מה אתם חושבים?

Great King Rat

New member
ומי נתנה לו משפט חוזר ושמה סוף להתעללות?

דליה דורנר! שתבורך.

n i e m a n d

New member
אנחנו חיים במדינה בה אחוזי ההרשאה עומדים

על 98.5%, כמו בבריה"מ. מה שגורם לי לתהות, כמה עוד אנשים כמותו יש, שאיש לא טורח להיות להם לפה? חייו נהרסו בכלל, לאן הוא יוכל להתקדם עכשיו כששנותיו היפות כבר הרחק מאחוריו? אבל נו טוב, לפחות קיבלנו אומדן ראשוני באשר לשווי חיי אדם בישראל, במקרה ומישהו תהה.

Anabol

New member
הכוונה טובה

אבל הדמגוגיה וגיבובי השטויות פשוט לא יכולים להשאיר אותי שווה נפש: "כמו בבריה"מ" - מה זה אומר?? לוגית, חשבת על זה בכלל? נניח שגם פה וגם בברה"מ מרשיעים באותו אחוז. האם זה אומר משהו על ישראל? לא כלום. יכול להיות שבארץ כל ההרשעות צודקות וברוסיה רובן המכריעה לא. אחוז ההרשעה לא מעיד על שום כלום. הלאה- "כמה אנשים כמותו יש?" המונים. כמובן שחבל עליהם וצריך לעשות מה שאפשר כדי להמעיט במספרם. עם זאת, צריך להבין שזה רוע הכרחי של המערכת הפלילית. אין אפשרות לסנן בצורה מושלמת. המערכת הפלילית היא האופציה הכי פחות גרועה שיש לנו, ויהיו אנשים שיסבלו בשביל שנוכל להרחיק מהרחובות את אותם 99.9% אחוז מורשעים שהם כן אשמים. "אומדן ראשוני באשר לשווי חיי אדם"- אתה רציני? למדת נזיקין בכלל? ואם לא- אתה מבין מה זה דיני נזיקין באופן כללי? בכל מקרה, יכול להיות שאני קצת קטנוני, אבל כל אחד מהטיעונים שלך הוא או דמגוגי או פשוט לא נכון, אז ראיתי צורך להגיב.

flutter girl

New member
הוא עוד לא התחיל ללמוד

ואני נוטה להאמין שעמדתו תשתנה כשיתחיל ללמוד. קשה להסתכל על זה מנק' המבט של אחרי התואר (או בעיצומו או במהלכו) - אין מה לעשות שהדעה והדברים שאתה יודע משתנים משמעותית.

n i e m a n d

New member
../images/Emo45.gif יכול להיות שעמדתי תשתנה, אך בינתיים

יש לי דיעה לגיטימית, שנשענת על יסודות מוצקים כפי שכתבתי בהודעת התגובה שלי. אם אני טועה, אני מעוניין במערכת סדורה של טיעונים:" הראייה שלך באשר למערכת שגויה בגלל א', ב', ג', ד' וכיו"ב", ולא ערימה של משפטים שבעקבות כל מיני תיאורים היסטריים איבדו ממשמעותם

Drunk Bullet

New member
???

"ויהיו אנשים שיסבלו בשביל שנוכל להרחיק מהרחובות את אותם 99.9% אחוז מורשעים שהם כן אשמים" 99.9% מורשעים "בזכות" הסדרי טיעון ולחץ מאסיבי שמכניע את אותם ה"אשמים". לפי ההשקפה שלי, אני כבר מעדיף עבריין שישוחרר או יקבל עונש נמוך, מאשר עוד אחד שיגזר עליו גורלו של ברנס, למשל. אני בטוח שעוד 20 שנה ננהל שיחה כזאת בעניינו של זדורוב גם כן..

n i e m a n d

New member
עם 99.9% מורשעים שווה לחשוב על ביטול מערכת

המשפט הפלילי. הרי הפרקליטות עושה עבודה כל כך טובה...

