מה אתם באמת יודעים-

Continuum

New member
אני לא מדבר על זה

אני גם חושב שצריך לעשות ליגיטימציה לסמים קלים, אע"פ שזה לא מהסיבות שלך.. (פירטתי לעיל). אני חושב שזה כן פוגע בחברה ובפרטים בה, אבל אני לא חושב שאפשר למנוע את זה ע"י חקיקה גם ככה. ועובדה שלא מצליחים. זה רק מזיק. מה שאני יוצא נגדו זו ההתייחסות קלת-הראש למריחואנה וחשיש. זה *ממכר*, זה *פוגע לטווח ארוך* ע"י גזילת זמן יקר מהחיים שלך, והתופעות לוואי לטווח קצר הן לטעמי לא שוות את השימוש. אבל זה כבר רק טעמי. בשורה התחתונה, אתה מתעסק עם משהו שהוא גדול על רוב האנשים. אני שונא שהאנשים האלה כותבים שמריחואנה זה לא מזיק וצריך להיות חוקי והעולם כל כך ורוד ונפלא. כי זה פשוט לא ככה.

../images/Emo60.gif שניה

אם האדם עושה משהו שפוגע בו אבל לא פוגע בחברה אסור לחברה להתערב למענו ולמנוע ממנו לפגוע בעצמו?

מה זה 'פוגע בעצמו'?

גם סיגריות זה סוג של פגיעה עצמית, גם אלכוהול, גם אכילה רווית שומן או סוכר ,יש כל כך הרבה 'פגיעות עצמיות' שאם נשלול את כולן ובכן... כולנו נלך לגן-עדן כמורמונים טובים.

../images/Emo60.gif האמת

שאני לא התכוונתי דווקא לפגיעה הנגרמת מסמים אלא הגבתי למה שהיא כתבה. שהיא לא חושבת שיש למדינה זכות למנוע מאדם משהו כל עוד הוא לא פוגע בזולת. בכל מקרה לדעתי השאלה היא מה רמת הסיכון ומה אחוז הפגיעה הנגרמת לאדם או עלולה להגרם לו. אבל הדבר הכי חשוב אני לא מבינה בסמים, אני גם לא מתחברת לדברים האילו ולא רואה טעם בהם.לכן בגלל הסיבות האילו ואחרות אני לא מביעה דיעה בנושא.

באופן כללי

זכותו של אדם לפגוע בעצמו, כחלק מהבעלות שיש לו על גופו. הכלל הזה הוא מאוד בעייתי וגם אני עשוי למצוא את עצמי מתנגד לו במקרים מסויימים, או מתפתל באחרים. אבל האלטרנטיבה גרועה בהרבה - ניתן על נקלה להגדיר הרבה מאוד פעולות, כמעט יומיומיות, כפגיעה עצמית (אכילת סופגניות או המנעות מפעילות ספורטיבית, למשל). לאור זאת - האם לדעתך על המדינה לכפות על אזרחיה התעמלות יומית, כמו שנעשה ב1984, למשל?

תרגע שניה

תשמע, את הדיון הזה כנראה לא היינו צריכים לנהל בפורום הזה, הוא מיועד לקהל צעיר מידי ואם פתחתחי כאן דיון זה לא במטרה לקרוא לכל בני הנוער שכאן לצרוך קנאביס כי זה בסדר והכל טוב ויפה, למעשה רציתי לנהל את הדיון כאן כי בפורום אקטואליה הרגיל כמעת ואי אפשר לנהל דיון מבלי שהוא יוצף/ידחק/יסטה מהקשרו. בקשר למחקר שלך- וואלה אני מצטער שהגעת למסקנות האלה אבל עשרות מחקרים אחרים הראו לי תמונה אחרת לגמרי והם נעשו בידיים מקצועיות. אני חושב שזה טעות לנהל ויכוח על זה כאן, אם יש לך מקום אחר שבו נוכל לנהל את הדיון בלי הפרעות מיותרות? מנהל, תמחק בבקשה את הפוסט, הוא אכן לא ראוי כאן.

סלוניק

New member
אתה שם לב שאתה מסיק מסקנות

על סמך מקרים פרטיים שאתה מכיר, ולא על סמך סטטיסטיקה-מחקרים כפי שנהוג? ייתכן וחבריך נטלו שילוב מסויים של הסם עם חומר אחר, ייתכן ונטלו קנאביס שבמהלך ייצורו או מכירתו נוספו לו כימיקלים במטרה לעודד התמכרות זו או אחרת כפי שלפעמים קורה, וכן הלאה. העובדות הן שבמדינות בהן נחקקה לגליזציה לסמים קלים והונהג פיקוח ממשלתי על איכות החומר שהופץ לא נרשמו ליקויים בריאותיים משמעותיים (למעט אולי מקרי קצה מסויימים) למשתמשים.

Continuum

New member
..

