מה אתם הייתם עושים?

מה אתם הייתם עושים?

אני מציגה פה דילמה, ושכל אחד יפתור אותה לפי מה שהוא חושב שנכון לעשות.. אז ככה, יש שני סוסים.. סוס אחד שאפשר לקרוא לו סוס קל..סוס שמבטיח פחות או יותר הצלחה. וסוס אחד שהוא סוס קשה..שבשביל להגיע איתו להצלחה צריך לאכול דיי הרבה חרא בדרך..וכמובן עם החרא הזה גם המון למידה. הדילמה היא באיזה סוס לבחור לעונת התחרויות הבאה, בסוס הקל יותר, או בסוס הקשה?! מה אתם הייתם עושים במקרה הזה? אתם מתחרים על סוס שהוא קל/קשה לכם? לויודעת מה עוד לשאול..פשוט תגידו את כל מה שאתם חושבים בנושא הזה תודה מראש

TauraMan

New member
את האמת,../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

קחי את הסוס הקל לתחרויות. את הסוס הקשה תשאירי בנתיים לבית. אני לא חושבת שאם יש לך אופציה אחרת, שווה לך לבוא לתחרות עם סוס שאת צריכה להלחם איתו או לא משנה מה. עם כל הרעיון שתחרויות זה כיף וזה למידה- כל זה נכון מאוד- אבל תחרויות הן גם לשם הנצחון, ואת צריכה לשקול עם איזה סוס יש לך גם יותר סיכוי. אני תמיד אהבתי את הקשים. אבל לתחרויות העדפתי את הקלים. למשל עם טאורה, בהתחלה לא התחברתי אליו והוא היה לי הכי מסובך בעולם, אז בנתיים התחרתי על סוסה יותר צעירה אבל שהיה לי קליק איתה ובנתיים עבדתי עם טאורה בבית. כשהתחברתי עם טאורה התחלתי להתחרות איתו, ושוב, זה לא היה קל, זה פשוט היה מתאים, ככה שזה נראה קל אבל זה דרש המון עבודה. ואז עבדתי עם סוס שמאוד קשה לי [דיז], ועד עכשיו קשה לי... ולמרות שהתחרנו כמה פעמים, הרבה יותר העדפתי להתחרות על קאיה, שכביכול יותר קלה לי. אז זה מה שעשיתי. תפרידי בין רכיבה בתחרויות לרכיבה בבית. לתחרויות את צריכה לבוא עם ההופעה הטובה ביותר שלך, יהיה חבל לבוא עם סוס אחר אם יש לך סוס שאת מסתדרת איתו פיקס.

אוקיי, את צודקת לגמרי..

אבל אני יסביר לך את העיניין, בבית הסוס הזה שבתחרויות הוא קשה נורא הוא הכי רגוע בעולם, הוא קופץ הכל, ואני מסתדרת איתו מצויין.. אבל בתחרויות הוא נעשה סוס אחר לגמרי..זאת הבעיה וזה מה שמפחיד אותי, שאני לא יוכל להתמודד איתו בתחרויות..מבינה? ותודה על התגובה

TauraMan

New member
מבינה..../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

אז אני לוקחת את מה שאמרתי קודם. קחי אותו. אם את יודעת שאתם מסוגלים לזה ואתם עושים את זה בבית, אז תחרות צריכה להיות אתגר שאתם יכולים להצליח בו.

JumPinG gIRl

New member
../images/Emo176.gif

למרות שאני לא מתחרה,אומנם יצא לי פה ושם להתחרות בתחרויות פנימיות וחלקן היו על סוסים קשים וחלקן על סוסים קלים. אין לי ממש פתרון לדילמה שלך אבל זה האמתי תלויי בך,אם את רוצה להצליח בתחרויות הרבה פעמים ולזכות בגביעים רוזטות וכ'ו אז כמובן שתקחי את הסוס הקל אבל אם את רוצה לזכות פחות בתחרויות אך אם זאת ללמוד המון אז תקחי את הסוס הקשה. אני אישית הייתי מתחילה עם סוס קל ואולי אחר כך מתקדמת לסוס יותר קשה. מקווה שעזרתי במשהו

Nell Null

New member
אמממ...

