מה אתם יודעים על...

מה אתם יודעים על...

לפני שאני אכתוב מאמרון קטן בנושא, הייתי רוצה לדעת מה אתם יודעים על "אטלנטיס" - מה קראתם, מה שמעתם ובמה אתם מאמינים. ובבקשה, לא לכתוב תשובות של שורה אחת. גם לא שתיים למתחכמים מביניכם. אילן

dopey_wizard

New member
לא שמעתי הרבה

אבל מה שכן שמעתי ואני זוכר זה.. שזו יבשת שטבעה, שהאנשים שם היו מעוד עשירים ואשירים, שחיו שם אנשים חכמים, יפים, מיוחדים.. שמעתי גם שהייבשת אמורה לחזור מהמים, לפי נבואה של נוסטרדמוס נראה לי, גם ראיתי פעם תוכנית על אטלנטיס בערוץ ההיסטוריה... והם כאילו חיפשו את היבשת, והיו רעיונות שזה בעצם חלק מאיזה אי ביוון או משהו כזה, והיה שם כאילו אזור שטבעה ועכשיו רואים אותו כבר מחוץ למים, אני לא זוכר בגלל מה היבשת טבעה (לפי הסיפורים..) והנושא הזה די מרתק לדעתי.. אם אזכר בדברים נוספים אכתוב..

L e s t a t

New member
נתקלתי במאמרים בנושא

באתר ישראלי ידוע* של משחקי תפקידים, אם תרצה אני יכול לשלוח לך את הקישורים - אבל אני אהיה סוציאליסט ואפרסם את כתובת האתר בפני כולכם כדי שכל אחד יוכל להנות ממנו (כל אחד חוץ מהמגוייסים שביננו). נ.ב ג´סטין, אני קפצתי לפניך וזיפת בידך! -------------------- *ידוע, כלומר ידוע בקרב שחקני משחקי תפקידים ישראלים.

L e s t a t

New member
האתר

תיכנסו לגליונות ישנים, משם למאמרים ופילוסופיה, משם אתם כבר תמצאו את אטלנטיס (יחד עם כמה ספינות טבועות).

the dark ooze

New member
המפ

דבריי שאובים מספריו של וליקובסקי בעיקר, אז בבקשה: לפני זמן רב, עבר ליד כדור הארץ מטאור. אטלנטיס הייתה עוד קיימת בתקופה זאת, והייתה מלאה באנשים מפותחים רוחנית. בספיר אוף דסטיני קראתי שהתודעה שלהם הייתה ערה בזמן חלומותיהם, בלילה, ורדומה בזמן היום, כאשר הם פועלים (זה עלול להשמע קצת מוזר, אך כך ללא ספק כתוב). אם היינו יכולים להסתכל על אטלנטיס, בתור בני אדם, כיום, סביר להניח שהיינו רואים ערפל כבד. אותו אפקט שאנו רואים כאשר אנחנו מסתכלים לכיוון השמש. עכשיו... אותו מטאור גרם לתופעות כמו שקיעת אטלנטיס, האפקטים המתוארים ביציאת מצרים (בהשוואה לפפירוס עתיק, ע"י עמנואל וליקובסקי) לומריה, ועוד כמה אירועים שלא זכורים לי.. וליקובסקי עשה השוואה מצויינת, אם אתה מאמין במילה "הוכחות". העובדה שהמטאור "רק" עבר ליד כדור הארץ גרמה למחלות רבות, הרס ערים שלמות (כאטלנטיס) ואנרגיה שנפלטה מכוח המשיכה של המטאור. אותו מטאור ידוע כיום כונוס.. ווליקובסקי די הוכיח את זה.. הוא חזה שימצאו משהו באטמוספירה של ונוס, והפלא ופלא, אכן מצאו (אם כבר מדברים על מטאורים הרסניים במיוחד, למיטב הבנתי הדבר נכון גם לגבי הירח.. האפקט שלו היה אותו אפקט).. אמנם איו צורך לסמוך על הוכחות, כדברי. האטלנטי(סי)ם שחזו את הדבר, הספיקו לברוח מהאי, ונדדו בעולם.. משאירים מזכרות כמו הספינקס, הפירמידות ואני לא אתפלא אם גם סטונהנג´ קשור לעניין.. כמובן שהמצרים השתמשו בכלים אלו, בדיוק כמו שהדרואידים השתמשו בסטונהנג´ :) שימו לב שוליקובסקי (אהיה מופתע אם כן שמעתם עליו) הוכיח הוכחות חותכות על ההיסטוריה האנושית. הוכחות המדברות על נושאים מעניינים שמשפיעים עד היום על חיינו. אבל כולם החרימו את הספרים שלו, היסטוריונים שרפו את הבית דפוס שהדפיס את הספרים שלו, ונשארנו עם חורים בהשכלה, בגלל שכמה מדענים רצו שהשם שלהם ינשא בגילויי עד כמה בני האדם היו פעם "טיפשים" ועשו את הפירמידות מכמה לבנים ובוץ בשביל להיות בתוך איזשהו קבר. בולשיט, כמובן. כזכור לי, אחת החתימות האהובות עליי בתפוז הייתה ציטוט של איינשטיין (ייתכן ואני טועה בדיוק..): "מוחות קטנים תמיד (שנאו, דחו, שכחתי את המונח..) נפשות גדולות." קצת על וליקובסקי ואיינשטיין: הוא ואיינשטיין היו חברים טובים ועמיתים למקצוע - את איינשטיין תמיד הערכתי, מכיוון והמדע שלו התקרב יותר לפילוסופיה - ותופתעו לשמוע.. שאת איינשטיין מצאו מת.. בחצר שלו, שהוא יושב על הערסל, וספרו של חברו וליקובסקי עימו. אני מקווה שעזרתי :)

itai90

New member
הי

דווקא מכיר את וליקובסקי והוא אומר ששקיעת אטלנטיס היא זאת שגרמה לפתיחת ים סוף (שתי שורות
) בברכת האור פם

the dark ooze

New member
אתה מכיר את וליקובסקי? מרשים!

