מה אתם ממליצים!!

loomer4

New member
חשבתי שהגבת לזה

"אבל לפי מה שהבנתי הקלאסיק היא מין וינטאג'-wanna-be שלא ממש שווה את השם גיבסון", מצטער על הטעות. אבל בכל זאת, יותר טוב בלי עצבים

miki872

New member
הגבתי גם לזה וגם לתגובה המקורית שלו

ההודעה שלי מתייחסת להודעה השניה שלו בהקשר להודעה הראשונית. בלי קצת צעקות ועצבים לא הולך כלום עם ישראלים. :)

The Walrus

New member
האמת

בצורה מסויימת גם אני מבין אותך. אתה מכיר את זה שאתה שומע דעה מסויימת, או קורא מאמר מסויים, לאו דווקא על גיטרות (קורה גם על דיסקים\משחקי מחשב\מסעדות כל מיני דברים) ואיכשהו הדברים שכתובים שם נדבקים לך לראש ואתה כבר בטוח שהם נכונים? מקרה דומה קרה לי עם הקלאסיק, קראתי כמה ביקורות מאוד רעות אליה ומשם הסקתי שהיא בינונית. ועכשיו שאני מנסה לחשוב - שנייה, על סמך מה אני אומר את זה?? אני מגלה שאין לי שום סיבה לחשוב ככה. מעולם לא יצא לי להחזיק בידיים לס פול קלאסיק. אני מצטער על קלילות הדעת בתגובה, ואני באמת חושב שאתה צודק. סורי

miki872

New member
טעות לעולם חוזרת אחי

אני מקווה שהסקת קצת מסקנות מהתגובה הטעונה שלי, וזה היה העיקר, לא סתם להוציא עלייך עצבים! ;)

Kfitzi

New member
../images/Emo45.gif שמח שזה יושב בלי ריבים מיותרים

תענוג. ריספקט לשניכם.

Master Jewish

New member
../images/Emo45.gif

למרות שדווקא הספיישל היא סבבה של גיטרה לגמרי במחיר סביר (מאוד)!

gillad e

New member
classic

גיטרה מצויינת. יצא לי לא מעט פעמים להשוות אותה לסטאנדארד וההבדל המשמעותי הוא בפיקאפים. הקלאסיק נשמעת טיפה יותר כבדה ומטאליסטית מהסטנדארד יש לה יותר חדות בגבוהים ובנמוכים. הסטאנדרד נשמעת יותר "בוצית" ועם פחות חדות בגבוהים והנמוכים ויותר חדות במידים. לך על זה, גיטרה מצויינת שתשרת אותך נאמנה להמון זמן. אגב אני לא יודע מה קורה בארץ אבל פה(ארה"ב היא יותר זולה ב200$ בערך) בהצלחה.

יודע מה, אהבת אותה? פין על כולם ../images/Emo70.gif

הכי חשוב זאת ההנאה שלך, ברגע ששמעת את הגיטרה והיא נשמעת לך טובה, נראית לך טובה והיא נוחה לך. אז תקנה אותה
מה זה משנה אם כתוב לה "גיבסון","פנדר" או "אבנר צעצועים"? כשאתה מופיע מול קהל, הוא לא יכול בכלל לראות מה כתוב שם, רק אתה יודע. לקהל חשוב איך הצליל שאתה מפיק.

Ben LeVi 232

New member
אולי אפיפון לס פול סטנדרד

היא אחלה גיטרה וכל המאפיינים של מראה ונוחות שדיברת עליהם נאמנים למקור כמעט לחלוטין.

califia

New member
המממ

למה אומרים שאפיפון לא טובות לעומת גיבסון? מה הפער במחיר לדוגמא? קשה לי להחליט על סיגנון, אז יש לי בעיה להתביית על סאונד ולכן על גיטרה מסויימת. ללכת להקשיב בחנות גדולה כל פעם שהמוכר מנגן על גיטרה בשביל מתחיל? והאם זה נכון שהמחירים בפריפריה זולים יותר מבת"א והשרון? והמא ני עשוה עם השכנים האיומים שלי? אני מכירה אותם, אני יודעת שהם יתלוננו עלי רק כי איך זה שבחורה בגילי מעזה לנגן על חשמלית... הם יעשו לי את המוות. מה אומר החוק על רמת רעש מקסימלית ביום? די, אני עוברת לפלורנטין או איזה מושב. או לחו"ל. ומה הסיכוי שאני אפול בגיטרה יד שניה? המוכר ידפוק אותי? הגיטרה תהיה מקולקלת/ פגומה/סתם זבל במחיר מופקע. נו, תענו לי...

ran 15

New member
שמעי גיטרה "מקולקלת" כל אחד ידע..

שמגיעים לקנות גיטרה חשמלית - תבדקי טוב טוב אם כל הכפתורים עובדים , אם זה המעבר ממצבים , ווליום וכדומה.. בד"כ אפשר לקרוא מוכרים , ז"א יש אנשים שיראו לך שהם עובדים עלייך , אם התחושה לא טובה לא קונים . ורק שתדעי שנגן לא משנה במה , בד"כ שומר על הכלי שלו בקנאות איומה !!...ככה שיש הרבה מאוד כלים שמורים ביד שנייה שתקציב שאת תקני חדשה , ביד שנייה תקני גיטרה מתקדמת \ טובה יותר ...

