מה אתם ממליצים!!

מה אתם ממליצים!!

יש לי ימאה פסיפקה גיטרה למתחילים היא סבבה היא ממולצת למי שמתחיל היא אחלה חיקוי לפנדר סטראטוקסטר הגיטרה שאני ממש רוצה היא Gibson Les Paul Classic שאני ממש אוהב תצליל שלה,את המראה שלה פשוט הכול. השאלה שלי היא: האם לחכות ולחסוך כסף ושאבא שלי יממן קצת או... לא לחכות ולהחליף עכשיו למשהו אחר בתקציב של 3000 ש"ח?

miki872

New member
אני אומר שאם תרצה- אין זו אגדה

כדאי לחסוך לדעתי. הלספול תשמש אותך לLIFE TIME, ותתענג כל פעם שתיגש לגיטרה, במקום לחשוב "ואו, איך פספסתי אותה"! :)

yo yoel

New member
בחיים אל תקנה קלאסיק.

תחכה ותחסוך עוד ותקנה את הלס פול סטודיו. הקלאסיק לא מצדיקה את הכיתוב גיבסון על ההדסטוק.

miki872

New member
אתה קצתתתתתת קצת קצת מתבלבל, חמוד

קלאסיק זה דגם שמקביל לסטדנרד, רק עם פיקאפים אחרים (ובד"כ גם עיצוב "קלאסי" כזה ומיושן). מה שאתה מדבר זה הספיישל.

The Walrus

New member
גם הקלאסיק מאוד בינונית.

לא ממש מגיע לה השם שלה. הסטודיו זולה יותר ופי מיליון טובה יותר.

grassus

New member
לאף אחת מהגיטרות האלה לא מגיעים המחירים

המוטרפים האלו אני לא הייתי קונה גיטרה בחיים מעל 10000 שהיא לא קסטום מייד חבל על הכסף פשוט אם יש כזה תקציב לך על משהו יותר מיוחד או על קסטום וגם בסטודיו יש לא מעט פגמים כמו פנדר גם גיבסון מזלזלים כי יש להם "שם"

Kfitzi

New member
../images/Emo45.gif יש הרבה במה שאתה אומר,

אבל הסתייגות קטנה. הייתי וגם כבר קניתי, גיטרות ביותר מ10,000 ודווקא של גיבסון... גיטרות וינטאג' אמיתיות שוות הרבה כסף. לא רק בתור נגן\מוזיקאי - אלא בעיקר בתור בעל נכסים. גיטרה של גיבסון היום משנות ה70 תעלה סכום כסף לא מבוטל. אותה הגיטרה עוד כמה שנים - תעלה סכום לא מבוטל + X. ואם היא נשמרת במצב טוב, הערך שלה רק יעלה. בעיקרון - יש גם גיטרות סטוק שהייתי קונה בסכומים גבוהים. אתה צריך לשלם על גיטרה כמה שהיא שווה לך. אם אני מנגן על גיטרה ואומר לעצמי - וואו!!! היא בדיוק בשבילי!!! אני מוכן להוציא עליה והיא שווה לי X שקלים. אם זה המחיר זהה או נמוך ממה שהיא שווה בשבילי - אני קונה. וזה לא רלוונטי בכלל מה כתוב לה על ההאדסטוק.

eran377

New member
ובאותו נושא-

הבנתי שגיבסון עברו לייצור במכונות רק בשנת 95 ולפני הכל היה הנד מייד, יש אמת בדבר?

Kfitzi

New member
לי אין מושג, אבל אני מניח

שאחד מנברני האינטרנט יוכל לעדכן אותך בפרט מידע המרתק הזה...

eran377

New member
אתה מכיר אותי

ויודע שזה לא מה שישפיע על שיקול הדעת שלי לגבי ציוד
סתם לידע כללי, מעניין אותי

RoieL

New member
אני מנחש ש

במקרה הטוב הם הרכיבו את החלקים עם הידים, כי לא נראה לי הגיוני שחברה שמייצרת עשרות אלפי (ואולי מאות אלפי) גיטרות בשנה ייצרו אותם ביד. זה לא נכון מבחינה כספית.

