כמה שאלות :S
אפיפון לס פול סטנדרד עולה סביב ה3000 חדשה. גיבסון לס פול סטנדרד עולה 14000 שקל. למחירים פשוט שאלי את כלי זמר. אפיפון וגיבסון זה בערך כמו סקוואיר ופנדר מבחינת איכות; תת סדרה, low entry, חברה שיוצרה בשביל לשמור על "רמה" מסויימת בזמן שלחברת בת בתת איכות יהיה גב פרסומי מסוים. אם את לא סגורה על סגנון קני גיטרה זולה שמתאימה למגוון סגנונות, למשל קורט סטאט 2 שעולה 750-800 שקל חדשה, תראי מה מתאים לך ואחרי שתמצי את הגיטרה תעברי למשהו יותר רציני, רק שאז יהיה לך מושג מה הכיוון שלך. את תשכחי שיש למגבר השפעה מאוד רצינית על הסאונד. אין לך מה להקשיב למוכרים לרוב. אבל זה תלוי בחנות. הם מנגנים על מגברים שונים, בתנאים שונים, בסגנונות שונים ויש לכל אחד ימים טובים יותר וטובים פחות, והכי חשוב, זה לא מה שאת תוציאי מהגיטרה. כדי לבדוק גיטרות תתחילי בלנגן, ככה תוכלי לחדד את השמיעה לדברים האלו. אחרי זה נסי לבד כמה שיותר גיטרות, שמעי כמה שיותר להקות ותנסי לבדוק מה הגיטרה שבשימוש שלהם ולנסות למצוא סממנים זהים, נסי כל גיטרה שאת יכולה בעצמך והלאה זה לא יהיה כזה קשה. קני גיטרה שאת יודעת שמשהו מגביל אותך ואת יודעת מה את רוצה לשפר, לא כי את רוצה לקנות גיטרה. בשביל סתם לקנות גיטרה יש את ההמלצה שלי למעלה. המחירים בפריפריה זהים לת"א והשרון, אלו רשתות. בכל סניף יכול להיות שיתגמשו יותר ופחות, בהתאם למלאי ולפוליסה שלהם. אני לא מצאתי קשר בין הדברים. בין 7 בבוקר ל2 אחר הצהריים ובין 4 אחר הצהריים ל11 בלילה את יכולה לנגן עד 86 דציבל (אם אני לא טועה) על פי החוק. מעבר לזה אפשר להזמין לך משטרה. פשוט נגני יותר חלש, קני מגבר 10W או 15W (ממליץ על מגברים כמו הפרונטמן של פנדר, DFX של מרשל וקיוב של רולנד). אפשר להגביר אותם, אפשר גם שלא. אצלי המשפחה אפילו לא שמה לב שאני מנגן על רבע ווליום (מגבר של BC RICH עשר וואט, משהו זול מאוד), למרות שאפשר לשמוע אצל השכנים בבירור שאני מנגן על פול ווליום. אם מפריע להם שאת מנגנת באופן עקרוני, אין להם הרבה מה לעשות. פשוט אל תגבירי יותר מידי. אם זו שכונת צפונים כזו שכולם יפי נפש, את יכולה או לנגן ממש חלש או לנגן עם אוזניות. יש אחלה סיכוי שתפלי בגיטרה יד שניה במחירים האלו עם רמת הידע שלך. אין בזה ממש טעם אם יש לך תקציב, אחריות היא דבר מבורך כי תקלות הם דבר נפוץ. אם יש מישהו שיכול ללכת איתך לקנות הסיכויים קטנים משמעותית וזו אחלה דרך לחסוך כסף. אם יש לך עוד שאלות אלי, את יכולה ליצור איתי קשר במסנג'ר,
[email protected] אני פשוט לא עוקב יותר מידי אחרי נושאים פה.