כן, אני מסיק מסקנות על פי מה שקורה סביבי, אבל אני חייתי בעולם הזה ואני מכיר אותו. ועקב כך שאני מכיר אותו, אני יכול להגיד לך שהמסקנות שלי הם כלליות ואף גלובליות. כי "העולם הזה" הוא מאוד מאוד אחיד, בגלל זה סטלנים ימצאו אחד את השני ויהיה להם בסיס משותף חזק איפה שהם לא ינחתו. המחקרים בנושא הזה לא שווים כלום, וההסברים הקרים של "מה המריחואנה עושה לך" כמעט אף פעם לא חודרים מספיק לעומק בשביל לגרום לך באמת להבין. עכשיו, לא אמרתי שזה גורם לליקויים בריאותיים, מה שאמרתי, בלשון פשוטה יותר - הוא שאותן השפעות לטווח קצר (החוסר ביכולת קשב וריכוז, היעדר הזיכרון לטווח קצר ובעיקר בעיקר האפאתיות) - כשהן נפרשות על פני תקופה מספיק ארוכה (יכולה להימשך כמה שנים), כבר הופכות להשפעות לטווח ארוך. לא השפעות על התפקוד הפיזיולוגי שלך, אלא השפעות על החיים שלך, *עקב הדברים שהפסדת*. האפאתיות האופיינית כל כך למשתמשים במריחואנה גורמת לך להיות פחות פעיל ולזרוק זין על העתיד שלך (כי אתה בקושי מסוגל להרגיש פחד), זה בשילוב עם החוסר-ריכוז מכניס אותך לתקופה שלמה של התכנסות בתוך עצמך ובתוך האנשים שמעשנים איתך, בלי להתייחס למציאות החיצונית. לזה אני קורא ניוון. אותו ניוון, כמובן, מגיע ברמות שונות - אבל לא חזיתי עוד חבורת מעשנים (גם כאלה שהיום כבר הולכים לטיס ויש להם בגרות מצויינת) שזה לא קרה להם במידה מסויימת, אפילו במידה קטנה וכמעט לא-מורגשת (אני זיהיתי את זה כי שוב, ניסיתי לשים לב לדברים האלה). המידה של אותו "ניוון" היא כמובן כפונקציה של כמה אתה מעשן, ושל כמה אתה נזהר לא-לעשן יותר מדי. מה שעוד אמרתי זה שאותה תלות רגשית היא מאוד מאוד מסוכנת ולא לא-מציאותית כמו שהסטלן הממוצע כל כך אוהב לטעון. אם אני ראיתי את זה קורה מספר פעמים במספר מקומות שונים ומגוונים (מאוד), אז כנראה שהסבירות לזה היא יותר גבוהה ממה שיור קולד סוויט פוטה מנסה להציג. ובכל אופן, גם אם הסבירות מאוד נמוכה - הסמים לא שווים את הסיכון הזה.

Continuum

New member
ותראה

תמיד אתה יכול להגיד לי "לא ראית מספיק, לא התנסית מספיק בשביל לדעת. מחקרים לוקחים קבוצות אוכלוסיה גדולות יותר". אבל העובדה היא ששוב - אני יכול לספור הרבה חבורות שונות שראיתי מרחוק ומקרוב, אנשים בלתי תלויים ובלתי קשורים אחד לשני: סטלני בוב מארליי, סטלני ג'ימי הנדריקס, סטלני פינק פלויד וסטלני מיסטר באנגל. סטלני מיסטיקה וסטלני ספרי-פסיכולוגיה, סטלני מאנצ'יז, סטלני הווי-תל-אביבי, סטלני קורס טייס וסטלני תואר שני בטכניון (!!). בכל החבורות האלה שחזיתי בהן (חלק מהדברים האלה הם כמובן צדדים שונים של אותה חבורה, אבל נו..) כל מה שאמרתי שריר ותקף בלי שום ספק.

Continuum

New member
אה..

ושכחתי לציין, בקשר לגלובליזציה של התופעה - שגם באירלנד הכרתי 2 חבורות בלתי תלויות של סטלנים, ובברלין עוד שתיים. אני חושב שזה די בטוח להגיד ש"הסתובבתי מספיק". אז המחקרים יכולים לסתור אותי כמה שהם רוצים.

Continuum

New member
(לא שהם סותרים אותי, אגב..)

(הם בכלל לא בדקו את הדברים שטענתי) מצטער על ריבוי ההודעות.

סלוניק

New member
טוב

רק בגלל המשך התגובה לגבי "סטלני פינק פלויד" ו"סטלני מיסטיקה" ו"סטלני תואר שני בטכניון (!!)" אני אוותר מראש על תגובה. אי אפשר לנצח את זה.

Continuum

New member
כן.

ואל תגיד לי שבגלל שאתה נהנה מזה זה לא בזבוז, כי אתה תתחרט על זה שנים אחר כך כשלא תהיה מפותח כמו שהיית יכול להיות. ואני בכלל לא מדבר על זה שתבין שגם התקופה לא הייתה כל כך טובה כמו שנדמה לך כרגע. גראס הוא פשוט הרס פוטנציאל עצום.

אבל זו אימרה אבסורדית

כי מה שאתה רואה כהרס פוטנציאל עצום יכול להתפרש באותה מידה כמימוש והגשמה אצל אנשים אחרים, אפילו מבחינה חברתית אם ישנם משתמשים שקיבלו הבנה אחרת לחיים הם לא פוגעים ביתר החברה תוך כדי כך. זה שיפוט עצמאי ואי-אפשר לקבוע שהזמן הזה בהכרח מבוזבז. באותה מידה כל פעילות שלנו שאינה הגשמתית ומפתחת היא לפי הגדרה זו 'בזבוז זמן'- ספורט, בידור, חופש, עליה על רכבת-הרים בלונה-פארק... אז תגדיר לי שניה- מה זה זמן מבוזבז ומה זה זמן לא מבוזבז?

למעלה