n i e m a n d

New member
אבל למה בעצבים? ../images/Emo13.gif

ראשית, להבא אני מבטיח מעומק ליבי שאתחשב יותר בשלוות נפשם של זרים, כך שאסתום הפה בכדי למנוע אֶכֶף מנפשם השלווה של זרים שעלולים לחוש מוטרדים מעט מדיעותיי שכל חטאן היה שהן שונות משלהם.
שנית, מדינת ישראל מתיימרת להיות מדינה דמוקרטית, מערבית ובתוך כך לשמור על זהותה היהודית. ההשוואה לבריה"מ נועדה להדגיש עד כמה רחוקים אנו מנקודה זו, בהתחשב בכך שמבחינת אחוזי ההרשעה אנחנו קרובים ואף עוברים את בריה"מ (לפני שלש שנים, להזכירך, אחוזי ההרשאה אצלנו עמדו על 99.9%). נתונים אלה מציבים אותנו בפער אדיר ממדינות אחרות בעולם המערבי, כמו מדינת ניו יורק למשל, בה אחוזי ההרשעה עומדים על 50% לבערך. בהמשך לנסיון לשמור על הצביון היהודי של מדינת ישראל, זכור לי ציטוט של הרמב"ם שכתב פעם ש"יותר טוב ויותר רצוי לפטור אלף חוטאים, מלהרוג נקי אחד ביום מן הימים" (יש גם ציטוטים של גוים מפורסמים וחשובים לא פחות שמתו לפני כמה מאות ועשרות שנים, שנאמרו ברוח דומה אם אתה רוצה
), אני לא יודע עד כמה מערכת המשפט בארץ נסמכת על ציטוטים של הרמב"ם, אך מוסרית, שיוויון הנפש שאתה מתייחס אליו באשר ל"המונים" (כלשונך) הכלואים בבתי הכלא כשהם למעשה חפים מפשע, מטריד ומעורר תמיהה. לא מדובר בפצעונים על פניה של נערה מתבגרת שיש "להמעיט במספרם", אלא מדובר באנשים שחייהם נהרסו בשל כשל מערכתי. אני תוהה אם העובדה שאתה מודע לכשל הזה ולא מגלה שאיפה לתקנו, מעידה עליך שאתה אדם מאוד ממסדי המאמין שהמערכת מושלמת ונטולת פגמים (כנראה שיש פגמים, אבל אסור לדבר עליהם), או שמסיבה מעורפלת כלשהי ההודעה שלי עצבנה אותך כל כך שהקצנת את דיעותייך. שנית, הייתי מצפה ממך לטיעונים נגדיים מפורטים ומשכנעים יותר. היית יכול לכתוב שברור לך שבתוך כל אחוזי ההרשעות האלה יש גם אנשים שחתמו על עסקת טעון בהם הם מודים בסעיפים מסוימים, כשסעיפים אחרים נמחקים - מה שמביא לעיוות הנתונים הסטטיסטיים שכן גם אנשים אלה מוגדרים כ"מורשעים", כשלמעשה לא מעט מהסעיפים בהם הואשמו נמחקו במסגרת עסקת הטיעון. אני הייתי טוען מנגד שלא מעט אנשים מודים רק כדי לצאת מהליך מהליך משפטי במה שנראה להם כנזק פחות גדול. זה לא אומר שהם בהכרח אשמים - אלא יתכן גם שעשו חשבון של עלות\תועלת והבינו שהנזק שהם יספגו בכך יהיה פחות מזה שיוכלו לספוג בניהול מערכה משפטית ממושכת שתוביל לחשיפת חפותם למשל (במקרה הנדון, הבחור הזדקק לעשורים שלמים כדי להביא את בית המשפט להכיר בחפותו). אגב, אני יכול גם לומר מעניות נסיוני שבתחום המס יש לא מעט מקרים על אנשים שהשתלם להם להגיע להסדר תשלום חלקי שהם לא היו חייבים מלכתחילה, מאשר להוציא סכומי עתק על סוללת משפטנים ולהילחם על החפות בביהמ"ש - גם הם נכנסים לסטטיסטיקה בתור "מורשעים", כשלא היו עבירות שביצעו, אך בשל "שיטת מצליח" בה נוהגים לא פעם פקידי רשות המיסים, הם נאלצים להודות ולהתפשר. זאת כמובן כשמסירים את האיום של התוצאה הפסיקתית במסגרתה יוכל להיוולד לו אישום פלילי. כשמוסיפים את המרכיב הפלילי לדיון הפנימי שמנהל הנאשם שאינו חושב שהוא חייב כסף לרשויות המס, נסללת הדרך לעסקת טיעון והודאה - ברוב המקרים זה לא שווה את זה. היית יכול גם להרחיב את הטיעון שלך ולכתוב שמגישים בפרקליטות תביעות במצב של וודאות, או כמעט וודאות להרשעה. אני הייתי טוען שבמקרה זה הנאשם נמצא מראש במצב נחות בגלל ההנחה הזו ההופכת לטריויאלית בפני כולם, לרבות השופט שידון אותו. מכאן שההנחה יכולה להיות גם בגדר "יוצרת מציאות" ולא רק הנחה המהווה "ראי למציאות". היית יכול להעלות הרבה מאוד טיעונים ואני הייתי יכולים להעלות טיעונים נגדיים, במקום להתווכח כאן עם עצמי בתגובה להודעה נוטפת היהרות שלך. במקרה כזה היה דיון ולא ניסיון פומפוזי שלך לסתום את הפה לאחד מההדיוטות שאולי אין לו ידע משפטי, אך הוא קורא מדי פעם בויינט על מה שהולך פה, והוא יודע שבעשורים האחרונים מספר ההרשעות עלה באופן בלתי פרופורציונאלי לרמת הפשיעה שירדה, שתיקונים שונים בחוק הביאו למתן כוח רב יותר לחקירת המשטרה ומקלה על מלאכת התביעה בהליכים פליליים, מאשר לבית המשפט. צר לי, אך אני לא מתרשם מהודעות של אנשים שיש להם ידע רב ממני בתחומים מסוימים, כששיטת הטיעונים שלהם מבוססת על הערה מגעילה, כמה תגובות לקוניות ולא משכנעות וזלזול לא מוצדק. מדובר בנושא חשוב שראוי להתדיין בו. כמו שהוכחתי בהודעה זו, יש טיעונים לכאן ולכאן, כך שאני לא מאמין שאתה יכול לפסול את דעתי ולסתום לי את הפה בתואנה שמדובר בלא יותר מאשר גיבוב שטויות ודמגוגיה בגרוש. ובאשר להערה שלך על דיני נזיקין - אתה לא רציני באמת, נכון? יכול להיות שהערות לא רציניות בנוגע לאומדן זה רעיון לא כל כך טוב בפורום של לימודי משפטים, אך בוודאי שלא התייחסתי לכך מבחינת הפן המשפטי אלא יותר מנקודת מבט שממנה ביקרתי את הגרושים שקיבל הבחור שחייו הבוגרים נהרסו הודות למערכת שאתה כה נאדר לגונן על כשליה. כאילו קצת מחשבה ביקורתית ופתיחות לדיעות של אחרים, רבאק. (והכל בנימה טובה, כן?
)

