מה אתם עושים עם עצות?

מה אתם עושים עם עצות?

אני ביחסים טובים עם החמים שלי והם באמת אנשים טובים ואכפתיים, אבל לאחרונה יש משהו שמפריע לי.
בזמן הקרוב נצטרך לקבל החלטות בקשר למקום המגורים העתידי שלנו. ההחלטות האלו מושפעות מכל מיני גורמים, ביניהם תעסוקה.
חמותי וחמי רוצים שנעבור לגור בעיר מסוימת - לא אותה עיר שהם עתידים לגור בה, שרחוקה במרחק שעה נסיעה מההורים שלי. גם היום אנחנו גרים רחוק משני זוגות ההורים (הם גם רוצים שנקנה שם בית) אבל אם נקבל את עצתם, יצא שגם נעבור לאיזור פחות אטרקטיבי שאין בו ממש מה לעשות בערב וגם לא נהיה קרובים לאף אחד מזוגות ההורים. בנוסף, המעבר הזה ירחיק אותי מהרבה מקומות עבודה פוטנציאלים ולכן יפגע באיכות החיים שלי (לנסוע בכל בוקר שעה לעבודה זה לא נעים). הם אומרים שהם חושבים עלינו כי חשוב להם שנחסוך כסף ואני מבינה את זה ואני יודעת שנחסוך הרבה כסף בכך שנגור שם - אבל בעיני, זה לא שווה את הכסף הזה (כתוצאה מהמגורים שם, ממילא ההכנסה שלי תצטמצם).

אני לא מעוניינת לעבור לגור בעיר הזאת ועד לאחרונה, גם בעלי לא היה מעוניין לגור שם. העניין הוא שבמפגשים האחרונים שלנו, החמים שלי בכל פעם מעלים את הנושא הזה ולי כבר לא נעים לשמוע את זה. בכל פעם שהנושא עלה אמרנו שהתכנון שלנו שונה ושזה לא מתאים. בפעם האחרונה שהנושא עלה - כבר הרגשתי ממש לא נעים (הרגשתי שלוחצים אותי) וגם התחלתי לאבד סבלנות כלפיהם. אני מאד לא רוצה לאבד סבלנות כלפיהם כי הם באמת אנשים טובים ונחמדים ואפילו אמרתי לחמותי, איתה יש לי תקשורת טובה, שזה כבר לא נעים לי ואז הבנתי שדעתו של בעלי השתנתה בעקבות השכנועים (לא לקנות שם בית, אבל אולי לגור שם בשכירות). בעלי לא אמר את דעתו מול ההורים שלו אבל גם לא אמר להורים שלו שלא מתאים לנו לגור שם.

אני יודעת שבתיאוריה - אני אמורה לדבר עם בעלי לפני הביקור הבא אצלם ולבקש ממנו שיגיד להם שלא יעלו יותר את הנושא של איפה אנחנו מתכננים לגור. מצד שני, אני יודעת שגם ככה הנושא הזה לא רלבנטי לעכשיו ושבשנתיים הקרובות - כנראה נישאר איפה שאנחנו נמצאים. בנוסף, אני יודעת שגם ככה, סביר להניח שבסוף לא ניישם את העצה שלהם - כי זה הכל שאלה של מציאת תעסוקה מתאימה (הם רצו שנעבור עכשיו - אבל בעלי אמר להם שאין שום היגיון בכך שאסע בכל בוקר יותר משעה וחצי לעבודה שלי ואני אמרתי שיותר מכך, אני לא מוכנה לנסוע שעה וחצי לעבודה שלי בבוקר) ושלישית, אני יודעת שבסוף זה לא יצא לפועל גם ככה. כשיהיו לנו ילדים, אני ממילא לא ארצה להתרחק ככה מההורים שלי בלי היגיון (ההורים שלי מאד גמישים ויוכלו לעזור). אני יודעת שבעלי רגיש להורים שלו במיוחד בתקופה האחרונה (לא יודעת על איזה רקע בדיוק, אבל יש לו רגישות מוגברת כלפיהם בתקופה האחרונה). חשבתי, במקום לתת לנושא הזה חשיבות ונפח עכשיו - בפעם הבאה שהנושא עולה להגיד להם משהו בסגנון: "עזבו, עכשיו זה ממילא דיון תיאורטי. אין טעם לדבר על זה לפני שזה בכלל רלבנטי או אפשרי...". אם הם לא יקלטו את הרמז, אני אדבר עם בעלי ואגיד לו שיגיד להורים שלו שזה ממש לא נעים לי ואני מבקשת שיכבדו אותי ויפסיקו.