כמה שאלות :S

אפיפון לס פול סטנדרד עולה סביב ה3000 חדשה. גיבסון לס פול סטנדרד עולה 14000 שקל. למחירים פשוט שאלי את כלי זמר. אפיפון וגיבסון זה בערך כמו סקוואיר ופנדר מבחינת איכות; תת סדרה, low entry, חברה שיוצרה בשביל לשמור על "רמה" מסויימת בזמן שלחברת בת בתת איכות יהיה גב פרסומי מסוים. אם את לא סגורה על סגנון קני גיטרה זולה שמתאימה למגוון סגנונות, למשל קורט סטאט 2 שעולה 750-800 שקל חדשה, תראי מה מתאים לך ואחרי שתמצי את הגיטרה תעברי למשהו יותר רציני, רק שאז יהיה לך מושג מה הכיוון שלך. את תשכחי שיש למגבר השפעה מאוד רצינית על הסאונד. אין לך מה להקשיב למוכרים לרוב. אבל זה תלוי בחנות. הם מנגנים על מגברים שונים, בתנאים שונים, בסגנונות שונים ויש לכל אחד ימים טובים יותר וטובים פחות, והכי חשוב, זה לא מה שאת תוציאי מהגיטרה. כדי לבדוק גיטרות תתחילי בלנגן, ככה תוכלי לחדד את השמיעה לדברים האלו. אחרי זה נסי לבד כמה שיותר גיטרות, שמעי כמה שיותר להקות ותנסי לבדוק מה הגיטרה שבשימוש שלהם ולנסות למצוא סממנים זהים, נסי כל גיטרה שאת יכולה בעצמך והלאה זה לא יהיה כזה קשה. קני גיטרה שאת יודעת שמשהו מגביל אותך ואת יודעת מה את רוצה לשפר, לא כי את רוצה לקנות גיטרה. בשביל סתם לקנות גיטרה יש את ההמלצה שלי למעלה. המחירים בפריפריה זהים לת"א והשרון, אלו רשתות. בכל סניף יכול להיות שיתגמשו יותר ופחות, בהתאם למלאי ולפוליסה שלהם. אני לא מצאתי קשר בין הדברים. בין 7 בבוקר ל2 אחר הצהריים ובין 4 אחר הצהריים ל11 בלילה את יכולה לנגן עד 86 דציבל (אם אני לא טועה) על פי החוק. מעבר לזה אפשר להזמין לך משטרה. פשוט נגני יותר חלש, קני מגבר 10W או 15W (ממליץ על מגברים כמו הפרונטמן של פנדר, DFX של מרשל וקיוב של רולנד). אפשר להגביר אותם, אפשר גם שלא. אצלי המשפחה אפילו לא שמה לב שאני מנגן על רבע ווליום (מגבר של BC RICH עשר וואט, משהו זול מאוד), למרות שאפשר לשמוע אצל השכנים בבירור שאני מנגן על פול ווליום. אם מפריע להם שאת מנגנת באופן עקרוני, אין להם הרבה מה לעשות. פשוט אל תגבירי יותר מידי. אם זו שכונת צפונים כזו שכולם יפי נפש, את יכולה או לנגן ממש חלש או לנגן עם אוזניות. יש אחלה סיכוי שתפלי בגיטרה יד שניה במחירים האלו עם רמת הידע שלך. אין בזה ממש טעם אם יש לך תקציב, אחריות היא דבר מבורך כי תקלות הם דבר נפוץ. אם יש מישהו שיכול ללכת איתך לקנות הסיכויים קטנים משמעותית וזו אחלה דרך לחסוך כסף. אם יש לך עוד שאלות אלי, את יכולה ליצור איתי קשר במסנג'ר, [email protected] אני פשוט לא עוקב יותר מידי אחרי נושאים פה.

RoieL

New member
ואני ממליץ על הטיוב פיוז'ן של לני

נשמע לדעתי הרבה יותר טוב מהקיוב. וד"א, אם כל הכבוד ללס פול סטנדרד, הגיטרה הזו לא שווה 14,000. במחיר הזה יש אלטרנטיבות הרבה יותר טובות, פנדר 70's למשל.

The Walrus

New member
אני עדיין נשאר בדעתי

(דגש: דעתי) שהסטנדרט היא לא יותר מגירסה יפה יותר של הסטודיו. אם כבר להוציא סכום כזה, אפשר להשיג דברים מדהימים ביד שנייה (כפיר מכר את הלס פול קאסטום שלו, שהיא הנד-מייד, במחיר כזה).

The Walrus

New member
לפי מיטב הבנתי

כל דגמי הקאסטום שופ הם הנדמייד. זה גם כתוב באתר של גיבסון לדעתי.

למעלה