 35 ש"ח) אז קניתי לי את:
סיפורי ערש- פוליטיקלי קורקט, היה היה סיפור
בתיה גור- רצח בשבת בבוקר
בתיה גור - מוות בחוג לספרות
בתיה גור - אבן תחת אבן
אהרון אפלפלד - כל אשר אהבתי
אהרון אפלפלד - מסע אל החורף
ברברה טאופר - השען

Ayelet S

New member
התחלתי לא מכבר את "קרון הנשים"

של אניטה נאיר ההודית. (אמרתי כבר כאן שאני חובבת גדולה של ספרות הודית? אמרתי.) בינתיים, הספקתי לקרוא מעט מאוד וטרם נכנסתי לעובי הקורה. מקווה שזה יקרה בהמשך.

Ungareska

New member
"הר הקסמים", 100 עמודים לסוף

מה שהתחיל בצורה די משמימה, הלך והשתפר עם ההתקדמות בזמן ומסתיים כיצירת מופת של ממש.

renjintso

New member
אוי, איילת, את מכירה במקרה

סופר בשם Rhandir Khare? הוא הודי, כותב באנגלית, סיפורים קצרים ולדעתי גם שירים. נתקלתי בספר שלו בשם Return to Mandhata לפני כמעט שנה. לא ידעתי עליו כלום, אבל זה היה הספר היחיד בסביבה, אז קראתי אותו. הוא די נהדר, סה"כ. סיפורים קצרים, כתובים בשפה פשוטה וישירה, על כלמיני טיפוסים בהודו של שנות ה-80. הרבה מהסיפורים עוסקים באנגלו-הודים, אנשים ממוצא מעורב, נוצרים בד"כ, שבחרו או נאלצו להישאר בתת היבשת אחרי שהבריטים התפנו משם. מסתבר שהן חווות קונפליקטים לא פשוטים, והוא מתאר אותם באופן מרתק. מישהי מכירה?

Ayelet S

New member
לא, אני לא מכירה. וזה פעם ראשונה

שאני שומעת את שם הסופר והספר. למען האמת, אני לא נמנית עם חסידיהם הגדולים של הסיפורים הקצרים. קראתי מעט מאוד יצירות מהז'נר הזה. אבל, לפי דברייך, הספר נשמע דווקא מעניין. אולי אחפש אותו פעם.

Rivendell

New member
כי רציתי להראות לך את הביקורת

הזאת. כבר קראת את הספר? הביקורות ההפוכות האלה מבלבלות אותי. הכי אני סומכת עלייך
.

Ayelet S

New member
לא, אני עדיין לא קראתי את הספר.

אבל אני בהחלט מתכננת לעשות את זה. הבאתי לכאן את הביקורת של זאב שטרנהל, כפי שהתפרסמה במוסף הספרים של "הארץ". לגבי ההבדלים בביקורות, מה אני אגיד, זה פונקציה של מי עומד במקום של המבקר. לפי התרשמותי, כדאי לקרוא את הספר.

Rivendell

New member
היום סיימתי את "הניסוי של השופט

פוט" ודיווח יהיה מחר, אחרי שאני אשן קצת
. והתחלתי את קוואליר וקליי. אני כבר מרגישה שזה יהיה טוב!!

een ogenblik

New member
אוףףףףףף

קוואליר וקליי כבר נמצא בבית הורי, אך צריך לחכות עד למשלוח חבילה, ואין מידע על חבילה בזמן הקרוב. מצד שני, אם נמשוך את החבילה עד סביבות חנוכה, אוכל לבקש מתנות ספרים, ואז אולי אקבל גם את השופט פוט . בעיות. בעיות. בעיות.

Mנטה

New member
נורתנגר אבי. שאלה לדוברי האנגלית

יש משמעות לשם Northanger ? אני מניחה שזה לא "הזעם הצפוני" או שמא כן ? וabbey זה קתדרלה ? כנסיה ? טירה ? מה זה בדיוק ?

een ogenblik

New member
abbey זה מנזר.

יכול לכלול את קהילת הנזירים, ויכול להתייחס למבנה בלבד. אם הכוונה למבנה, אז "הזעם הצפוני" יכול בהחלט להיות משמעות השם. הביטוי irthanger לא משמש כשם של רוח מסויימת באיזור, או משהו דומה לזה? לפעמים לשמות כאלו יש משמעות מקומית שונה מהמשמעות הכללית הגלויה לעין.

een ogenblik

New member
בעצם, כלא-דוברת אנגלית, השאלה לא

הופנתה אלי. פשוט abdij הוא מנזר בהולנדית, ויש רבים כלכך לידינו, שזה נראה לי ברור מאליו.

Mנטה

New member
אני ניסיתי לפי "וסטמינסטר אבי" ../images/Emo3.gif

אבל עדיין אני מפנה את השאלה לדוברות האנגלית

een ogenblik

New member
אה, בכל מקרה, abbey זה מנזר, גם לפי

בדיקות מילונים זריזות. השאלה נשארת פתוחה לגבי nothanger.

emily play

New member
northanger

למיטב ידיעתי הלא יותר מדי מעמיקה בשלביה המוקדמים יותר של האנגלית, northanger עשוי להיות פשוט "הצפוני".

Tennessee

New member
קניתי את שלושת כרכי "כל השירים" של

לאה גולדברג. אני מאד אוהבת את הכתיבה שלה, ובהתאם לגישת, "אם כבר- אז הכל", שאני משתדלת לנהוג בה לגבי יוצרים (מחברים?) אהובים, החלטתי שהגיע הזמן שיהיה לי. ועכשיו לחווית הקריאה...

passiflora

New member
אם את בעניין לאה גולדברג..

ולא רק בשירה, יש שני ספרים נוספים שכדאי לך: והוא האור- אני חושבת שראיתי אותו בסטימצקי בהוצאה חדשה, זו שאני אוחזת בידי היא משנת 1946 וקשה לי להאמין שתמצאי, התרגום ארכאי, הרומן מקסים, אם כי לא פשוט לקריאה. השני הוא- מכתבים מנסיעה מדומה (כמדומני, מאחר ואני לא מוצאת אותו בספרייתי, אם כי אני יודעת שהוא קיים בה..) אני אהבתי את שניהם. שניהם עוסקים באהבה על הפנים הרבות שלה. געגועים לגבר, למקומות לריחות ולטעמים. מומלץ בחום.

Tennessee

New member
נשמע מאד מעניין. אולי הספריה שלנו

מחזיקה אותם, אבדוק! ותודה על ההמלצה.

למעלה