מה אתם אומרים ??

SilentMike

New member
Over my dead...

האבלה
.

אנדרי ז

New member
לא שכנוע עצמי, שכנוע על סמך סקרים

שים לב שאתה נותן לסקרים להחליט בשבילך. הרי אם שינוי לא תעבור את אחוז החסימה, זה יהיה בגלל אנשים כמוך שיחליטו לא להצביע לשינוי בגלל שבסקרים היא לא עוברת את אחוז החסימה... אז אולי ניתן למינה צמח וחבריה להצביע לבד ונחסוך את כל הבלגן של הבחירות?

ATAF151

New member
האשמה לא בסקרים

הבעיה הבסיסית של שינוי היא לא בסקרים אלא במה ששינוי עשו לעצמם (וכרגע לא משנה מי אשם) ובחוסר ההצלחה של שינוי להביא אנשים חדשים ואטרקטיביים. גם ב 1999 שינוי בתחילה לא עברו את אחוז החסימה אבל בעזרת לפיד וקמפיין טוב הם התקדמו עד ל 6 מנדטים, כלומא אפשר להצליח בסקרים. על פי כל הסקרים שינוי לא קרובה לאחוז החסימה, ואני לא מבין איך אפשר להיות שלם עם עצמך בידיעה שקולך נזרק לפח ובזה במקום לחזק לדוגמא את מרץ או קדימה אני מחזק למעשה את כל המפלגות כולל ש"ס ודומיה. ואני ממליץ על מאמר של שולמית אלוני בנושא http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3229754,00.html

אשרת

New member
ברור שיכולים להיות שלמים.

בדיוק כמו שארח חיים אמר עדיף לשים את הקול במפלגה שאתה סומך עליה ומייצגת אותך, גם כאשר היא לא תעבור את אחוז החסימה, מאשר לשים את הקול למפלגה אשר אינה מייצגת אותך, ואינך סומך עליה. פח או פחת? אנחנו מעדיפים את הפח. אתה מוזמן לבחור את הפחת.

SilentMike

New member
תיגדע היד שתשים מרצ בקלפי.

אני אצביע לקדימה לפני מרצ. מפני שרוב מוחץ של הקול שלי יתפזר בלאו הכי בין קדימה העבודה והליכוד, אין בכך הפסד גדול. ואין סכנה ממשית בהצבעה לשינוי. הקול ילך או כולו לשינוי, או רובו המוחץ למרכז הפרגמטי (ובעיקר לקדימה).

ATAF151

New member
יש לך טעות

1. קודם כל יש שתי מפלגות ערביות שנמצאות כיום רק קצת מעל אחוז החסימה, ואם יותר יהודים ילכו להצביע באופן וכללי ובפרט למפלגות שעוברות, כך יגדל הסיכוי שאותם מפלגות ערביות לא יעברו את אחוז החסימה וירדו מ 2 לאפס מנדטים. 2. נכון שקצת יותר ממחצית הקול שלך יתפזר לקדימה-עבודה-ליכוד, אבל עדיין קרוב לחצי מקולך ילך לש"ס, אגו"י, ערבים, איחוד לאומי וכו. 3. לפעמים מנדטים בודדים יכולים לשנות הרכב ממשלה, למשל ב 2003 אם לשינוי היה רק קצת פחות כי עוד כמה היו מצביעים לירוקים-עלה ירוק, אז רוב הסיכויים שש"ס ואגו"י היו נכנסים במקומם. וגם כעת כמה מנדטים בודדים פחות לקדימה יכולים להביא שר חינוך מהאיחוד הלאומי-מפד"ל במקום את רייכמן.

vinney

Well-known member
מה רע בשר חינוך ממפד"ל?

סליחה שאני אומר את זה, זבולון המר ז"ל היה אחד משרי החינוך היותר טובים שהיו במדינת ישראל.

ATAF151

New member
הלו? פורום שינוי?

עבור בוחר שינוי, שר חינוך מהמפד"ל לא בדיוק מתאים לאג'נדה שלנו. אני לא בטוח שהמר היה כל כך טוב (למרות שאישית הוא היה נחמד), החינוך רק הידרדר בתקופתו. ולעומת זאת בתקופת רבין עם אלוני ורובינשטיין כשרי חנוך, תקציב החינוך הוכפל. אישית אני מעדיף את רייכמן על פני איש מפד"ל או האיחוד הלאומי.

vinney

Well-known member
אל תשפוט אדם על פי הכיפה על הראש

אלא על פי מה שהוא עושה. זבולון המר היה שר חינוך מצוין, זה מבלי למעיט מערכם של שרי מרץ, ובראשם שריד. גם לו תתנגד, כי הוא לא משינוי? מצטער, לא מקבל את הטיעון שלך.

ATAF151

New member
פורום שינוי?