RסN

New member
כתבת הרבה,

אבל לא ענית לאנאבול. מה זה אומר בעצם שאחוזי ההרשעה בישראל ובברית המועצות דומים? ומה זה אומר שאחוזי ההרשעה בישראל גבוהים מאחוזי ההרשעה בניו יורק? אנאבול שאל את זה בהודעה שלו, ולא מצאתי בהודעה הארוכה שלך תשובה או הסבר. כן, יש הרבה סיבות לאחוזי הרשעה. משטרה זהירה, פרקליטות זהירה, עסקאות טיעון, הרשעה בעבירות זוטרות (כתב אישום על רצח שנגמר בהרשעה על הפרעה לסדר הציבורי), ביטולי כתב אישום שלא נכנסים לסטטיסטיקה. אולי גם עומס בבתי משפט. אולי שופטים מושחתים? יכולים להיות הרבה הסברים לאחוזי הרשעה גבוהים, כמו שיכולים להיות הרבה הסברים לאחוזי הרשעה נמוכים (אולי בניו יורק פושעים נוהגים לאיים על אנשי חבר המושבעים ולשחד את השופטים ולכן יש שם רק 50 אחוזי הרשעה?). אבל אני לא מבין את הטיעון שאתה מנסה להציג. אתה חושב שאפשר להשוות בין מערכות משפט שונות (ישראל וברה"מ) לפי אחוזי הרשעה?

