אבל למה בעצבים? ../images/Emo13.gif
ראשית, להבא אני מבטיח מעומק ליבי שאתחשב יותר בשלוות נפשם של זרים, כך שאסתום הפה בכדי למנוע אֶכֶף מנפשם השלווה של זרים שעלולים לחוש מוטרדים מעט מדיעותיי שכל חטאן היה שהן שונות משלהם.
שנית, מדינת ישראל מתיימרת להיות מדינה דמוקרטית, מערבית ובתוך כך לשמור על זהותה היהודית. ההשוואה לבריה"מ נועדה להדגיש עד כמה רחוקים אנו מנקודה זו, בהתחשב בכך שמבחינת אחוזי ההרשעה אנחנו קרובים ואף עוברים את בריה"מ (לפני שלש שנים, להזכירך, אחוזי ההרשאה אצלנו עמדו על 99.9%). נתונים אלה מציבים אותנו בפער אדיר ממדינות אחרות בעולם המערבי, כמו מדינת ניו יורק למשל, בה אחוזי ההרשעה עומדים על 50% לבערך. בהמשך לנסיון לשמור על הצביון היהודי של מדינת ישראל, זכור לי ציטוט של הרמב"ם שכתב פעם ש"יותר טוב ויותר רצוי לפטור אלף חוטאים, מלהרוג נקי אחד ביום מן הימים" (יש גם ציטוטים של גוים מפורסמים וחשובים לא פחות שמתו לפני כמה מאות ועשרות שנים, שנאמרו ברוח דומה אם אתה רוצה
), אני לא יודע עד כמה מערכת המשפט בארץ נסמכת על ציטוטים של הרמב"ם, אך מוסרית, שיוויון הנפש שאתה מתייחס אליו באשר ל"המונים" (כלשונך) הכלואים בבתי הכלא כשהם למעשה חפים מפשע, מטריד ומעורר תמיהה. לא מדובר בפצעונים על פניה של נערה מתבגרת שיש "להמעיט במספרם", אלא מדובר באנשים שחייהם נהרסו בשל כשל מערכתי. אני תוהה אם העובדה שאתה מודע לכשל הזה ולא מגלה שאיפה לתקנו, מעידה עליך שאתה אדם מאוד ממסדי המאמין שהמערכת מושלמת ונטולת פגמים (כנראה שיש פגמים, אבל אסור לדבר עליהם), או שמסיבה מעורפלת כלשהי ההודעה שלי עצבנה אותך כל כך שהקצנת את דיעותייך. שנית, הייתי מצפה ממך לטיעונים נגדיים מפורטים ומשכנעים יותר. היית יכול לכתוב שברור לך שבתוך כל אחוזי ההרשעות האלה יש גם אנשים שחתמו על עסקת טעון בהם הם מודים בסעיפים מסוימים, כשסעיפים אחרים נמחקים - מה שמביא לעיוות הנתונים הסטטיסטיים שכן גם אנשים אלה מוגדרים כ"מורשעים", כשלמעשה לא מעט מהסעיפים בהם הואשמו נמחקו במסגרת עסקת הטיעון. אני הייתי טוען מנגד שלא מעט אנשים מודים רק כדי לצאת מהליך מהליך משפטי במה שנראה להם כנזק פחות גדול. זה לא אומר שהם בהכרח אשמים - אלא יתכן גם שעשו חשבון של עלות\תועלת והבינו שהנזק שהם יספגו בכך יהיה פחות מזה שיוכלו לספוג בניהול מערכה משפטית ממושכת שתוביל לחשיפת חפותם למשל (במקרה הנדון, הבחור הזדקק לעשורים שלמים כדי להביא את בית המשפט להכיר בחפותו). אגב, אני יכול גם לומר מ
עניות נסיוני שבתחום המס יש לא מעט מקרים על אנשים שהשתלם להם להגיע להסדר תשלום חלקי שהם לא היו חייבים מלכתחילה, מאשר להוציא סכומי עתק על סוללת משפטנים ולהילחם על החפות בביהמ"ש - גם הם נכנסים לסטטיסטיקה בתור "מורשעים", כשלא היו עבירות שביצעו, אך בשל "שיטת מצליח" בה נוהגים לא פעם פקידי רשות המיסים, הם נאלצים להודות ולהתפשר. זאת כמובן כשמסירים את האיום של התוצאה הפסיקתית במסגרתה יוכל להיוולד לו אישום פלילי. כשמוסיפים את המרכיב הפלילי לדיון הפנימי שמנהל הנאשם שאינו חושב שהוא חייב כסף לרשויות המס, נסללת הדרך לעסקת טיעון והודאה - ברוב המקרים זה לא שווה את זה. היית יכול גם להרחיב את הטיעון שלך ולכתוב שמגישים בפרקליטות תביעות במצב של וודאות, או כמעט וודאות להרשעה. אני הייתי טוען שבמקרה זה הנאשם נמצא מראש במצב נחות בגלל ההנחה הזו ההופכת לטריויאלית בפני כולם, לרבות השופט שידון אותו. מכאן שההנחה יכולה להיות גם בגדר "יוצרת מציאות" ולא רק הנחה המהווה "ראי למציאות". היית יכול להעלות הרבה מאוד טיעונים ואני הייתי יכולים להעלות טיעונים נגדיים, במקום להתווכח כאן עם עצמי בתגובה להודעה נוטפת היהרות שלך. במקרה כזה היה דיון ולא ניסיון פומפוזי שלך לסתום את הפה לאחד מההדיוטות שאולי אין לו ידע משפטי, אך הוא קורא מדי פעם בויינט על מה שהולך פה, והוא יודע שבעשורים האחרונים מספר ההרשעות עלה באופן בלתי פרופורציונאלי לרמת הפשיעה שירדה, שתיקונים שונים בחוק הביאו למתן כוח רב יותר לחקירת המשטרה ומקלה על מלאכת התביעה בהליכים פליליים, מאשר לבית המשפט. צר לי, אך אני לא מתרשם מהודעות של אנשים שיש להם ידע רב ממני בתחומים מסוימים, כששיטת הטיעונים שלהם מבוססת על הערה מגעילה, כמה תגובות לקוניות ולא משכנעות וזלזול לא מוצדק. מדובר בנושא חשוב שראוי להתדיין בו. כמו שהוכחתי בהודעה זו, יש טיעונים לכאן ולכאן, כך שאני לא מאמין שאתה יכול לפסול את דעתי ולסתום לי את הפה בתואנה שמדובר בלא יותר מאשר גיבוב שטויות ודמגוגיה בגרוש. ובאשר להערה שלך על דיני נזיקין - אתה לא רציני באמת, נכון? יכול להיות שהערות לא רציניות בנוגע לאומדן זה רעיון לא כל כך טוב בפורום של לימודי משפטים, אך בוודאי שלא התייחסתי לכך מבחינת הפן המשפטי אלא יותר מנקודת מבט שממנה ביקרתי את הגרושים שקיבל הבחור שחייו הבוגרים נהרסו הודות למערכת שאתה כה נאדר לגונן על כשליה. כאילו קצת מחשבה ביקורתית ופתיחות לדיעות של אחרים, רבאק. (והכל בנימה טובה, כן?
)