נדיר מאוד, לרוע מזלנו, למצוא מישהו ששמע על התאוריות שלו. מאיפה אתה מכיר את השד? :)

itai90

New member
נראה לי

מחיפוש אני תמיד מחפש תאוריות שמפריחות את התנך כדי לריב אם המורים שלי אליהם(זה כיף) אז ניראה לי שמשם בברכת האור פם

DaniZisserman

New member
גם אני קראתי את וליקובסקי....

אמנם רק את WORLDS IN COLLISION - אבל זה ממילא הספר החשוב ביותר שלו. בכל מקרה, רעיונות מאוד מעניינים ותימוכים טובים למדי. זה מתחבר יפה עם כל מיני תיאוריות של אנשים אחרים, כמו גורדייף למשל. התרשמתי מאוד לחיוב מהספר הזה, ובוודאי אקרא אותו עוד פעם בהזדמנות קרובה. וכן - זה נכון שכמעט אף לא אחד מכיא את וליקובסקי כיום... דני

DaniZisserman

New member
אני מתכוון ל-G.I.GURDJEFF...:)

ישנם דרכים רבות לבטא את שמו של האיש..:) אני מעדיף את ההגיה האנגלית - גורדייף (במלעל) דני

בעברית הוא נקרא "גורדייף"

כך לפחות שמו תורגם. אני מכיר אותו מתוך כתביו של אוספנסקי (האהוב עלי הוא "החיפוש אחרי המופלא"). שלך אילן

DaniZisserman

New member
זה אכן הספר הטוב ביותר להתחלה...

ואולי הספר הממצה ביותר... עם זאת - גורדייף בעצמו כתב מספר ספרים, ובהם מובאים רעיונותיו בצורה הרבה יותר מיתולוגית. אלה ספרים מאוד קשים לקריאה ולהבנה, ומומלצים רק לאלה למתעניינים להעמיק ברעיונותיו. דני

the dark ooze

New member
הנה משהו לדוגמא

שניהם דיברו על מטאור.. וליקובסקי וגורג´ף.. ושניהם דיברו על האירוע שהתחיל את האנטישמיות.. רק שוליקובסקי, שבא אחרי כידוע לי, כתב את זה היסטורית, וגורג´ף, לפני, מבחינה רוחנית. ומסביר למה זה ממשיך.

...

אני יודעת שהפילוסוף היווני הקדמון אפלטון סיפר על זה שבאוקיינוס האטלנטי ממערב ל"עמודי הרקולס (גיבלרטר) הייתה יבשת מאוכלסת בבני אדם ששמה היה אטלנטיס, אלא שבסופו של דבר מי האוקיינוס עלו עליה והציפו אותה ומאז נעלמה ואיננה. לפי עדותו של אפלטון אם אני לא טועה יבשת זו הייתה עשויה 10 טבעות יבשה ובין הטבעות הפרידו מיי האוקיינוס. תושבי אטלנטיס חפרו מערות אשר חצו את טבעות היבשה, בכדי שיוכלו לעבור עם אניותיהם ממקום אחד למקום אחר. יכול להיות כי איי האזורים הנימצאים במקום של היבשת הדמיונית הם אלו ששימשו יסוד לאגדה על אטלנטיס. אני חושבת שכן אפשרי הדבר שהיה אי פעם באוקיינוס אי מיושב והוא שקע מתחת למים..אך זוהי דעתי בלבד. מקווה שתרמתי במשהו.. ניל.

rory s

New member
אטלנטיס

אז ככה ממה שקראתי ושמעתי.. האנשים שחיו באטלנטיס היו אנשים חכמים מאד. הם הבינו מאד בכל התחום העל חושי והיה בידם ידע רב, כנראה יותר מאשר כיום. אני גם הבנתי שהאי היה איפשהו ליד ארה"ב... היה איזה איש אחד שלקראת סוף ימיו התחיל להתנהג שונה ודיבר על אטלנטיס הוא היה מדיום דוע או משהו וכשהוא השתגע הוא טען שהוא בא מאטלנטיס והאמינו שהוא גלגול נשמות של אחד מתושבי אטלנטיס. בכל מקרה מה שקראתי בהרבה מקומות זו שהסיבה לשקיעת אטלנטיס היתה גילוי נשק רוחני חדש, קשור לקריסטלים נראה לי וחלק מהאנשים באטלנטיס הפסיקו להשתמש בכוחותיהם המפותחים לטובה ובעזרת הנשק הרסו בטעות את אטלנטיס וגרמו לטביעתה. עוד משהו זה שחכמי אטלנטיס מצאו דרך להעביר את הידע שלהם לקריסטלים מסוימים מכיוון שיש בכוחם לשמור את הידע הזה.. זה נורא נדיר להיתקל בקריסטל שכזה והוא נורא יקר מתוך הידע שצופן בחובו.. ישנו זמן שהקריסטל סיים את תפקידו באותו אדם שהוא נמצא אצלו והוא מועבר לאחר.. מקווה שעזרתי

למעלה