n i e m a n d

New member
זה כי לעיתים יש לי נטייה לחפור ../images/Emo13.gif

ובוודאי שעניתי לו, כנראה שפשוט לא שמת לב. ראשית, הסברתי שהכנסת בריה"מ למשוואה היא לטובת הצגת עמדה תוך השוואה למצב קיצון, אשר יש בידיו לגלות עד כמה אנו רחוקים סטטיסטית מנתוני מדינות שאנו מתיימרים להידמות אליהן. מה זה אומר בעצם? אם אתה רוצה לגלוש אל מעבר ל"הקצנה לשם המחשה", אז אתה תוכל לגלות בנקל שיש אצלנו שיירים רבים וגדולים של מערכת שלטונית סמי-סוציאליסטית מימי מפא"י שעיקרה היה שלטון חזק, משטרה חזקה ופרקליטות מרשיעה וזה המסד הרעיוני שעל פיו מתגבשות ככל הנראה החלטות במוסדות ובגופים הציבוריים הללו אפילו כיום - אחוזי ההרשעה רק עלו במשך השנים, כשבמקביל אחוזי הפשיעה ירדו. אבל זה רק אם אתה ממש רוצה לחפור בהיסטוריה ולהקשיב למה שיש לפרופ' דניאל פרידמן לומר בנושא. שנית, באשר לטיעוניך (הרציניים, לא אלה שמבוססים על סדרות פשע הוליוודיות שבדרך כלל אינן קשורות למציאות) - העלתי אותם ואפילו הבאתי להם טיעוני נגד בהודעה שלה הגבת כך שאני אחסוך מעצמי קופי-פייסט ואפנה אותך לשם והייתי שמח לשמוע את דעתך (פסקה רביעית והלאה). עשיתי את זה רק כדי להוכיח שאפשר לדון בנושא הזה, לעומת גישתו הראשונית של אנאבול ששללה ממני את הזכות להתבטא באופן לא נחמד במיוחד. אני מאמין שיש בטיעונים אלה להסביר את עיוותי הדין שייתכן ונגרמים לחפים מפשע בשל המצב הנתון ואשמח לשמוע כיצד ניתן לתרץ את קיומם. כך שהטיעון שניסיתי להציג הוא שבהחלט ניתן להתדיין באשר לנושא הזה והדיעה שאתה מציג רחוקה מלהוות אמת מוחלטת. כיום זה ברור מעבר לכל ספק כי ריכוז הכוח נמצא בידי הפרקליטות והמשטרה, אתה יכול לתמוך בכך ואתה יכול שלא לתמוך בכך - הכל בהתאם לתפישתך והשקפותיך, אך אתה לא יכול לטעון שזה לא קיים ואחוזי ההרשעה הם בסך הכל נתון חסר חשיבות ושהכל בסדר כי החבר'ה הטובים בפרקליטות יודעים מה טוב בשבילנו. ושלישית, אם אתם ממהרים לסנגר כל כך על המערכת, אני באמת תוהה האם זה באמת לא נראה לכם מיותר לקיים משפט פלילי אם ממילא יש אחוז מוחלט כזה של הרשעות? אם הפרקליטות עושה עבודה כל כך טובה, אז למה שלא פשוט נניח שכל מי שמוגש נגדו כתב אישום, כבר הורשע (הרי שהוא ממילא יורשע) ולעבור ישר לטיעונים לעונש? זה לא מגחיך את כל העניין הזה של אתה יודע, בית משפט? עדים? "כבוד השופט"? וכל זה? מה הטעם אם סביר להניח, כמעט בדיוק מוחלט, שהנאשם יורשע? כשמדובר בנתון קרוב כל כך למאה אחוז, איך שלא תסתכל על זה, זה בעייתי. אם כל הנתונים הללו מוצדקים בהרשעות לגופו של עניין אז ניהול המשפט הפלילי מיותר ומדובר על לא יותר מאשר הצגה, ואם זה לא מוצדק גם זה שולל את ניהולם של ההליכים הפליליים בשיטה הזו. כך או אחרת, ההתעקשות הזו על כך שהכל בסדר ומי שמהין לחשוב אחרת ראוי שישתוק, מאוד מאוד תמוהה בעיני, כי כשמדברים על מספרים בטווח הזה, עם סיכויי זיכוי שנמוכים מסטיית התקן, זו כבר לא סטטיסטיקה, אלא אמת מוחלטת שככל הנראה יש בידי האורקלים בפרקליטות.