הבהרות קטנות

כיום אני עובדת במרחק שעה וחצי נסיעת רכבת מאותה עיר (אם לא נוסעים ברכבת, שעתיים ומשהו). אם נעבור לאותה עיר, לא אוכל להמשיך לעבוד במקום העבודה המוצלח שיש לי היום (שעות העבודה ארוכות) ואצטרך לחפש מקום אחר (מה שגם עשוי לגרור פשרה בשכר). כמובן שחשובה לי איכות מקום העבודה ולכן, סביר שמקום עבודה איכותי ימצא במרחק של שעה נסיעה כשאין פקקים ומי יודע כמה זמן - כשיש פקקים.

נומלה

New member
עצה כללית ועצה פרטית

באופן כללי מה שצריך לעשות עם עצות זה לחייך, להניד בראש, ולהחליט אם לשקול את העצה או לא.
באופן פרטי לענין מעבר הדירה הנה עצתי (שוב עצה!!!
). שבי עם בעלך (בלבד!) ותעשו לעצמכם רשימה של מה חשוב לכם שיהיה במיקום שלכם. למשל:עלות, ריחוק מהעבודה, משפחה, חברים, יוקר מחיה וכו וכו כל מה שעולה לכם בראש.אחר כך תחליטו איזה קריטריונים הם "יהרג ובל יעבור" ואיזה חשובים פחות. אחר כך תבחנו את כל המקומות הפוטנציאליים האפשריים למגורים ותדרגו אותם לפי הקריטריונים שהעליתם, כאשר מה שחשוב מקבל דרגה גבוהה ומה שלא חשוב דרגה נמוכה. לפי זה תלמדו אחד על השני מה חשוב לכל אחד מכם וגם תתיחסו לדאגות ולפחדים של כל אחד מכם. וככה בהדברות ביניכם תוכלו לאבחן איזה מיקום יהיה נכון לשניכם. להורים כדאי להודיע אחרי חתימת החוזה.

mykal

New member
הבעיות בעיני הן

שונות מאשר העיצה' איפה כדאי לגור.
למה את ובעלך לא עונים משפט קצר--תודה לא רלונטי,
בלי הסברים בלי תירוצים. מותר לכם לבחור, נכון?
למה אינך יודעת מהי רגישות היתר לגבי הוריו? קרה משהו? מסתירים ממך משהו?
נכון שעקרונית אמור בעלך לענות להם, מצד שני-את רואה שהוא לא יכול להם,
אז למה את רוצה 'לפתוח 'חזית' מולו.
תורידו את נושא המגורים--מקום, אזור, סוג ההשקעה--קניה, שכירות וכד'
מהשולחן שהוריו ואתם יושבים לידו.
כל 'החפירה' בענין מיותרת.
אלא אם הוריו קונים לכם דירה--אז משתנה התמונה.

אז ככה

כבר אמרתי שזה לא רלבנטי בכל פעם שהעצה הזו עלתה.
אבל בכל פעם, הנושא הועלה על ידם מחדש.
בעיני, זה בסדר לייעץ, אבל הרגשתי, בשיחה האחרונה, שעם כל הייעוץ והכוונות הטובות - פוגעים לנו בספייס ומנסים לשכנע (גם בגלל שאחרי שהסברתי את השיקולים הם המשיכו ללחוץ בנושא). בשלב מסוים, אמרתי לחמותי (כשבעלי וחצי יצאו לשניה) שלא נעימה לי הסיטואציה ואז הם הסבירו שהם רק ייעצו וחשבו על טובתנו.

לגבי הרגישות להוריו, אני חושבת שזו הסיטואציה שהם נמצאים בה. שני הילדים הבוגרים שלהם עזבו את הבית והבת הקטנה כבר "בדרך החוצה". יש קצת שינויים במשפחה שלהם, אבל זה משהו טבעי שקורה בכל משפחה. נראה לי שהוא מרגיש שבזמן האחרון הוא הקדיש להם פחות תשומת לב (לעומת זאת, אני חושבת שהוא בן נהדר, שהוא עושה כמיטב יכולתו ושהוא משקיע בשימור הקשרים עם המשפחה שלו).

לגבי המימון לרכישת הדירה- לא דיברנו על זה עדין. אם הם יבחרו לסייע יופי, אבל זה לא יהיה ברמת ה"לרכוש לנו דירה" ואני לא בונה על סכום מסוים או בכלל.