The Walrus

New member
אני חושב שהוא התכוון

לפנדר\גיבסון סטוק של היום, ולא לוינטג'. לס פול משנות השבעים בהחלט שווה מחיר גבוה...

grassus

New member
לא התכוונתי לגיטרות כאלה

שהם או נכסים או- דוגרי שוות את הכסף "בעיקרון - יש גם גיטרות סטוק שהייתי קונה בסכומים גבוהים. אתה צריך לשלם על גיטרה כמה שהיא שווה לך. אם אני מנגן על גיטרה ואומר לעצמי - וואו!!! היא בדיוק בשבילי!!! אני מוכן להוציא עליה והיא שווה לי X שקלים. אם זה המחיר זהה או נמוך ממה שהיא שווה בשבילי - אני קונה." לא שללתי את העניין הזה..

eran377

New member
ועוד שאלה לי אליך

ניסית את הקלאסיק שהחלטת שהיא בינונית? אם כן, אשמח לדעת איפה.

miki872

New member
גם אני מאוד מעוניין לדעת איפה שמעת אותה

כי או ששמעת את זה ממקורות אחרים באינטרנט ולא מניסיון אישי (ואז הדעה שלך פסולה, לדעתי, כי אתה סתם אומר דברים שמבוססים על שמועות), או שאני לא יודע איך אתה מסוגל בכלל להשוות את הקלאסיק לסטודיו. שמעתי את הסטודיו עשרות פעמים, וניגנתי על הקלאסיק אצל חבר, וההשוואה פשוט טפשית, הקלאסיק טובה מהסטודיו -בהרבה- (לאוזן שלי, כמובן).

The Walrus

New member
לא ממש שמעתי אותה

אבל לפי מה שהבנתי הקלאסיק היא מין וינטאג'-wanna-be שלא ממש שווה את השם גיבסון. לא ניסיתי אותה בעצמי מעולם.

miki872

New member
אויש

אתה כזה זיין שכל, מצטער על הניסוח, אבל הייתי חייב (אם המנהלים רוצים אתם יכולים למחוק את ההודעה) להוציא את זה. אתה מביא דעות כל הזמן רק על פי ביסוסים של אנשים אחרים, ועוד בכזה טון עאלק-מבין, כאילו שניסית את זה. חבוב, אתה מטעה אנשים ואתה מטעה את עצמך עם החוסר ניסיון -המשווע- שלך. כולנו פה יודעים לקרוא ביקורות של אנשים אחרים, כל הקטע זה לשמוע ולנסות בעצמך. אני לא יודע מה הקטע שלך עם להגיב על דברים שלא ניסית, וזה לא רק על גיטרות, זה תקף גם לכל השיגעון שלך עם ביקורות על פדאלים שלא ניסית (כל הדיליים למיניהם שאתה כל הזמן מדבר עליהם אבל מעולם לא ניסית [ועם זאת אתה כ"כ מתלהב מהם]). ההודעה באה בטון "כועס", קח את זה לתשומת ליבך, כי אתה מטעה אנשים וזאת לא מטרת הפורום. אני במקום השואל פה הייתי מתבאס מכל החורים מזה שאנשים כמוך, שלא שמעו בכלל את הגיטרה ובכל זאת מחליטים להגיב, משמיצים את גיטרת החלומות שלי.

loomer4

New member
מה קפצת עליו?!

תירגע בחור, הוא כתב "לפי מה שהבנתי", הוא לא כתב את זה כעובדה, אין מה להתעצבן.

miki872

New member
חבוב,

"גם הקלאסיק מאוד בינונית. לא ממש מגיע לה השם שלה. הסטודיו זולה יותר ופי מיליון טובה יותר." אין יותר קביעה חד משמעית מזה, וזה לא "לפי מה שהבנתי". אני לא מתעצבן לחינם ואני בנאדם מאוד רגוע בכללי, אבל יש דברים שפשוט מרתיחים אותי, כמו למשל לכתוב שטויות שמבוססות על שטויות של אנשים אחרים.

למעלה