מה אתם הייתם עושים?

lol65

New member
מה אתם הייתם עושים?

אני ממש מתלבטת בין שני סמנריונים עיוניים וזקוקה לאיזו תובנה...
האחד זה "סוגיות בפילוסופיה של המשפט"- היתרונות שלו זו העובדה שהוא לא תובעני. צריך להגיש 4-5 ניירות עמדה על מאמרים, ללא ציון, סתם שידע שקראנו, ולספר על אחד מהם בכיתה. מבחינת העבודה עצמה, אפשר לבחור כל נושא שרוצים, העיקר לקשור אותו איכשהו לנושא הפילוסופיה. לי אישית זה קצת מפוזר, אבל המרצה מאוד מפרגן בציונים.
החיסרון הוא שפילוסופיה די חופר לי, זה לא תחום שבוער לי, וזה גם פותח לי יום. אני צריכה להגיע לשעה וחצי בערב וזהו, ואני מהמגיעים. יש לי איזושהי תקווה שאולי כתיבת העבודה תהיה יותר מעניינת מאשר החפירות שלו בשיעור על הארט ודבורקין, אבל זה לא משהו שאני יכולה לדעת מראש.
השני זה "משפט ופסיכיאטריה"- היתרונות שלו הם קודם כל שהנושא נשמע מעניין, ושנית, המרצה נותנת לך את נושא העבודה וגם את החומר לעבודה, מה שכמובן מאוד מקל, בעיקר בהתחשב בעובדה שאני עושה השנה סמנריון נוסף.
החסרונות הם שפה צריך להגיש 4 ניירות עמדה יותר רציניות, קצת יותר ארוכות וכן עם ציון (הבנתי שזה מקצר את הדרישה באורך הסמנריון), וחיסרון נוסף, שהוא העיקרי, זה העובדה שהסמנריון הזה נופל בשעות על קורס בדיני מיסים שמאוד מעניין אותי ואני מאוד אוהבת את המרצה. מבחינה פורמלית, אוכל לעשות את הקורס בשנה ד', אבל זה קורס מאוד מבוקש ויש חשש כלשהו שלא אצליח להרשם אליו בשנה הבאה. כמו כן, זו הפעם הראשונה שהמרצה הזו מעבירה סמנר עיוני, אז לא כ"כ ידוע איך היא מבחינת ציונים.
לאור הנתונים הנ"ל, מה דעתכם?

Not4Sale2004

New member
מהדברים שלך עולה נטייה ברורה

לכיוון האופציה השנייה- של משפט ופסיכיאטריה. לכן אני חושב שזו הבחירה המתאימה עבורך.
לגבי הרשמה לדיני מיסים בשנה הבאה והאפשרות שלא תקבלי אותו, נדמה לי שזה סיכון מחושב שכדאי לקחת.
בגדול,לדעתי כדאי לקחת בסמינריון נושאים שמעניינים אותך. בשונה ממבחן, כאן מדובר בתקופה לא מבוטלת של ברירה, סינון וניתוח של מאמרים רבים. וזו עלולה להיות חוויה מאוד לא נעימה- אם נושא הסמינריון מלכתחילה לא עניין אותך.

lol65

New member
זהו שאומרים לי

שבגלל שזה פילוסופיה, אז אני כן יכולה לבחור כל נושא שאני רוצה, וגם נושא שמעניין אותי, ופשוט לקשר איכשהו לפילוסופיה. מצד שני, אם פילוסופיה לא מעניין אותי, זה באמת משנה מה אני אבחר אם אני צריכה לקשור את זה למשהו שלא מעניין אותי? זה יעזור? פה ההתלבטות...

JaneLame

New member
כל הסמינרים יהיו די חופרים

כל התואר הזה הוא חפירה אחת גדולה. אני אישית מעדיפה לחפש את הקורסים שנותנים מקסימום ציון במינימום השקעה.

מה זה שהמרצה נותנ/ת לך את שאלת המחקר לסמינריון? נשמע להיט ת'כלס.

Drunk Bullet

New member
לא הייתי מתלהב מהאופציה השניה

הנושא הוא אכן מרתק ולא חסרים תת נושאים לכתוב עליהם סמינריון, אבל העובדה שאת מקבלת נושא לכתיבה וחומר, יכולה להגביל אותך מאוד בכתיבה, למרות שעכשיו זה מצטייר לך כמצב חלומי שמקל על העבודה.

מנסיון אישי, כתיבת סמינר זה הדבר הכי מעניין ומספק שיש בתואר, ההתחלה היא תמיד מסובכת אבל ברגע שאת מתחילה לכתוב, הכתיבה לא מפסיקה.

sacrament

New member
אני אתן לך שיקולים...

אני בחרתי לעשות סמינר באחד הנושאים שהכי עניינו אותי בעולם. מאוד מאוד נהניתי להכין אותו. אפילו הרפראט...שזה החלק שתמיד מפחיד אותי - הלך לי מעולה, כי פשוט ידעתי הכל לעומק והבאתי הרבה מקרים מעניינים. עשיתי מחקר מדהים, עבדתי על זה מלא זמן.

ובסוף...כל הכיתה קיבלה 85. חוץ מאחד שקיבל 90 (לא, לא אני). למה? ככה זה עם המרצה הזה. לעומת זאת, חברה שלי הלכה למרצה שנחשב "קל", עבדה על הסמינר שבוע, העתיקה מלא דברים מדפי מידע של הכנסת, וקיבלה את אותו ציון בדיוק.

ועם זאת, אני עדיין חושבת שעשיתי בחירה טובה. השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא מה חשוב לך יותר. ואת גם צריכה לבדוק אם יש כפייה של נושא מסויים או שפשוט המרצה מציע לך נושאים לבחירה מתוך מגוון מצומצם. את עלולה להיתקע אם תקבלי נושא שלא מעניין אותך...

למעלה