RסN

New member
אז ההשוואה לברה"מ

הייתה מבחינת הסוציאליזם וההשפעה של משטר סוציאליסטי על אחוזי הרשעה? אחוזי ההרשעה עלו במשך השנים, אבל השלטון הסוציאל-דמוקרטי של מפא"י רק הולך ומתרחק. לא בדקתי לעומק ובצורה מדעית, אלא רק מחיפושים שטחיים, אבל אחוזי ההרשעה בארץ דומים מאוד לאלה של יפן לדוגמה (99%). כתבת שאחוזי ההרשעה בניו יורק הם 50, וגם זה לא נשמע לי כמו משהו שצריך לשאוף אליו. זה אומר שבמחצית מהמקרים הפרקליטות מעמידה לדין אדם חף מפשע. היא סבורה שהוא אשם מעבר לספק סביר, מעמידה אותו לדין עם כל המחיר החברתי והאישי שנלווה לכך, הוא נאלץ לעבור את המשפט כולו, ובסופו של דבר מתברר שהוא זכאי וסתם נעשה לו עוול. 50 אחוזים מהמקרים. זה נשמע כמו פרקליטות רשלנית או פרקליטות שלא מודעת לכוח שיש לה ולנזקים שהיא יכולה לגרום. אני לא מבין איך הגעת מאחוז הרשעות גבוה ל"אין טעם לקיים הליך פלילי", בטח לא אחרי שציטטת קודם את הרמב"ם בנושא. הסבר אפשרי לאחוז ההרשעות הגבוה הוא שזה היעד של הפרקליטות, ולכן הם מגישים כתבי אישום רק במקרים בהם הם בטוחים (כי הם לא רוצים "להיכשל" ולכן לא מגישים כתבי אישום במקרים גבוליים). הם היו רוצים להגיש הרבה יותר כתבי אישום, אבל אין להם מספיק משאבים כדי לנהל גם את כל אותם תיקים גבוליים. העובדה שיש אחוז הרשעות גבוהה מוכיחה (אולי, לפי ההסבר הזה) שהפרקליטות יודעת לבחור טוב את התיקים. אני לא מבין איך אחוזי הרשעה גבוהים יכולים להעיד משהו שלילי על הפרקליטות. זה מצביע על בעיה בבתי המשפט אם בכלל (וגם זה לא בטוח). אגב, ברנס לא נכנס לסטטיסטיקה של זיכוי או אי-הרשעה מכיוון שלבסוף כתב האישום בוטל, וכתבי אישום מבוטלים הם מחוץ לסטטיסטיקה. אני לא חושב שאנאבול ניסה להשתיק אותך ולמנוע ממך להתבטא. אני לא קראתי כך את ההודעה שלו.

Drunk Bullet

New member
אחוז ההרשעות המטורף נוצר רק בגלל הסדרי טיעון

כשהפרקליטות נוהגת בשיטה מלוכלכת - הגשת כתב אישום עם סעיפים "כבדים" בידיעה כי אין סיכוי שהנאשם יורשע לפי סעיפים אלה, אבל גם בידיעה שהנאשם יילחץ מספיק כדי "להתפשר" בהסדר טיעון ולהודות בס' הרבה פחות משמעותיים מהראשונים - משמע עוד הרשעה לאוסף.