האמת שלא הבנתי

למה הם כ"כ לוחצים שתגורו במקום רחוק מהמשפחה, ללא עבודה, שגם ככה אין לכם שם דירה וגם אין מה לעשות שם. מה כ"כ מיוחד במקום הזה? חסכון בכסף אפשר לחסוך גם במגורים בירוחם או בדימונה. אולי תלכו לגור שם? ממש זול שם.

אם את כותבת בעצמך שבשנתיים הקרובות נושא המגורים לא רלוונטי, הגיע כנראה הזמן ש"תגדלי ביצים" סליחה על הביטוי, ותגידי להם שהשיחות החוזרות ונשנות האלו מיותרות ושהם מבזבזים זמן נשימה. ותבהירי לבעלך שנושא השיחה הזה מתחיל לעלות לך על העצבים (ובצדק) כמה פעמים אפשר לטחון את אותו הנושא הלא רלוונטי בכלל?

כי הם גרו שם

וכי יש הטבת מס למתגוררים שם והם חושבים שדווקא נורא נחמד שם.
עכשיו הם עוברים משם, אבל הם רוצים שננצל את הטבת המס כדי שיהיה לנו יותר כסף.

הסברתי שזה לא רלבנטי עבורנו- כי מה שווה הטבת מס אם אין שם עבודה שתכניס מספיק כסף בשביל ליהנות מההטבה.

העניין הוא כזה- אמרתי כבר שזה לא מתאים לנו. אמרתי כבר שזה לא רלבנטי.

בפעם הבאה, אם הנושא יעלה, אני אנסה להיות קצת יותר תקיפה ואם זה לא יעזור, אני אבקש מבעלי שידבר איתם.

restart2

New member
יעוץ - ציפיות אכזבות..

היי

שאלת וענית..
מייעצים יש בכל מקום ואתם מחליטים אם אתם זקוקים לעיצה או לאו.
קבלת ההחלטה ת מ י ד אמורה להיות שלכם.
אתם אמורים לגור בבית, לשלם את חובותיו, ומכאן להיות מחוייבים ממקום של החלטה פנימית רצונית
ולא מתוך גורם חיצוני.
תפיסת העולם שלכם,הצרכים, רצונות הינן שלכם לא של ההורים.
הרבה פעמים הורים יוצאים מתוך פרדיגמה שהם יודעים טוב יותר
או בשל הניסיון..הילדים יודעים פחות- ואין ספק שרוצים בטובת הילדים אבל - מנקודת המבט ש ל ה ם !!!
קבלתם עצה- אפשר להכניסה ללוח השיקולים או לאו.
כן כתבת יפה ""עזבו, עכשיו זה ממילא דיון תיאורטי. אין טעם לדבר על זה .."
עוצרת את השיחות והדיונים המיותרים-
ולומדים לקבל החלטות ביחד.

חג שמח

אירית

הם לא ממש אוהבים אותכם?

זה נראה כאילו הם מנסים להעניש אתכם,לא הבנתי את כל משמעות עיצת אחיטופל הזו

לגור רחוק מההורים
רחוק ממקום העבודה
מקום שאין מקומות בילוי

עשיתם להם משהו רע וזה סוג של עונש?

אני ממש לא חושבת שזה העניין

הם ממש לא שונאים אותנו. לאורך היחסים שלנו הם באופן עקבי תמכו ופרגנו.
אין לי טענות כלפיהם, פשוט העצות מפריעות לי.
הם חושבים על הכיס שלנו, אבל אנחנו לעומת זאת, חושבים על איכות החיים.
לכל אחד יש צרכים שונים ולפעמים מי שנותן עצות לא משכיל להבין שהצרכים שלו, שונים מהצרכים של הבן אדם שעומד מולו.

אין לי ספק שהדברים לא נעשים מתוך כוונה רעה.

בשיא הרצינות

איך הם חושבים על הכיס שלכם אם תאלצי כל יום לסוע שעה וחצי לעבודה?
את יודעת כמה עולה היום דלק?

אתם גרים היום קרוב לאחד מהצדדים?

זה לא רק הדלק

זה כל המכלול. אם את צריכה להיות בבית נניח עד 5, ולהתחיל עבודה ב8, את יוצאת הרבה יותר מוקדם מהבית בבוקר ויותר מוקדם מהעבודה אחהצ - מבזבזת זמן נסיעה על חשבונך בנוסף לדלק ועובדת פחות שעות.
ז"א, הרווח שלך נמוך יותר, ההוצאות שלך גבוהות יותר, וכל זה כדי לחסוך במיסים שכדי להגיע מראש למצב שאת משלמת אותם, המשכורת שלך צריכה להיות מעל גובה מסויים.