הדגל המרכזי של שינוי הוא נגד מדינה עם סממנים דתיים, ומה לעשות שהמר למרות שהיה נחמד היה דתי במלוא מובן המילה ותרם בעיקר לחינוך הדתי. בימים שלו קוצצו התקציבים בעיקר לחינוך הממלכתי (הלא דתי), עלה מספר בתלמידים בכיתה (כמובן אצל הלא דתיים) ןמי שהרויח היו רק המוסדות הדתיים והחרדיים. לעומת זאת בימי ממשלת רבין עם שרי מרץ הוכפל תקציב החינוך, ובימי ממשלת ברק גם כן עלה התקציב והחינוך הממלכתי קיבל תקציבים.

vinney

Well-known member
תבדיל

מדינה לא צריכה להיות עם סממנים דתיים. דתי יכול בהחלט למלא תפקיד במדינה. הוא אכן היה דתי במלוא מובן המילה, ואכן גם קידם את החינוך הממלכתי דתי. אבל יחד עם זאת, גם רמת החינוך הממלכתי השתפרה באותה תקופה (הרגשתי את זה על בשרי, כי הייתי תלמיד באותה תקופה), בניגוד לרוינשטיין דווקא, שאולי עשה דברים נכונים, אבל בצורה מפגרת לגמרי (זוכרים את הגרלות הבגרויות? אני מקווה שזה בוטל כבר...). אדם יכול להיות דתי ויכול להיות חילוני, אבל מי שקובע מדיניות זה לא אדם אחד, זה ממשלה והכנסת, ובתקופת המר, בכנסת היה כוח רב למפד"ל בפרט ולימין בכלל. זה לא אומר שהמר היה רע בזה שהעביר את מדיניות הכנסת כשר, הוא עשה את זה במסגרת תפקידו, ועשה את זה טוב. כדי למנוע את זה, צריך לא לפסול דתיים לתפקיד שר, אלא להצביע למפלגה שמייצגת את העקרונות שלך.

ATAF151

New member
בקיצור

עזוב את המר, האם אתה רוצה לקחת צאנס עם שר חינוך דתי מהמפד"ל-איחוד לאומי או את אוריאל רייכמן. אני לא נגד דתיים, למשל צביה גרינפלד ממרץ, ואברום בורג לשעבר בעבודה בהחלט יכולים להיות בכל תפקיד, אבל מה לעשות שהדתיים מהמפד"ל - איחוד לאומי הם לא בדיוק אברום בורג.

vinney

Well-known member
למה, אני בקזינו, שאני צריך לקחת

צ'אנסים או לא לקחת?

ATAF151

New member
זה מה שאמרתי

אמרתי שאל תיקח צאנס ותחליש את קדימה ותגביר את הסיכוי של שר חינוך דתי-חרדי מתוך תיקווה שאולי השר מהמפד"ל-איחוד לאומי-ש"ס יהיה דווקא בסדר.

vinney

Well-known member
אתה מטורף... אתה פשוט מטורף...

למה אנשים צריכים להצביע? שהחבר סטאלין, שמש העמים, מנהיג העולם החופשי, יקבע את הרכב הסובייט, ואנחנו נשמח כולנו לבצע את דברו, לא? בשביל מה לבחור אז?

ATAF151

New member
הצבעה חילונית

למצביע חילוני כדאי להצביע לאחת מקדימה, הליכוד, העבודה או מרץ או ליברמן. כל אפשרות אחרת היא חיזוק למפלגות הדתיות-חרדיות

vinney

Well-known member
שטות

פשוט שטות. זה כמו להגיד "נתניהו טוב ליהודים" ושכולם יצביעו נתניהו. אין הבדל מבחינת הנזק שייגרם מבחינתי בין קדימה, ליכוד, עבודה, ליברמן, ש"ס, מרזל, אגודה, מפד"ל, איחוד לאומי, וכל השאר שאתה מסנגר עליהם. מבחינתי כולם שווי ערך בנזק שלהם, בלי שום קשר לחילוני או לא חילוני. אתה כנראה אחד מאותם האנשים שבגללם אומרים שבשינוי כולם גזענים, נכון? אצלך מי שלא חילוני נחות יותר? אז מה אתה מתפלא שדתיים שונאים חילונים, אם אתה מציג את החילונים ככה?

ATAF151

New member
שינוי היא זו ששנואה על הדתיים

אני לא אנטי דתיים, אני אנטי הגישה של המפלגות הדתיות והחרדיות. אין לי שום דבר נגד אברום בורג, צביה גרינפלד, פרופ בן שושן מקדימה וכך הלאה המוני דתיים ליברליים. אם אתה חושב שאלי ישי או צרצור כשר חינוך יגרום את אותו נזק כמו אוריאל רייכמן, זו זכותך ואז באמת כל הטיעונים של הרע במיעוטו לא רלוונטים לגביך. וכנ"ל אם אתה חושב שאלי ישי או ברוך מרזל כראשי ממשלה יגרמו את אותו נזק כמו אולמרט, ביבי ופרץ.

למעלה