n i e m a n d

New member
1. השוואה לגורם קיצוני על סקאלה סטטיסטית

בכדי להבהיר עניין מסוים. 2. אפשרות לראות דוגמה זו גם במימד ההיסטורי. שני דברים אלה פורטו והוסברו כבר בהודעות הקודמות. ואיך השלטון ההיסטורי של מפא"י הולך ומתרחק בדיוק? בחקיקה? בחינוך? בתפיסה של האנשים? רוב האוכלוסיה כאן מגיעה ממקומות לא דמוקרטיים שלא מקדשים את זכויות הפרט ואת ערכי החירות (צר לי, אך מזרח אירופה, "דרום צרפת" או בריה"מ לשעבר אינן מקור טוב להסתמך עליו בכדי להציג את חירויות האדם, ומשם מגיעה רוב האוכלוסיה בארץ), כך, ללא מעט אנשים יש כאן תפישה מוזרה ומצחיקה הזרה בעולם המערבי שאנו כה מתיימרים לחקות, על פיה המצב הנוכחי הוא "ליברלי". כלומר יש פה לאנשים זכויות, ויש כאן בחירות חופשיות, אז על מה הלחץ? אבל ברי לכל שלא כך מתנהלת מדינה בעלת ערכים ליברליים המקדשים את זכויות הפרט ולא פוגעת בחירותם של בודדים רק בכדי להצדיק את שלוות נפשו של הקולקטיב (כפי שהדוגמא של אנאבול באשר ל"רע הכרחי" בדמות הכנסת "המונים" חפים מפשע למאסר, כחלק עיקרי במערכת המשפט הישראלי, הייתה). שום דבר באמת לא השתנה, וספק אם ישתנה בעשורים הקרובים. מה לעשות, אנחנו עדיין מדינה חצי לוונטינית (ומספר גורדי השחקים בתל אביב לעולם לא ישנה עובדה כואבת זו) וקלות הראש שבמסגרתה אתה מתייחס לסימפטום של התופעה הזו - כמעט 100% הרשעה, מעוררת חשש שאנחנו רחוקים מהמקום שבו היינו רוצים למצוא את עצמנו הרבה יותר מאשר היינו רוצים. באשר לאחוזי ההרשאה במדינת ניו יורק, אני לא יודע - יכול להיות שזה דווקא הגיוני. באירופה מדובר על אחוזי הרשעה גבוהים יותר מאלה שבמדינת ניו יורק, אך נמוכים בעשרות אחוזים מאלה במדינת ישראל. למה? בעיקר כי דיני הראיות שונים בתכלית, וחלים בהם כללים ראייתים שונים המתחשבים גם בזכויות הנאשם ולא רק בכמות הכוח שנפלה לידי חוקרי המשטרה ועורכי הדין בפרקליטות. בארץ למשל, מקבלים את "פרי העץ המורעל" (בסייגים שונים, אני יודע, אבל עדיין מקבלים) ואפשר לבנות כאן בארץ תיק רצח מראיות נסיבתיות. בארץ יש מערכת חוקים שלמה שמאפשר לפרקליטות ולמשטרה להיות מוקד הכוח בכל הקשור לענייני דין וצדק, ללא גורם מאזן ברמה המתאימה. שם לא (בארה"ב פוסלים ראיות על בסיס פרי העץ המורעל", אבל לפעמים יש מקום לראיות נסיבתיות "מעבר לספק סביר", אך באופן ה-ר-ב-ה יותר מחמיר מזה הנהוג להרשעה בארץ) וזה כל ההבדל. אגב, אם אני טועה בדבר מה אתה מוזמן לתקן אותי, אני בא בתור אהבל משכיל שטרח לקרוא קצת בויקיפדיה ויש לי מספיק ביטחון עצמי כדי להודות שטעיתי. בכל מקרה, אתה גם לא חושב שכפי שכתבתי באחת ההודעות הקודמות, שהלך הרוח הזה עליו הפרקליטות מגישה כתבי אישום רק כאשר יש הרשעה בטוחה או כמעט בטוחה, לא משפיעה על המשפט ויוצרת הלכה למעשה מציאות על פיה הנאשם מגיע לבית המפשט במצב נחות? חוזקה של חזקת החפות בבוא היום עת אדם עומד לדין פלילי לא נמוך יותר בעולם המערבי כולו מאשר במדינת ישראל. אני דוחה את הטיעון על פיו יש כמות תיקים רבה שנגנזים טרם הגשת כתב אישום בשל תואנות שונות ומשונות, מאחר ואין בכך להוות אומדן ראוי לבחינת קיומו של זיכוי או הרשעה בבוא היום בבית המשפט. ובאם אדם חף מפשע מורשע במשפט, מה סיכוייו לקבל משפט חוזר? לפי הכתבה שהתחילה את השרשור הזה, עשרות שנים. יש עוד רבים כדוגמתו ששומעים עליהם מדי פעם בטלוויזיה. משפטים נמשכים פה שנים, אתה יודע. באשר לאחוזי ההרשעות, ובכן, הם מגיעים ל-100%. מה הטעם לקיים הליך פלילי אם אלה המספרים? כאילו בחייך, 98.5%! לפני זה היה גם 99.9%!!! אלה נתונים אמיתיים שעל פיהם אם אתה נאשם ובדרך למשפט, סטטיסטית, לשכור פרקליט ולחבוש כיפה ולחשוב על הרמב"ם משחק פוקר עם חיות יער פרוותיות, אלה שתי פעולות שיוכלו לגרום לזיכוי שלך במשפט במידה שווה. זה באמת נראה לך הגיוני? עם מספרים כאלה מי צריך בכלל משפט?

למעלה