זה תלוי.. כי אם את בוחרת להתחרות עם סוס אחד את עדיין תוכלי לרכב להתאמן קבוע על הסוס השני?! כי אם כן.. אז קחי את הסוס הקל לתחרויות כי זה כיף גם לנצח.. ובאותו זמן את גם לומדת הרבה מהסוס השני.. אבל אם את צריכה לבחור בסוס אחד ורק עליו את יכולה לרכב קחי את הקשה.. את תלמדי ממנו ובסופו של דבר גם תהני ממנו הרבה יותר.. לפחות לדעתי.. אז מקווה שעזרתי..

אני חושבת ../images/Emo118.gif

שזה תלוי בהרבה דברים...
באיזה רמה נמצאים, מה צריכים מסוס, וגם הגיל של הרוכב. אני אתן דוגמא,
נגיייידדד זאת הולכת להיות העונה האחרונה של הרוכב בענף (בגלל צבא וכו') אז אולי כדאי לקחת את הסוס "הקל". או למשל אם הייתה לרוכב התנסות בעבר עם סוס קשה שהוריד לו את הביטחון ואז גם כדאי לבחור בסוס "הקל". אם המטרה היא למידה אז כמובן שעדיף לבחור בסוס "הקשה". בכל מקרה, זה כיף להצליח אחרי הרבה חרא
ככה יש יותר הערכה להצלחה וגם לרוכב עצמו...(הערכה עצמית) אני חושבת שלי אין הרבה אפשרויות (תקציב
) ואני אצטרך לבחור בסוס "הקשה". ואני כבר רואה כמה ח-ר-א אני יאכל עונה הבאה...
וחוץ מזה ש"קל" ו"קשה" זה עניין יחסי...

serdonix p

New member
תלוי

על מה התחרת עונה שעברה? על סוס קל או קשה? אם לא התחרת בכלל הייתי אומרת לך להתחיל עם הקשה, זה המון עבודה והשקעה אבל כשאת מצליחה איתו, את יודעת שאת באמת יודעת איך לרכב את הסוס, ולא שהוא עושה את רוב העבודה בשבילך, וכנ"ל אם התחרת בעונה שעברה על סוס קל, אם התחרת בעונה שעברה על סוס קשה, הייתי ממליצה להמשיך עם העבודה הקשה תאמיני לי שאחרי שקורעים את התחת, ורק אז את מוצאת סוס טוב וקל, רק אז את באמת יודעת להעריך אותו,

אני חושב ש.....

אני חושב שאת צריכה לקחת את הסוס הקל יותר ם הסוס הקל תוכלי להתקדם ואת הסוס הקשה תשאירי אותו כאתגר בשבילך בבית!!! אסוס הקל זה בטח ירד לא? אני חושב שתוכלי להתקדם מאוד עם ירדן אולי הסוס הקשה גם יקדם אותך אבל זה יקח יותר מידי זמן תוכלי לילמוד על הסוס הקשה בבית אבל את צריכה סוס קל שלא מסרב!!

IstarinCale

New member
הממ

למה אין אפשרות של לקחת את שניהם, כל אחד עם רוכב אחר וככה שניהם משתפרים בתחום הזה.. למרות שאני חושב לא כדאי לקחת סוס שלא יודע את העבודה ישר לתחרות. וחוץ מזה.. את אומרת הסוס נהיה קשה בתחרויות .. אז בטח שצריך לקחת אותו כדי שהוא בסוף יתרגל ויבין עניין מה שנקרא.