הרי לשם השוואה, מה עוזרות לי הטבות במס הכנסה כשבמשכורת שלי אני בכלל לא משלמת מס הכנסה מלכתחילה

הגעתי לתובנה מסוימת

אני יודעת שאין היגיון בצעד הזה עבורנו. אני יודעת גם שזה לא משתלם מכל הבחינות וגם, אני יודעת שזה לא יקרה, אנחנו לא נעבור לשם.

מה שמפריע לי זה שכל פעם חוזרים לנושא הזה למרות שאמרנו לא.

אחרי שקראתי את התגובות וחשבתי שוב על הנושא - הגעתי לתובנה חדשה.
ההורים שלו גרים שם (בעיר שהם רוצים שנעבור אליה) ועכשיו עוברים חזרה לעיר המקורית שלהם. הם גרו שם כי עבורם זה היה צעד חכם ומשתלם (ואני בהחלט מסכימה שעבורם זה היה נכון). עכשיו הבנתי שיכול להיות שבזה ששללתי את הרעיון הם קצת נעלבו - כי הם חשבו שבזה שאני לא רוצה לעשות את זה ומתנגדת כל כך בנחרצות אני בעצם אומרת משהו על הבחירה שלהם. כמובן שזו לא הייתה הכוונה שלי - עבורם המעבר לשם בהחלט היה צעד חכם ונראה לי, שהם קצת מתחרטים שהם לא עברו לשם לצמיתות (הם כבר קנו בית חדש בעיר המקורית שלהם).
לכן, בפעם הבאה שהנושא יעלה, אני אגיד להם: "עבורכם זה היה צעד חכם וחסכוני ואני מסכימה איתכם שהצעד הזה היה צעד טוב ונכון. עבורנו, שיש לנו צרכים שונים, הצעד הזה לא מתאים, בגלל שהוא כרוך בהרבה שינויים בחיים שלנו, שיהפכו את הצעד הזה ללא משתלם. אנחנו מכירים את הצרכים שלנו הכי טוב ואנחנו יודעים הכי טוב מה נכון לנו. אני מבקשת, בגלל שממילא הנושא הזה לא רלבנטי ובעיני זה קצת לטחון מים - שתכבדו אותנו ואת הרצון שלנו לדבר על הדברים האלו בפורום זוגי ולא בפורום משפחתי."

תובנה נפלאה

את יכולה לתת דוגמאות קונקרטיות. לכם היתה עבודה טובה ולכן החסכון במיסים עזר מאוד.
אצלנו החסכון במיסים יתקזז עם ירידה בהכנסה ולכן לא משתלם. פשוט, ישר ולענין.

זה בדיוק העניין

אני יודעת שהכוונות שלהם טובות ושזה לא מרוע או רגשות שליליים.
אני פשוט חושבת שזו לא עצה טובה ומה שמפריע לי זה לא עצם העצה, אלא העובדה שהעצה חוזרת על עצמה כמה פעמים ושאני מרגישה שמנסים ללחוץ אותי.

ayaht

New member
העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך: לא

אל תוותרי על מקום העבודה שלך.
זו העצמאות שלך.
בלי זה - את הופכת להיות לא רלבנטית בקבלת החלטות, כי "בעל המאה הוא בעל הדעה".

לכן, סכמי קודם כל עם עצמך, שגם אם את חלק מזוג, את לא עושה דברים שיפגעו בך או בעצמאות שלך.
אל תוותרי על קריירה. על נהיגה. על לימודים. על מה שאת אוהבת.
אח"כ, סכמי עם בעלך שאת ההחלטות בנושאים הללו אתם מחלטים כזוג. תוך התחשבות בצרכים של כל אחד מכם.
השאירי את ההורים והמשפחה המורחבת מחוץ לתמונה.

שלא נדבר על נושא הילדים. את צריכה עבודה של לפחות חצי שנה לפני שאת מחליטה להיכנס להריון, את צריכה עבודה שבה מכירים אותך וכשבחודשיים הראשון תקרסי מעייפות או כשתצטרכי את חופשת הלידה, ולצאת אחרי זה מדי פעם כשהילד חולה הם לא יחשבו שאת סתם מתחמקת.

למעלה