תראי...../images/Emo28.gif

אני חושבת שכל סוס מתנהג בצורה שונה בבית מאשר בתחרות, יש סוסים שיותר קל להתמודד איתם בתחרויות ויש כאלו שפחות, אבל אם את מורידה לעצמך את ההתמודדות אז מה בעצם נשאר?
אם בבית הולך לכם טוב אז זה יגיע גם בתחרויות, אולי לא כבר בתחרות הראשונה, אולי לא בשניה, אבל זה יגיע וכשזה יגיע את תרגישי הכי טוב בעולם. ברגע שבבית אתם מצליחים והולך לכם טוב אז התחרות היא רק עוד אתגר. אף סוס שהתחרייתי עליו לא היה קל בשבילי [נכון לאותה עונה/תקופה], וההצלחות אף פעם לא באו לי בצורה קלה. אני מבינה את ההתלבטות שלך כי תמיד יש את הרצון הזה לקחת מקום כלשהו או לזכות במשהו, כי זה באמת כייף וזה אפילו חשוב לפעמים אבל זה באמת לא העיקר לדעתי, והזכייה האמיתית היא אצלך, במה שלמדת, בהרגשה שהרגשת. אני אישית, מאיך שאני רואה את הדברים ממליצה לך לנסות את הסוס ה"קשה", לקרוע ת'תחת בעבודה איתו זה לא דבר רע, וכשתצלחי איתו ההרגשה וההערכה שלך להצלחה תהיה הרבה יותר גדולה והרבה יותר אמיתית. יהיה לך גם הרבה יותר במה להתגאות מאשר על סוס שמראש מבטיח לך זכייה. חוץ מזה, לדעתי התמודדות עם סוס לא קל נותנת המון בהמשך, ודברים שהיו לך קשים עליו ולמדת להתמודד איתם יעזרו לך בעתיד כשתרכבי על סוסים אחרים. אני יכולה להגיד לך ששתי העונות האחרונות היו הכי קשות בעולם מבחינתי, אבל לא הייתי מוותרת עליהן בחיים בגלל שהן נתנו לי כל כך הרבה ועשיתי בתקופה הזאת התקדמות עצומה ברכיבה. רק בזכות השנתיים האלו אני יכולה לרכב כמו שאני רוכבת היום ואני שמחה על זה. אל תפחדי מהאתגר, ההתמודדות היא מה שתתרום לך ותקדם אותך
סליחה על המגילה ובהצלחה ^_^

לודמיר

New member
ניצני!

אני אמרתי לך את דעתי, אבל אני יגיד לך שוב.... תסתכלי על הטווח הארוך, לדוכס (הקשה) אין את אותן יכולות של ירדן (הקל) ואם את רואה בסוסים כסוסים לטווח הארוך, התשובה ברורה- ירדן
חוץ מזה שאת יכולה להתחרות במקביל, להיכנס עם ירדן כדי להגיע לאליפות, ועם דוכס רק כדי ללמוד... רק דבר אחד אל תעשי! אל תגיעי למצב של יאוש מהסוס וחוסר חשק לרכב עליו בגלל חוסר הצלחה, זה יהרוס לך הכל- מנסיון.. אז לפי דעתי אל תיקחי יש את דוכס במחשבה שמשהו יצא לך ממנו, תיקחי אותו כרכיבה בשביל הלמידה ולא בשביל הפרס, ואת ירדן תיקחי בשביל הפרס ותשקיעי בו רק שלא תירד לך המוטיבציה! מקווה שעזרתיייייי לאב יא!

MusTanG GT

New member
אני חושב ש...

תקחי את הסוס הקל לתחרויות החשובות ותשאירי את הקשה בבית ובתחרויות פחות חשובות(פנימיות,דרוג רגיל) קחי את הקשה ותנסי להגיע איתו לרמה שאת יכולה לקפוץ איתו בכל התחרויות ובעונה אחרי זאתי תקחי אותו.

למעלה